Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
8356
View
41
Reply

[SURVEY] Which is the best Hospital in Malacca?

[Copy link]

Author: gordonv612       Show all posts   Read mode

gordonv612 This user has been deleted
 Author| Post time 6-11-2006 11:39 PM | Show all posts
[quote]Originally posted by cap_ayam at 2-11-2006 09:51 AM
Wanita terkejut kain tertinggal dalam perut
Oleh KAMIL MASLIH

JOHOR BAHRU 1 Nov.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2006 10:44 AM | Show all posts
Aku baru jer admit kat Pantai & General hospital sebab kene denggi berdarah....
Mula2 admit kat Pantai... doktor yang check aku tu macam tak reti jer...
Aku dah kena demam panas giler babun 40 degree celcius. kat checksheet dier tu pun maximum temp pun 40 gak...
tapi diorang masih tak boleh nak confirm, lepas tu panggil doktor lain lak... lagi ler pekak dier kata aku kene turunkan berat badan... pastu lak hari keempat (Selepas setiap 6 jam sekali dok cocok tangan aku sampai lebam ambik darah)
diaorang kata aku kena admit kat GH sebab platlet aku drop ke 17000 unit (Normal 140000 unit) sebelum ambulan Pantai antau kat Gh diorang masukkan platlet tu 4 set pastu sampai GH terul admit ker ICU masuk pulak lagi 4 set....
pastu terus jer doktor tu kata aku kene denggi berdarah... sebab badan aku dah tumbuh darah bawah kulit...

Yang aku menyirapnyer masa kat pantai tu siap buat X-ray masuk Lab dan buat ultrasound tapi doktor kata demam yang disebabkan oleh virus....

Kesimpulannya GH punya nurses memang terlatih... ambik darah pun tak sakit... tapi kat pantai ketua jurujerawat dier yang ambik rasa aku nak tumbuk jer muker dier... punya lah sakit...
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2006 12:22 PM | Show all posts

Reply #22 Ibrahim8876's post

ehhehehehhehe.
ye ek.. Ib?
huhu buang karan je masuk wat ultasound ek? ade virus tuh
ade la my fwen nye susah hati.. huhuhuhuhu
tapi dah sihat ke..?
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2006 01:12 PM | Show all posts
Originally posted by azerlma at 20-11-2006 12:22 PM
ehhehehehhehe.
ye ek.. Ib?
huhu buang karan je masuk wat ultasound ek? ade virus tuh
ade la my fwen nye susah hati.. huhuhuhuhu
tapi dah sihat ke..?


Dah sihat dah...

Tapi ib nak bagi tau biar ler biar patah tangan ker patah kaki ker jgn ler kene demam denggi berdarah...
At one point ib dah tak tahan masa kat iCU kat GH tu.. waktu tu doktor tengah masukkan tiub halus dari tangan terus ke paru2 dalam hati ni cakap kalau nak ambik, ambik lah nyawa aku ni ya Allah sebab dah tak tahan tapi sib baik dier tak ambik sebab masa tu tak terfikir yang dosa banyak... kih..kih..kih...
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2006 03:33 PM | Show all posts

Reply #24 Ibrahim8876's post

huhuhuhuhuhuuhu
sempat tak ingat ekk pasal dusa2... huhu mestis akit ngilu je dgr!
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2007 02:10 PM | Show all posts
dulu dini bersalin kat Southern Hos (Putra Specialist Centre skang kan)...layanan mmg besh...Dr pakar dia pun besh..aku rekemen kat korang Dr.Khoo namanye..tiap2 bulan aku sanggup turun dr nilai balik ke melaka sbb aku nak buat med checkup kat sane...bayaran pun x brape mahal sbb dia under kerajaan negeri lagik..kira mmg best ler..dulu duduk 1 bilik 2 org..2nd baby nanti aku plan ngan hubby nak amik 1 bilik seorg...privacy skek..
Reply

Use magic Report

ian_hamzah This user has been deleted
Post time 11-2-2007 06:16 PM | Show all posts
my mum n my grandma pun dua2 wat operation kat southern hospital tu....

service mmg tip top n hasil keja pun mmg satisfactory la....

bilik dia pun ok....kiranya takde complaint la....

