Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
24200
View
244
Reply

Masalah Pengangguran Graduan -- Latest: Graduan Lemah Minda -

[Copy link]

Author: dexa       Show all posts   Read mode

Post time 13-11-2007 11:25 AM | Show all posts
.............................
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2007 11:25 AM | Show all posts
.............................
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2007 11:27 AM | Show all posts
apa-apa pun GRADUAN perlulah bekerja dulu tak kira di mana jua....bila anda dah ada lubang rezeki...rezeki yg lebih besar akan datang dgn sendiri.......dulu saya pun keje OPERATOR ajer...lepas tue ada peluang lain lompatlah.....:-) jgn duduk dirumah senang hati menunggu keje....biarlah berminyak, berdaki....bersusah2 dahulu bersenang2 kemudian....aku cadangkan GRADUAN amik skill certificate drpd tempat yg diiktirf dunia macam TWI (the welding Institute), SIRIM......course tak lama dalam sebulan dua ajer...lepas tue leh keje sbb waktu pergi kos tue dah jumpa ramai contact....berusahalah
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2007 11:28 AM | Show all posts
next....................
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2007 11:29 AM | Show all posts
"Graduan" tu x payah kerja (wanita)...Kahwin dan jadi suri rumah sepenuh masa
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2007 11:33 AM | Show all posts
Originally posted by Squall-Leonhart at 13-11-2007 11:17 AM

Abis tu boleh ker kau citer camaner haku yang time kat UTM belajar giler2 sampai takder masa nak berkapel, tapi bila kuar lak dah la pointer setakat paras leher, mintak kejer satu haper pun tak ...

first of all, mintak maaf jika statement aku tadi menyinggung perasan ko... takde niat pun....
maybe rezeki ko blum tiba lg...

satu lg isu die communication skill yg kurang dr bebudak baru grad nie....
statement aku sblm ni mmg refer kpd grad yg aku jumpa yg tak dpt keje.... terutama satu batch ngan aku dulu.... ade yg jenis mat buku..... skill kurang......
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2007 11:34 AM | Show all posts

Reply #37 dino's post

weh....ko kutuk student UTM ka? Haku terasa tau
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2007 11:35 AM | Show all posts
Originally posted by Squall-Leonhart at 13-11-2007 11:17 AM

Abis tu boleh ker kau citer camaner haku yang time kat UTM belajar giler2 sampai takder masa nak berkapel, tapi bila kuar lak dah la pointer setakat paras leher, mintak kejer satu haper pun tak ...


mintak jer kerja kilang dulu.... gomen paham2 ler... berebut2... kabel... anak sedara... mak menakan....

walau keja kilang takde masa dopan tp dr duduk saja masuk gak 7-8 ratus.... keja tol pon okey klu tak kisah...
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2007 11:36 AM | Show all posts

Reply #38 Trunkk_ZZ's post

mintak ampun.......
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2007 11:37 AM | Show all posts

Reply #25 freebird's post

betul la.....minah cleaner tempat aku nih degree holder ooo...dari U Indonesia
aku tanya dia kalo degree holder asal nak jadik cleaner,dia kata nak kumpul duit balik Indon bukak kantor...bisnis
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2007 11:39 AM | Show all posts
aku pun keje2 biasa2 jerk skrg nih..tapi mmg macam2 keje aku prnh buat HR, cikgu tuisyen, cikgu ganti sume aku pernah buat.....sambil p exam SPA ker KPLI ker...yang penting keje jgn dok umah nanti otak berlumut jadik lembap tak mix around ngan dunia luar...exposure tu penting....silalah berusaha...
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2007 11:41 AM | Show all posts

Reply #40 dino's post

tak dapat dimaafkan :@ :@
tapi betul ler....aku nih result cikai 2nd high sajork (malas mane tak...time gi kuliah tido,tak baca buku)
tapi bile keje aku lagi bagus dari dak dean list (bos aku kata tau,bukan aku yang kata )
dats y basic salary aku lagi besar dari dorang (ada yang tak puas hati lagi tu)
ececeh...riak sungguh
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2007 11:48 AM | Show all posts

Reply #43 Trunkk_ZZ's post

kelas kau
pernah tgk pilem accepted??
aku rasa klau ade unibersiti cam tue kan bagus.... belajar ape yg kite suka n minat...
actually yg dean list tu kompom aaaa berorientasikan buku manjang....
mcm member aku dulu.... die jwb soalan ayat sebijik2 dr buku........
part programming jd slow skit psl susah nak hafal code
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2007 11:53 AM | Show all posts
Originally posted by amak_dexa at 13-11-2007 09:41 AM
Ketua Pengarah Jabatan Pengajian Tinggi, Datuk Prof. Dr. Hassan Said berkata, jumlah itu bagaimanapun masih rendah jika hendak dibandingkan dengan negara-negara lain.


ayat yg sungguh klise...
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2007 12:05 PM | Show all posts

Reply #45 ultra78's post

ayat lebih tepat:

masih rendah jika dibandingkan dengan negara2 seperti.....

myanmar,uganda,sri lanka,kenya,bangladesh...

jika dibandingkan dengan US ka,UK ka,korea selatan ka,switzerland ka,singapura ka,kan lagi baguih?

ppprrgggfftttttt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2007 12:05 PM | Show all posts

Reply #45 ultra78's post

ayat lebih tepat:

masih rendah jika dibandingkan dengan negara2 seperti.....

myanmar,uganda,sri lanka,kenya,bangladesh...

jika dibandingkan dengan US ka,UK ka,korea selatan ka,switzerland ka,singapura ka,kan lagi baguih?

ppprrgggfftttttt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reply

Use magic Report

amak_dexa This user has been deleted
Post time 13-11-2007 12:12 PM | Show all posts
Originally posted by atira at 13-11-2007 11:16 AM
keperluan lecturer kat tempat aku ni dah nazak wey...
sapa berminat... espescially yg menganggur tu.... boleh apply


apa maksud nazak di sini? harap tidak menggunakan thread ni untuk iklan, terima kasih.
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2007 12:24 PM | Show all posts

Reply #48 amak_dexa's post

nazak ertinya terlebih oksijen...ammma!
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2007 12:26 PM | Show all posts

Reply #36 herman's post

jadik suri rumah...hmmm... bole aje tapi gajinye mane dong?
Reply

Use magic Report

amak_dexa This user has been deleted
Post time 13-11-2007 12:29 PM | Show all posts
Originally posted by yusrin at 13-11-2007 12:24 PM
nazak ertinya terlebih oksijen...ammma!


ohh, jadi di koleg dia ni lecturer terlebih oksigen? tak baik main main macam tu. rasa macam isu ni sensitif, tak perlu lah gurau senda. maaf ya mod. kita kena tegur menegur sesama islam.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.218945s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list