Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
45325
View
303
Reply

ada sesiapa dari melbourne?

[Copy link]

Author: MissJauhDiMata       Show all posts   Read mode

Post time 19-10-2007 04:46 PM | Show all posts
tak sukenye ada posts yg mabuk2 ni.
mengalahkan minum vodka + jim beam satu slab...  
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2007 05:35 PM | Show all posts

Reply #101 redsinner's post

weh.. sedap ka vodka ngan jim bean tuh ? aku mmg kepingin sunggoh nak merasa tapi ada takot sket ..
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2007 05:40 PM | Show all posts

Reply #101 redsinner's post

vodka tu minuman utk pompuan org kata.
kan beer tu sume mcm 'rough' sket so selalunye lelaki minum beer.
vodka dari Russia and selalunye dicampur dgn jus ke, ape ke, seswai utk cocktail.

jim beam...hmm..tak reti nak explain...hihi tapi kandungan alcohol agak tinggi.

pesal takot? try sket tapi make sure jgn mabuk + ketagih...
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2007 06:02 PM | Show all posts

Reply #103 redsinner's post

WAh.. VODKA untok pompuan rupanya ... hmmm ... menarik nih !

Memang ari tuh ada org ajak minom pun tapi aku takot ketagih .. aku mesti nak lagi dan lagi dan lagi kalo dah merasa skali ..heheh..

jim bean sama ngan jack daniel kot no ? nanti aku mai Melbourne.. hang ajar la aku minom .. sekurang2nye ko ade skali kalo aku 'high' ...
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2007 07:27 AM | Show all posts
Hi semua....


kelakar ler uols... macam mcam topik.....
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2008 04:20 PM | Show all posts
Hi guys..kepada yg duduk Melbourne tu, aku nak tanya sikit, ada banyak ke restoren Melayu Malaysia di sana? Ada berapa agak agaknya?
Soalan kedua, ada tak one-stop centre/big market kat sana yg jual all Halal products?
Coz I'm considering to set up either food biz or one stp centre for Halal product.
Terima kasih.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2008 10:50 PM | Show all posts

Reply #106 RedDevils's post

red berborak kpd red...pelik nih...

restoran melayu malaysia tak byk. i think takde kot. ntohle....
anyway, kat melbourne asian supermarket byk jer. Halal butcher pun ramai sbb the whole of Shepparton is full of Middle-Eastern anyway. Steggles (brand besar utk ayam) pun halal.
tapi dtg la kat suburb...kat Geelong ke, Ballarat ke...
the only halal butcher in Geelong baru tutup. waaaaaaaaaaa
kena pegi Werribee utk halal meat.
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2008 12:56 AM | Show all posts
nak menyebok sket ekkk.. boley??

ada satu tmpat kt Brisbane area tu nama Tanah Merah.. jalan2 kt situ pun mcm kt sini jugak, ada perak court, kinta street, kabang street, seria st, pelewan court.. Pintu Drive pun ada.....

ape sejarahnya tempat ni??
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2008 06:40 AM | Show all posts
Originally posted by RedDevils at 12-1-2008 04:20 PM
Hi guys..kepada yg duduk Melbourne tu, aku nak tanya sikit, ada banyak ke restoren Melayu Malaysia di sana? Ada berapa agak agaknya?
Soalan kedua, ada tak one-stop centre/big market kat sana yg  ...

Malaysia restaurant banyak jugak tapi chinese....ada yang halal ada yang tidak....kalau yang melayu own...rasanya satu kot...but still not exactly sure.....but i know one in melbourne itself...lygon street....indonesia restaurant NELAYAN tu sedap...kat melbourne jugak.....kat clayton ada one Singapore owned nama taste of Singapore.....
sini halal butcher almost ..most of the suburb ada....in near melbourne itself pon ada....like SYDNEY ROAD tu...bersepah.....
kalau nak beli ikan or any seafood springvale or victoria market....kalau nak beli bulk...gi dandenong market murah skit....
well all in all tak susah la kat sini nak survive...
sini ada laguna supermarket....penuh jual barangan malaysia, singapore and indonesia.....tapi mostly indonesia items...but as good as what you get back home...
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2008 06:43 AM | Show all posts
Originally posted by redsinner at 12-1-2008 10:50 PM
red berborak kpd red...pelik nih...

