Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
74020
View
391
Reply

U & Ur Life As A Student [kredit!]

 Close [Copy link]

Author: brilianxx       Show all posts   Read mode

Jasminefow This user has been deleted
Post time 9-2-2006 10:48 AM | Show all posts
Di manakah anda belajar :
University of Oregon, USA

Tahap pedidikan :
Degree (Senior Year)

Course yg anda pilih :
Psychology (Major), Business (Minor)

Akiviti korg semasa di kolej/universiti :
Banyak. Student Organizations
Used to be pretty active

Pengalaman Manis :
Get to know a lot of new people
Get exposed to a different culture

Pengalaman Pahit :
Takde pengalaman pahit lah!

Bile Konvo :
Tahun ni. June. Nak datang visit saya tak?
You pay for the ticket and i'll offer you the accommodation

Kehidupan sbg seorg student :
Paling best lah... all you have to worry about is your grade.

Pasangan mase blaja :
Broke up. Been single for quite a while

Kalau dah kerja :
Tak kerje lagi

Pekerjaan :
Will tell you when i get a job

Mane lagi best kerje/ Blaja?
They (all from above) have answered this question on my behalf

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2006 10:21 PM | Show all posts
Di manakah anda belajar : Uni kat Bangi tu.

Tahap pedidikan : Degree.

Course yg anda pilih : Tokoh yang terkenal dalam bidang Nara ni ialah Jabir ibnu Hayyan.So teka2 la.Hehe..

Akiviti korg semasa di kolej/universiti elajar paling tak aktif kat kampus.Malas tul benda2 cenggini.

Pengalaman Manis : Dapat kengkawan best tahap gaban.Miss u guyz so much.Mmuahhh!!!

Pengalaman Pahit : Kena marah ngan lab assistant.Gila babas punya kena marah sampai tercabut jantung jap.Pastu kena marah ngan akak opis tu.Rasa nak cekik jer.Geram!!!

Bile Konvo : Dah grad tapi konvo bulan 8 nih.

Kehidupan sbg seorg student : Best la.Teringat pi kuliah ngan kawan2,usha lecturer hensem,usha mamat hensem,dapat bilik sendiri,dapat JPA,kuar outing ngan kengkawan,wat assignment,banyak lagi la.

Pasangan mase blaja : Huhu...Nara takde pakwe.Tapi slalu usha sorang mamat yg sekolej ngan Nara,budak engin.Dialah penyeri hidupku...

Kalau dah kerja : Lom kijer lagi.Dah apply Master tapi tatau dapat ke x.Hopefully dapat.Amin...

Pekerjaan : Dunno...Tak pernah kije kecuali masa praktikal aritu.

Belajar memang best nak2 kalau member sekepala,course serasi ngan kita.Alhamdulillah Nara rasa enjoy sangat zaman blaja aritu.Wlpn Nara punya PNGK rendah,tapi Nara tak kesal.Apa yang Nara kesalkan ialah banyak benda yang Nara tak buat waktu blaja aritu.Contohnya mcm join mana2 kelab,ngorat mana2 mamat ensem,bla..bla..
Now tak sabo nak kijer.Tak sabo nak pegang duit gaji sendiri.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2006 10:48 PM | Show all posts
Di manakah anda belajar :
Kolej Universiti Teknikal Kebangsaan Malaysia, Melaka

Tahap pedidikan :
Degree (3rd Year) *Skrg prac kat RTM Melaka..

Course yg anda pilih :
Eng of Electronic Telecommunication

Akiviti korg semasa di kolej/universiti :
Jadi Vice President utk Electronic Student Society

Pengalaman Manis :
Banyak sangat laa...huhe!!!
Especially time bdak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2006 03:08 AM | Show all posts
Di manakah anda belajar : Universiti Malaya

Tahap pedidikan : Degree

Course yg anda pilih : Sc maths

Akiviti korg semasa di kolej/universiti :aku malas!haha..

