Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
9684
View
26
Reply

Lawyer Syariah

[Copy link]

Author: eidajj1       Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-1-2007 01:03 PM | Show all posts |Read mode
Tumpang tanya kwn2 kt forum ni....ada siapa...ada contact atau kenal lawyer yang handle kes cerai....

Please let me hv the cotact no. and person in charge....i nk check something, TQ
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2007 01:27 PM | Show all posts
nanti saya cuber contact kwan sayer yer....

nak mintak khidmat nasihat ker?
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2007 01:59 PM | Show all posts
Originally posted by eidajj1 at 23-1-2007 01:03 PM
Tumpang tanya kwn2 kt forum ni....ada siapa...ada contact atau kenal lawyer yang handle kes cerai....

Please let me hv the cotact no. and person in charge....i nk check something, TQ

Dulu ada sorg forumner sini nama Anwar..dia leh tolong..tp lama x nmpk dia.. :hmm:
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2007 02:31 PM | Show all posts
saya stick thread ni untuk sementara waktu yer?

so cik kak memana ada info berkenaan molek la buh sini untuk bukan saja untuk tuan punya thread,

juga untuk cik kak lain yang mungkin perlu info tapi pemalus nak bertanya.

maisarah kalo buleh buh saja info tu sini misal nama lawyer , business contact no. or nama syarikat ke gitu

i think depa pun dont mind, depa ada bisnes card tapi tak dapat nak kasik seme so kira kita tolong je lah

any info. is gratefully appreciated.  Timekasehhhhhhhhhhh.
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2007 03:45 PM | Show all posts
la... gi la laman web www.esyariah.gov.my. melambak kat situ no peguam..
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2007 04:21 PM | Show all posts
:ting: :ting: :ting: :ting:
Originally posted by ma'cherieb at 23-1-2007 03:45 PM
la... gi la laman web www.esyariah.gov.my. melambak kat situ no peguam..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-1-2007 10:47 AM | Show all posts

Reply #5 ma'cherieb's post

dah check...takde...informasi abt laywar contact no..or person..pun
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-1-2007 10:48 AM | Show all posts

Reply #2 hairanaz's post

highly appreciated...please..........
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2007 11:01 AM | Show all posts
tak de? ari tu sy tolong kawan carik maklumat lawyer syariah tu.... kat kolum sebelah kiri tu kan ada byk info? tgk detail ada maklumat dan add peguam utk kita tanya dan hire... byk giler pai tak larat nak cari yg dekat2 ...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-1-2007 11:57 AM | Show all posts

Reply #9 ma'cherieb's post

i check kt sebelah kiri...tu ada penerbitan maklumat....then cari rujukan penguam kn....tapi mana no...all abt syarat2 to become a peguam syariah je....sorry lah...klu i tak jumpa....tlg i...please
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2007 12:02 PM | Show all posts
kalau nak nama syariah lawyer...

cuba contact Biro Bantuan Guaman (BBG) - 03-8885 1000
tak pun bukak laman webnyer, ada list of lawyer kat situ http://bheuu.gov.my/bbg/index.shtml
Legal Aid Centre (LAC) - 63-2693 3585
AWAM - 03 78770224
Sister in Islam (SIS) - 03 7785 6121

setiap tempat di atas mempunya list of syariah lawyer... ada yang percuma... ada yang akan kenakan bayaran... nama2 besar macam Kamar Ainiah... Dato' Zaidi Zain... adalah peguam2 hebat yang buat kes syari'e

harap maklumat yang diberikan dapat membantu...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-1-2007 12:05 PM | Show all posts

Reply #11 uzisyaziha's post

alhamduillah...thanks a lot....
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2007 12:53 PM | Show all posts
bukak x dapat lak...jap update
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2007 12:58 PM | Show all posts
ha... dapat pun... senang jer... cam ne sis tak nampak?

sebelah kiri sekali bawah "Sistem Pendaftaran Peguam Syarie", klik situ, ada 5 sub topik-yg last "Carian Peguam Syarie". Ti kuar:;

Perhatian :  
Isikan kriteria dan klik pada butang "Cari" untuk mencari rekod pengguna.

Nama Peguam Syarie :   
Nama Firma :   
Negeri Beramal :  Semua Johor Kedah Kelantan Melaka Negeri Sembilan Pahang Pulau Pinang Perak Perlis Selangor Terengganu Sabah Sarawak Wilayah Persekutuan Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia  
Cari   



--------------------------------------------------------------------------------

  
Kat petak pertama tu, tekan je A, Yg Firma tu biar kosong dan petak 3, pilih negeri yg kita nak cari... Klik Cari...Walaaaa......

Ni mesti, sis tak browse guna tetikus ni....senang amat maaa.....
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2007 01:01 PM | Show all posts
kalu nak tgk list semua peguam berdaftar ngan portal tu dlm Selangor, cthnya:-

Biar kotak 1-Kosong
Kotak 2- Kosong
Kotak 3- Pilih selangor

Tekan CARI
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-1-2007 01:04 PM | Show all posts

Reply #14 ma'cherieb's post

dah jumpa...thanks a lot
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-1-2007 01:09 PM | Show all posts

Reply #15 ma'cherieb's post

dah cari ...kt perak...tapi bila dah masuk tu...kebanyakan tiada dlm record...mereka punya add...phone...fax....hanya ada nama je....& mana i nak tau...which one to choose....BTW....semua ni kena charges kn....yg kt biro tu...kena charges tak ?
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2007 01:33 PM | Show all posts
kat biro, dia akan tgk income jugakk... ye la, ramai lagi yg tak berkemampuan perlu bantuan kan... kalu bayar pun mgkn kena byr sikit kat biro tu...

pasal no phone tu leh cari kat www.yellowpages.com.my. tulis nama sykt tu... kalu peguam tu pakai nama sykt dia, mesti ada no... yg susah kalu dia pakai nama dia sendiri.. agak payah la sikit....

apa2 hal ...semoga berjaya menegakkan kebenaran...
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2014 12:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Da jumpe lawyer?
Untuk kes ape?
Lau duit tak seberapa...contact ramai lawyer tanya dulu rate berapa, kos2 len, payment lumsum ke...
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2014 04:42 PM | Show all posts
nak cari layer syariah ni, harap dapat jumpa loyer yg reliable & amanah....ramai loyer penipu skang ni...kawan saya kena tipu, dah bayar tapi loyer tak buat keje...

cari punya cari loyer baru, jumpa sorg loyer ni...kawan saya gi cek kat mahkamah dulu, rupanya loyer tu pun ada kes gak...mmg ada aduan kat court pasal loyer ni...sib baik dia gi cek dulu....kalau tak merana kali ke2...

ada sorang kawan nasihatkan, cari loyer yg berdaftar ngan malaysia bar council & persatuan guaman syarie malaysia (pgsm). ramai loyer tak berdaftar skang...yang tak berdaftar ni mmg fishy sket....nape diorang taknak daftar? mesti ada sebab kan....dia nasihat lagi...cari loyer sebaik2nya tanya experience org lain yg dah pernah amik tu...tak payah la amik loyer2 yg buat marketing kat internet, forum, fb sume tu....
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
3.768976s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list