Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
14348
View
29
Reply

[TEMPAT] Cyber Cafe (CC) paling best dan paling hampeh kat Melaka nie.......

[Copy link]

Author: the_slayers       Show all posts   Read mode

Author
Post time 2-2-2007 06:10 PM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by juju_amin84 at 27-3-2012 09:20

Korang nie mesti penah pegi mana2 cc kat Melaka nie kan?
Korang rasa cc mana yang paling best atau hampeh kat Melaka nie?

Bagi aku la cc paling best kat Melaka nie adalah kat Melaka Raya,cc surf zone.Internet ok,boleh tahan laju,perkhidmatan pun mesra pelanggan
siap ade bgi point2 kalo kite jadi mmber pelancong asing pun banyak lepak kat ctu,kalo ade sesape nk usha minah2 saleh,bleh arr p lepak kat cc nie.

kalo paling hampeh lak bgi aku kat bukit beruang,bawah asrama budak2 UTeM@KUTKM,dah la internet lembab,servis lak macam palat tokey cine  kat cc  tu dah la tak mesra pelanggan,berlagak lak tu (cine nie slalu jaga masa malam) bukannye dia jaga cc,tapi boleh duk main game walaupun ade costumer kat depan meja dia time nk bayar,kalo time siang ok la,sbb org lain jaga,harapkan LCD Screen Monitor je,tapi servis macam L*H*N*T!!!
sorry ter'emo' ckit

korang bgi la pendapat plak tentang cc kat melaka nie
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2007 06:38 PM | Show all posts
dlu time aku mude2 m, irelax la tmpt aku bercamping siang mlm ...
bes gile time tu ..
skrg mcm haprak ...

then kt ixora aprtmen kat mmu sane ade cc nmpk cam gempak ..
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2007 10:17 PM | Show all posts
paling best tk taulah.smua lebih kurang jer...tapi paling hampeh cc melaka sentral.masa mula2 bukak dulu oklah,sekarang nie dhlah ramai org,berbau jer.pc kejap lembap kejap ok,tkder speaker atau headphone n aku nengok sekrang ramai budak2 kecik suka lepak kat cc nie.nanti main game jerit2.main lama plak tue.mana ntah dpt duit byk2.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-2-2007 10:43 PM | Show all posts
Originally posted by nmi at 2-2-2007 10:17 PM
paling best tk taulah.smua lebih kurang jer...tapi paling hampeh cc melaka sentral.masa mula2 bukak dulu oklah,sekarang nie dhlah ramai org,berbau jer.pc kejap lembap kejap ok,tkder speaker atau  ...


budak2 skang dah loaded,stakat RM 2.50 sejam,bgi diorg takde halnye,tpi cc tu ade wat promotion atas pkul 12.00 am diorg cas RM 1.00,
kire berbaloi la dgn ape yg kite byar dgn yg kite dpt

[ Last edited by  the_slayers at 2-2-2007 10:44 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2007 09:31 AM | Show all posts
paling best yang kat shop house blkg melaka sentral tuh...yang kat corner..tak tau plak nama cc tuh..tp mmg best la...sbb dlm macam santai je..takde yg memekak maen game ke ape...

yang paling hampeh..ade satu cc yg tmn muzaffar syah...sblh kedai mamak tuh..dah ler bising giler...pc buruk plak tuh...
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2007 09:54 AM | Show all posts

Reply #5 payrol's post

energy cafe ke ..?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-2-2007 02:02 PM | Show all posts
Originally posted by payrol at 3-2-2007 09:31 AM
paling best yang kat shop house blkg melaka sentral tuh...yang kat corner..tak tau plak nama cc tuh..tp mmg best la...sbb dlm macam santai je..takde yg memekak maen game ke ape...

yang paling  ...


rasanye cc dekat Melaka sentrall tu energy cyber cafe,aku penah masuk sekali
memang santai arr cc dia tu,siap ade penghalang antara PC,so org sebelah tak leh
arr nmpak ape yg korang surf,tapi aku rasa cc tu macam ade lembab ckit la internet dia
tapi skang,tak tau la  kalo diaorg dah upgrade internet diorg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-2-2007 02:07 PM | Show all posts
Originally posted by Ax at 2-2-2007 06:38 PM
dlu time aku mude2 m, irelax la tmpt aku bercamping siang mlm ...
bes gile time tu ..
skrg mcm haprak ...

then kt ixora aprtmen kat mmu sane ade cc nmpk cam gempak ..


cc irelax tu dah bnyak la budak2 kecik slalu lepak
dah tak best lak aku rasa,bising tul
Tapi aku suke ngan design dalaman diorg,
nmpak sempoi jek
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2007 09:16 PM | Show all posts
Ax, slayers,

energy cafe la kot..sbb kat dalam tuh siap bleh ada area untuk minum2 gi.mmg santai abis....lagipun..budak2 kecik xde kat situ..aman damai je.. actually...tuh je antara cc kat melaka yg aku pernah pi..pi pun kalo internet opis lagging..heheh..tp mmg best la situ...
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2007 02:39 PM | Show all posts

Reply #2 Ax's post

hahaa aku berumahtangga kat situ
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2007 02:41 PM | Show all posts
Originally posted by peachlily^ at 4-2-2007 02:39 PM
hahaa aku berumahtangga kat situ


cettt .. mlm td bkn nk dtg
hahahahahhaaha ..
mau kol 2 bru ko blk ...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-2-2007 02:49 AM | Show all posts

Reply #9 payrol's post

aiii.....time keje pun leh lepak kat cc ker :hmm: :jeling: :stp:
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2007 06:01 PM | Show all posts
aku rasa mcm nak bukak cc lah...
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2007 07:54 PM | Show all posts

Reply #13 silverchair959's post

aku jd partner .. hahahahahhaa
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2007 10:58 PM | Show all posts
Originally posted by the_slayers at 5-2-2007 02:49 AM
aiii.....time keje pun leh lepak kat cc ker :hmm: :jeling: :stp:


maksud aku ...kalo opis internet lagging...after opis hour aku carik cc jap..nak check mail  n stuff..since dulu opis aku kat muzaffar shah....tuh yg aku trjumpa cc yg hampeh tuh kat blkg opis aku dulu...aku mmg takleh lupa cc tuhh
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2007 09:11 PM | Show all posts
cc ada ka kat melaka ~~ ?
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2007 11:56 PM | Show all posts
Originally posted by chiKenliTeL at 11-2-2007 09:11 PM
cc ada ka kat melaka ~~ ?


:@
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-2-2007 01:42 PM | Show all posts
Originally posted by chiKenliTeL at 11-2-2007 09:11 PM
cc ada ka kat melaka ~~ ?


cc  takde,
cyber cafe ade lah kot
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2007 12:36 AM | Show all posts
Originally posted by payrol at 3-2-2007 09:31
paling best yang kat shop house blkg melaka sentral tuh...yang kat corner..tak tau plak nama cc tuh..tp mmg best la...sbb dlm macam santai je..takde yg memekak maen game ke ape...

yang paling  ...


Ke EP Internet Cafe?Lot bawah dia jual henpon..dekat ngan Proton Showroom...
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2007 03:09 AM | Show all posts
itu...utopia blakang equatorial best
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.085370s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list