Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
22951
View
131
Reply

- Matrikulasi -

[Copy link]

Author: redrumdoll       Show all posts   Read mode

Post time 24-8-2007 06:08 PM | Show all posts
Originally posted by scidbu at 24-8-2007 01:13 PM
x per...wudhu dh memadai...(cover..)

yg tensennya...kelas pg..abes kol 10..pastu break smpai kol 2 karang bru smbung kelas smule..huh...



time sacro plak masa sem 1 kira mcm ala2 uni laa... jadual tu ader la gak gap die... lepas klas bleh blk bilik, tido dulu pastu sambung klas..
time sem 2 plak klas straight kul 8 pg sampai 2 ptg pastu terus takde kelas dah... kul 6 je la ade koko..
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2007 01:22 AM | Show all posts

Reply #41 sacro's post

o00o0o...koko amek aper??kawad or sukan???dlu scidbu dpt bola tampar..huh..bengkak2 tangan..sbbnye x reti main..oh cik afizan..rindu kat die..cekgu sporting giler...samer ngan cikgu subki..ohh..syioknyee kat ma3x dlu...
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2007 11:53 AM | Show all posts

Reply #42 scidbu's post

sacro dpt persatuan.. persatuan apa ntah... tak ingt
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2007 02:50 PM | Show all posts

ramainye kmns..
kmk xde ke???
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2007 09:07 AM | Show all posts
time sacro dulu kt matrik ada uniform.. nk outing kena pakai uniform.. pastu kena anta kad outing... sape blk lambat kad outing kena tahan... dah takleh kuar outing sminggu..   

tp rasanye batch lepas sacro dah tkde pakai uniform... kan?? bleh pakai cantik2 gi kelas..
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2007 02:05 PM | Show all posts

Reply #45 sacro's post

huishh...x bestnyee..ha ah zmn scidbu x der uniform..sukati nk pkai aper..tp kne formal..nk outing pon just swipe matrix card kat pak guard..

sacro..kalo attendance camner??gune tandatangan ker swipe ma3x card??
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2007 03:23 PM | Show all posts
wah dah canggihlah matrik...swipe matrik card lg...

thn 2000 dulu pakaian formal, cuma tie jelah sama....perempuan pula pakai baju kurung plain....

heheh...aku ada sekali kad outing kena tahan.....sbb balik sehari lambat after cuti raya.....

pastu ada sorang budak ni ada byk kad outing kosong, mana dia cilok pun aku x tau, aku ambik satu, tampal gambar n guna kad tu, pastu outing cam biasa..... hehehe.....

utk subjek persatuan pulak, group tutor kitorang tubuhkan kelab permainan tradisional, pastu sebelum exam ada satu hari dikhaskan utk setiap group tutor organize acara utk kelab masing2....kelab kitorang buat pertandingan acara permainan tradisional macam konda kondi, sepak raga, dan lain2 aku tak ingat dah....

and satu lg utk subjek kawad, masa sem 3 iaitu sem terakhir group tutor aku pernah jd naib juara utk pertandingan kawad.....masa sem 2 ada aktiviti compass marching......

[ Last edited by  dragonaga at 26-8-2007 03:25 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2007 09:29 PM | Show all posts
tu laa tak best sbb kena pakai baju plain jer tk leh pakai baju raye gi kuliah..
attendance sign jer... tkde guna kad matrik pun.. kad pun tak lawa...
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2007 11:57 PM | Show all posts
huhu ramai nye kmns..aku matrik kat tempat paling otai, kmph..kolej matrikulasi pahang yg di tengah2 hutan gambang..
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2007 12:16 AM | Show all posts

Reply #48 sacro's post

he eh..kad ma3x zmn scidbu pon  x lawa..sumer org x puas ati..

memg die nk sabotaj..muke yg kembang tuh die kuncupkan..yg kuncup tuh die kembang pastu penyetkan..saper yg gelap jd cerah..yg cerah gelapkan samer dgn warne latar kat blkg warne maroon..huh..tensii!!
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2007 12:18 AM | Show all posts

Reply #47 dragonaga's post

eh saper pak guard time tuh..org slamber je balik lmbt..x der kne tahan pon..memg salah perhitungan laa tuh kalo kne tahan..hehhe..si pak guard uncle ravi kerek tuh ader x zmn dragon???
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2007 01:13 PM | Show all posts
time dulu2 KMNS ni tak strict sangat...KMM je yg strict....selambe je kitorang....ntahlah...tak sempat lak nak berkenalan dgn pak guard 2 tu....ada gak bebudak yg fly keluar mlm2.....

