Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
40424
View
182
Reply

SPACE UTM...

[Copy link]

Author: syahza       Show all posts   Read mode

Author
Post time 13-12-2006 11:30 PM | Show all posts |Read mode
Assalamualaikum wbt..

saya nk tanye kot2 ade sesapa yg blaja SPACE UTM... kalo boleh saya nk tny mcm2 ni.. ade x? :hmm:


p/s: kalo topik ni dh ade tulun kasik link ek.. n then bleh la lock.. mekaseh ;)

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2006 02:20 AM | Show all posts

Reply #1 syahza's post

kalo ko banyak duit,boleh le pegi..kalo pendapatan tak tetap,tabahkan hatimu,dapat le dok lame...

hehe..jangan putus semangat...tengok kos jugak..kalo management @ kos yang senang tue,tak de masalah..
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2006 03:08 PM | Show all posts
http://web.utm.my/space/
ni web rasmi SPACE UTM..cari la pape info yg perlu
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2006 11:10 PM | Show all posts
minat gak nak smbg kat space nie tp tuelah nak ok smbg pjj ker full time........
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2006 03:15 AM | Show all posts
jiran aku da ade 5 org anak..amik degree part time kt space-utm.
die cite space nih tak la sesusah degree yg budak2 amik kt utm skudai.
sbb lecturer paham...pakcik2 nih byk komitmen..keje lagi...famili lg..
so kalau test n quiz die tak de la lect tu nk bg soalan2 yg membunuh cm kt utm skudai.
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2006 09:06 AM | Show all posts
teringat akak aku baru lepas bersalin..seminggu lepas tu kene g exam kat space..kesian aku..die ngan laki die..dan alhamdullilah mase convo aritu die antara pelajar cemerlang..
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2006 10:32 AM | Show all posts
Originally posted by sayang_mulut at 22-12-2006 09:06 AM
teringat akak aku baru lepas bersalin..seminggu lepas tu kene g exam kat space..kesian aku..die ngan laki die..dan alhamdullilah mase convo aritu die antara pelajar cemerlang..


nie tetibe semangat nak smbg belajar berkobar2 nih.... :hatdown:
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2006 12:37 PM | Show all posts
sambung jangan x sambung...ku dah sem 2 smua extend
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2006 03:36 PM | Show all posts
asal wekend jek penuh la dgn pakcik/makcik space ni..huhu
Reply

Use magic Report

Reign This user has been deleted
Post time 27-12-2006 10:08 AM | Show all posts
malam pun ada kelas...
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2006 07:25 PM | Show all posts
mmbr aku keje kt mlk ,senin hingge jumaat 8am-8pm
sabtu g kl klas 10am-10pm
ahad klas 10am-10pm

ko bygkn die kena korbankn waktu slame 4 thn cmni ...
nk lepak , hav fun ngn mmbr2 pon susah ..
tp die ok .. leh thn .. hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 29-12-2006 09:43 AM | Show all posts
SPACE UTM relax.. nak² yang kat KL. Kelas Sabtu Ahad je, bukan weekday.

Lecturer pon paham. Tapi sekarang ni exam semua sama dgn budak Perdana kat JB - sikit susah la.

Mahal sikit jer.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-2-2007 12:55 PM | Show all posts
ooo yeker.. yuran dia lak camner? mahal sgt2 ker? my fren nak amik tp ntah la kesian tgk dia.. kene kerja lagik.. gaji pun bukan besar sgt
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2007 04:42 PM | Show all posts

Reply #13 syahza's post

Jangan putus asa syahza... saya dulu lepas dip utm keje setahun pas tu sambung degree full time..adoiii..memang tak boleh tahan saya sbb dah la tak de gaji, assignment lak guna pc...kena la tebalkan muka pinjam laptop abang... Arghh tak bole tahan... last-last saya transfer kredit 1 sem yang belajor full time ke space... saya badge ke 3 space di UTM around thn 97.

