Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
108967
View
2073
Reply

FROM NIHON WITH LOVE

[Copy link]

Author: katakpuruz       Show all posts   Read mode

Post time 4-1-2007 10:00 PM | Show all posts

Reply #39 katakpuruz's post

hehe..

hamba yang ini belum berkahwin encik katakpuruz.baru student 3rd year kat sini:D
dok apartmen biase je.sewa kat tokyo kan mahal.

bilik 1dk pun dah 5 man.huhu

harga ikan keli kat baticrom tu 1kg 695 yen rasenye.kalo tak silapla..kalo silap jgn marah no..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-1-2007 10:58 PM | Show all posts

Reply #41 damiqula's post

Salam Dami...
Maafkan hamba kalau main terjah aje...........:ting:
satu kilo 695 yen?!pehhh...menarik tuh dami...:mll:.Boleh tak ko bgtahu dengan lebih detail lokasi Omise tu di mana?!Hajat di hati nak goreng bersambal.............:mll:...:cry:...:mll:...:cry:
Mahal tuh ko punya apartment...kalau dok sensorang memang la terasa Dami weiiii.....:bgrin:

Pssstttt...awat aku nengok kat Akihabara tuh,Indah kabar dari rupa?!:stp:
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2007 11:45 PM | Show all posts
Originally posted by katakpuruz at 4-1-2007 05:55 PM
Nash...
Husband nash dalam line Automotive ke?!Bolehlah jadi sensei....:ting:
Psssttt...Lecturer ke?


bukan lecturer katak..

just kerja makan gaji juga..

but dlm line automotive ler..been in that line for like 10-11 years dah..
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2007 11:47 PM | Show all posts
Originally posted by damiqula at 4-1-2007 06:34 PM
ntahle,same2 tak suke kot hihi

kinky?hihi maksud nash gatal ker?org jepon mmg gatal tak hingat wahahahaha


hehehehe...

dami memang habis study terus kerja sana ke tak balik kerja kat malaysia?

wah! syok tu dami kalau gitu..boleh buat duit banyak2 sebelum balik malaysia..

bila lagi kan?

duit pun dapat, kutip pengalaman kat tempat org pun dapat..
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2007 11:51 PM | Show all posts
Originally posted by katakpuruz at 4-1-2007 05:53 PM
Salam Nash...
Citer pasal orang tua Jepun, memang tabik tak cukup tangan laaa....Yang tua-tua dah bongkok pun boleh membajak lagi kat sawah padi...fuhhhhh...:ting:
Kerajaan jepun ada buat macam s ...


macam mana la japs nak nampak tua..

tengok aje la pemakanan derang cemana..

org2 kita larat ke nak makan makanan mentah2 tanpa sebarang preservatives, ajinomoto sume tu? hehehe

lepas tu iklan derang terlalu la banyak promote ubat2, supplement utk kurus ni...

everyday nash dok tengok macam2 jenis lak tu..bentuk jelly la, bentuk serbuk la..

tapi japs especially women memang susah nak cari yang gemuk2..

dari dulu sampai la skang ni, nash minat dressing derang..not the teenage ler..derang tu dressing pelik2 sket..

yang dlm 20 plus ni nyer dressing, very trendy...sesuai la dgn derang yang kulit putih..

boots derang..mak ai..macam2 pesen...kikiki...

hampir2 dah nak rembat sepasang...cuma takut tak terpakai je..tapi serious memang cantik2..
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2007 11:55 PM | Show all posts
Originally posted by katakpuruz at 4-1-2007 10:58 PM
Salam Dami...
Maafkan hamba kalau main terjah aje...........:ting:
satu kilo 695 yen?!pehhh...menarik tuh dami...:mll:.Boleh tak ko bgtahu dengan lebih detail lokasi Omise tu di mana?!Hajat di ha ...


ko kalau tak minat gadgets, tak minat rc stuff segala ni memang ler tak best gi akihabara tu..

busy town..aku pon pening kalau sampai akihabara tu..tak pernah nyer tadek org..kikiki..

