Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
28443
View
110
Reply

pinjaman MARA

[Copy link]

Author: XkostonX       Show all posts   Read mode

Post time 22-12-2007 09:05 PM | Show all posts

Reply #60 neuralnetwox's post

ooooo pdn x dapek..ceh..ingt nk kurangkan byr...huh....
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2007 01:22 AM | Show all posts
aku nyesal tak amek mara..dah terlambat dah..

tp mara pon ade wat biasiswa ntk master kn?

ade kn?

nk panjat..!
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2008 01:18 AM | Show all posts
nak tanye aku nak wat master dalam bulan jun / 2008ni
kite bgtau ke brape nak atau dia akan tentukan brape nak bagi..
mmg semput gak aku nak cari financial sponsor ni...scholar xde sbb aku wat course work
borang dia kite ble mintak bile2 eh ?
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2008 01:19 AM | Show all posts
lagi satu yeke nak kene ade surat rayuan bagai macam tu?
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2008 06:25 PM | Show all posts
nak dapat pinjaman MARA.....hanya IPTS tertentu sahaja yang ada....tpt saya keje kat Kolej Legenda....mostly 70% courses ada MARA...diploma, HND, dan ijazah..

pelajar diploma/HND dpt duit saradiri tiap bulan rm535.50 ... utk pljr ijazah rm600 (skrg ni MARA nak up ke rm750)...

pendaftaran bayar rm2000 (boleh minta kat MARA -- benda ni kta panggil advance MARA)...nak tau lebih lanjut sms no hp anda...0133048770.
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2008 06:25 PM | Show all posts
nak dapat pinjaman MARA.....hanya IPTS tertentu sahaja yang ada....tpt saya keje kat Kolej Legenda....mostly 70% courses ada MARA...diploma, HND, dan ijazah..

pelajar diploma/HND dpt duit saradiri tiap bulan rm535.50 ... utk pljr ijazah rm600 (skrg ni MARA nak up ke rm750)...

pendaftaran bayar rm2000 (boleh minta kat MARA -- benda ni kta panggil advance MARA)...nak tau lebih lanjut sms no hp anda...0133048770.
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2008 06:26 PM | Show all posts
nak dapat pinjaman MARA.....hanya IPTS tertentu sahaja yang ada....tpt saya keje kat Kolej Legenda....mostly 70% courses ada MARA...diploma, HND, dan ijazah..

pelajar diploma/HND dpt duit saradiri tiap bulan rm535.50 ... utk pljr ijazah rm600 (skrg ni MARA nak up ke rm750)...

pendaftaran bayar rm2000 (boleh minta kat MARA -- benda ni kta panggil advance MARA)...nak tau lebih lanjut sms no hp anda...0133048770.
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2008 09:29 AM | Show all posts

Reply #5 Reign's post

pape pun cekik darah..smpi skrg aku tak start byar lagi..jajat!!
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2008 12:59 PM | Show all posts

Reply #67 tali_leher's post

Betul kah MARA sponsor saradiri? HND ni apa ya, tolong terangkan ya?  Mara ada kolej tajaan sepenuhnya kan, Kolej Professional Mara. Kalau tak silap semuanya percuma.
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2008 03:01 PM | Show all posts
i nak tanya bout pinjaman pendidikan mara nih:
1. adakah both utk local dip and degree?
2. for IPTS...ada IPTS yg layak?ada list tak?
3. mcm mana nak mintak?dah kuar iklan ker?
4. baper yg derang kasik utk 1 sem?TQ..
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2008 05:56 PM | Show all posts

Reply #70 honeybee1802's post

aku pun nk tyer benda same...
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2008 09:28 PM | Show all posts
kalau amik degree di UNITEN, layak tak mohon pinjaman MARA ni

tq
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2008 09:31 PM | Show all posts
1. adakah both utk local dip and degree?
untuk local dip ngan degree mmg takde..
local hanye tuk master jer kot..and kursus professional

2. for IPTS...ada IPTS yg layak?ada list tak?
ipts tatau..

3. mcm mana nak mintak?dah kuar iklan ker?
er..tatau...dulu dia ader kuar nitos kt fakulti...
try ar tgk2..

4. baper yg derang kasi satu sem
ikut course ape yg korg amik..
cam aku..
time sijil CAT dulu elaun sara hidup 350
skang dh ACCA..elaun sara hidup 700
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2008 12:29 PM | Show all posts
nak wat pinjaman kenen wat karangan kn,,
sesapa ade contoh karangan tu x..?
saya dpt kos akaun diploma.
tolong yer sape yg penah wat or ada sample karangan tu..
nak tgk leh?
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2008 04:25 PM | Show all posts

Reply #74 mama_jb's post

bkn susah sgt pun karangan tue.... wat cukup syarat jer... die x pandang pon kesalahan tatabahasa ..... yg penting kerangan tue mesti masa nk wat mohon pinjaman
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2008 12:06 AM | Show all posts

Reply #74 mama_jb's post

belasah je.....mase buat thn 2001
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2008 07:57 PM | Show all posts
btol eh dia x kira tatabahasa tu..?
bes ar.. jb malas ckit nak wat karangan nih..
abis dia tengok ape karangan tuh..?
abes tu dia nak skop kos yang kita amek la..
nta ape lagi dia nak.
cmno..?
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2008 08:36 PM | Show all posts
Budak tadika pun reti buat karangan pasal perihal diri bagai. kannya penting sangat pun karangan tu. asal cukup syarat je dah boleh dapat MARA ni.
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2008 11:37 PM | Show all posts

Reply #77 mama_jb's post

letak je background diri + keluarga

background kos yg diamek

visi + misi bile dah berjaya

bodek
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2008 06:29 PM | Show all posts
camne nak buat pinjaman MARA ni?

kat tenet ade tak borang dia yg leh didonlot?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.079639s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list