Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234
Return to list New
20888
View
74
Reply

E-PJJ / PJJ / KPL

[Copy link]

Author: inazlina       Show all posts   Read mode

Post time 30-5-2014 08:40 PM From the mobile phone | Show all posts
wah.. jauhnya. kuching ke kl. nape x keje kt kl je
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2014 08:15 PM | Show all posts
watachiwa posted on 18-5-2014 07:22 PM
u nak mintak course ape?

dari segi result tu mcm dah power..
wah..all the best ye..semoga dipermudahkan segala urusan
semoga terus ada peningkatan dan sentiasa sukses..

saya tak jadik amik pjj sebab dapat tawaran belajar sepenuh masa..keluarga suruh pergi..
sekarang tengah amik degree dkt ums utk pendidikan tesl..dan saya dapat tajaan yayasan perak..
sedang berusaha berjimat ni..huhu





Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2014 11:06 AM | Show all posts
Natsu_Dragneel posted on 20-12-2014 08:15 PM
wah..all the best ye..semoga dipermudahkan segala urusan
semoga terus ada peningkatan dan sentia ...

Alhamdulillah..

saya tukar kampus dari Dungun ke Shah Alam. Ahad ni 1st class di shah alam..
baru part 4
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2015 12:30 PM | Show all posts
penah amik PLK ukm thn 2007-2011..degree in accounting..da abis..da konvo..now tggu masuk belaja balik master IT kat uitm..still PJJ..

pengalaman? xtau nk ckp..only tough people will survives..
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2015 12:18 PM | Show all posts
ayanganje replied at 14-11-2010 05:45 PM
aku sekarang pun tengah study kat UUM, buat PJJ tetapi sekarang dan tukau kepada PLK
kampus kat IPB ...

try la mohon bantuan baitulmal...clasmet sy ramai dapat bantuan baitulmal
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2015 09:14 AM | Show all posts
primarikey replied at 9-1-2015 12:18 PM
try la mohon bantuan baitulmal...clasmet sy ramai dapat bantuan baitulmal

baitulmal mmg khusus tuk PLK sahaja ke?
or untuk PJJ pun leh? especially diploma
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2015 10:00 AM | Show all posts
watachiwa replied at 27-2-2015 09:14 AM
baitulmal mmg khusus tuk PLK sahaja ke?
or untuk PJJ pun leh? especially diploma

PJJ pun boleh...try la mohon...donlot borang kat pusat agihan zakat

Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2015 11:36 AM | Show all posts
primarikey replied at 27-2-2015 10:00 AM
PJJ pun boleh...try la mohon...donlot borang kat pusat agihan zakat

ikut negeri tempat bermastautin ke camne
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2015 05:07 AM | Show all posts
Try UiTM ......yuran aku rase paling murah, try la tanya UiTM dulu sape2 yang duit tak berapa cukup tu.....aku buat part-time dulu, lepas punch-out terus gi kelas sampai la 10 malam....satu forumers cakap kat atas part time PLK semua ni only for the toughest, memang betul pun, ramai member tersungkur kat tengah jalan,aku sendiri pakai duit KWSP....tapi bukan benda mustahil nak grad sebab yang grad lebih ramai dari yg cicir, yang cicir pun sebab tanggungjawab banyak, tiba2 naik pangkat la itu la ini la........daripada dok layan drama TV3 jam 7 baik gi kelas malam, duk rumah bukan pegi surau pun, nak pegi surau pun dalam UiTM ade....
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2016 02:20 PM | Show all posts
Teringin nak buat pjj tp tak yakin dgn kemampuan masa yg ada...tp dlm hati risau umur makin tuaaa..haha...takut anak ke mana..kerja ke mana...tp tgk org lain mcm senang jer...hrmmmm...
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2017 10:06 AM | Show all posts
scholars.assist replied at 31-7-2015 05:07 AM
Try UiTM ......yuran aku rase paling murah, try la tanya UiTM dulu sape2 yang duit tak berapa cukup  ...

aku pon prefer PLK dari ePJJ tapi now mcm x de dah PLK ni.. walopun agak costly dari ulang alik nak ke kelas setiap ari, tapi berbaloi kot

Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2017 10:13 AM | Show all posts
mamacayden replied at 9-3-2016 02:20 PM
Teringin nak buat pjj tp tak yakin dgn kemampuan masa yg ada...tp dlm hati risau umur makin tuaaa..h ...

erm.. aku dulu dalam tunggu nak sambung study.
satu sbb tgu sah dlm perkhidmatan. ajak member opis. masing2 x lepas sebab english spm tak capai tahap yg dlm syarat ( mohon uitm)
so gigih aku mohon sorg2

masa tu kelas kat Dungun. 21 org ms mula2 daftar.
aku kat Dungun sampai part 3 masa tu tgl classmate dlm 15 org je kot. sem kedua tu dah ramai drop sbb peknen lah ape la.

lps tu aku transfer ke shah alam nyer kampus.
makin kene gigih sbb lecturer ramai prof n sorang2 byk peel
hadap je.

untuk aku yg single aku rase dari aku melangut kat umah or abis duit gi duk tgk wayang shopping. or asik kene buli nama naik kene gi program ujung mgu opis. baiklah aku buat something tuk diri aku
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2018 09:21 AM | Show all posts
Salam.
saje lah aku share cerita ye.
Lepas setel Diploma in Public Administration. (3 sem di Kampus Dungun n the rest di Shah Alam).
aku rest lebih kurang dkt setahun aku sambung degree.

cuma lemau n kurang motivasi sikit la degree ni. aku pon x tau apsal
result 1st sem pon mcm ke laut.
hopefully sem ni semangat sikit walopun 1st seminar aku terpaksa skipped for both session.

ramai je kakak2 n abang2 dlm kelas tu yg almost 40 n above dlm kelas PJJ aku.
degree susah sikit kot KBAT nau soalan. tapi doakan aku kuat ye nak abiskan.
alang2 mula wajiblah abis sbb aku pantang sekerat2 jalan ni
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 09:31 PM | Show all posts
watachiwa replied at 24-9-2018 09:21 AM
Salam.
saje lah aku share cerita ye.
Lepas setel Diploma in Public Administration. (3 sem di Kampu ...

insyallah saya doakan awak. Saya pon tengah struggle dengan PJJ nih.
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2018 07:39 AM | Show all posts
lanse replied at 26-9-2018 09:31 PM
insyallah saya doakan awak. Saya pon tengah struggle dengan PJJ nih.

tq beb.
tapi mmg huru hara aku sem ni

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.076604s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list