pastu adalah strict sikit.....kalau waktu pagi tak dibenarkan berada dlm bilik kalau xde apa2 alasan yg munasabah sbb nak mengelakkan bebudak ponteng kelas.....

sem 3 pulak bebudak tak dibenarkan berada dlm bilik lepas Isyak, kena pegi prep kat bilik tutor....tapi bebudak pun bukannya gi study pun.....berborak je....heheeh....last2 hangat2 tahi ayam je peraturan ni.....

tapi aku pernahlah kena denda RM10 sekali sbb lewat masuk dewan utk assembly....lewat sikit je...hanya beberapa saat je....tapi pintu dewan dah kena tutup....
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2007 06:44 PM | Show all posts
Aku bengang kat KMNS dulu sebab ada assembly pagi..
dah kena bersiap gak smart-smart setiap pagi walaupun xde kelas pagi tu... tension aku..
pastu masjid sembahyang jumaat dia jauh atas bukit tinggi lak tu.. macam nak tercabut lutut masa sampai masjid tu... memang aku tidur jek masa khutbah..
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2007 06:54 PM | Show all posts

Reply #53 feldboy's post

hehehe... teringat plak sape2 yg lmbt dtg assembly pagi tu kena wat barisan baru kt blakang...
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2007 07:21 PM | Show all posts
Originally posted by unnamed at 26-8-2007 11:57 PM
huhu ramai nye kmns..aku matrik kat tempat paling otai, kmph..kolej matrikulasi pahang yg di tengah2 hutan gambang..


hehehe..
aku tau..
tempat tuh ala2 tpt meteor jatuh gitew.
aku g time kakom 06/07...
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2007 07:23 PM | Show all posts

teruknye metrik zaman dulu..

kitowang?
skati yg pompan nak pakai baju ape.
asalkan xseksi..

yang laki pon kene pakai shirt n tie..
tapi ape2 tie pon xpe..
hehe~
aku slalu pakai skinny tie jer..
stylo gtew..
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2007 03:11 PM | Show all posts
Originally posted by feldboy at 27-8-2007 06:44 PM
Aku bengang kat KMNS dulu sebab ada assembly pagi..
dah kena bersiap gak smart-smart setiap pagi walaupun xde kelas pagi tu... tension aku..
pastu masjid sembahyang jumaat di ...


zaman aku dulu kitorang solat Jumaat kat surau KMNS je.....jgn confuse ye...walaupun tu surau tapi telah dpt kebenaran utk melakukan solat Jumaat....tapi kenapa zaman ko kena solat jumaat kat masjid luar....

zaman aku assembly takde lah buat setiap hari....

[ Last edited by  dragonaga at 28-8-2007 03:18 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2007 03:17 PM | Show all posts
Originally posted by isskandar at 27-8-2007 07:23 PM

teruknye metrik zaman dulu..

kitowang?
skati yg pompan nak pakai baju ape.
asalkan xseksi..

yang laki pon kene pakai shirt n tie..
tapi ape2 tie pon xpe..
hehe~
aku ...


zaman aku setiap Jumaat lelaki kena pakai baju Melayu warna hijau muda dgn sampin songket ada logo kmns....baju Melayu ni jd baju raya aku tahun tu, malas nak tempah atau beli baru......semua seragam tapi tak silap aku, masa kitorang dah sem 3 baru pakai.....before this pakai kemeja dgn tie je aru jumaat....so aku sempat pakai utk satu sem je, tie ada logo KMNS tu pun pakai masa sem 3 kot.....before this pakai apa2 tie je....

tapi kenape skrg tak pakai tie logo kmns....kerajaan nak jimat kos kot .....eh....korang dpt elaun satu sem berapa....zaman aku satu sem dpt RM1000.....3 sem, RM3k aku dapat......

[ Last edited by  dragonaga at 28-8-2007 03:22 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2007 04:49 PM | Show all posts
masa tahun aku dia start buat assembly tiap-tiap pagi...
macam budak sekolah dah..

lor..   dulu sembahyang jumaat kat surau tu ke? Aku rasa sebab dah tak muat kot pasal ramai sangat budak batch aku nie.. tu yang kena sembahyang kat masjid luar tu.. jauh atas bukit lak tu..

aku tak lama kat matrik.. pastu blah pasal dapat offer JPA..
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2007 06:02 PM | Show all posts
sacro pun dpt RM1000 satu sem... hehe kitorg pun ade diberi kain utk wat baju kebarung taw... hehe cantik laaa baju tu... kena pakai tiap2 jumaat... baru laa rasa anggun gitu..   yela tiap2 ari pakai baju plain jer..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.079563s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list