sempat la aku menjeling kat bangunan 'love merci' ari tu..

mak oi..sampai 5 tingkat kau..macam mana la aku tak fikir jepun nih bebetul kinky..ekekeke

tempat beli barang2 'sex' aje dah bertingkat2...tu aku baru nengok satu...kot ada yang lagi tinggi tingkat nya aku tatau la nak kata apa...:nyorok:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-1-2007 10:40 AM | Show all posts

Reply #43 nashra's post

Salam Nash...
Ooooo..keja makan gaji ke?!sama la tuh...:bgrin:
psssstttt...keta no.1 dunia ke?:ting:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-1-2007 10:42 AM | Show all posts

Reply #45 nashra's post

keh keh keh..memang betul tuh Nash...kalau dalam seratus orang jepun, rasanya seorang je gemuk.Tupun yang masuk sumo...:ting:
Kat sini dressing memang maut abis la..nak-nak kalau musim panas...:ting:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-1-2007 10:43 AM | Show all posts

Reply #46 nashra's post

Pssstttttt...kono mise, mitta koto aru kedo hairanakatta...:ting:
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2007 11:20 AM | Show all posts

Reply #42 katakpuruz's post

hihi encik katak puruz,

sewa 5 man kat  tokyo utk sorg tu standard la.tu pun dah kira murah.sbb dami dok pinggir tokyo.

kalo dok shibuya or shinjuku ker,rumah 6 jou 10 man lebih pun kira murah dah

omise yang dami ckpkan tu xde,die kedai online.maknenye leh shopping ayam ikan sayur beras segale kat situ,
www.baticrom.com
kalo tak silap la url tu.type je baticrom senang.

akihabara tuh memang le,kalo encik katak puruz bukan peminat gadget atau pun otaku,memang le buhsan kalo pegi sane lagi2 first timer.kalo ade brg yg nak beli,baru la syok pg sane.bukan sesaje windo sopin,akan terasa la kebuhsanan yang amat
lagi satu,kalo dah biase kat sana,kita akan tau mane kedai yg murah n mana yang mahal.
tapi haku g sane suke makan kebab je,sbb haku tak minat brg letrik

ikan keli masak sambal sodap oi...hehehambe tgh pikir lagi ni nak msk ape ikan tu
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2007 11:24 AM | Show all posts

Reply #44 nashra's post

entahla nash,dami rase mcm nak balik je.

lagipun skang jpa ssh nak bg scholar utk bt master.

mara senang skt kot,tapi dah malas.tak sabar nak pekena roti canai kat mesia

duit tu insyaAllah tghkumpul skt2.

skang tghmayou nak beli keta ke tak.

ayah soh bwk balik duit,tak yah beli keta.beli tanah or biar je beranak dlm bank

tapi tgk kwn2 bwk keta,mcm best la pulak
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2007 11:26 AM | Show all posts

Reply #45 nashra's post

betul tunash,mcm nak gila tgk pesen diorang

ade la gak baju2 mcm jepun tapi yang tak over dan boleh dipakai kat mesia

tapi kalo dami pakai,mesti ayah kata,ko ni dok jepun,muke dah jd cam jepun,baju pon jepon
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2007 11:32 AM | Show all posts

Reply #49 katakpuruz's post

amboi..niat nk masuk ye kedai2 cenggitu...

berlambak kedai2 gatal tu kat sini

kalo ko pegi area tokyo ni,kdg2 selambe je pelacur2 offer kat dak2 laki ni ha

one night just ....man bla bla hehe

tapi biasenye pel.... ni dijaga oleh bodigad yang pakai kot tuh.yakuza ke ape tak tau la hehe

kedai yang paling bnyk aku tgk kat sini(yg pesen2 cenggitu) tu condomania,jual kondom je agaknye haha

hihi banyak pulak info mcm la aku pernah masuk.saje..selalu berjalan luas pemandangan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-1-2007 11:45 AM | Show all posts