Pengalaman Manis : banyakkk..palingg best dpt kawan sebilik yg kamceng,gilak2,same2 buat jahat..muahaha

Pengalaman Pahit : huhu adee..takkan dilupakan sepjg hayatku..dimalukan oleh lecturer yg kerek dpn student lain mase presentation

Bile Konvo : insya-Allah..bln 8 ni..

Kehidupan sbg seorg student : semestinye best! yg takbest nye bile belambak2 assignment/tutorials yg aku blom siap lagi nih

Pasangan mase blaja : takde la..ade pon usha2 dari jauh je..huhu

Kalau dah kerja : rasa nak further study..tapi tgk la pd perancangan nanti

Pekerjaan : ntah la..uhuh takut ni

Mane lagi best kerje/ Blaja? of koz la blaja

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2006 02:13 PM | Show all posts

I & My Life As A Student

Di manakah anda belajar : you as aim

Tahap pedidikan : degree

Course yg anda pilih : engineering

Akiviti korg semasa di kolej/universiti : tak join apa2...tp pernah skali masuk tarian..hehehe

Pengalaman Manis : bila berkumpul ngan kwn2...borak sampai pagi...lepak kat kedai mamak...

Pengalaman Pahit : arwah ayah meninggal masa sem 1...terus takde semangat nak blaja..nasib baik abis jugak...alhamdulillah

Bile Konvo : last year...august 2005

Kehidupan sbg seorg student : best giler...slalu datang class lambat...

Pasangan mase blaja : takde...suka study sorang2

Kalau dah kerja : blm keje lagi..tgh mencari keje...nak jugak smbg master...tgk keadaan dulu

Pekerjaan : no komen...takde pengalaman lagi

Mane lagi best kerje/ Blaja? : rasa2nya blaja lagi best

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2006 04:18 PM | Show all posts
Di manakah anda belajar :
UiTM

Tahap pedidikan :
Degree (Second year)

Course yg anda pilih :
IT

Akiviti korg semasa di kolej/universiti :
Join SUKOL(HOCKEY),SAP

Pengalaman Manis :
Aper erk,takder lagi kot takat ni....

Pengalaman Pahit :
Takde pengalaman pahit lah!

Bile Konvo :
Diploma 2 tahun lepas,degree tak abis lagi....

Kehidupan sbg seorg student :
Memang best,tapi kadang2 bila pikir balik kalu keja lagi best,huhuhuhu

Pasangan mase blaja :
Dah broke up masa baru masuk second year,skang single and available....

Kalau dah kerja :
Dulu keja,skang blajar balik...

Pekerjaan :
Marketing

Mane lagi best kerje/ Blaja?
Dua2 best,apela soklan camni......


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2006 08:46 AM | Show all posts
Di manakah anda belajar : UIAM

Tahap pedidikan : Degree

Course yg anda pilih : Bachelor of English Language and Literature

Akiviti korg semasa di kolej/universiti : i ni pasif skit...jarang nak join ape2 aktiviti kecuali taekwondo

Pengalaman Manis : macam takder jer:hmm:

Pengalaman Pahit : masa sakit sbb parents jauh..takde sape jaga...kene jaga diri sdiri jer...:geram:

Bile Konvo : 2007

Kehidupan sbg seorg student : boleh ler...tapi syukur dpt blajar

Pasangan mase blaja : takder:love:

Kalau dah kerja : insyaallah...ingat nak further amik master in Language...or Literature..nak jadi lecturer...kalau tak wat master jadi english teacher kot...tak pun translator..

Pekerjaan : sesuai sgt sgt

Mane lagi best kerje/ Blaja?...mesti la keje kan...sbb boleh pegang duit sdiri...:pmuka:

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2006 01:02 PM | Show all posts
sORI YEE lADY.. CUT U pUNYER.. eH.. CAM KENAL LER


Di manakah anda belajar : OUM

Tahap pedidikan : Degree

Course yg anda pilih : HR

Akiviti korg semasa di kolej/universiti : i ni pasif skit...jarang nak join ape2 aktiviti kecuali Silat Gayung Malalysia.. Hiappppp

Pengalaman Manis : Banyak.... paling best ngajor girl bersilat.. leh pegang2.. ehem.. ehem..

