Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
33227
View
59
Reply

Internet Service Provider (ISP) Malaysia

[Copy link]

Author: skycrew       Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-12-2006 08:13 PM | Show all posts |Read mode
Disini aku lampirkan ISP-ISP yang ada kat Malaysia tak kiralah Wired ke Wireless ke Mobile broadband ke
*sape² yang ade info yang lain tentang isp kat malaysia ni boleh le post sekali kat sini

TmNet
www.tm.net.my

Jaring
www.jaring.my

Maxis
www.maxis.com.my

Digi (Mobile Broadband)
www.digi.com.my

Celcom
www.celcom.com.my

Time Net
www.time.net.my

Airzed
www.airzed.com

Atlas One
www.atlasone.net

Gold Information Systems
www.macrolynx.com

NasionCom
www.nasioncom.com.my

PenangFON
www.penangfon.com

ZapZone Wireless Hotspot
www.zapzone.com.my

EB Net
www.eb.net.my

MetroFON
www.metrofon.com.my

Go Lightspeed Broadband
www.golightspeed.com.my

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2006 08:38 PM | Show all posts
tapi semuanya x der coverage kat tempat aku...huhuhuh.....
yg ader streamyx jer.....
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2006 09:09 PM | Show all posts
http://www.vcn.com.my/

sori skycrew, aku silap paste link tadi.

[ Last edited by  bzzts at 23-12-2006 12:25 AM ]
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-12-2006 10:47 PM | Show all posts

Reply #3 bzzts's post

kenapa ngan eb.net.my tuh?

ko duduk mane jimbait ?
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2006 11:03 PM | Show all posts

Reply #4 skycrew's post

melaka...
streamyx lah broadband yg ader....
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2006 11:52 PM | Show all posts
kat cyberjaya -> mykris asia
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-12-2006 12:06 AM | Show all posts

Reply #6 azie_fariza's post

ni company jepun punye ke ? sebab ade satu company jepun kat cyberjaya, die provide internet untuk syarikat² jepun di Malaysia dah boleh kaya. tak payah provide kat syarikat lain
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2006 01:28 AM | Show all posts
Radinet wireless broadband. Aku tengok banner kat K. TRG. tapi takde pulak website diaorg. :jeling:
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2006 03:14 AM | Show all posts
ala.. kebanyakkan link provider tu hanya utamakan bangunan. pasal dia hanya tarik melalui cable je dari satu port di bangunan/ banglo/ apartment..

nama je banyak tapi semua tak guna bagi kita.
Streamyx je la jawapannya setakat ni selain melalui satelit
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-12-2006 11:54 AM | Show all posts

Reply #9 rtm4040's post

sebenarnye ko silap. die lebih provide service kepada business bukan nye home user.
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2006 03:41 AM | Show all posts
Originally posted by skycrew at 23-12-2006 12:06 AM
ni company jepun punye ke ? sebab ade satu company jepun kat cyberjaya, die provide internet untuk syarikat² jepun di Malaysia dah boleh kaya. tak payah provide kat syarikat lain


Rasanya yg company Jepun kat Cyber tu NTT (ArcNet). Of course bole kaya cos company Jepang ni utamakan barang/company dari negara matahari terbit juga. Even mahal pun sanggup.
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2006 02:57 AM | Show all posts
hmm...baru aku tau wujudnya broadband yg pelik pelik...
diorang ni mahal giler,kalah steamyx.
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2006 08:23 AM | Show all posts
tunggu tahun depan .. kalau provider lain ok .. jom kita tuka beramai-ramai .. stimix cam bagus la x nak kastemer lari .. buat stimik shock .. 2 tahun kontrak ... boleh blah la.. .. kalau provider lain lagi murah/ade yg tawar 10kb/p ++ ..mmg aku tuka la..
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2006 01:03 AM | Show all posts
aku kat penang guna maxis wireless broadband,
kat blok aku takder penangfon broaband
kalau ada gerenti aku pakai punya.
rm60sebulan speed 2mbpstapi kena kontrak 6bulan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-12-2006 01:09 AM | Show all posts

Reply #16 adie82's post

kalau tak silap aku penangFON ni tak boleh p2p.

betul ke ? atau sekadar khabar angin je ?
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2006 01:06 PM | Show all posts

Reply #19 skycrew's post

mykis ker myKRIS??:hmm:
last week diorang dtg utk check availability kat tempat haku ni..
planning nak tukar since atlas one services very very bad..:geram:
my MD keeps on asking me to change the ISP..
esok diorang akan dtg utk signal testing cuz ari tu diorang x nmpk the base station
yg 2km away from my office..esok see how klu x leh nak try eB..
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2006 01:28 PM | Show all posts
aper citer ngan WiMAX? dah ada coverage kat sumer tempat ker?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-12-2006 02:18 PM | Show all posts

Reply #22 venez's post

WiMAX ni dalam process BETA testing oleh Maxis.

mungkin pertengahan taun depan KL ngan Penang dapat coverage dulu kot
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2006 02:31 PM | Show all posts

Reply #13 skycrew's post

jaring ni ada pakej juga ke?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-12-2006 02:42 PM | Show all posts

Reply #24 ctredzuan's post

jaring ade 2pakej.

1)Wired
2)Wireless

dalam pakej tersebut ade lagi pakej speed pulak

*utk pakej Wireless
1) Starter : 512Kbps : RM79
2) Starter Plus : 512Kbps : RM89
3) Standard : 1Mbps : RM99

*utk pakej Wired
1) Basic : 1Mbps : RM79
2) Standard : 1Mbps : RM99

info lebih detail : http://www.jaring.my/broadband/i ... _c_package#wireless
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.086825s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list