Reply #50 damiqula's post

Thanks Dami..nak pi try buat order..:mll:
Aku masa 1st time jejak kat Akihabara tuh, aku rasa macam kat satu tempat di KL...Mana taknya, berlambak kedai-kedai yang jual wayar lah, electronics component la...serabut kepala aku nengok..cari jugak kedai yang jual barang elektrik yang lain(aku ni hantu gadget:bgrin..tapi bagi aku biasa je tempat tuh..Lagi best kat Ngy...:bgrin:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-1-2007 11:49 AM | Show all posts

Reply #53 damiqula's post

Niat di hati tidak terlintas sama sekali untuk masuk ke kedai itu....:ting:
keh..keh..keh..masa pegi kat shinjuku tuh, ada je orang lelaki berpakaian kemas dok offer apantah kat member aku..:bgrin:..Kami buat tak paham je.....:ting:
Yang best nyer kat Akihabara, time ada show kereta..fuhhh..macam kat dalam pilem Tokyo Drift la plak...:lol..sempat jugak la aku bergambar dengan driver + keta diaorang...Aku cukup minat betul tengok Keta SKYLINE....R34...:mll:
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2007 01:42 PM | Show all posts
Originally posted by katakpuruz at 4-1-2007 02:02 PM
Salam...Lin.
INSYAALLAH, kalau ada rezeki tak kemana kan?!:bgrin:
pssstttt..nak gi Okinawa ke?:bgrin:


tk kisah okinawa ke mane ke...asalkn tmpt tu dlm jepun :lol
tp kalo ade rezeki,dpt la g sane natsu nnt :bgrin:





keNtut dikHalayaK raMai taNpe meRase Segan siLu adaLah sgT berGaye ~
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2007 01:42 PM | Show all posts
Originally posted by katakpuruz at 5-1-2007 10:40 AM
Salam Nash...
Ooooo..keja makan gaji ke?!sama la tuh...:bgrin:
psssstttt...keta no.1 dunia ke?:ting:


keta no 1 dunia? tak ler..

syarikat minyak gergasi kat malaysia..

cuma hubby aku line automotive..

more into design actually..design engine..kikiki..
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2007 01:48 PM | Show all posts
Originally posted by damiqula at 5-1-2007 11:24 AM
entahla nash,dami rase mcm nak balik je.

lagipun skang jpa ssh nak bg scholar utk bt master.

mara senang skt kot,tapi dah malas.tak sabar nak pekena roti canai kat mesia

duit tu insyaA ...


ooo...jpa pun susah ye..

ingatkan petronas je susah..

dami, bawak balik duit pun ok dami..currently yen nilai tinggi..

kalau nash memang tak beli kereta la..simpan duit banyak2..balik malaysia beli la property...

bukan apa..kereta ni tadak nilai..harga makin turun..tambah2 akan datang kereta import makin murah..

kalau rumah, tanah Insya-Allah ada value..

nash bawak balik kereta dari jepun pun sebab memang dah pakai during kat sana 2 tahun..tambah2 ada anak plak, keperluan kan..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-1-2007 01:50 PM | Show all posts
Awat la dah tukar CARI nih....ff:
Bulan 6 nanti je Lin?keh keh keh..nanti aku tunggu ko kat airport..:bgrin:
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2007 01:52 PM | Show all posts
nak citer ni pengalaman masa travel from narita to kl..

ramai sungguh org melayu kita dari narita naik same flight dgn nash time tu..

ada satu group ni la..depa pakai coat, ada tag segala..bising2 gak la semasa dok tunggu tu kan..

time nak masuk dlm plane depa nih whole group dok kat business class..

mak oi! bising kemain macam tak pernah naik plane..

ya rabbi..dlm plane kecoh pot pet pot pet..

time plane landing depa riuh bertepuk tangan...wakakakaka

sempat la nash tanya kawan sapa derang tu..my friend cakap depa tu org mara..cikgu katanya..

gi jepun buat lawatan kot..tak pun tengok2 student tajaan mara kat sana..

ada ke org2 yang taja ni buat lawatan tengok student2 derang dami?

tapi terus terang cakap la..org yang first time naik plane pun tak 'jakun' macam derang..kikiki
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.272671s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list