Pengalaman Pahit : banyak gak.. pernah kena pukul beramai2.. sakit giler psl salah org jer.. adehhh

Kehidupan sbg seorg student : boleh ler...tapi wa keje

Pasangan mase blaja : pon ramai

Kalau dah kerja : mmg dah keje.. cuma nak up gaji jer.. huah.. huah...

Pekerjaan : tak memilih pon.. pernah keje tanam pokok 1 tahun.. PANASSSSSSS

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2006 06:24 PM | Show all posts
nak gak la..

Di manakah anda belajar : Universiti Teknologi Petronas..

Tahap pedidikan : Degree..

Course yg anda pilih : Mechanical Engineering..

Akiviti korg semasa di kolej/universiti :tgk tv series.. mcm2 adaa..

Pengalaman Manis : bile gi trip ngan osmet2.. kes2..

Pengalaman Pahit : nk abeskan fyp yg tah pape ni..

Bile Konvo : insyaAllah 3 Sept 2006..

Kehidupan sbg seorg student : sgt tensen bile final yr..

Pasangan mase blaja : dpt bf senior.. bile dia da grad.. da tk semangat nk stay blaja.. kes2..

Kalau dah kerja : tak dah kot.. letih dah 5 thn..kes2..

Pekerjaan : tk tahu lg.. aku nye cite2 nk bukak tadika.. leh la aku aja budak2 ilmu engineering.. kes2..

Mane lagi best kerje/ Blaja : org kate.. bile da keje.. rindu nk blaja blk.. bg aku yg tgh blaja ni.. rase cam nk keje..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2006 08:52 PM | Show all posts
Di manakah anda belajar : universiti teknologi mara

Tahap pedidikan : nak masuk tahun ketiga diploma..

Course yg anda pilih : kimia

Akiviti korg semasa di kolej/universiti :hurm, aku class representative.. bole kire ker??

Pengalaman Manis : kenal ramai giler orang yang berbagai perangai.. baguih dok ada..

Pengalaman Pahit : sama seperti di atas, tak semua orang seronok untuk dikenali..

Bile Konvo : insyaAllah tahun depan... 2007

Kehidupan sbg seorg student : sangat seronok.. tak dapat imagine diri sendiri buat benda lain selain belajar..

Pasangan mase blaja : takder sapa nak kat aku..

Kalau dah kerja : selagi ada rezeki, sungguhpun dah keje.. aku akan masih mempertimbangkan option untuk belajar..

Pekerjaan : harap dapat keje yang sama dengan aper yang aku belajar r..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2006 08:29 PM | Show all posts
Di manakah anda belajar : UIA gombak

Tahap pedidikan : degree

Course yg anda pilih : LLB

Akiviti korg semasa di kolej/universiti :xjoin pape..tp rase pasni nak join caring club ngan archery..
Pengalaman Manis : tak ingat la plak.

Pengalaman Pahit : smua biasa jerr...

Bile Konvo : insyaallah lagi 4 tahun..

Kehidupan sbg seorg student : ok la jugakk..

Pasangan mase blaja : xde

Kalau dah kerja : tgk camne lepas grad nanti..itupun kalau grad..

Pekerjaan : harap2 ada kena mengena ngan law gak..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2006 01:10 AM | Show all posts
Di manakah anda belajar --> UIAM

Tahap pedidikan : ---> degree, pas ni satu lagi degree

Course yg anda pilih --> law

Akiviti korg semasa di kolej/universiti :--> bergossip hingga ke dinihari...

