Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
28683
View
110
Reply

pinjaman MARA

[Copy link]

Author: XkostonX       Show all posts   Read mode

Post time 5-8-2008 01:21 PM | Show all posts
waaaaaaaaa...............untung gler yg dpt mara..
jeles..ak nk apply mara tp sdah amk ptptn plak..
so kompem x dpt..
adoiiii!!!1...
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2008 10:14 PM | Show all posts

Reply #80 Raindancer's post

IPTS & IPMa jer bleh mohon... pas2 borang pinjaman akn diberi pada hari pendaftaran IPT masing2
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2008 01:55 AM | Show all posts
Originally posted by fistik at 28-4-2008 09:28 PM
kalau amik degree di UNITEN, layak tak mohon pinjaman MARA ni

tq


degree uniten layak mohon mara. aku dpt loan mara study kat uniten skang. alhamdulillah.
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2008 01:30 AM | Show all posts

Reply #82 neuralnetwox's post

so student UiTM takleh apply la ek?
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2008 02:19 PM | Show all posts

Reply #84 Raindancer's post

x silap aku kalo fast track pas2 dr bekas2 student MRSM bleh pnjam MARA....  UiTM dan IPTA yg lain kene pinjam PTPTpoo x pon biasiswa JPA
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2008 03:34 PM | Show all posts
actually semua boleh pinjam mara nie.. korg kena rajin naik mara sebelah pertama tue.. aku dak ipta (utm).. ada member aku dapat mara.. aku dulu pun waktu dip utm, pinjaman mara.. paS aku habis nak smbg degree, dia cakap dia tak taja budak ipta degree.. tipu jer tue.. sapa yg dak ipta nak.. korg panjat jer mara tue.. dia kasi punya.. tp klu dgree kat sini, kurg sikit dia kasi.. lagi banyak ptptpooo n jpa...
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2008 12:50 PM | Show all posts

Mara utk masters

Tumpang tanye, saya akan sambung masters dlm bulan dec ini. Mara ada loan atau biasiswa utk ini? Kalau ada berapa yer?thx.
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2008 09:44 PM | Show all posts
Originally posted by eddina_14 at 14-10-2008 12:50 PM
Tumpang tanye, saya akan sambung masters dlm bulan dec ini. Mara ada loan atau biasiswa utk ini? Kalau ada berapa yer?thx.



aku pun nak tanye soklan yg same..
eddina sambung master local ke overseas?
kalo dah apply scholarship mara nnt, share2 la xperience kat sini
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2008 09:51 PM | Show all posts
aku baru je dpt result pengurangan pembayaran balik..
aku grad last year, 2nd upper je..
syukur sgt sbb kene bayar balik 1% dr loan yg Mara kasik beratus2 ribu tu..
skrg ni kene jlnkan tanggungjawab bayar balik pinjaman..
ramai lagi yg nak wat loan dr mara
so far tak miss bayar lagi..
ape2pun, thanks to Mara for the financial support..
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2008 02:25 AM | Show all posts
saya nak tanya mcm mana nak wat pinjaman pembelian komputer dari mara untuk pelajar universiti? boleh sapa2 tolong?
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2008 05:39 PM | Show all posts
Originally posted by sixfor at 28-10-2008 02:25 AM
saya nak tanya mcm mana nak wat pinjaman pembelian komputer dari mara untuk pelajar universiti? boleh sapa2 tolong?


bleh kew?? x tau pon...???

humm ko plajar kew??
under mara??

klau ye maybe bleh!!!

Unikl under mara !! Best!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2008 11:16 PM | Show all posts

Balas #90 sixfor\ catat

x silap aku mara bg pinjaman beli hanya utk pelajar cemerlang yg nk pg luar negara...... ngan student fast track uitm... kalo universiti lain mmg mara x sediakan pinjam ni
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2008 08:19 AM | Show all posts
aku dapat loan mara..belajar kat ipta..buat diploma...

asal tempat aku belajar tu ipts...pastu dinaiktaraf/diambil alih oleh sebuat ipta....jadi dapat lah loan mara...

memang jimat...rumah aku dekat je tempat aku belajar....yuran dah jadi murah....siapa dapat elaun U bagi lagi....

pasni aku nak buat degree pula dekat ipta lain yg dekat dgn rmh aku jugak

tak tahu lah dapat x loan mara lagi....

pape pun aku nak g tanya dulu kat pejabat mara tuh....mungkin doe nak tengok result first semesta degree aku nanti
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2008 09:09 PM | Show all posts
betol la ckp anisotropy  tuh..
aku dulu amek dip kat ipta dpt loan mara..
dpt cpa 3.3 cume byr 10% jek.. kire aku byr 1.5k je la..
alhamdulillah.. tp aku x byr lg sbb aku smbung degree kat ipta. aku wat surat mtk penangguhan, alhamdulillah dpt tangguh smpi aku abes blajar degree.

bile aku sambung degree kat ipta, aku amek PTPTpooo. sbb dgr2 org ckp mara x tja dak degree ipta. so dengan kecewanya aku mohon ptp...terdesak beb... pastu aku dgr2 plak bley plak mohon mara. aku amek borang la laju2...
ni semalam aku br hanto g MARA.. so, hopefully aku dpt loan MARA nie.. wish me luck!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2008 09:09 PM | Show all posts
hi korg aku pon warga MARA
kat tmpat aku MARA provide bas MARA liner tp byr ar huhu
sbb bas lain x masuk tmpat ktorg
pasal pnjaman aku target nak byr 10% jer
amin...
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2009 11:13 PM | Show all posts
skrg semua kena bayo balik.
erm masa mama dulu grad 2001 result bwh 3 gak tp xyah bayo

dr zmn sekolah perabis duit mara
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2009 01:31 PM | Show all posts
dari maklumat aku dapat.student IPTA pun boleh apply loan tapi dengan syarat masa dip pun dapat loan MARA.

aku tak tau nak pinjam duit dari mana lagi.PTPTN dah tak boleh sebab kena setelkan hutang lama dulu baru dapat boleh buat loan baru..nak apply sholar pun umur dah lebih....

makan mageeee laaa aku sepanjang belajar ni
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2009 01:50 AM | Show all posts
Originally posted by mikasa at 5-1-2009 01:31 PM
dari maklumat aku dapat.student IPTA pun boleh apply loan tapi dengan syarat masa dip pun dapat loan MARA.

aku tak tau nak pinjam duit dari mana lagi.PTPTN dah tak boleh sebab kena setelkan hu ...


belajo kat mn.JPA tak try ka?ada syarat gitu eh MARA.erm..ape kata tryy je mintak dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2009 11:52 AM | Show all posts

Balas #98 mamanurulhasbi\ catat

aku tak minat nak buat pinjaman sebab nanti nak kena bayor balik.JPA ada apply loan ke? Kalau scholar ,umur aku dah tak layak...

p/s: aku belajo UPM
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2009 02:14 PM | Show all posts
Originally posted by mikasa at 7-1-2009 11:52 AM
aku tak minat nak buat pinjaman sebab nanti nak kena bayor balik.JPA ada apply loan ke? Kalau scholar ,umur aku dah tak layak...

p/s: aku belajo UPM


kalo xnk bayo balik...amek aa loan petronas
xkne bayo..tp kne keje ngn diorg aaaaaa betaun2 lamenye terikat ngn diorg
tp yg xbesnye...company laen mgkin xkn amek korg kje
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.083092s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list