Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
20840
View
74
Reply

E-PJJ / PJJ / KPL

[Copy link]

Author: inazlina       Show all posts   Read mode

Post time 9-11-2008 06:53 PM | Show all posts
chimei student e-pjj gak wat degree kat uitm..memula rasenye agak berat gak nak study cara ni..mane nak keje mane nak blajo..first sem dulu cam ala2 kelam kabut gituew..tak bape gheti lagi nak arrange mase..e-pjj class sebulan sekali so most of the time kene study sendiri...memula nak apply arituh rase cam e-pjj je la yg terbaik tuk further study sbb klass sebulan sekali je...
tp bile da start tu dia baru paham cam mane gaya pembelajarannye...assignment skali dia kasik tuk sebulan punya..hahahahaha..tonggang tebalik nak buatnye..kene kejar due date lagi..
tapi bile dah sem 3 ni rasenye insyallah dah boleh arrange masa..kebetulan mmg dok shah alam.so x de masalah sgt...

tp best jugak bile da campur2 ngan org yg da bekerjaya nih + yg da berusia sbb pemikiran masing2 da matang x la wat asgnmt cam bebudak darjah satu je...pastu boleh apply kan experience bekerja..bagus tuh..cuma problem skit bile masing2 dok jauh..so komitmen mase time group asgnment tu payah skit la..tapi tu semua bisa di atur kalo betui2 nak blajo..

chimei baru je sit for 2nd paper tuk final exam sem ni..ade satu lagi last paper next week...good luck to all the e-pjj student yer..
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2008 10:48 AM | Show all posts
aku plak pjj usm...ada sesape tak kat sini yg join pjj usm??
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2008 11:14 AM | Show all posts
Salam, ada sapa2 yang ambil E-PJJ UiTM untuk Ijazah Seni Kulinari..  Nak tahu apa topik yang diajar?  Tolong ye.  Dapat kursus ni.  Daftar pada 6/12/2008.
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2010 02:27 PM | Show all posts
Reply 3# Mylady123


    sayer2 epjj is110 shah alam sesi julai-december
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2010 02:29 PM | Show all posts
ade x student epjj shah alam...
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2010 12:39 PM | Show all posts
PJJ paling murah adelah di USM ye..
www.usm.my/kemasukan/ppjj
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2010 10:37 AM | Show all posts
Reply 46# ezaliza


    camne nk masuk?aku tgk de nye tarikh dh tutup plak..ingt nk suh adik ipar aku ni buat PJJ je..
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2010 03:35 PM | Show all posts
salam semua..aku sangat berminat pasal pjj/plk ni. memang niat hati nak sambung.
Nak tanya....benarkah bahawa:
PLK ni bljar /klas di mlm hari  .Contohnye  pkul 6pm-10pm gitu ..
Dan dikira part time student.....
U mane ade PLK course sarjana muda mechanikal engin ya??
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2010 03:38 PM | Show all posts
Yuran PLK dgn PJJ  mana lg mahal yer...
Aku skrg diploma engine tp target nk bekerja ....
Mana lbih elok  buat PJJ or PLk??   sapa2 bole bg komen....huhu
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2010 10:22 AM | Show all posts
sy baru aje ambil e-pjj uitm . sedang mencari buku "tay vaughan, Multimedia : Making IT Work 6th ed. McGrawHill2004. sape nak jual tolong bgtau ye. tq..
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2010 12:40 PM | Show all posts
mintak tolong kepada kawan2 yang tahu tentang e-pjj law? Univ yang mana murah?
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2010 12:40 PM | Show all posts
mintak tolong kepada kawan2 yang tahu tentang e-pjj law? Univ yang mana murah?
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2010 12:27 PM | Show all posts
Reply 23# kuntakpindek


    tumpang tanya,  yuran utk course tu kat OUM biasanya berapa RM utk 1 sem...
     
