Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
21277
View
186
Reply

SOAL JAWAB AKADEMIK

[Copy link]

Author: jac_diehard_fan       Show all posts   Read mode

Post time 16-3-2007 12:53 AM | Show all posts

Reply #140 sarahILa's post

nak amek medic kalau matrix wajib dapat cpa.. 4.00!! minat jer tak cukup dik oi.. dulu pinguin dapat 4.00 tapi pinguin tak minat medic, so amek engineering.. kawan2 yang minat medic ada yang dapat 3.95 tapi still gagal dalam permohonan.
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2007 01:12 AM | Show all posts
Nak tanya pasal satu course kat UiTM.

Course Pengajian Bahasa Gunaan (Bahasa Inggeris untuk Komunikasi Profesional) ni course tentang ape? Belajar ape?

Anyone knows? ;)
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2007 08:17 AM | Show all posts

Reply #140 sarahILa's post

x rugi pon sbb masuk u nanti terus lompat thn dua..
subjek yg bleh pindah kredit tak yah amik lg..
klu nk amk medic kene dpt 4.0 ms matrik
klu tak jgn hrp..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2007 05:14 PM | Show all posts

Reply #143 ej177's post

oOoO bagoz la tu tapi psal 4.0 tu aku tau hihi
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2007 09:48 AM | Show all posts
macam mane nak study dsp n random? aku sgt pening kepala...dsp tak fhm....tp lecturer mcm buat gelak2 je....aku tau r lecturer aku terer...sape boleh tlg aku bg advice cmner nak belajar 2 subj ni?
final jz round the corner...tak lps dsp ni...tak boleh buat project 1 tau....adoi....
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2007 10:16 PM | Show all posts

Reply #145 kupay's post

apa benda dsp ngan random tu? boleh explain tak?
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2007 10:39 PM | Show all posts

Reply #141 pinguin's post

die ikut rezeki kot..kazen aku 3.85 bleh je smbg medic...skang die kt UM
tp die pn minat gk medic tu..cume aku rase kalo minat je tk cukop, kene tgk kite mampu ke tidak...if u just taking it for the sake of taking it...at the end of the day habuk pn tarak...minat cene pn tp kalo mmg tk layak or tk mampu nk amek medic, jgn amek laa....ni aku ckp pd sape yg cm was was lg....sbb medic bkn cm kos lain....
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2007 06:50 PM | Show all posts
Originally posted by lin_okinawa at 24-3-2007 10:39 PM
die ikut rezeki kot..kazen aku 3.85 bleh je smbg medic...skang die kt UM
tp die pn minat gk medic tu..cume aku rase kalo minat je tk cukop, kene tgk kite mampu ke tidak...if u just taking it for ...


betul tu.... sebenarnya aku pun rasa tak mampu nak amek medic ni sebab aku takut darah... takut nak bedah2 dan segalanya... aku cukup hormat dan bangga dgn mereka yang berjaya dalam bidang perubatan nih..
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2007 11:01 PM | Show all posts
skrang bukan dah wajib pi matriks/diploma before pegi first degree kan? Xboleh terus pi first degree kan?
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2007 03:07 AM | Show all posts

Reply #146 padlie's post

ermm...dsp tu : digital signal processing kot??

ye ke kupay?

for me...subjek ni, ko kene bagi paham textbook tu betul2.....i mean every process of it. fahamkan sume diagram tu...camne dari received signal -->every steps of the process sebelom kita hantar balik signal yg mempunyai caracteristic2 n mesej yang sama.

--> bile dah paham, baru tengok fourier transform, z-transform. (equations)

pasal random tu pulak...aku tak sure subjek ko camne..

tapi kalo berkaitan ngan dsp gak, die more to probability. kire cam kene calculate the probability dari segi caracteristic received signal tu...penting untuk signal sampling (discretization and quantization).

ermm...juz my opinion
p/s sori daa bahse tunggang terbalik...tatau translation french - english/malay --technical terms)

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2007 12:52 AM | Show all posts
Originally posted by kupay at 24-3-2007 09:48 AM
macam mane nak study dsp n random? aku sgt pening kepala...dsp tak fhm....tp lecturer mcm buat gelak2 je....aku tau r lecturer aku terer...sape boleh tlg aku bg advice cmner nak belajar 2 subj ni ...


subjek nih dulu aku buat latihan tubi dari awal sem lagi sampai lah akhir dkat2 final sbb aku tau ni subjek killer.. alhamdulillah dapat gak A-. kalau baca jer tak paham...
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2007 02:25 AM | Show all posts

Reply #149 estrellas's post

yep..skang kene p matriks/dip dlu baru leh masuk degree...
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2007 11:34 AM | Show all posts

Reply #152 lin_okinawa's post

spm ngan stpm pun masih boleh..
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2007 11:47 AM | Show all posts
sori ler kalau off topic..
ni aku nk tanye la..

ada chan ke aku nk wat intern kat oberc ek
mcm best je..
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2007 05:45 PM | Show all posts

Reply #153 padlie's post

tp kalo spm nk p masuk first year degree, kene lalu matriks dlu kn...or kalo nk g luar negare pn kene g prep dlu kn
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2007 05:47 PM | Show all posts

Reply #154 ekshenkamen's post

ade.....aku pn sepatot nye intern kt luar mesia...tp pk pk balek cm susah kn, tmbh lak exam bahse aku aritu cm stuck...so aku tk brani nk p...tp kalo nk intern kt luar negare, ko kene tanye supervisor ko...pastu kalo supervisor ko kate ok, cube tanye faculty lak....sbb faculty yg akn approve memende ni...slalunye kalo tmpt ko ade international students, peluang nk intern kt luar negare tu cerah la
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2007 05:16 AM | Show all posts

KUIZ " MAIN TERJAH" LAS.KIP

KUIZ "MAIN TERJAH" LAS.KIP AKAN MULA JUMAAT (06.04.07) NI...
KLIK KT SINI UTK TAU LEBEY LANJUT
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2007 07:53 AM | Show all posts

Reply #155 lin_okinawa's post

UTM tak payah
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2007 08:20 AM | Show all posts

Reply #158 padlie's post

uik bia bena..nape kwn aku masuk utm tu die kene masuk matriks sethn kt utm dlu??
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2007 09:41 AM | Show all posts

Reply #158 padlie's post

padlie,ko kt utm thn bape ek?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.910222s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list