Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234Next
Return to list New
20838
View
74
Reply

E-PJJ / PJJ / KPL

[Copy link]

Author: inazlina       Show all posts   Read mode

Author
Post time 25-11-2006 09:49 AM | Show all posts |Read mode
E-PJJ/ PJJ Student ni selalu dikategorikan pelajar veteran.. (adehhh... mcm aku ni ler)...

selalunye pelajar ni bekerja sambil belajar...

apa yg dpt korang lakukan utk improvekan study korang selain group study?

almaklumlah... pelajar2 ni ada commitment... selain keje, ada keluarga... kene bahagikan masa ...

terkejar sana terkejar sini... nak telefon lecturer, join forum utk tau maklumat terbaru... tupun kalo dpt info... udah ler kelas sebulan sekali... sakit wooooooo

kadang2 aku rasa mcm letih sket... nak nak aku punya kelas kat shah alam... every month kene fly dr kuching ke kl... rasa sesak napas... aku wat loan utk studi aku... org pk aku kaya laks balik tiap2 bulan, walhal loan tu... huhuhu...

kadang2 sakit gaks ati dgn group study ni... ajak diskus thru YM kol 9.00 mlm, kol 10pm baru online... masing2 dok jauh... sorang kat melaka la.. kat jb la...

adeh!




[ Last edited by  lin_okinawa at 8-7-2007 01:33 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2006 05:45 PM | Show all posts
tulah

belajar ni banyak cabarannya

masa time joe amik final xm aritu..ramai gak candidates pjj...duk sebelah meja lagik..kekekeke..dah pangkat ayah pun
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2006 05:46 PM | Show all posts
Sapa kat sini EPJJ UiTM ?? saja nk kenal-kenal
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2006 09:34 PM | Show all posts
Bila dah pilih untuk belajar Jarak Jauh ke Part Time ke...

Kerja bz ka... anak seratus ka... tak perlu TAK BOLEH dijadikan alasan......


Kalau tak ... sampai bilapun takkan berjaya.. atau kualiti tadak...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-12-2006 09:14 AM | Show all posts
Originally posted by Mylady123 at 18-12-2006 05:46 PM
Sapa kat sini EPJJ UiTM ?? saja nk kenal-kenal


sayaaaa!! sayaaa!!! kkekekekek
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2007 12:50 AM | Show all posts

pengajian jarak jauh

assalammualaikum..

kalau dah ada thread nie.. tOlOng merge atau delete je..

sekadar aku nak bertanya.. sebab dah penat gak dOk carik dlm internet nieh..

stakat nie pjj yg aku tengOk, uitm yg paling murah..  tapi dah tutup plak tarikh nak hantar bOrang utk intake jun/july..

aku nak try ukm.. tapi.. aku tak dapat carik pjj dalam ukm.. ke ukm dah tak de pjj..

upm plak mahal gilaaa... satu semester kena bayar 2400.. tapi bOleh bayar ansur2.. tu pun still mahal.. 280 sebulan.. perhhhhh

sapa2 tau lebih lanjut pasal pjj nieh??

tOlOng ek.. :pray:
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2007 12:48 PM | Show all posts

e-pjj intake july 2007

ader sesaper tak register kat uitm shah alam this coming saturday
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2007 01:13 PM | Show all posts

KPL / e-PJJ ?

salam you all -

ada tak sesapa kat sini amik KPL ? ( Kursus Pengajian Luar ) atau e-PJJ ( e- Pengajian Jarak Jauh kaedahnya )
i just nak tanya gi mana korang membahagikan masa - ? ( <-- di situ persoalannya katanya )
coz orang yg amik KPL or PJJ ni orang bekerja di siang hari -
tapi sebelah malam pegi mengadap lecturer ( atau nota kuliah katanya ) -

aku teringin nak amik KPL kat Uitm Shah Alam bulan 11 akan datang
nak tambah ilmu lagi dan lagi - lagipun bayaran terutama yg melibatkan Uitm
ni murah murah belaka -
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2007 01:32 PM | Show all posts
aku merge kn thread ni...sbb dh ade dh thread e-pjj
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2007 06:11 PM | Show all posts
oh thankiu syg lin -
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2007 08:44 PM | Show all posts

Reply #10 adik_nazgul's post

lame tk nmpk ko
mana pigi ar??
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-7-2007 10:15 PM | Show all posts
Originally posted by emOtsuXX at 16-4-2007 12:50 AM
assalammualaikum..

kalau dah ada thread nie.. tOlOng merge atau delete je..

