Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
49379
View
993
Reply

Masalah-masalah Yang Cikgu Hadapi -

[Copy link]

Author: coyotemawi       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 27-1-2007 05:13 PM | Show all posts
Originally posted by honeydew at 27/1/2007 05:03 PM
  huhuhu...
itulah pasal....

<----teacher to b

rasa cam letih je blajor....pastu posting ikut suke(ikut kpm nak ke tak nak padahal dah spent 4 years utk degree edu), keja ikut suke d ...



selamat datang ke bidang perguruan...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-1-2007 05:17 PM | Show all posts
Originally posted by honeydew at 27/1/2007 04:49 PM
letih benar bace penderitan cikgu2...

thn lepas bukan hishamudin ade cakap nak sediakan kerani utk setiap cikgu ke...

p mana janji2 tuh?

senyap gitu je...pastu benda yg sama berulang bal ...



kerani utk setiap guru??
tak payah...no need..
tapi masukkan kat pejabat tu
supaya..kerja2 perkeranian guru2 bule derang take over..
data2 ker....bab2 buku biasiswa ker..buat kertas kerja
utk segala projek..naik taraf..dan segala la..
biarkan cikgu dengan dunia PnP..
dengan mengajarnya..dengan marking bukunya..
dengan buat kertas soalannya...
jangan masukkan kerja2 pejabat..
meletihkan..dan mengambil masa..
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2007 05:17 PM | Show all posts
Originally posted by honeydew at 27-1-2007 05:03 PM
  huhuhu...
itulah pasal....

<----teacher to b

rasa cam letih je blajor....pastu posting ikut suke(ikut kpm nak ke tak nak padahal dah spent 4 years utk degree edu), keja ikut suke d ...



wakakaka...
aku rasa kite berada dlm dilema yg sama...
sbb apa..sbb kite pun bakal cikgu gak...

sbenanya kite dh penah merasa jd cikgu lbh kurang setahun...
yes..masalah potostat ni kdg2 membebankan...
time tu gaji kite takat 6++ je...
tp demi nak budak2 ni selesa jwb ujian bulanan, jawab peksa, maka potostat la semua soalan2 tu...
ye la kan..kalo pakai mesin gelek tu..dgn selekehnye ketas soalan..murid pun jwb xde mood je...
tu ketas soalan je tu...latihan2 sampingan x dikira lagi...
bahan2 pengajaran time ketas soalan lagi...
tp yg kite terasa sgt..gaji yg kite dpt tu cukup...
banding dgn gaji keje kite sblm ni yg lagi besar..tp xcukup plak...
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2007 05:20 PM | Show all posts
Originally posted by coyotemawi at 27-1-2007 05:12 PM




wakakakakak
bunyi cam kerani kat sekolah akuuu aje
hehehehe
dah la datang lambat ke sekolah..
pengetua datang 6.45am
dia datang kui 9am
hehehehe



jgn lupa...
lepas cikgu2 balik..dorg pn melepak mcm kat umah je pejabat tu dibuatnye...
siap tgk telenovela nangis2 teh biskut semua kat dalam pejabat tu...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-1-2007 05:24 PM | Show all posts
Originally posted by elisdend at 27/1/2007 05:20 PM



jgn lupa...
lepas cikgu2 balik..dorg pn melepak mcm kat umah je pejabat tu dibuatnye...
siap tgk telenovela nangis2 teh biskut semua kat dalam pejabat tu...



wakakakakak
aku teringat satu kes dulu..
masa tu telenovela rosalinda ker apa ntah..
then ada cigu nak borang apa ntah..
derang bule cakap..
"tunggu iklan sat..."
wakakakakaka
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2007 05:25 PM | Show all posts
Kambing tul mak bapak yang cakap cikgu tuh macam along...

tak mampu bayar kunun...

cuba check kat rumah dia tuh... mesti ada ASTRO punya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-1-2007 05:25 PM | Show all posts
Originally posted by elisdend at 27/1/2007 05:17 PM



wakakaka...
aku rasa kite berada dlm dilema yg sama...
sbb apa..sbb kite pun bakal cikgu gak...

sbenanya kite dh penah merasa jd cikgu lbh kurang setahun...
yes..masalah potostat ni k ...
tp yg kite terasa sgt..gaji yg kite dpt tu cukup...
banding dgn gaji keje kite sblm ni yg lagi besar..tp xcukup plak...



berkat ..
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2007 05:26 PM | Show all posts
ABIH TU...apa guna peruntukan yg sekolah dapat tu...utk cat kantin, hias bunge kat dewan je ke....:@

kalo semua utk pnp guna duit poket cikgu je....

inilah dilema kalo byk tapisan sgt kan...huhuh...


aku lak jadik stress ikut topik nih.....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-1-2007 05:27 PM | Show all posts
Originally posted by Uncle_K at 27/1/2007 05:25 PM
Kambing tul mak bapak yang cakap cikgu tuh macam along...

tak mampu bayar kunun...