Masa tu saya kerja jawatan kontrak, gaji tetiap bulan memang diperuntuk RM 400-450 untuk bayor yuran. Ala..kalo ko rasa mahal takyah la ambil banyak kredit...bayar ikut kredit yang kita ambil la... Dah final year baru saya tahu bole keluar KWSP bayor yuran, tapi sekali je sepanjang pengajian(maknanya kalo 6 sem lagi, kalo satu sem 2000, so 2000x 6=12,000)...sib baik saya baik ngan sorang staf kat situ..saya suruh dia buat lelebih sikit...(sampai boleh buat kawin duit tu...;))
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2007 04:55 PM | Show all posts
lupa lak... haa..sbb saya belajar both full time and space..so bole la komen skit...

1) Besar kemungkinan betul yang lec tu lebih 'lenient', kalo kami yang ambik civil eng ni,..kat kelas tu saya la sorang pompuan dan yang paling muda...nak mengantuk pun malu..dah akhir2 tu saya pun join diaorang jadi 'harimau'..'whoa'..'whoa' menguap tak abis -abis. Kat kelas saya ada kontraktor, ada TA, ada yang da jadi engineer (sya swasta la sbb dah lama kerja)..umur lak paling tua 52thn...alahai korang sendiri agak la, takkan la lecturer yang umor 30++ nak memarah... kat kelas asyik2 gelak je..enjoy sangat...

2) Oleh kerana diaorang ni dah banyak pengalaman, biasanya kalau tanya..lect tu mesti kata...ooo..korang nak test saya eh... Jadi para lect tak la kekwat banding ngan student full time... Nak bagi assignment pun agak-agak...

3) Di kelas saya dulu, ada la beberapa orang pak lawak...kat kelas tu tak de masa yang serius...pantang kalau lect kata nak bagi ujian...mesti bersemangat nak buat kelas tambahan dengan alasan..ala en kami ni dah tua...ingatan pun dah tak seberapa, tenaga pun faham-faham a je...so en tak yah susah2 ajar banyak-banyak, ajar yang mana masuk periksa jer... Chess...Kalau budak full time ckp gitu ...kena halau keluar kelas ada la... Tapi kalau kata je kelas abis dalam 5.30, diaorang ni selamba je tepon isteri dan ckp kuat2 'yang, abg dah nak abis kelas..nt siap-siap eh'.... gelak je lect  tu...
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2007 05:08 PM | Show all posts
panjang la pulak...ni kalo ko tak jadik sambung,...ko kena blanja ni tau...

masa saya blaja dulu kelas bukan la tetiap minggu, tapi 2 minggu sekali... pagi hg petang dalam 5.30. tapi tetap la tak larat nak kemana2 minggu yang takde kelas tu sbb buat assignment...Tapi lelama tu, saya minta je permission kat boss untuk buat assignment masa kerja kalo tak banyak kerja... yess...hujung minggu saya bole jenjalan n balik kg balik.

Saya lak sempat la kawin masa belajar ni.. dan sempat ada anak... Saya cuti 1 sem sbb pregnat bermasalah dan pas tu bersalin...so bila naik balik... jmpa kengkawan badge lain la...tak sefriendly dan caring macam badge sebelum ni... (diorang caring tu sb masa tu sy anak dara kot??) Guess what... 2 sem akhir tu GPA saya 4.00... seumur hidup saya tak pernah dapat deans list, skali dapat terus 4 flat... agaknya  sbb masa anak dara saya slalu study last minute, tapi bila dah ada anak, sya bayangkan apa jadi kalo masa nak exam tu anak saya demam atau meragam... so bila ada masa terluang je saya study....

Yang bestnya space ni...(hahaha..kwn2 yang ambik full time ngan saya dulu bengkek je) degree dia memang la exactly sama..konvo pun sama ngan budak buat full time...

yang lagi bestnya...bila kita tak buat full time ni, kita tak berenti keje so seniority tu tak hilang,... 4 thn beb...

So gud luck syahza...ko kena jugak sambung tau
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2007 06:07 PM | Show all posts
space utm ni utk org yg bekerja ke?
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2007 01:15 PM | Show all posts
kalau dah ada degree, tp interested nak amik lagi? boleh ker
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2007 10:27 PM | Show all posts
Aku ade satu soalan. Sape boleh jawab dia pandai.

UTM nyer city campus kat KL tu utk orang yg amik course aper?
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2007 10:46 PM | Show all posts
menarik dan teruja nie.... aku nak sambung master tp ingat nak melalui space.... keje best dapat duit tapi rindu nak further study.... best woo study.... :cak:
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.417749s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list