Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
33427
View
96
Reply

Internet Service Provider (ISP) Malaysia

[Copy link]

Author: skycrew       Show all posts   Read mode

Post time 29-3-2012 10:54 AM | Show all posts
Salam all...

Nak tanya ada x saper2 pnh guna atau tau psl Internet 4G www.yes.my...saya ada dpt starter pack free tp xtau nk guna...
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2012 10:53 AM | Show all posts
Sekarang banyak ISP yang ada service Fibre Internet.
UNIFI, Maxis, Time, P1 dan Astro pun ada.
Mana yang best?
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2013 11:56 AM | Show all posts
astro also now consider ISP
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2013 11:15 PM | Show all posts
sebenarnya semua company ISP ni sewa dengan TM.. kalau TM murah, beza maxis broadband
mahal sebab charge tinggi sikit.. kan dia dah mark up harga.. tu dah kira untung..
berapa banyak company kat malaysia ni boleh pasang kabel bawah tanah.. TM je..
maxis ada satelit komunikasi.. yang itu lebih berteknologi tinggi.. sebab tu harga dia mahal..

antara semua ISP yang terbaik ialah TM.. sebab dia boleh provide semua company ISP line internet

kalau nak download p2p torrent tu memang la nak kena laju.. ikut bandwidth kelajuan berapa..
server location kat mana.. contoh piratebay.. bila user traffic tinggi, mesti la lambat.. banyak yg download..
macamana nak akses server bila dah ramai sangat ?? Last edited by phongsakorn on 9-2-2013 11:23 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2013 09:57 PM | Show all posts
phongsakorn posted on 9-2-2013 11:15 PM
sebenarnya semua company ISP ni sewa dengan TM.. kalau TM murah, beza maxis broadband
mahal sebab  ...

bro guna streamyx ke?

Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2013 12:30 AM | Show all posts
tak guna streamyx.. guna unifi.. 5mbps.. sebab pakai unifi je yang boleh provide wep.. memang tak boleh hack wifi pun..
beza kalau guna wpa.. macam streamyx..

yang penting.. ada sekali hypp tv package.. semua ada 40 siaran tv..  
kalau monitor hdmi.. yang LED.. gambar memang cantik..

kalau torrent download.. boleh try masuk lepas jam 12 malam..
http://torrentfreak.com/20-bittorrent-tips-and-tricks-070903/
http://www.torrentroom.com/
http://h33t.com/


Last edited by phongsakorn on 13-2-2013 12:45 AM

Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2013 11:02 AM | Show all posts
phongsakorn posted on 13-2-2013 12:30 AM
tak guna streamyx.. guna unifi.. 5mbps.. sebab pakai unifi je yang boleh provide wep.. memang tak bo ...

streamyx tak boleh set wep? biar betul..sejak bila?
mudah gila nak hack wep..
dan sekarang ada cara aku belum explore lagi.hack wpa tak
payah guna dictionary pun..dan unifi masih juga boleh di hack..
yang terer dan rajin la..kalau aku duduk area bandar yang
ada unifi,aku memang akan langgan nya..bukan sedap
'tumpang' orang punya ini.

Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2013 09:01 PM | Show all posts
salah tulis la.. beza streamyx hanya ada WEP, unifi ada WPA dan WPA2 key..  
kalau WPA, encrypted password guna Temporal Key Integrity Protocol (TKIP) yang lebih
secure connection dari WEP..

Tapi kalau nak try hack WPA boleh jugak..

Last edited by trunks on 13-2-2013 10:55 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2013 10:41 AM | Show all posts
Itu Unify masih ada download limitkan?
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2013 06:28 PM | Show all posts
yaso posted on 21-8-2013 10:41 AM
Itu Unify masih ada download limitkan?

volume capping 60GB monthly..

Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2013 06:43 PM | Show all posts
phongsakorn posted on 21-8-2013 06:28 PM
volume capping 60GB monthly..

sebab sebab terjadi nya volume capping bila ada amaun bandwidth yang digunakan dalam sebulan..
http://reviews.cnet.co.uk/laptop ... pc-or-mac-50006192/

baca info di sini..
http://www.malaysianwireless.com ... fi-data-volume-cap/
Last edited by phongsakorn on 21-8-2013 09:14 PM

Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2014 08:52 PM | Show all posts
Salam, just nak tanya, kalau acc streamyx kita kena hack, contoh diorang amik pass, kita tak leh connect kan ?

then satu lagi nak tanya, boleh tak sapa2 boleh hack PC kita contoh macam diorang guna TeamViewer (e.g).

TQ.
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2014 09:40 AM | Show all posts
baru terminate unifi. amik ABNxcess. pakai baru 5 hari dah problem. demm u ABN
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2015 09:45 PM | Show all posts
carnine9 replied at 4-8-2014 08:52 PM
Salam, just nak tanya, kalau acc streamyx kita kena hack, contoh diorang amik pass, kita tak leh con ...

soalan satu,katalah yang curi password tukar password ,bro reset saja modem
dan buat password baru 26 character dan setkan hanya PC bro sahaja boleh access
di modem sana.tukar security kepada wpa2

orang yang guna team viewer ,mesti bro yang kena bagi id dan password juga
sebelum dia dapat access ke PC ..kalau begitu dia nak hack macam mana pula
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2015 09:48 PM | Show all posts
BobKerbau replied at 17-10-2014 09:40 AM
baru terminate unifi. amik ABNxcess. pakai baru 5 hari dah problem. demm u ABN

tak payahlah langgan ISP yang mula2 nak hidup..bukan stabil pun
aku pun pilih unify daripada maxis fibre lepas baca review banyak
cakap maxis fibre tak stabil connection..
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2016 08:56 AM | Show all posts
sapa tau line internet ap yang kuat di area taman merdeka batu berendam
sy pkai u mobile mcm harem line internet nye
dh ler langgan internet tp xdpt pakai..mcm rugi je
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2017 03:15 PM | Show all posts
streamyx jer ada kt tmpt aq..
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2019 02:09 PM | Show all posts
iedalavinda replied at 7-6-2016 08:56 AM
sapa tau line internet ap yang kuat di area taman merdeka batu berendam
sy pkai u mobile mcm harem  ...

ini kena tanya dalam group facebook area sana awak.
memang sebelum beli sim kad,kena cek ada 4g ke tak
kalau tak memang rugi lebih2  lagi kalau contract.
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2019 06:03 PM | Show all posts
Saya setuju Maxis internet service sebab internet coverage mereka memang luas dan stable.

Recommend their services cause I'm using them 10 years until now.
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 05:28 PM | Show all posts
keanyaw replied at 19-7-2019 06:03 PM
Saya setuju Maxis internet service sebab internet coverage mereka memang luas dan stable.

Recomme ...

betul tu.saya pun dah guna maxis puluh tahun juga..cuma itula
internet agak mahal..quota sedikit. tetapi sejak ada hotlikmu tu
ada offer agak baik untuk pengguna tetap,macam hari ini
18GB =55rm untuk 30 hari.bolehlah nak layan..sebab
unlimited internet quota pun ada telco lain
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.087441s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list