Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
40419
View
182
Reply

SPACE UTM...

[Copy link]

Author: syahza    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 2-5-2012 06:27 PM | Show all posts
wajib ada muet dulu ke baru leh apply??
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2013 01:27 PM | Show all posts
Adoyai dah tua baru nak belajar ni.... Boleh ke??
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2013 11:13 AM | Show all posts
alhamdulillah..aku bru selesai SPACE UTM nih..
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2013 10:32 AM | Show all posts
Me as a wife kepada suami yang belajar kat SPACE
sambung degree electrical, skrg dah tahun ke 4...by 2015 January dia grad insyaAllah
utk degree 5 tahun duration dia, hazabedah sungguh me kena tunggu, penuh dengan gelak ketawa dan rendaman airmata okey

Suami dapat offer masa me baru seminggu pantang lahirkan anak pertama
mcm nak pecah kepala masa tu fikir boleh ke kami survive dengan gaji sedia ada + pertambahan ahli keluarga + masa yang limited...gaji suami akan jadi sikit sebab no OT apa segala...just basic...lagi kalau cuti exam ke study week ke lagi gaji kurang sebab tiada elaun transport semua tu..

Kelas beliau Sabtu Ahad....Sabtu 2pm sampai 10pm, Ahad 8am sampai 4pm, tiada istilah hujung minggu bersama keluarga.
bayangkan macam mana masa kami sekualuarga, tapi me bertekad taknak gap kan dia n anak..so kami kena pandai bagikan masa. Pergi pasar ke apa semua buat on weekday...kalau time dia exam dengan aku aku sekali serabut kepala otak..memang stress..tapi kalau orang bujang or dah kawin tak de anak lagi  ok kot survive...tu belum citer kenduri adik bradik sedara mara suami x leh attend ke apa ke kan..

Lecturer dari segi penyampaian agak santai, tapi skrg tiada beza UTM Space n UTM full time..sebab semua lecturer SPACE yang ajar degree ke atas semua datang dari Skudai juga...even assignment semua kena courier ke Skudai, so time exam sama je level dia dengan full time, dan lecturer lagi expect tinggi sebab masing2 student nya ada pengalaman kerja, kalau dia nak failed kan pun suka hati dia je...no belas kasihan.

mcm yuran agak mahal berbanding dengan Uitm.....tapi husband me company akan bayarkan...tapi dalam masa yang sama beliau keluar jugak EPF buat2 standby utk assignment ke apa kan..


kesimpulannnya.....boleh sambung bagi yang hati kental.....supaya tak separuh jalan...percaya tak result suami dengan UTM ni lagi gempak berbanding masa dia diploma full time kat Uitm...menurut beliau UTM punya lagi 3x ganda lagi susah dari UiTM tapi boleh catch up sebab lecturer power2 belaka...wallahualam..


diam tak diam dalam dok stress laki bini, aku kini mengandung lagi anak kedua...hihihi


Last edited by alepmama on 3-7-2013 10:34 AM

Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2013 10:32 AM | Show all posts
ampunk posted on 6-6-2013 01:27 PM
Adoyai dah tua baru nak belajar ni.... Boleh ke??

positif kan diri anda....
kuat semangat
sokongan dari orang2 tersayang sangat penting


Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2013 02:44 AM From the mobile phone | Show all posts
aku bru dpt tawaran bln 9 lpas..shri sblum mjlis kwin aku aku g jb mendaftar.blik ke bnting ptg tu jgk.esok sanding.

skrg aku postpon
mcm x mmpu la aku nk teruskn
sgt susah n mmg no mercy

course..deg electrical
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2013 10:22 PM | Show all posts
i pon ada apply part time degree kat Uitm moga2 dapat la tp nak try gak UtM space..peratus utk dapat tawaran tu ada x agak2? yela kalau xcukup kouta dia x bukak gak kan. i nak amik town & regional planning
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2016 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya dah isi borang kemasukan diploma untuk intake bulan June 2016 cuma masalahnya grades SPM tu lain ckit. Al maklum ler, saya ambil Sijil SPM tahun 1999 so macamana ye?
Saya dah try nak edit ( kemaskini ) borang kemasukan tu di bahagian grades SPM tu tapi kenapa tak boleh ye?
Please help me!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.073549s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list