Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
153407
View
472
Reply

MY WORK IN PROGRESS -

[Copy link]

Author: noor_hannah       Show all posts   Read mode

Post time 27-4-2007 12:00 PM | Show all posts
MOD, apa kata thread ni stick kat depan tu so senang sikit kawan2 kita nak update dari dok tenggelam kat belakang. (Hanya cadangan....siapa setuju sila berdiri atas kerusi )
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2007 12:04 PM | Show all posts
he he saje gatal2 nak tampal...
padahal simple layout je...semalam rajin sikit (sikit je tau) siap snap gambar ...meh le nengok hasil yg tak seberapa ni sebab malas tapi gian (camna tu ye)


barang2 untuk title





ok dah siap...kat belakang tu a hidden journal for my girl.....
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2007 12:05 PM | Show all posts
Alamak page tak keluar la pulak.....
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2007 08:13 AM | Show all posts
kalau hantaran boleh tak....
ni buat untuk anak buah kahwin bulan mei 27/05/2007



Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2007 08:35 AM | Show all posts
wahh...cantik nyer...
stuju dgn cadangan hamyhairee tu..
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2007 07:30 AM | Show all posts
thanks hamy...cadangan di terima..
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2007 09:55 PM | Show all posts
boleh tak kalau saya post gambar hasil craft saya yang dah siap, tapi mmg lengkap the working progress photos? maksud saya gambar lama...
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2007 08:28 AM | Show all posts

Reply #132 Amelie_Poulain's post

boleh amelie... silakan kami nak tengok jugak hasil kerja amelie..
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2007 12:28 PM | Show all posts

My current Project

Little Girl Smocked Yoke Dress
Start date : May 9th, 2007

Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2007 01:05 PM | Show all posts

Reply #134 Amelie_Poulain's post

wahhh...Amelie cantik la..untuk jahitan smocking tu U guna benang
apa? nanti tepek ler gambo step by step sampai jadi baju, n camner
nak bentuk kan leher n lengan tu close up skit yer...
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2007 06:31 PM | Show all posts

Reply #135 cutemamma's post

hopefully sampai hajat cutemamma... takut nanti sangkut lama la...
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2007 09:28 AM | Show all posts
ini nani buat bakul gula untuk hantaran.
tapi, selagi belum dihantar..., anak2 akan amik sebijik sebijik...
nampak gaya masa tiba harinya, kena tambah gula2 lagi
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2007 11:51 AM | Show all posts

Reply #138 naninana's post

Nani buat sendiri bakul tu?Boleh order ke?
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2007 03:29 PM | Show all posts

Reply #139 umisma's post

buat sediri... tu gambar tangan nani lah...
tapi rasa dah give-up.. . 30 jer, tak larat... bekas lain nak beli je
yang siap kat kedai.. tak de harapan la nak amik order..
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2007 01:34 PM | Show all posts
share kat sini jahitan yg akak ofis kite buat....

gamba asal....



yg dah siap dijahit dgn manik....
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2007 08:53 PM | Show all posts

Reply #141 soda's post

Kakumi try zoom,tak brapa nampak detail manik dia.
Ini org penyabar je yg boleh buat.Very2 impressive!
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2007 11:49 AM | Show all posts
kita nak tepek gak hasil jahitan kita leh ke..... tapi takde gambar in progress yang ada gambar yang dah siap je ...
boleh ek kak mod


topi baby ni sakura buat dari kain seluar jeans lama sakura..... sayang nak buat kain buruk so sakura potong jadi la topi ni..... jimatkan....
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2007 02:41 PM | Show all posts

Reply #134 Amelie_Poulain's post

saya guna benang embroidery/cross-stitch biasa seperti brand DMC & Anchor.

sorry sekarang tersangkut jap, last weekend tak boleh buat langsung, ada family related matter. nanti bila dah sambung buat saya akan upload gambar
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2007 06:28 PM | Show all posts
Originally posted by umisma at 15-5-2007 08:53 PM
Kakumi try zoom,tak brapa nampak detail manik dia.
Ini org penyabar je yg boleh buat.Very2 impressive!

kawan tu amik ngan kamera phone ajer tu...mmg kurang gamba kurang baik tak nampak manik2 tu
nnt la kite try guna kamera lak...
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2007 03:10 PM | Show all posts
Assalammualaikum wbt....

Hai, saya orang baru kat cni salam untuk semua....

soda...pic tu musti susah nk buatkan? especially yg bunga2 gitu. warna-warni tp tersangatlah shanteknya ....
  
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.080787s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list