Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
17475
View
151
Reply

All About MRSM -

[Copy link]

Author: hitamputih       Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-11-2006 01:17 PM | Show all posts |Read mode
salam semua........

meh share share perihal MRSM ek, intake, life, positive and negative MRSM ek


-----original post-----

eh berapa ahh A kena dapat nak masuk MRSM tingkatan 1?
aku ada anak buah dpt 4A 1 B tapi teringin gak

ada can ker?

[ Last edited by  hitamputih at 16-3-2008 11:05 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2006 03:11 PM | Show all posts
susah skit la except ade cable kuat gile ....zaman aku dulu2 pon kene 4A(dulu 4A je)nihkan plak zaman millenium skrang ni...
ngk je la yg dpt 5A pon dah 42k ...tp try je la ...kalo ade rezeki dpt kalo tak try masa form 4 kang ...insyaallah kalo ade rezeki
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2006 03:55 PM | Show all posts
isi je borang
mmg susah nak dapat rasanya kalau tak straight A

tp kan pd pendapat saya
lagi baik suruh dia masuk time F4 nanti...
make sure dapat straight A, aktif ko-ku
mana tau rezeki dapat masuk MRSM Bitara
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-11-2006 04:01 PM | Show all posts

Reply #3 lady_nF's post

sebetulnyer sy pun sokong gitu..tapi dia yg teringin sgt..tu yang nak tanya tanyakan gak tu
tapi sbp berapa lak?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-11-2006 04:05 PM | Show all posts
sbb dgr2 citer once dah masuk sbp mmg takleh kuar dah ke mrsm..tul ker?
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2006 04:15 PM | Show all posts
Originally posted by hitamputih at 18-11-2006 04:05 PM
sbb dgr2 citer once dah masuk sbp mmg takleh kuar dah ke mrsm..tul ker?



sbp rasanya boleh 4A1B
diorang tak strict sangat

ur question tu
i dulu masuk sbp sebulan sbb orang cakap lepas dapat sbp tak dapat mrsm
tp after sebulan tuh dapat offer rsm terus keluar cabut dari sbp
and even my cousin yg 3 tahun kat sbp pon dapat gak pergi mrsm
so rasanya benda tuh nak gertak je kot
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2006 06:55 PM | Show all posts

Reply #6 lady_nF's post

sbp pun straights As. tak pernah dgr lagi sbp ada B.

btw ada dulu my senior masuk sbp from form 1 until form 3.. n then her pmr results tu tak cukup syarat untuk stay masa form 4 kat sbp... so dia masuk mrsm. so aku rasa bole kot from sbp masuk mrsm.. (unless if dia masuk mrsm pakai cable tu tak tau ler aku)
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2006 06:59 PM | Show all posts
rasanya better masuk masa form 4
coz masa duk kat mrsm dulu byk budak yg masuk dari form 1 ni result die kureng skit...
tp tak seme la ...tp kalo dah dpt tu sebat je la ...rezeki dah depan mata
rendu nak balik zaman mrsm dulu ....aiseh
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2006 07:24 PM | Show all posts
aaa.. skarang mmg sumer kener straight A .. peluang amat tipis ... tp kalo ader kable kuat mesti bleh dpt cam ak...
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2006 07:38 PM | Show all posts
5As ada 42K........ tempat di SBP hanya around 6K dan tempat di MRSM around 2k........ so sebenarnya even yang 5A pun susah nak dapat tempat......
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2006 10:15 PM | Show all posts
Originally posted by blasahjela at 18-11-2006 06:59 PM
rasanya better masuk masa form 4
coz masa duk kat mrsm dulu byk budak yg masuk dari form 1 ni result die kureng skit...
tp tak seme la ...tp kalo dah dpt tu sebat je la ...rezeki dah depan mata  ...


