Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
13130
View
71
Reply

Guru Tuition / Kelas Tuition

[Copy link]

Author: sherrina       Show all posts   Read mode

Post time 31-1-2007 11:18 AM | Show all posts
aik, kecilnya dunia ni, makcik sharifah ni auntie u keR?ohhh.. ramah sungguh dia ni, cara dia ajar pun keibuan, so u tak nak join force dengan ur aunt ke buat tuition? dia kan nak expand? by the way sekolah your aunt dengan i sama, sek men sultanah asma alor star. but of course la dia pergi sek tu in early 60s kot i rasa. u pun orang alor star ka?anyway good luck to you yer!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-1-2007 08:42 PM | Show all posts
farah,
dulu ada plan gak coz market kawasan dia besar cuma dari segi fee agak kecil. besides saya pun dah pack ngan tuition classes and IT training. ha'ah, my dad's family from Alor Star in fact my dad dulu skolah sultan abdul hamid.

farah pun buat kelas tuisyen ke? citer le sket....
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2007 12:32 PM | Show all posts
sherrina,
bagus la u, kencang buat classes, it la tuition la , IT training la. i tak buat lagi tuiton ni, baru rancang nak buat, but rasanya bukan home based, just pergi pusat tuition and mintak keja situ, for a start i think it is okie. stepping stones la katakan. so sherrina, u dah banyak conduct class, so u la cerita kat kitaorang ni. and tips tips. tq.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-2-2007 05:29 PM | Show all posts
farah,
kalau nak kira income wise, IT training memang paling bagus lah sebab dapat 2-4 hari training dah equivalent dengan gaji sebulan. Tapi untuk kepuasan maksimun, bagi sherrina ialah mengajar tuition sebab beza mengajar kanak-kanak dengan dewasa. Ada org takleh tahan ajar budak2, ada org tak seronok ajar dewasa. Sherrina boleh ajar dua2 golongan cuma ngan kanak-kanak ada added value iaitu fun. Bleh gelak gurau2 sambil blaja.

Sherrina buat dua2 jenis tuition. Home tuition dan mengajar di tuition centre. Buat masa ni ada 2 rumah yg sherrina pergi utk home tuition. Satu tu student form 1 sebelah pagi sahaja 2 jam sehari sebanyak 2 kali, probably akan ditambah ke 3 kali sbb mak dia nak suh sherrina bantu lebih since di sekolah tak banyak sgt yg dia leh catch up (student tu slow learner). Secondly rumah student tahun 4 di sebelah malam 2 kali seminggu. Sabtu dan Ahad baru sherrina mengajar di pusat tuisyen. Tapi student dibawah jagaan sherrina tak ramai sebab sherrina fokus kumpulan tahun 6 dan Tingkatan 1.

Dari segi income mmg best sebab bleh dapat lebih compare to keje makan gaji dengan level diploma/degree yg fresh grad. Keje takyah punch card, takde formal attire, meeting, out station mahupun problems ngan rakan sekerja. Malah sherrina tgh kira2 nak simpan kete di umah dan travel dgn basikal aje hari2 since semua tempat sherrina bertugas tak jauh dari rumah. Stress bekerja tu bagi sherrina takde sgt . Again depends on how you handle the job.

Cuma dari segi security lah dimana masa cuti skolah mostly student tak tuition. Ada jugak yg tetap teruskan. Bergantung kpd client. So kita kene prepare lah dgn keadaan mcm tu. Pastu keje mcm ni mana ada pencen, medical benefit dsbnya. Kita kene pandai2 lah plan mcm mana nak teruskan kerja ini dan dalam masa yg sama secure mcm org keje makan gaji. Boleh dilakukan jika kene dengan strategy nye.

