Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
40416
View
182
Reply

SPACE UTM...

[Copy link]

Author: syahza       Show all posts   Read mode

Post time 4-6-2008 12:31 PM | Show all posts

Reply #79 stanum's post

biasanya daftar kat johor mcm pendaftaran biasa jugak , dpt kad matrik , fail, jadual, ader lah lagi... better pegi sebab nant ade taklimat fakulti masing-masing. Mase nih jugak ader yang isi borang utk transfer kredit.... So good luck
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2008 01:44 PM | Show all posts
nak gi johor tu pun satu hal kan....takde alternatif lain ke....??
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2008 01:27 PM | Show all posts
Originally posted by cekodok at 3-6-2008 11:22 PM
aha...kan dalam surat tu ada kata 14hb daftar di skudai....

then nanti 22hb kalau yang belajar kat kampus kl ada sesi pencarian maklumat ke apa..masa tu la kot baru tau exactly bayar berapa... ...


tu la.. sama2 tak reti.. ada gak tanya2 member yg mmg study space nih... dah final year pun... tapi dorang pula plak ccemana proses dia.. mmm... tu yg tanya korang2 nih... kiter sama2 tidak tau...
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2008 01:28 PM | Show all posts
Originally posted by stanum at 4-6-2008 01:08 AM
Geng, aku dapat sambung degree part time dekat KL, tapi aku tengok2 balik nak daftar kene dkt johor ke?



semua kena daftar kat skudai... tak kira la course tu amik kat kl or anywhere... tapi register wajib di johor.. reason dia sbb nak kasik kiter2 ni kenal ngan parents means.. UTM le... so, jumpe di sana..
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2008 01:30 PM | Show all posts
Originally posted by KTMan at 4-6-2008 06:35 AM
macamana study space UTM ni? payah ke senang? maksud aku dari segi exam, homework semua? sama tak dengan full time student?


so far yg saya dengar senang la... tapi ikut course.. ada gak course yg agak2 pecah kepala... hakhakhakk.. tapi yg saya dengar la.. lecturer utk program space ni, dorang paham yg kiter ni keje sambil blaja.. n assignment yg dorang bagi... tak la susah cam fulltime.. tu yg saya dengar laaa... nak tau lelebih.. kena harungi duluk...
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2008 01:31 PM | Show all posts
Originally posted by cekodok at 4-6-2008 01:44 PM
nak gi johor tu pun satu hal kan....takde alternatif lain ke....??


tu la.. jauh gak la.. ngan rege minyak naik lagik.. isk.. isk.. nak konvoi ok je... korang tido kat mana?
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2008 01:51 PM | Show all posts
Originally posted by roses at 2/6/08 05:02 PM
haaa.. tuh ler dia... rasanyer pun nak bayar rm200 jer dulu.. pastu baru bayar full...

surat tawaran rasmi tuh xdapat lagi.. rasanyer otw lah tuh...


SPACE ade berikan masa utk settle kan byrn biase yer akan disediakan perkara2 penting utk setip sem bleh rujuk kat web space . Nant kite ader a/c pelajar sendiri kat web space ,so kite bleh tahu brpe kene byr dgn baki yg tggl...
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2008 03:46 PM | Show all posts

Reply #22 pinguin's post

nih yang buek teman bersemangat nak wat master nih...
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2008 04:42 PM | Show all posts
Aku nak pegi johor pasni,tpi pegi sorg je, sape nk follow dari puchong nih.. come on pm aku la.
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2008 08:21 AM | Show all posts

Reply #89 stanum's post

aik... awalnye pegi... saya bertolak 13hb... dr shah alam.. ;)
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2008 06:04 PM | Show all posts
roses pegi tapi rasanya bertolak kul 3am dr KL.

tapi nak bermalam tuh xtau ler.. u all lepak maner ek?
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2008 09:48 AM | Show all posts
roses bertolak 14hb pagi tu ke? uish... penat tuh... bertolak kul 3 sampai lebih kurang kul 7 lebih ar...

saya bertolak ari jumaat... awal skek la... nak tgk2 jalan dulu takut sesat.. hehehe...
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2008 10:37 AM | Show all posts
Aku maybe pegi johor ari jumaat lepas smyg jumaat. And aku nk call org uitm yg ada provide tmpt tggl kalau korang tgk dlm kertas warna merah tu kan. tido la kt kolej tu sehari, nak tido hotel takut bajet lari plak.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2008 10:38 AM | Show all posts

Reply #92 uncun's post

Kan dah diberi map dalam surat tu kan. aku rasa mudah aje nak ke sana. follow aje. kalau smpt singgah JB dulu..heheh
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2008 02:02 PM | Show all posts

Reply #94 stanum's post

map mmg ada... tapi slalu g sana ada orang amik.. ni nak g sendirik... tak tauu... pape pun, kiter jumpe di sana... ;)

lama tak rasanya register tu? ada sampai ptg tak? kalu tgk schedule sampai ptg kan... pas register tu kitorang nak singgah jb.. tido semalam kat sana.. pastu baru balik...
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2008 06:45 PM | Show all posts
hahahaha.. korang nih cakap nak jumpe2 cam penah kenal ajer.. btw amik course ape ek?
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2008 01:05 AM | Show all posts
korang semua gi yea....ayo aku tak gi la...rasa nya nak mendaftar kat KL je...nanti apa2 hal korang cerita kat aku yek..GOOD LUCK
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2008 07:30 AM | Show all posts

Reply #96 roses's post

hikhikhikkk... tau takpee... saya amik sains kom.. awak amik course apa?
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2008 07:31 AM | Show all posts

Reply #97 cekodok's post

eh cekodok... leh ke register kat kl? ari tu masa koling2 dorang kata tahun ni kena register kat jb... naper leh register kat kl plak? isk.. konpius... konpius...
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2008 12:38 PM | Show all posts

Reply #97 cekodok's post

Aku rasa semua kene register dkt Johor sbb semua urusan pendaftaran, kad matrik, course semua dkt sana, sampai KL terus masuk belaja la..

uncun,

ko amek sains komp aje ke? aku amek sains komp jgk, tpi SCJ nye lah..

roses,

Mmg xknl tpi apa salah nye kenal2 dulu kan kt sini.. hehe..dh jmpa karang boleh singgah borak2 minum2..hehe


p/s: baru call utm pasal penempatan, diorg ckp kalau nk stay kt kolej sana, just walk in masa office hour. So, kalau rasa nak save budget tdo la dkt kolej. Pasal kene byr tu aku xpasti plak, terlupa nak tnya. Harap2 kalau dia charge pn xla smpi charge hotel plak.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.085541s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list