Pengalaman Manis : -->bila dapat solid A dgn lecturer yang paling strict n kedekut utk subject yang paling tough, tanpa perlu membodek lecturer tersebut!!!!! [pueh ati coz dpt buktikan kat kaki2 bodek yg perasan pandai that it takes an honest effort n merit to make it thru..bukan membodek lecturer 24/7..yuck..]

Pengalaman Pahit :-->cam banyak je... lagi2 dgn pihak admin UIA yang suck to d max tu..

Bile Konvo : --> 2006..yeah..

Kehidupan sbg seorg student : --> ok la.. ada time happy..ade time tension memanjang...

Pasangan mase blaja : -->kawan2 yang buleh diharap... ada boyfren pun wat sakit jiwa wat per...

Kalau dah kerja : --> lum kerja lagi...

Pekerjaan : --> lawyer --wat litigation...

Mane lagi best kerje/ Blaja? ---> ntah..lum keje lum tau..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2006 11:28 AM | Show all posts
Di manakah anda belajar - dulu YPM, KL now sumwhere in ireland

Tahap pedidikan - degree, Insya-Allah lps ni ACCA :pray:

Course yg anda pilih -  Account

Akiviti korg semasa di kolej/universiti - apa lg kalau bkn bergosip....huhu

Pengalaman Manis - lps sumer paper tanpa repeat..... n dapat housemate yg satu kepala....(miss u guys)

Pengalaman Pahit - kena sound ngn admin

Bile Konvo - Sept for Gen Degree n Oct / Nov 2006 for BA(Hons)...

Kehidupan sbg seorg student - lg best kalau xde exam....hhuhh..takutnyer next week final....

Pasangan mase blaja - housemate and study group mate....thanx guys...

Kalau dah kerja - gaji pertama kasi kat parent separuh....selebihnya simpan....

Pekerjaan - masih lagi mencari..kalau bleh big 3 of accounting firm

Mane lagi best kerje/ Blaja? - kalau dah keja nanti br tau mana best...rsnyer time study kot...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2006 02:55 AM | Show all posts
Di manakah anda belajar - carleton university,ottawa

Tahap pedidikan - degree

Course yg anda pilih -  engineering

Akiviti korg semasa di kolej/universiti - time dok residence dulu,lepak dgn jess&katie,main frisbee kat residence quad,panjat pokok tepi canal,jln2 satu kampus tgh2 malam,main spy dlm bangunan minto centre time malam2,or just g parties in other res and have fun ataupon dok je dlm bilik layan movies&internet....

Pengalaman Manis - jumpa peter and became a happy couple....sekejap...and also ENGFrosh 2005 that was CRRRRAZY!!!!

Pengalaman Pahit - breaking up with peter... and kene repeat mech.... T_T

Bile Konvo - aaa...sometime in 2009

Kehidupan sbg seorg student - seronok!!tak setension time jadi student kat malaysia cos environment pon rileks...and because i'm the only malay in my batch,it allows me to really mix with the locals instead of just hanging around with the same bunch of ppl like back home...

Pasangan mase blaja - jess&katie

Kalau dah kerja - nak kumpul duit banyak2.balas dendam cos time study mcm sengkek....

Pekerjaan - i'm still in my first year...xde keje lagi...

Mane lagi best kerje/ Blaja? - blaja cos tak yah tension keje.keje cos dapat gaji.so both ada ke-best-an masing2

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2006 09:46 AM | Show all posts
Di manakah anda belajar : ???

Tahap pedidikan : degree

Course yg anda pilih : business admin

Akiviti korg semasa di kolej/universiti :x join / lone ranger

Pengalaman Manis : my student life was great!

Pengalaman Pahit : tiada

Bile Konvo : this year

Kehidupan sbg seorg student : boley la

Pasangan mase blaja : ???