sekadar aku nak bertanya.. sebab dah penat gak dOk carik dlm internet nieh..

stakat nie pjj yg aku tengOk,  ...


waalaikumsalam

dah try open U?  member2 aku ramai amek open u... uitm memang murah.. tp kene rajin bergadoh dgn pentadbiran epjj lerr.. huhu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-7-2007 10:23 PM | Show all posts
Originally posted by adik_nazgul at 8-7-2007 01:13 PM
salam you all -

ada tak sesapa kat sini amik KPL ? ( Kursus Pengajian Luar ) atau e-PJJ ( e- Pengajian Jarak Jauh kaedahnya )
i just nak tanya gi mana korang membahagikan masa - ? (  


KPL ni, cepat sket.. jimat masa.. EPJJ ni amek masa 5 thn, tu pun kalo tak repeat paper... tp kalo ko nk cepatkan pun boleh.. maximum hours - 16 jam... agak2 ada subjek yg tak dibawa ke final, ko angkut jelah 5 subjek satu semester... EPJJ satu semester ada 4 subjek.. kalo ada exemption, kira best ler ko...

kelas sebulan sekali.. tp sem ni.. bulan ogos ada 2 kelas.. selang 2 minggu.. rasa nk tekecit gaks coz dorang nk kejar bulan posa & raya.. thn lepas kelam kabut coz sesuker ati paler lutut dorang gi tukar kelas yg dah ditetapkan (aku dah beli tiket belon dah masa tu.. hangin siut!!!).. raya jatuh ari senin tak silap aku, dorang wat ganti kelas ari sabtu.. mak pak budak kelas aku semua dah pakat beli tiket bas balik kg ari jumaat, sian dorang...

bahagi masa?  kene korbankan waktu tido... kalo xde anak lega la sket.. balik keje.. lepas dinner, setat la buat asgmt.. tp aku slalu wat asgmt waktu opis hour je, terutama taim bos outstation...

kebykan perhubungan melalui telefon / forum uitm... lecturer? huhuhu.. kira ko memang bertuah kalo dpt kontek dorang on d fon... punyalah susahhh!!! tu yg buat aku kadang2 fedap... tp masih teruskan...

& perkara yg paling sakit ati mcm aku ni.. dah ler dok jauh.. asgmt pas kat member atau anta thru kurier.. nk jadi cite, lecturer tatau dia letak kat mana asgmt ko.. sakit ati wooooooo...

btw.. gud luck..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2007 07:51 AM | Show all posts

Reply #1 inazlina's post

ayarkkk tak mo sokong statemeng psl pelajar veteran tuh psl gen neh tak veteren agik tp dak e-pjj

emmm bg gen setiap abeh klass tuh kene ahhh study blk do revision after each klass.. jdk tak mudah luper

pstuh pstikan setiap assignment di buek dgn penuh prasaan  dan ygpinting participate dlm forum dia...

sbb markah di ambil kira


tp mmg susah ugak dak e-pjj neh sbb manyak kotmitmen smpi luper nak bace buku

liza gen mo nanyer blaja kat mane?? amek course ape?? n da sem brape??

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2007 07:53 AM | Show all posts

Reply #7 auniku's post

saya dak e-pjj

so daftar OL jerk

bg yg pjj kene p daftar sane kan??


penin haku dgn mende2 ginik
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2007 08:56 AM | Show all posts
kite bru 1st sem epjj kat uitm s.alam...
pening gak la...lth pun ade gak
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2007 02:39 PM | Show all posts

Reply #16 casper541's post

awal-2 tu mmg laa... lelama nanti dah bleh catch-up okay laa.. kurga da sem 5...
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2007 09:28 AM | Show all posts
bestla dgr citer korank..citer la lagi..bole share2...
Reply

Use magic Report

shamsidar This user has been deleted
Post time 11-9-2007 09:01 PM | Show all posts
Originally posted by inazlina at 19-12-2006 09:14 AM


sayaaaa!! sayaaa!!! kkekekekek



............ .............


cepat je mengaku
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2007 05:45 PM | Show all posts
iza baru jer abis course management studies... dgn UITM Ined... belajar hari sabtu jer.. sebulan 2X..  alhamdullilah berjaya juga abiskan studies nie ... memang banyak dugaan belajar sambil bekerja nie..

paling penting apa yang saya buat utk ada buat assigment n study ialah buat time table sendiri tampal kat dinding.. buat besar2 so letak due date etc... kena planning... kalau tak memang tak memanjang tak cukup masa...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.123502s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list