Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
37769
View
161
Reply

INTERNSHIP / PRACTICAL TRAINING

[Copy link]

Author: boyan       Show all posts   Read mode

Post time 21-12-2006 06:21 PM | Show all posts
Originally posted by kakct at 21-12-2006 03:49 PM


salam...apasal ko tanya elaun bagai nihhh?? yg penting experience n knowledge that u gonna gain frm the program...


apasal kakct emo nih...saya cuma tanya je...kakct ni manager kat mana2 company ke?
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2006 06:22 PM | Show all posts
Originally posted by alpine84 at 21-12-2006 11:43 AM
telekom takde elaun..tnb pun takde......itu jer yg sy tau...


thanks alpine84..
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2006 02:54 AM | Show all posts
Originally posted by anak_petani at 20-12-2006 07:52 PM
assalamualaikum...

nak tanya sikit...ada tak sape2 yang pernah atau tengah buat praktikal training kat any glc seperti telekom,tnb,petronas,mas,maybank dll...nak tanya berapa diorang bagi elaun  ...


yang aku tau...petronas die bg rm500...tnb,telekom die tak bg elaun..
kalau budak kos letrik, klu nk practikal kt tnb pilih tnb distribution. dpt blaja byk bnda...
membe2 aku yg practikal kt telekom sume duduk depan pc main YM...n bergayut je..
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2006 03:09 AM | Show all posts

Jadi kuli/macai masa practikal

ms practikal dlu budak-budak kos aku ade yg practikal kt company cable electric.
konon2 nya mula2 bajet blh la blaja power system...last2 keje dorg kene
korek tanah pastu tanam underground cable. bape kilometer ntah..siap kene pegang bendera lg sbb nk
kene jaga trafic. haha...kesian gile kt dorg. elaun dpt skit gile...pastu overtime company tu tak bayar.
malang sungguhl...amik degree tapi jadi kuli korek tanah ngn pegang bendera...haha.
so sape2 kat sini yg penah jadi kuli / macai masa korg practikal dlu? cite la skt pengalaman korg.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2006 06:24 AM | Show all posts
Tak mengapa. pengalaman sebegitu sebenarnya terlalu berharga
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2006 03:59 PM | Show all posts
thanks xkostonx...
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2006 09:18 PM | Show all posts
elaun penting sebab nak bayar tuition fees utk training tuh..
bf aku training kt petronas, dpt 2k..kire 500 sebulan
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2006 09:14 AM | Show all posts
kalau boleh carik tmpat praktikal yg kita dapat belajar

elaun tuh number 2 walaupun pntg juga

tapi kalau kita dpt belajar banyak boleh masukkan dalam cv... and boss tempat latihan boleh jadik referee utk mintak keje...

memang relax kalau praktikal dok main ym tapi rugi jangka panjang
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2007 09:32 AM | Show all posts
aku dulu praktikal kat satu kilang kat rawang.  mcm lehenet jeeee... dianaktirikan... masa lecturer dtg buat pemeriksaan, depan penyelia aku tak berani nak cite coz lecturer tanya depan dia... masa lecturer tu on d way nak keluar, rasa mcm ringan je kaki aku nak lari turun jumpa dia, mintak ditukarkan... tp aku tak pergi

masa anta repot, aku tulis kat dlm tu...

ada ke aku guna skill typing aku, ada sorang kakak tu leh kutuk aku... eleh! mcm dia sorang je pandai taip laju... huk alah! apa dosa aku?... salah ke aku jadi budak praktikal kat situ...
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2007 09:59 AM | Show all posts

Reply #1 XkostonX's post

kesian kat ko..tapi aku practical ok2 jer..boss baik gilerr.. :bgrin:
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2007 10:17 AM | Show all posts
adoi.. aku baru nak stat praktikal mngu depan..
ni berdebar2 ni..
huhu..
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2007 10:25 AM | Show all posts
aku skrg ni kat tmpt praktikal...
disbbkn hari ni masih ramai yg bercuti,so kena la aku melayan internet je..
bosan gak ni..
blk tido lg best...
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2007 10:28 AM | Show all posts
aku start prtkl ari ni..
rasa lost sgt2..
aku tak tau mende..
benda2 kat sini semua tak ada kaitan dgn course aku..
huhuhu....nak nangis...
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2007 10:35 AM | Show all posts
dulu practical....area kl la.....


best gakla....dpt tgk glagat staff2 kan...tp yg aku tau kul 3 pm mesti staff laki ilang :bgrin: dok lepak kt kantin wakakkaka!! siap ajak aku skali..mne bleh...bos aku de,xkn nk gi lepak2 kn..wakkakakaka!!!

10min lg nk blk,msg2 dh siap letak beg atas meja :lol aku x menahan tol.....bile dtg tu,xplak awal....


kuli tu rasenye penah kot tp xla berat...juz kne jadik despatch jap...anta surat kt deparmen len....:kant: siot tol...smpi department len dh kenal aku ni student prac......


tp tulah precious moment....ms tu bile rmai akak2 n abg2 dh kenal....best r...leh jenjalan gi tmpt dorang :bgrin: dh x kesah dh....bos sebok dok pnggil aku....wakakaka!!!
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2007 10:36 AM | Show all posts
Originally posted by nknisa at 3/1/07 10:25 AM
aku skrg ni kat tmpt praktikal...
disbbkn hari ni masih ramai yg bercuti,so kena la aku melayan internet je..
bosan gak ni..
blk tido lg best...



g la beli bekfast...aku dlu akak2 tu ajak bekfast...tkt gak aku.hehehhe..pstu akak tu kate "aii nk mkn pon takt ke?" :lol
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2007 01:53 PM | Show all posts
pengalaman per...tak semesti nye keje berat bukan tuk dak degree br pektikel je pon..per slh kalu kita dah belajar mende tu kalu 1 hari nanti kita jd leader kita lebih memahami tu lah gunanya...

dee d;lu praktikal wat part dome...dr jd carpenter sampai la dia siap...sgt berharga la
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2007 06:23 PM | Show all posts
belaja n keje mane same.....
sbb tu kena anto buat latihan praktikal
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2007 06:25 PM | Show all posts
praktikal aku .....
aku kena cuci kolam ikan ofis
petang2 pegi beli kuih
eraser utk kesalahan dlm drawing
kaler drawing

waaaaaaaaaaaaaaa.........sampai skrg ingat.hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2007 10:19 PM | Show all posts
aku praktikal kat ibu sawat TM kat Serdang

tiada elaun

tempoh 10 minggu

apa yg aku buat? nothing :nerd:
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2007 05:18 PM | Show all posts
UEM ada kejer kay JB tak?

aku akan grad pada May 2007 nanti
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.096377s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list