Kalau dah kerja : dah kerja

Pekerjaan : sesuai ngan jiwa

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2006 04:25 PM | Show all posts
Di manakah anda belajar : MMU

Tahap pendidikan : Degree

Course yg anda pilih : Accounting

Akiviti korg semasa di kolej/universiti : Banyak sangat, antaranya: SRC, join Institusi Usrah, wakil U ke South Africa, Beijing bawah program Jejak Warisan, students' college commitee

Pengalaman Manis : Macam-macam program dapat join, aktif bergerak. pergi camping dlm hutan, pergi leadership course, jumpa kawan sefikrah dlm Insitusi Usrah, buka mata dan pengalaman luas-luas tentang Islam sebab asyik bercampur dengan non-Muslims, class yang 'sangat kurang ajar' (ada 30 Malays compared to 90 non Malays)

Pengalaman Pahit : Bila jatuh sakit found it was incurable

Bile Konvo : Habis study dalam April 2002, tapi konvo lambat sgt, May 2003. konvo sekali dengan junior pula tu. bukan sebab delay study, tapi memang satu batch konvo lambat.

Kehidupan sbg seorg student : best sangat, seronok jadi full time student

Pasangan mase blaja : langsung tak ada bf/pakwe atau seumpama dengannya. jumpa suami waktu final sem, final year, dia terus dtg merisik dan bagitahu parents. masa tu, duduk U lain-lain.

Kalau dah kerja : tengah further study, baru habis satu sem buat MBA. inipun sambung sebab suami tiup semangat walaupun anak dah berduyun :love:

Pekerjaan : not really related. rasanya masa belajar dulu, sedikit sahaja diaplikasikan semasa kerja. kalau kira kita belajar terlampau banyak, waktu masuk kerja mungkin 1% sahaja yang apply. kadang2 rasa macam start from a scratch balik bila kerja.

Mane lagi best kerje/ Blaja? Mestilah belajar, tak ada orang backstabbing, tak ada org mulut manis depan bos. Kalau buat salah waktu buat assignment atau exam, tak kena punish, lain dengan masa dah kerja

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

sepet86 This user has been deleted
Post time 12-8-2006 12:32 AM | Show all posts
Di manakah anda belajar : u.k...........m

Tahap pendidikan : ijazah
Course yg anda pilih : dental

Akiviti korg semasa di kolej/universiti : x byk punn ..sibukk gile. aktiviti yg paling aktif dijalankan---> tido d waktu petang..ishk2

Pengalaman Manis : aper ekk.. bile kuliah dibatalkan..hehe

Pengalaman Pahit : bile kena marah ngan doktor depan org ramai..malu ler..tapi dah biaserr ler + bile time yg sibuk giler tahap cipan...

Bile Konvo : adeyhh ...lame lagi 2010...berjanggut tunggu.

Kehidupan sbg seorg student : bestt ler gakk..tapi bile musim perikse..memang arr..dah jadi xterurus..tapi ok jerr sebnarrnyer.. xde lah packed sgt pun.. siang2 g lecture..ptg--tido, mlm--tgk tv(kalo ader citer best), tgh malam ---stadi, weeekend ---balik umah...not too bad..
rite?

Pasangan mase blaja : kengkawan...
Kalau dah kerja : jd dr gigi ..yeye!



Mane lagi best kerje/ Blaja?  blaja arr ..kalo keje mcm kena pikul tanggungjawab beratt jerr

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

chibimaruko This user has been deleted
Post time 20-8-2006 09:29 PM | Show all posts
Di manakah anda belajar : UKM...campus KL

Tahap pedidikan : Degree

Course yg anda pilih : pharmacy...

Akiviti korg semasa di kolej/universiti :Join khidmat masyarakat....bt pemeriksaan n prkhidmatan  kesihatan .

Pengalaman Manis : become part of health care team...

Pengalaman Pahit : x cukup tido....huhuhu...class penuh ngalahkan zaman skolah..

Bile Konvo : insyaAllah 2008

Kehidupan sbg seorg student : penat...class penuh ngalahkan zaman skolah..