cuba check kat rumah dia tuh... mesti ada ASTRO punya



hehehehe
bagus nko nya contoh..
tu la..cigu dah bagi bayar ansur..
tapi derang sibuk bayar bill astro
sebb takut kena potong..
ni tak lama lagi ..AF5 nak mula..
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2007 05:28 PM | Show all posts
Originally posted by coyotemawi at 27-1-2007 05:24 PM



wakakakakak
aku teringat satu kes dulu..
masa tu telenovela rosalinda ker apa ntah..
then ada cigu nak borang apa ntah..
derang bule cakap..
"tunggu iklan sat..."
wakakakakaka


alamak...
coyote ni sama tempat ke dgn skola pat kite ngaja dulu...
telenovela yg kite maksudkan tu rosalinda le...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-1-2007 05:28 PM | Show all posts
Originally posted by honeydew at 27/1/2007 05:26 PM
ABIH TU...apa guna peruntukan yg sekolah dapat tu...utk cat kantin, hias bunge kat dewan je ke....:@

kalo semua utk pnp guna duit poket cikgu je....

inilah dilema kalo byk tapisan sgt kan. ...



ada sesetengah sekolah mungkin mudah
dan ada sekolah yang susah nak dapatkan peruntukan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-1-2007 05:31 PM | Show all posts
Originally posted by elisdend at 27/1/2007 05:28 PM


alamak...
coyote ni sama tempat ke dgn skola pat kite ngaja dulu...
telenovela yg kite maksudkan tu rosalinda le...



wakakakak
apa nak herankan elis..
masa tu telenovela tu daboom satu mesia..
kaedahnya cam bawang putih bawang merah sekarang la...
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2007 05:32 PM | Show all posts
Kerani sekolah tak bley ker amek yg muda belia..

Ikut arahan sket.. dah tetua semua kerani, tu yg ikut rentak sendiri tuh..
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2007 05:33 PM | Show all posts
Originally posted by honeydew at 27-1-2007 05:26 PM
ABIH TU...apa guna peruntukan yg sekolah dapat tu...utk cat kantin, hias bunge kat dewan je ke....:@

kalo semua utk pnp guna duit poket cikgu je....

inilah dilema kalo byk tapisan sgt kan. ...


nanti honey dah masuk skola honey tau la 'peruntukan yg maha besar' tu...
ni kite nak tambah stress honey ni...
nanti honey jd cikgu baru..4 sure kena slalu bwk budak2 gi bertanding sukan...
time tu mmg peruntukan xcukup punye la...
hehehehe..jgn stress..bak kata coyote..berkat gaji kite nanti kalo kite iklas...
percaya la..kite dh penah lalui dah...
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2007 05:35 PM | Show all posts
Originally posted by coyotemawi at 27-1-2007 05:28 PM



ada sesetengah sekolah mungkin mudah
dan ada sekolah yang susah nak dapatkan peruntukan


time ni la PIBG sgt2 penting...
tp xramai ibu bapa yg nak derma kat PIBG...
mujurlah kite ngaja kat skola yg PIBGnye bagus...
kalo buat apa2 majlis..byk sumbangan yg dpt dikumpulkan...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-1-2007 05:42 PM | Show all posts
Originally posted by ilya at 27/1/2007 05:32 PM
Kerani sekolah tak bley ker amek yg muda belia..

Ikut arahan sket.. dah tetua semua kerani, tu yg ikut rentak sendiri tuh..



betui..
hari tu kerani muda masuk..
perghhh efisyen gak..
serba serbi dia tolong buatkan..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-1-2007 05:43 PM | Show all posts
Originally posted by elisdend at 27/1/2007 05:33 PM


nanti honey dah masuk skola honey tau la 'peruntukan yg maha besar' tu...
ni kite nak tambah stress honey ni...
nanti honey jd cikgu baru..4 sure kena slalu bwk budak2 gi bertanding sukan.. ...



tu belum masuk duit ubat2an utk derang..
n segala remeh temeh..
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2007 05:44 PM | Show all posts

Reply #54 elisdend's post

huhuhu...

ntahlah..cam no komeng je nih

nutp tak leh wat ape2 ke?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-1-2007 05:45 PM | Show all posts
Originally posted by elisdend at 27/1/2007 05:35 PM


time ni la PIBG sgt2 penting...
tp xramai ibu bapa yg nak derma kat PIBG...
mujurlah kite ngaja kat skola yg PIBGnye bagus...
kalo buat apa2 majlis..byk sumbangan yg dpt dikumpulkan...



sini PIBG bule tahan gak..
senang gak nak dapat bantuan..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-1-2007 05:49 PM | Show all posts
cigu2 ni kalu tak sabar..
mmg bule kena sakit mental hehehhe
ye la
nak kena hadap kerenah dari semua arah
dari admin-yang kadang2 kurang memahami
dari parents-yang terlalu demanding, yang kata cikgu
kutip yuran macam along..
dari students-yang kekadang memeningkan kepala
dengan masalah akademik, masalah disiplin..
dari PIBG-yang menuntut serba-serbi..

yang pasti..mengajar ni satu kerja yang mulia...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
2.727566s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list