Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
10708
View
107
Reply

Remaja Melayu perempuan 'clubing,minum arak.

[Copy link]

Author: De Namhar       Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-2-2007 11:47 AM | Show all posts |Read mode
apa pendapat lelaki tentang perempuan yg type macam nie ,
sesuai di buat isteri atau tak dan apa tanggapan dan cara korang melayan jika korang mempunyai kawan @ girl yg berperangai macam ni.
aku saja tanya jangan marah kalau rasa benda macam ni dah ada dlm board teens sebelum nie.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2007 11:53 AM | Show all posts

Reply #1 De Namhar's post

heheh
most of my gals ramai gi clubbin ni .. tp aku lyn je la kot .. sbgi kwn2
tp aku xkan amik diorg sbgi isteri kot .. kesosialan sgt ..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-2-2007 12:16 PM | Show all posts

Reply #2 Ax's post

Jadi apa la agaknya nasib diorang nie dan apa la agaknya nasib lelaki yg terima diorang ni lak.cuma tanya bukan nak menjatuhkan hukum .bab dosa ngan pahala aku    tak nak sentuh sebab masing-masing pun taukan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

ian_hamzah This user has been deleted
Post time 24-2-2007 12:19 PM | Show all posts
kalo semua lelaki takmo amik dia org ni jdik bini...then sapa yg nak membimbing depa nanti...??

terus hanyut la jawabnya.....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-2-2007 12:27 PM | Show all posts

Reply #4 ian_hamzah's post

Hanyut tu tak berani cakap la tapi nak tau jugakkan dari mana mula nya boleh menyebabkan perempuan 2 nie terjebak dlm pekara-pekara macam nie dan apa agak nya kesudahan hidup diorang nie .lagi baik kalau type perempuan yg di bincangkan nie jawap sama dlm hal nie .
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2007 12:28 PM | Show all posts

Reply #1 De Namhar's post

slalu gal2 clubin ni mak bapak tak amik pot pasal dorang..yg kaya g clubin yg miskin jd minah rempit la..kalo takat g club je tadahal la ni kalo dh smp minom arak..tp tak sah la kan kalo gi clubin tak minom..ntah la..ade sorang membe aku tu aku tanye ko tak rase berdosa ka minom arak..pastu tanye kat aku balik..pg tadi ko smayang subuh ark..aku ckp tak..pastu die ckp hah same jer dpt dosa gak..aku pon tros mendiamkan diri malas nk layan org mentaliti mcm ni
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2007 12:39 PM | Show all posts
Originally posted by De Namhar at 24-2-2007 11:47 AM
apa pendapat lelaki tentang perempuan yg type macam nie ,
sesuai di buat isteri atau tak dan apa tanggapan dan cara korang melayan jika korang mempunyai kawan @ girl yg berperangai macam ni. a ...

generally, ppuan gini owang akan rase jenis ppuan yg "so sial"
n besenye laki akan ckp...tk sesuai sgt dibuat isteri...sesuai utk dibuat teman je

aku sbg ppuan,tk tau la ape tanggapan laki yg sbnrnye pd ppuan2 jenis gini

tp pendpt aku sbg ppuan, aku ade gk kwn gini..clubbing, isap rokok..minum arak sume ni..
aku layan cm bese je..kalo die mmg rapat n baek ngan aku...aku akan layan baek gtu gk
tp sbb baek tula aku akan nasihat die...tkkan nk lepas die gtu je...lg la die hanyut kn
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-2-2007 12:39 PM | Show all posts

Reply #6 FAC's post

Jadi kesimpulannya pekara macam nie terjadi di sebabkan mentaliti perempuan tu   sendiri la .....jalan pilihan yg dibuat sendiri tapi kalau di fikirkan  macam mana bila permpuan nie dah berkahwin nanti di tkdirkan dia dapat suami yg baik dapat pulak      anak yg soleh macam mana agaknya perempuan tu nak menghadapi kehidupan dia bersama dengan keluarga dia sendiri .sanggup ke dia berbohong atau pun berterus terang dengan keluarga dia sendiri.apa pula akan terjadi dengan hubungan dia dengan suami dia pada waktu tu dan macam mana pulak anak dia dapat terima tak yg mak dia dulu perangai macam tu.
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2007 12:41 PM | Show all posts
choppp..aku pun nak tanyer gak pndpt ppn...korang nak ker terima laki tuu sebagai suami korang kalo laki tuu kaki clubbing, kaki merokok,kaki minum arak..

ppn bukan kaki clubbing boleh gak jumpa..laki bukan kaki clubbing senang ker nak jumpa
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2007 12:41 PM | Show all posts
Originally posted by De Namhar at 24-2-2007 12:16 PM
Jadi apa la agaknya nasib diorang nie dan apa la agaknya nasib lelaki yg terima diorang ni lak.cuma tanya bukan nak menjatuhkan hukum .bab dosa ngan pahala aku    tak nak sentuh sebab masing-masi ...


nasib diowang ni..tkde sape yg tau...diowang je yg mampu ubah..
same ade nk stay gtu smpi ke akhir hayat nk membinasekn diri...atau nk ubah n improve diri memasing...
kengkdg ade gk laki yg alim..tp dpt ppuan yg ampeh gini...tp kalo gtu,bertuahla ppuan tu,dpt yg leh bimbing die, laki tu pn kene kuat iman gk...
ade setengah yg hancur dpt yg hancur...bleh je pulang ke pangkal jln bile dh tua...
sume terpulang pd diri masing masing...petunjuk ade dpn mate,same ade strong enough n cukop seda utk ikut..atau sebaleknye
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2007 12:45 PM | Show all posts
Originally posted by De Namhar at 24-2-2007 12:27 PM
Hanyut tu tak berani cakap la tapi nak tau jugakkan dari mana mula nya boleh menyebabkan perempuan 2 nie terjebak dlm pekara-pekara macam nie dan apa agak nya kesudahan hidup diorang nie .lagi ba ...