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2010 12:26 PM | Show all posts
Aku memang ada niat nak buat pjj di USM untuk Ijazah pertama dalam Sains.Sekarang aku kerja sebagai Lab Asst je.Masalahnya aku takut nak sambung belajar.Takut tak dapat nak bahagikan masa antara anak2 dan belajar.Lagi satu ada ada masalah dalam BI.Buat asigment.Macam mana sistem pengiraan markah lulus ya?
Kalau aku sambung pjj ni adakah USM akan mengadakan kelas semula untukpelajar baru seperti kelas kimia seperti di sekolah menengah tu?Takutnya aku.Sbb aku Kimia masa sekolah dapat F9.
Nak sambung belajr pun kena keluar duit.Agak2nya kalau aku buat pjj di USM untuk 4 tahun berapa duit yang aku perlukan.Aku sekarang tengah pening sama ada nak sambung atau tak.Harap kawan2 dapat bagi kata semangat dan panduan kat aku bagaimana untuk mengikuti pjj ni.
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2010 03:44 PM | Show all posts
hai....ade sesiapa x boleh tolong sy.. penat dh carik info pasal pjj @ kpl untuk course IT.. tp x jumpa kat mana2 U pun.. nak cari info tentang degree untuk course IT selain OUM..
pleasee..
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2010 05:45 PM | Show all posts
aku sekarang pun tengah study kat UUM, buat PJJ tetapi sekarang dan tukau kepada PLK
kampus kat IPB Kg. Pandan
memula masuk study memang la seronok coz mmg ini impian dari dulu lagi
walaupun sekarang dah tua kena asah balik otak ni kasi bijak skit
tetapi sekarang ni UUM amik terlalu ramai student dan dorang pun dah semakin demand
yuran memang kena bayar on time
tak boleh lewat klu tak kena tangguh pengajian
dah la aku penah dapat below 2.O
terpaksa la sem ni tangguh coz duit PTPTN tak dapat
nak bayar guna duit sendiri pun dah tahap kering kontang dah ni
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2010 05:26 PM | Show all posts
ada tak sapa2 sini buat master pjj? igt nak amik master for early childhood education gitu laa.. tgh2 survey2 mcm ada kat um je.. ada tak sapa2 tau lagi info
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2010 10:29 AM | Show all posts
ada dengar pasal bantuan zakat utk sape2 yang sambung belajar.. ada sesape leh komen tak?
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2014 12:45 AM | Show all posts
Tumpang tanya..

Saya lepasan STPM 2013..
Niat di hati saya memang nak sambung ijazah pertama kat universiti..
tapi paling kurang pun RM3ribu diperlukan untuk smbung ijazah pertama sepenuh masa*ini apa yang cikgu saya cakap la*
Saya ni pulak bukannya orang senang...adik2 pun masih belajar..
Jadi, saya nak kerja dan dalam masa yang sama mahu sambung belajar juger..

Dah survey2, ramai yang kata kalau buat PJJ ni murah..
Tapi saya tak tahu la saya ni layak ke tidak untuk buat PJJ..
Ini keputusan SPM dan STPM saya :

----SPM ----
BM : A+
BI : A-
SJ : A-
P.Islam :A
Math : B
Add. Math : C
Bio : D
Fizik : D
Kimia : D

----STPM----
Pointer : 2.75
Pengajian Am : B
Bahasa Melayu : B+
Sejarah : B
Ekonomi : C-

MUET : BAND 4

-----------------

Berbekalkan result saya ni , layak ke saya nak buat PJJ eh?
Harap ada yang sudi reply..huhu..


Last edited by Natsu_Dragneel on 12-4-2014 12:47 AM

Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2014 07:22 PM | Show all posts
Natsu_Dragneel posted on 12-4-2014 12:45 AM
Tumpang tanya..

Saya lepasan STPM 2013..

u nak mintak course ape?

dari segi result tu mcm dah power..

saya ni amik E-PJJ di  Uitm.. amik Public admin.. baru lepas 2 sem.. nunggu nak masuk sem 3..
satu sem yuran dlm RM1200+-..
duit simpanan abis byr yuran n ulang alik kelas yg jarak dlm 70 km sehala dr umah. kelas 5 kali dlm satu sem..
setakat ni satu sem 4 subjek..
result sem 1 oke.. sem 2 Alhamdulillah ade peningkatan..



Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.074047s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list