Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
33456
View
96
Reply

Internet Service Provider (ISP) Malaysia

[Copy link]

Author: skycrew       Show all posts   Read mode

Post time 28-12-2006 06:16 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 29-12-2006 10:18 PM | Show all posts
haa...kalau korang teringin nak pakai broadband dalam hutan, ini pilihan yang tepat.

SMART

http://www.smartmalaysia.com

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2006 07:59 PM | Show all posts

Reply #32 Acepromazine's post

ko guna smart ni ke?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-12-2006 08:05 PM | Show all posts

Reply #30 Acepromazine's post

kalau tengok review kat website die, dapat 512kbps nye speed pon dah berbaloi tuh.

tapi mahal pulak. mungkin die target untuk business gak...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-1-2007 09:07 PM | Show all posts
berita baik untuk penduduk KEDAH

http://www.winet.com.my/
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2007 07:01 PM | Show all posts

Ada orang guna eB?

Saya ni guna Eb service ok juga! package hanya rm49 sebulan 512kb, tapi limeted i think 180jam sahaja.... adakah! siapa guna EB? download speed cepat tak? saya ni kadang kala cepat kalau lambat mng lambat hanya 3 atau 4 kb saja.....
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2007 02:13 AM | Show all posts
aku masih mengharap selain dari tm ada le kompeni lain yg leh provide fix line n broadband..aku dah bosan dgn company tm ni...semakin hari semakin porkimax
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-1-2007 09:41 PM | Show all posts

Reply #41 azharfcsit's post

dah ade pon Jaring
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2007 09:45 PM | Show all posts
yang dah provide mmg byk...tapi can they provide a better service...itu je persoalannya...
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2007 09:12 AM | Show all posts
Originally posted by azie_fariza at 22-12-2006 11:52 PM
kat cyberjaya -> mykris asia


aku kerja kat Mykris Asia ni dulu..tahun 2005..base dia kat Mont Kiara..kompeni ni kecik jek..xmo la citer banyak.banyak pengalaman pahit kat situ..Allah je yang tau..
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2007 03:44 PM | Show all posts

malaysia mmg slow

TM baru nak ckp dlm proses upgrade ke 4mb....
skang yg 2mb pon de kat putrajaya n cyberjaya...
ntah bl smpai shalam.. itupon mhl (rm168/month)..
ntah pe lg klu 4mb..

jeles btol kat jpon tu...
standard kat sana 50 mb..plg best de 100mb!!!
50mb pon dlm rm150 duit kita!!! mura siot!!:geram:

membe download movie 1gb, bape saat aja(best effort) plg lm pon less than 10min.!!
kat msia download movie plg laju 7 jam... haiya....

sentiasa berharap, jaring rival gila2 ngan TM tuh..
da lama sgt dorang kaut untung...
service ubah pon seciput ja..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-10-2007 02:17 AM | Show all posts
up kan balik thread ni
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2007 08:41 PM | Show all posts
sbg warga perak, sket jer aku nk tanya...
apa crita dgn 'wireless perak'???
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2008 04:42 PM | Show all posts
byk juga pilihan.. tq mod

nanti aku semak satu satu
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2011 06:42 PM | Show all posts
MEASAT tawar khidmat satelit jalur lebar


2011/05/31
MEASAT Global Bhd (MEASAT), pengendali satelit tunggal negara akan menawarkan perkhidmatan satelit jalur lebar di pasaran tempatan, mulai 1 September ini, menerusi penggunaan khidmat satelit yang dikenali sebagai MEASAT-5.

Ia susulan termeterainya perjanjian membabitkan anak syarikat Measat dengan pengendali satelit swasta tunggal Thailand, Thaicom Public Company Ltd (Thaicom) di Nonthaburi, Thailand, semalam.
Perjanjian membabitkan tempoh 10 tahun itu membolehkan Measat diberikan hak eksklusif penggunaan sebahagian besar kapasiti dalam satelit milik Thaicom, iaitu IPSTAR, sehingga tujuh peratus.
Menerusi hak eksklusif itu, ia membolehkan Measat menjadi sebahagian operator pengendali satelit IPSTAR, sekali gus dapat menyediakan kemudahan kapasiti jalur lebar serta lain-lain perkhidmatan jalur lebar yang berkaitan untuk dipancarkan di Malaysia.

Pengerusi Measat, Datuk Umar Abu, berkata inisiatif MEASAT-5 itu adalah sejajar misi kumpulan itu untuk menjadi pembekal perkhidmatan komunikasi satelit dalam industri teknologi maklumat dan komunikasi di Malaysia.

Perkongsian dengan Thaicom dalam projek ini akan membolehkan Measat mengembangkan sokongannya kepada syarikat telekomunikasi tempatan dalam menyediakan sambungan ke semua kawasan di Malaysia sejajar dengan projek Inisiatif Jalur Lebar Kebangsaan,
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2011 10:00 PM | Show all posts
kalo yang pakai satelit2 ni derang punya signal time hujan cam ne???adakah sama mcm asteruk???
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2011 09:46 PM | Show all posts
aku pakai maxis bb mcm suwey.

kejap2 disconnect.

nak terminate kontrak lak 3 bulan.

kalo terminate deposit burn.better try p1 lg best
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2011 03:33 AM | Show all posts
Reply 37# otai_g

bukan sahaja disco bro, yang paling macam haram J ..ia tak ada signal 3G
dapat speed Edge dan GPRS ..panas saja..patutnya dapatla rebate ke apa
lama pula itu, dalam 5 jam..selalu kena..
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2011 11:36 PM | Show all posts
ini Internet Service Providers, bayaran bulanan dan quota download


Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2012 05:49 PM | Show all posts
Post Last Edit by ikramx at 7-2-2012 17:51

Salam...kalau tambah comparison dr segi speed and coverage lagi best... setakat nih utk unlimited kuota (download) yg aku tau adalah streamyx and unifi, itupon kalau amik pakej biz. Kalau ada yg lain leh share kat sini yer...Thx!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084957s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list