Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
28476
View
110
Reply

pinjaman MARA

[Copy link]

Author: XkostonX       Show all posts   Read mode

Post time 12-2-2007 06:17 PM | Show all posts

Reply #20 ctsueraya's post

saya pun loan mara masa study.... Terlambat buat application untuk tak yah bayar sesen pun... so kena la bayar 25%... tapi ok la... banding ngan hubby g UK ngan Petronas, da beranak 2 baru petronas minta (takhal dulu masa thn 96 hubby menganggur stahun tunggu diaorang panggil keje-patutnya kalao dah lebih stahun tak panggil keje dah takyah bayar)...

Makasih bebanyak MARA...jadikan saya org berilmu....
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2007 10:00 PM | Show all posts
UP!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2007 06:35 PM | Show all posts

spe dpt tajaan mara???

ade sespe x dpt mara???nak tau cmne korg rse..bes x mara ni???ckp ke duit yg dorg bg tu???
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2007 08:14 PM | Show all posts
aku dapat mara...
total 59000..
under software enginering course..
aku cukup ajew duit bulan.
diowam bagi 350 sbulan...
aku sng ciket sbb tak merokok..
so save banyak gilew aku save..
kadang2 sbulan tuh kalo aku terget nak save byak. dua ratus lam tangan pun bole..
huhuhu..
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2007 08:35 PM | Show all posts
MARA ke JPA ker sama jer...
duet tu tak ler tak cukup dan tak juga berlebih2
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2007 04:40 PM | Show all posts
hahahahahahahaa geramnyeee akuuu.....

kepade pembukak thread...tolongggg laaa tgk kt thread INDEX dlu kt atas tu k....aku buat pepenat supaye kowang leh tgk thread ape yg dh ade sblm buat thread baru...jd tolonggg la beri kerjesame k...skang aku merge kn saje dedue thread tu..sekian
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2007 04:44 PM | Show all posts
up!
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2007 07:00 AM | Show all posts
yg best mara loan ni tak de interest
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2007 11:29 AM | Show all posts

Reply #28 ecomoda012's post

die convertible loan gk ke?
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2007 09:36 PM | Show all posts

Reply #29 lin_okinawa's post

kalo 1st class degree bole convert rasanya...majoriti member aku yg pointer tak sampai 3 pon kene bayar 25% je drpd total loan dlm 50-60k
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2007 09:49 PM | Show all posts
mcm mana nak mintak loan mara ni?
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2007 10:49 PM | Show all posts

Reply #31 hidden_fear's post

kalo study kat kolej mara/ uniKL biasanya diorg provide borang siap

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2007 07:34 PM | Show all posts

Reply #25 lost_angel's post

aku setyju.............
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2007 09:22 AM | Show all posts

Reply #30 ecomoda012's post

wahhh sngnye ati...dpt below 3 pn tkyah baya penuh....kalo ptptn gtu kan bagus :kant:
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2007 03:03 PM | Show all posts
aku pinjam 33k bayo 8000+ jer sbb dpt 2nd class lower..

tapi alhamdulillah aku dpt diskaun 75%
Reply

Use magic Report

Mutant_DNA This user has been deleted
Post time 17-6-2007 10:34 PM | Show all posts

tanya sket mengenai loan mara

Maaf..saya newbie kt cni...hehehe

Untuk master dalam engineering dalam negara, brapa yea mara kasi pinjaman? dan kalo nak convert jadi biasiswa brapa pointer master? kalo ada info yg lengkap lg ok...

[ Last edited by  Mutant_DNA at 17-6-2007 10:36 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2007 10:18 PM | Show all posts

Reply #35 syahza's post

2nd class lower leh dpt diskaun 75%.....beshnyeee
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2007 11:22 PM | Show all posts
jap..kalau dh dpt loan mara tuk study kt m'sia...
tapi skang ni nk mintak loan tuk study oversea lak..
camner ek???
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2007 08:45 PM | Show all posts

nak mintak tips buat karangan untuk pinjaman mara

xxxxxxxxxxxxxxxxx

[ Last edited by  mfr892005 at 23-11-2008 08:10 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2007 08:51 PM | Show all posts
mfr892005,

thread pinjaman mara dh ade, so aku merge kn je k

sekian
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.070706s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list