Besides teaching, sherrina juga menulis modul kurikulum dan menjualnya ke tadika2.....banyak yg boleh dijana daripada bidang pendidikan. Ia terletak pada diri sendiri samada kita betul2 serius dan berminat serta sanggup bekerja keras atau tidak.
Reply

Use magic Report

Teacher_Farhana This user has been deleted
Post time 4-2-2007 06:14 PM | Show all posts
saya pagi megajar macam cikgu2lain gak.malam buat tuition since husband keja kat tudm kuantan, i plak kat gombak...so bleh la buat tuition hari2 sekolah.weekend balik kuantan.bleh la dpt 1K sebulan hasil tuition..so buat la dr merayau ntah kemana2.org kata keja cikgu banyak masa na pi shopping,dating...buang masa jer..


http://atakanna.blogs.friendster.com/atakannas/
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-2-2007 12:17 AM | Show all posts
farhana,
ur husband air force ke? wah, lebat gak ur tuition income. Buat di umah sendiri ke?
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2008 02:34 AM | Show all posts

cikgu tuisyen diperlukan!!

akum semua...

saya sedang mencari guru tuisyen untuk pusat tuisyen saya. terbuka untuk semua subjek sekolah menengah. dari form 1 - form 5. sila apply jika berminat. kelas akan diadakan pada sebelah petang dan malam. kadar bayaran adalah RM 25 - RM 40 sejam (mengikut pengalaman dan bilangan pelajar) kelas telah bermula.

subjek yg memerlukan guru segera : BM untuk form 4 & 5, Ekonomi, Perdagangan..

lokasi : kg melayu subang

hubungi cikgu azizul 012 6192730

urgent!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2008 03:26 AM | Show all posts
jgn smpi terabai anak murid kat sekolah sudah cikgu...
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2008 07:02 AM | Show all posts
aiseh jauhla pulak huhu boleh ajar ekonomi ngan perdagangan tu.. kelas ari apa?
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2008 12:47 PM | Show all posts
jgn smpi terabai anak murid kat sekolah sudah cikgu...


saya buat fulltime laaa...

aiseh jauhla pulak huhu boleh ajar ekonomi ngan perdagangan tu.. kelas ari apa?


eko n pdgngn hari selasa jam 4 - 630 ptg
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2008 01:38 PM | Show all posts
x penah ada pengalaman mengajar boleh apply ke?
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2008 01:52 PM | Show all posts
penah ajor bm eko n perd nih duluu.. dekat 3 thn jek la tapi.... tak lama sgt...
skang dah tak jadik cikgu tapi still tingat2 mase jadik cikgu dulu huhu bestlah jadik cikgu... rindu nak mengajar.... ada gak terpikir nak wat full time ngajar kat tuition ctr tapi takde keberanian lak nak quit keje huhu
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2008 12:59 AM | Show all posts
buat laaa part time.. xde pengalaman pun boleh try... tapi ader mode teaching laaa
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2008 01:08 AM | Show all posts
rasanya iklan ni ditujukan kepada cikgu2 yang sibukkkkk sangat kat sekolah tetapi .. ade masa untuk buat keje lain .... cam .. buat tuisen berbayar ( kat skola free xde insentif .. xde motivasi)
go for it cikguuuu
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2008 02:59 AM | Show all posts
what are u waiting for??apply la cikgu2 cpt..kang melepas peluang nk tmbh duit poket maklum la gaji tak cukup + sibukkkkk..
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2008 01:06 PM | Show all posts
kg.melayu subang cam jauh jek...
ko takde tuisyen centre kat area bangsar ke?
kalau ada aku nk apply jadi cikgu bi ke bm ke tak pon perdagangan.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2008 09:31 PM | Show all posts
elok tuk student2 u yg mengaangur ..
kalau cikgu2 otai, malas kot nak buat tuisyen..baik layan family
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2008 10:41 PM | Show all posts
upah tuisyen di pusat tuisyen K (faymes sgt di KL)..iallah RM150 sejam.   apsal la byk sgt.
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2008 04:03 PM | Show all posts
jauhnya kg.melayu subang, area kajang ni tader ke..
apa pun , subjek tu mmg tak terer sgt,
kalo math, add math, science bole la
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2008 10:03 PM | Show all posts
Sapa cikgu2 yang rajin buat tuisyen part-time, memang aku respek tabik spring toing toing la ... aku keje2 kat sekolah tu pun tak menang tangan nak buat, nak layan family lagi... ini pulak nak buat tuisyen part-time, fuhhh... tak berdaya beb!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
4.938655s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list