Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
13575
View
108
Reply

Pak Guard Universiti

[Copy link]

Author: XkostonX       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 10-6-2007 03:51 AM | Show all posts
pak gad korg ade misai tebal tak? haha  
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2007 01:25 AM | Show all posts

Reply #101 XkostonX's post

berjanggot jek tader
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2007 07:50 AM | Show all posts
sape nak jadi pak gad bole try:

PELUANG PEKERJAAN DIPERLUKAN SEGERA (MELAKA)

PELUANG PEKERJAAN
DI PERLUKAN SEGERA!!


METRO SECURITY SERVICES SDN.BHD


MENAWARKAN PEKERJAAN SEBAGAI SECURITY GUARD DI MULTIMEDIA UNIVERSITY
BUKIT BERUANG, MELAKA


BERUMUR 23 HINGGA 65 TAHUN
*LELAKI                20 ORANG
*PEREMPUAN         20 ORANG


GAJI SEBULAN RM 850.00 (ADA ELAUN)


ASRAMA DISEDIAKAN


SILA HUBUNGI SEGERA :

EN. MASYUM         016 - 6461191
HJ. MAT ISA          019
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2007 08:39 AM | Show all posts
Originally posted by Robab at 5-4-2007 09:37 AM
tapi mmg cam cipan jerrr pak or mak guard kat uitm tuhhhh...org pakaibaju persatuan yg dah paras montot pon kena saman...giler tul...dah aaamata tuhh melilau jerrr...menci den...

uitm punya pak/mak guard ada yg ok n frenly/helpful, ada yg poyo. yg poyo2 ni otak biru, suka usha bontot ("bonts") pompuan.  that's why ko pakai baju persatuan paras bonts pun kena saman.  mcm dah takder aktiviti lain selain target bonts pompuan.
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2011 05:20 PM | Show all posts
Kelmarin saya dan kawan-kawan plan nak pergi pasar malam, tapi lewat sikit, pintu pagar mesti dah tutup. Nak pergi pasar malam kena ikut pintu belakang U saya. Bila sampai je, memang pintu pagar dah tutup, buka sikit untuk pejalan kaki je. Disebabkan dah lewat, takut pasar malam tu dah tutup pulak, nak jalan kaki nanti penat. So tanya lah security guard (nak panggil pak @ mak guard depa marah, terasa) yang jaga pintu pagar tu. Yelah mana tau dia tahu sebab dia jaga entrance dari pagi.


    Saya tanya dari tingkap kereta, "Assalamualaikum, pakcik. Saya nak tumpang tanya, pakcik tahu tak pasar malam ni masih buka ke atau dah tutup?"

    Pakcik sopan tu pun jawab "Aku...aku tak niaga kat sini. Aku tak tau lah dik. Aku kerja guard je kat sini" dengan muka sinis.

    Saya dalam sentap cepat cepat jawab "Maaf ye pakcik, saya saja tanya, terima kasih" sambil tersenyum.



Saya diam je dan cepat cepat undur kereta, malu. Diam dan senyum. Kawan-kawan lain dah bising sesama sendiri kat belakang. Diorang tanya, "Azza ni dengar tak pakcik tu cakap kat kau tadi, kau macam rilex je..". Saya cakaplah sebab saya dengar, tu lah yang nak balik cepat cepat tu. Dalam hati sentap jugak. Serius dalam hati sedih sangat, saya pikir saya ada buat salah ke, macam-macam saya fikir. Antaranya, saya menyesal sebab panggil dia pakcik dan bukannya Encik. Atau mungkin sebab saya tak keluar kereta dan bukannya tanya melalui tingkap kereta je. Atau mungkin sebab salah saya sebab tanya dia, dia penat kot... ini semua memang salah saya...isk isk isk.




http://azzaazman.blogspot.com
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2011 11:30 PM | Show all posts
Pengawal keselamatan biasanya bekas anggota dan pegawai polis, tentera. Biasanya mereka memang agak tegas. Terutamanya pegawai keselamatan yang ada paku itu. Masa memula saya melapor di kampus, mereka agak tegas dengan saya.

Selepas mengetahui saya, dah jadi kawan.
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2011 04:35 PM | Show all posts
pak gad tempat ak blajar sempoi jek......yg buat direct selling ngan mlm tu , siap cari student lagi....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-8-2011 04:40 PM | Show all posts
huh...thread ni still ade lg..haha aku post 12-12-2006 masa zaman study dlu...skrg dah tua dah...haha..
Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2011 01:51 AM | Show all posts
mcm2 karenah pak guard ade... hehe
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.070336s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list