penah gak pi mahkota medical....not bad...tp lebih satisfied ngan southern hospital tu....
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2007 06:41 PM | Show all posts
aku paling suka southern n pantai...
kalo GH tengok keadaan la...

time mak aku bersalin kt Gh mmg teruk service die...
but time akak aku admited kt sana 1blh layanan die ok...mesra..maybe sebab akak aku da berkampung kt sana...

southern lak...time mak aku bersalin...mmg best layanan die...
pantai lak..sbb kalo apa2je..family aku mmg suka refer sana..layanan die ok...
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2007 06:05 PM | Show all posts
aku ade pengalaman kat mahkota, doktor dia best sgt, aku suke. bapak aku sakit pon kita gi mahkota gak
lebih yakin kat sana. tapi mahal sket la.
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2007 05:06 PM | Show all posts
GH ni nasib2...kadang2 layanan ok kadang2 mmg hampehsss menyakitkan hati
Pantai pun selalu pegi....paling menyampah kat emergency department, doktor yg bertugas ntah apa2 ntah (waktu mlm).....layanan oklah tapi pada aku takderlah 1st class.....dah selalu sgt pegi sana kadang2 menyampah jugak tgk cara diorg buat keje...bezanya kalau kat swasta kita dirawat oleh seorang pakar sahaja dari mula sampai akhir, jd lebih mudah
kalau kat gh ni macam2 doktor yg dtg tgk, mcm2 pendapat yg kadang2 takde keputusan....kalau emergency case, kalau tak betul2 serius mmg berjam2 lah tunggu kat situ.....naik kematu
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2007 01:20 PM | Show all posts
skg ifa paling menyampah hospital putra......mcm siot...baik lagi pantai...rase nyer harga sama ajer...layanan nurse dia lagi profesional...
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2007 01:31 PM | Show all posts
mahkota medical still the BEST...
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2007 11:32 AM | Show all posts
ala..aku pernah g hospital besar tuh jek...
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2007 05:32 PM | Show all posts
GH - hampeh,,layanan xd class,,

kalau mak bapak korang sakit,anto la masuk pantai ke, putra ke,mahkota ke,,

jgn le anto masuk GH, jwbnye,, korang kene siapkan peralatan utk kebumikan jenazah la jawabnye..


aku dah merasa,, mak bapak aku masuk GH, due2 ninggal..

operation  bpk aku asik tunda aje,,lepas tu,,
doktor boleh ckp bapak aku tak kritikal, tak payah operate dlu, ramai lg yg kritikal,,

bodoh punye jawapan..
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2007 09:24 PM | Show all posts
yg bestnye southern spital la ( skang putra) mase ngandung check up ngan doc mejar  Sukilmi...baikkk sgttt.tp skang nie sjk da tukau name die jd doc pelawat je...sanggup lik dr terengganu nak check up ngan die..layanan pun ok kat c 2..nurse2 pun meriah!
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2007 08:45 PM | Show all posts
Tak semua orang mampu pergi ke hospital swasta.Korang yang gaji besau je         mampu.Kalau gaji kecik setakat seribu ke 2 ribu,pikir 2-3 kali gak nak gi hospital      swasta.Bil nya melambung2...berlipat kali ganda kalau nak banding ngan hospital kerajaan...Atau pun yg doktor panelnya hospital swasta ada la peluang gi sana,yg keje gaji kecik atau kerja kerajaan kene gi GH la jugak.Tak semua kakitangan hospital kerajaan tak baik....Tul tak????
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2007 11:07 PM | Show all posts
emm ye kalau tade panel mmg tak dpt sy ke swasta...ye juga kate awak ivy ttg kakitangan krjaan tue..mereka pun bekeje gak cari nafkah gak..da tue tiap2 ari bantai lyn patient yg pelbagai ragam kdg2 serabut n hanginnn tibe gak...
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2007 10:19 AM | Show all posts
Tu la pasal....sakit jiwa tau tak..    Ada jugak orang backing kita...Thanx harehak.Diorang cari makan jugak...
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2007 10:55 PM | Show all posts
nape plak ifa nyampah ngan putra...ape tak kena plak kat spital tue..ke sbb die da separuh swasta separuh GH
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2007 09:05 PM | Show all posts
pernah pegi putra hospital jek....
sbb pakcik doc kat situ....
jadi, kalau sodara sakit semua masuk situ....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.093361s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list