aku sbg owang yg tkde pengalaman dan hanye cume amek pengalaman n crite2 dr kwn baek aku sendrik...

diowang jd gini bkn sesaje..tp pertame skali sbb kuarge
mak bapak tk amek pusing psl anak anak...
nk kuar ngan member tkleh,kene duk umah...nk singgah umah member pn tkleh, mak suh jage adek kt umah je..
lelame tension sbb asek terperap...bile dh tension n geram ngan parents tu..mule la perasaan nk memberontak tu ade dlm diri.....nk jd lebey daring

tension ni..mule la isap rokok sume....
lelame tu bile dh masuk U ke ape ke..lg la parents tk dulik sgt....dh tu pndi plak mule kuar mlm...
lelame dh pndi g clubbing...dh mule jinak ngan arak..padahal parents tktau pn...
kwn lak ngan bebudak yg hancur gtu...kwn buat....kwn lak ajak buat skali...ckp tkmo kang kwn pulau lak..so buat la ikut kwn skali.....lelame hancur tros....

tp bkn sume yg ade masalah gini akan end up jd owang yg tk elok gini....ade setengah, mmg kesudahan idop nye ok, kire die lucky la...ade setengah tu smpi mati terbwk bwk ngan dose tu
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2007 12:47 PM | Show all posts
Originally posted by De Namhar at 24-2-2007 12:39 PM
Jadi kesimpulannya pekara macam nie terjadi di sebabkan mentaliti perempuan tu   sendiri la .....jalan pilihan yg dibuat sendiri tapi kalau di fikirkan  macam mana bila permpuan nie dah berkahwin ...


byk mende bleh mempengaruhi mentaliti ppuan tu...
bile dh kawen tu blakang cite...kalo lps die kawen tu, die jd elok,.,.dpt suami n anak pn yg elok...
tkyahla nk cite kisah silam die kt anak ke ape ke...
ape yg dh lps tu...lps la..yg penting die dh jd elok
kalo dh kawen pn tk elok tu, dpt anak soleh tu..cm kesianla plak kt anak tu...sbb dpt mak gtu..
suami pn tkkan tkmo tgo kot
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2007 12:49 PM | Show all posts

Reply #9 jpl_fan's post

yg pastinye aku bukan tergolong dlm kaki kaki yg ko mention kan tu
tapi kalo  ko de mention kaki surau ke..kaki tabligh ke..hah tu mmg aku boleh dimasukkan dlm golongan ni la
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2007 12:50 PM | Show all posts

Reply #11 lin_okinawa's post

aku paling menyampah biler ppn2 mcm tuu salahkan mak bapak kalo diorang jd mcm tuu..duh ppn2 mcm tuu x der akal ker..pakai ler sikit otak tuu..elok jer Tuhan dah bg.
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2007 12:50 PM | Show all posts
Originally posted by jpl_fan at 24-2-2007 12:41 PM
choppp..aku pun nak tanyer gak pndpt ppn...korang nak ker terima laki tuu sebagai suami korang kalo laki tuu kaki clubbing, kaki merokok,kaki minum arak..

ppn bukan kaki clubbing boleh gak jum ...

kalo aku...aku tk kisah kisah silam die cene
kaki botol ke..kaki ppuan ke....kaki clubbing ke
asalkn bile die nk kawen ngan aku....die dh insaf...n layak jd seowang suami n seowang bapak..
aku rase tu dh cukop...jgn die ulang lg mende tu...tu dh tersgt cukop

tkde manusie yg sempurne....jd ape yg dh blaku tu..amek ikhtibar...supaye tk ulang lg dimase akn dtg
tp kalo laki tu dh elok sume...tp disebabkn die penah jd kaki ppuan dlu..owang ppuan nk pulaukn...
tu aku rase cm tk patot..dlu tu dlu nye cite la..skang ni die dh ok...tkde hal la

[ Last edited by  lin_okinawa at 24-2-2007 12:52 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2007 12:51 PM | Show all posts

Reply #8 De Namhar's post

sedangkan terlajak perahu pon boleh digostan dan terlajak kata boleh ditarik..ni kan plak terlajak perbuatan
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2007 12:52 PM | Show all posts
Originally posted by jpl_fan at 24-2-2007 12:50 PM
aku paling menyampah biler ppn2 mcm tuu salahkan mak bapak kalo diorang jd mcm tuu..duh ppn2 mcm tuu x der akal ker..pakai ler sikit otak tuu..elok jer Tuhan dah bg.


bleh je nk salahkn mak bapak...sbb mak bapak la yg didik anak tu jd gtu
tp bknla 100% salah diowang...
bile dh besa ni...lebey kurang 50% dtg dr mak bapak...selebihnye..kite yg corakkan idop kite
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-2-2007 12:53 PM | Show all posts

Reply #9 jpl_fan's post

Yg Lelaki sebab tu aku malas nak tanya .tapi yg mendidik anak yg menjadi ibu kepada anak bukan lelaki jadi soalan aku tertumpu pada perempuan ek .sorry la brother your question is out of the topic of my conversation...

[ Last edited by  De Namhar at 24-2-2007 12:55 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2007 12:56 PM | Show all posts

Reply #18 De Namhar's post

huhuhu..aku bukan brother ler..aku sister ler

ermm x kan mak sorang jer yg bertanggungjawab nak mendidik anak..bapa pun bertanggungjawab gak...
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2007 12:57 PM | Show all posts

Reply #13 FAC's post

cehwaaah ko nak ckp ko nie alim ler yer
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.104631s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list