Pasangan mase blaja : my pc

Kalau dah kerja : insyaAlah...klu de rezeki nak bukak restoran dulu baru pk nk bukak pharmacy sendiri....

Pekerjaan : sgt la sesuai....Alhamdulillah...blum grad keje dah tunggu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2006 06:55 PM | Show all posts

Reply #58 chibimaruko's post

fuyyo..ramai nyer adik2 yg study jepang.haha


Di manakah anda belajar : totoro university..hehe (uni swasta)

Tahap pedidikan : skrg final year degree

Course yg anda pilih : applied chem.industrial chemistry

Akiviti korg semasa di kolej/universiti : join TICC.totoro international communication club.best2...hehe.byk international students join.iran(handsome2 mamat iran nieh haha) europe, usa, etc yg paling best dak SIAM!sbb derang sll ingat sy org siam....

Pengalaman Manis : byk sgt.kenal kwn2 baru.sll kene puji ngn lect(haha).boleh pegi+lawat tempat2 baru.boleh eknal dunia luar,try mknan baru etc

Pengalaman Pahit : malam2 kene study kt umah sorg2(sedihhhh~)..pastuh yg paling bengang sbb scholar sll masuk lewat...bulan neh pon masuk lewat.rasa nk tembak jer asia seed

Bile Konvo : ujung mac 2007.insyaallah

Kehidupan sbg seorg student : best lar...awat tak best lak.kalo time cuti leh jalan2.kalo tension study leh kuar shopping/window shopping.kalo malas g kelas leh ponteng.kalo time mkn kt cafe paling best sbb boleh intai budak2 cute =P tp yg xbest ader gak.sll byk assignment, kol 10mlm br balik dr library.rase nk bunuh jek budak2 rajen yg sll nk buat discussion smpai lewat2 mlm...

Pasangan mase blaja : sy nyer pasangan ader study kt U(X)M

[ Last edited by  cauliflower at 24-8-2006 06:58 PM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2006 02:51 PM | Show all posts
Di manakah anda belajar : skrang kat UIA tp taun lepas baru abis diploma kat politeknik johor bahru

Tahap pedidikan : ader diplma tp skrang 1st year UIA

Course yg anda pilih : Bachelor in Information Technology n Diploma in Information technology

Akiviti korg semasa di kolej/universiti :masa diploma xder sgt just lepak2 jer...tp kat UIA tgh pikir nak join apa...

Pengalaman Manis : kat poli - masa diploma dpt wat projek akhir hingga berjayanya hingga supervisor puas hati n bgtau ni la group yg dia supervise plg bes n ikut ckp dia...laie 1 bler konvo diploma bln 8 ari tu...

Pengalaman Pahit : masa duk umah sewa kena kumpul duit byk2  rmi2 n then beli tepung wat jemput2 kosong n makan la 8 org psl loan x dpt laie..psl loan 2 bln baru kuar...

Bile Konvo : diploma bln 8 degree ni tggu 3 taun lebih kot...

Kehidupan sbg seorg student : bes..psl jumpa member baru n psl aku dh lalui 2 IPT yg berbeza aku dpt byk pengalaman example cara pembelajarann, lifestyle n perangai bdk2 yg lain macam...

Pasangan mase blaja : kejap jerr....mls nak pikir psl onkos idak cukup....hehehhee

Kalau dah kerja : b4 degree aku penah keja tp x dpt keja yg aku nak pun..senang ckp xder kena mengena ngan diploma aku langsg...

Pekerjaan : mintak2 pas abis nie dpt la keja idaman aku yg semestinya sesuai ngan kelulusan aku...

Mane lagi best aku rasa blaja psl aku xyah nak pikir psl benda lain selain dr belaja...kalo keja byk sgt komitmen..tp keja dpt gaji sfor sure ader la sesak sgt kot...tp kalo blaja kita kena kuar duit byk sgt...

[ Last edited by  graxier06 at 5-10-2006 02:52 PM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084970s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list