a'ah
mrsm yg ada lower form biasanya tak power
pasal tuh mrsm bitara mcm pc and jasin pon kebanyakkan (ke semua) intake form 4 je
tp itulaaa...kalau dia dapat ambik je..
biasanya sbp and mrsm nih ko-ku diorang okay...
byk peluang masuk nasional quiz ke..convention ke...olympiad ke
dari regular school
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2006 10:49 PM | Show all posts
kena kabel ker? aku masuk mrsm kuching takder pon kabel. result aku waktu tu pun tak ler gempak maner.

tak silap aku UPSR kena 5A (last resort diorang akan amik 4A 1B), pastu PMR utk masuk form 4 lak kena 6A ke atas, preferably 8A ke atas (sapa2 yg tak amik pendidikan Islam, tak silap aku 5A dah cukup).
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2006 11:56 AM | Show all posts

Reply #12 Muntz's post

waaaa...ko mrsm kuching ke?
sama aaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2006 06:29 PM | Show all posts

Reply #13 lady_nF's post

yup.... aku first batch dulu...
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2006 05:08 PM | Show all posts
actually ade dua definition first batch bagi mrsm yg form 1-5....either masuk form 1 or masuk form 4 joined the first batch..so which one r u? :hmm:
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2006 04:40 PM | Show all posts
Originally posted by hitamputih at 18-11-2006 04:05 PM
sbb dgr2 citer once dah masuk sbp mmg takleh kuar dah ke mrsm..tul ker?


jawapannye bergantung..
nak masuk sbp time f1 n kuar masuk mrsm f1 gak ke?
ataupon masuk sbp time f1, masuk mrsm f4?

klu f1, bile dah dapat offer dari sbp, mcm x leh dpt dah offer dari mrsm
klu f1 masuk sbp, pastu mase f4 nak masuk mrsm, susah sket tp boleh laa
ramai kawan yg lari dari sbp tp diorang kena sahkan sijil n borang *klu tak silap la*
yg susah klu pengetua nak jumpa sblm sahkan tuh..
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2006 08:54 AM | Show all posts
aku rasa bole jer...depends la sama ada calon tue aktif atau x...kalo nk masuk waktu form 4 pon susah gak sebenarnya sbb kena amik test kelayakan dia...Test kelayakan masuk mrsm nie bkn la calang2, susah soklan dia...Kalo form 1 nie, aku rasa senang sket nk masuk..tambah2 kalo calon tue anak kakitangan MARA, polis atau tentera...kalo anak polis bole g mrsm gerik, kalo anak tentera, mrsm terendak...terpulang la...by the way, aku dulu x-mrsm gak...
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2006 06:40 PM | Show all posts
Originally posted by payrol at 21-11-2006 05:08 PM
actually ade dua definition first batch bagi mrsm yg form 1-5....either masuk form 1 or masuk form 4 joined the first batch..so which one r u? :hmm:


yg masuk form 4......
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2006 01:58 PM | Show all posts
ni setau aku jer lah....
those yg dpt offer utk masuk mrsm, tkkan dpt offer utk masuk sekolah sains...
contoh terdekat, adik aku...
menangis2 nak masuk mrsm, tp dpt skolah sains...
kwn dia plak, menangis2 nk masuk skolah sains, tp dpt mrsm...
klau bleh swap jer, sng citer
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2006 01:58 PM | Show all posts
...saya rase la takde syarat pon..sbb mrsm ni ade bnyk intake kalo x silap sampai 3 intake samaada form 1/4..so chances tu ade la..mybe after yg dpt takmo gi (alasan mrsm tu jauh2..hulu2 sket.):nerd:
saya dulu dua kali dpt offer..tp lambt sgt..dah start skolah asrama ran. khas...sayang la plak..
2nd time waktu form 4..kes yg sama gak..tp waktu tu dah ambik surat brenti skolah sbb dpt skolah sains n buat medical ceckup...tarikh daftar beza sehari je..frust jugak..tapi tak kesah la sbb sian kt parents dh susah2 siap brg2...........dulu2 susah sket..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.087929s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list