restoran melayu malaysia tak byk. i think takde kot. ntohle....
anyway, kat melbourne asian supermarket byk jer. Halal butcher pun ramai sbb the who ...

wow...Shepparton geelong balllarat....semua tu a but further.....but i heard kat geelong ada buffet halal sedap??? betul ke...
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2008 01:18 PM | Show all posts
minta tolg sesiapa yg sudi, anak sedara aku dpt study di RMIT , Bundoora Campus klu tk silap...saper2 ade contact nk cari rumah/apt area  di situ...dia nk bertolak lagi 2 minggu..
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2008 12:52 PM | Show all posts

Reply #110 Ratu_Lybeau's post

nama buffet halal tu Smorgey's kat Cunningham Pier
sedap tu ok-ok la...tak berani nak comment lebih, sekadar bersyukur ada halal buffet.
about 5 mins walking from my place.

u kat mane? melbourne ke?
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2008 12:53 PM | Show all posts
Originally posted by redsinner at 27-1-2008 12:52 PM
nama buffet halal tu Smorgey's kat Cunningham Pier
sedap tu ok-ok la...tak berani nak comment lebih, sekadar bersyukur ada halal buffet.
about 5 mins walking from my place.

u kat mane? melbo ...

yups...me kat inner melbourne.....caufield....
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2008 06:24 PM | Show all posts
Originally posted by redsinner at 27-1-2008 12:52 PM
nama buffet halal tu Smorgey's kat Cunningham Pier
sedap tu ok-ok la...tak berani nak comment lebih, sekadar bersyukur ada halal buffet.
about 5 mins walking from my place.

u kat mane? melbo ...


berapa lama you kat Melbourne dah redsinner?
mcm mana bleh terduduk kat Geloong tu pulak..jauh gak dr city tuh..
aku dah sampai Smorgeys tu... 2bulan lepas kot...
ok la....as you said sekadar bersyukur ada halal buffet..
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2008 06:43 PM | Show all posts

Reply #114 nmi82's post

suke dok geelong dari melbourne.
i've been here dah 1.5 tahun. baru jer.
campus i kat geelong so takleh nak lari mane, lagipun keje kat geelong gak so senang.
nmi82 kat mane lak? melbourne ke?

eh, dgr cite smorgeys akan diruntuhkan utk giveway for apartment development. on the water lagik. i dunno how much the property will cost. mesti meriah jumlahnye
there goes another halal restaurant
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2008 10:29 AM | Show all posts

Reply #115 redsinner's post

Geelong tu cantik skit compare to Melbourne city..
aku keje dekat city so kene duduk dekat dgn city la..
OO..nk kene runtuh ke Smorgeys tu..la..kesian..not bad gak tempat dia tu..
you duduk sendiri ke ..family?
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2008 04:40 PM | Show all posts

Reply #116 nmi82's post

duk sendirik...dgn member.
family sendirik bakal didirikan dlm.....errr.....4 tawun lagik kot

selalu pegi malaysian hall?
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2008 09:33 AM | Show all posts
Originally posted by redsinner at 6-2-2008 04:40 PM
duk sendirik...dgn member.
family sendirik bakal didirikan dlm.....errr.....4 tawun lagik kot

selalu pegi malaysian hall?


oo..bujang tra tang tang la ni..
Malaysian Hall? x penah sampai lagi..
tiap taun kalau 31Augt dtg aku plan nk pegi..
tapi x penah sampai..
Tgk la..kalau x de aral melintang taun ni nk pegi..

BTW..u ada contact ke dgn Malaysian Hall tu?
i mean u tau ke activity2 diorg tu..
kalau tau..blh la share..nk jugak join2 malaysian yg ada kat sini..
sbb since i first came 4years ago..kureng la jumpa malaysian...
ada la 2,3 org..
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2008 08:17 PM | Show all posts
hey..aku br smpi Melbourne nie..any1??

[ Last edited by  itamrazali at 4-3-2008 08:35 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2008 09:42 AM | Show all posts

Reply #118 nmi82's post

malaysian hall nyer activity?
errr jgn tanya red lah. wa tak amek pot. cume every year merdeka akan try pegi.
berjaya pegi tawun 2006. insya allah try pegi this year.
tapi red tak kenal sesape kat melbourne. so kalo pegi pun borink!  

u dah berfamily ek?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
1.539101s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list