Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
153435
View
472
Reply

MY WORK IN PROGRESS -

[Copy link]

Author: noor_hannah       Show all posts   Read mode

Author
Post time 17-8-2006 10:12 AM | Show all posts |Read mode
Kumpulkan seberapa banyak keledek yg anda mahu dgn menyertakan yr on-going projects di sini.

SYARAT PENYERTAAN:

1.  mestilah projek anda sendiri

2.  mesti selalu tunjukkan perkembangan project tu, say 10%, 30%, 50%, 90%, 100%

3.  kepada yg tiada camera, cuba usahakan, maybe hp cam ke, sebab tiada gambar susah lah nak buktikan.



HADIAH:

1.  CROSS STITCH / BEAD STITCH                                                            20 keledek

2.  RE, CROCHET, TATTING, KNITTING, QUILT / PATCHWORK
     termasuk SULAM GOYANG                                                                    15 keledek

3.  LANGSIR, BAJU                                                                                     12 keledek

4.  lain2 tu, kita pertimbangkan kemudian



PEMBERIAN KELEDEK DIA ATAS, ADALAH SEBAGAI GARIS PANDUAN... KENA BAGI IKUT SIZE DAN KEPAYAHAN NAK MENYIAPKANNYA JUGA.


[ Last edited by  jellypuff at 4-5-2007 07:32 AM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

itafidi This user has been deleted
Post time 17-8-2006 12:52 PM | Show all posts


baru start malam tadi...baru siap sebelah..sebelah lagi lum buat..

[ Last edited by  itafidi at 17-8-2006 01:15 PM ]
Reply

Use magic Report

itafidi This user has been deleted
Post time 17-8-2006 02:07 PM | Show all posts
ni pula project buat baju smocking...

Tajuk: Baju Smocking
Tarikh Mula: 30 Julai 2006




1st time buat nih..sulamnya pun tak cantik..




dah nak siap sulam dah.. tinggal buat bunga jer..pas nih baru leh cantum jadi baju..
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2006 10:35 AM | Show all posts
bila pulak adanya thread ni???

ok...akak pun nak post gambar WIP kita...

my kereta kuda beadstitch.....huhuhu....



[ Last edited by  noor_hannah at 20-8-2006 09:29 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2006 10:10 PM | Show all posts
ok..pagi tadek (before g Haby) ..miya start nak wat this Biscornu.....

today (19th Aug as of 10:10 PM)..baru takat ni..:




update : 10:59 PM...(sesambil buat tgk tv..dah byk kena bukak balik..adeeh..):geram:


[ Last edited by  noor_hannah at 20-8-2006 09:32 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2006 02:54 PM | Show all posts

My X-Stitch Progress

Saiz : 140 x 160 count
Material : DMC stranded cotton, 9ct cloth (kain petak besar, sebab dah ader kainnya)
Description of project : wall hanging, many2 shades of greens ( 11 shades) and reds (8 shades)..
Started on : 15/08/06
1st day : gridding + few stitches



2nd day :


as at 10/09/06


as at 08/11/06


[ Last edited by  honeydew_78 at 8-11-2006 01:49 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2006 03:48 PM | Show all posts
Project : Cross Stitch
Design : DMC Chinese Vase II
Fabric : Aida 14ct
Size : 12.0 " x 9.3 "

Final Design :



Day 1 - 22nd Aug 2006


Day 2 - 23rd Aug (until 3:00 PM)


Day 3 - 24th + 25th Aug..
adeeeeehhh....sakit pinggang nak wat ni hah.....:geram:
lately bz..so balik dah letih...tapi nak jugak wat...



[ Last edited by  amamiya5674 at 25-8-2006 12:10 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2006 05:48 PM | Show all posts

My Bead Stitch Progress

Date Started : Somewhere in Jan '06 ~ terbengkalai jap masa confinement hari tu.. baru sambung balik ni..

Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2006 10:13 PM | Show all posts
nie kita punya projek yg tertangguh,buat masa bulan Jan lagi sehingga skrg dah masuk Sept :nyorok:
dok mcm tu lagi..angan tu nak buat 6,tak tau la sempat siap tak atau akan jadi jeruk...kedondong.



BARU SIAP 2 JER....



YG NIE TENGAH USAHAKAN...



Harap2 tercapai impian nak siapkan pattern nie..:pray:
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2006 02:44 PM | Show all posts
MY WORK-IN-PROGRESS - CROSS STITCH

Design :




Starting date :31/8/06

baru siap dlm 0.1%

2/9/06


6/9/06


13/9/06




huhuhuhuhuh.....projek tak siap lagi!

[ Last edited by  zue_af at 17-10-2006 11:08 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2006 10:50 PM | Show all posts
Project : Cross Stich
Tittle : Lakeside Cottage
Size : 55cm x 55cm
Floss : DMC - 35 colors
Commencement Date : 04-06-2006
Completion Date (expected) : B4 Hari Raya...... Mungkin x siap ler nmpk nyer - At last siap 21/03/2008


Pattern



Marking : 24-06-2006



As of : 14-08-2006



As of : 6-09-2006



As of : 13-10-2006



As of : 21-03-2008

http://i104.photobucket.com/albums/m192/Azirahh/DSCN0626.jpg

http://i104.photobucket.com/albums/m192/Azirahh/DSCN0625.jpg

Akhirnya siap jugak benda nie. Actually plan nak kasi my mother in law.Birthday dia this coming May. Hope dia suka.
Apa pandangan kawan2 ttg projeck saya nie. Nanti saya upload lg biler dah frame.
Plan this weekend nak start projeck baru. Saya akan upload juga progressnye nnt.

[ Last edited by  azirahh at 15-4-2008 09:09 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2006 03:00 PM | Show all posts

Saya budak baru blajar

Originally posted by noor_hannah at 13-9-2006 12:06 AM
siapa2 yg dah siap.. sila bagi tau kak noor.. sebab kdg2 kak noor terlepas pandang..



Salam...

Kak Noor, saya dah masukkan nama dlm grup SKAC, takde pon dalam senarai...uhuk! :cry: uhuk!
Ni saje nak nempek hasil jahitan yang pertama di atas suar anak ....

Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2006 03:18 PM | Show all posts
Originally posted by Melur01 at 18/9/06 03:04 PM



limau-nipis.... sulam tepi tu buat jahit sendiri ke... boleh explain sikit tak pasal book mark ni... benang dmc berapa helai guna.. etc..etc..etc..


kak melur, saya ada explain kat board cross stitch, tapi ni summary sikit la ek

both cross stitch bookmark tu, saya beli kit dekat Jusco Midvalley dengan harga RM12.90/satu, sesuai la untuk beginner macam saya, dalam kit tu, dia sediakan benang, jarum, bookmark with sulam tepi tu, dengan cross stitch plan.

kalau untuk gambar pertama tu, saya pakai 12 jenis benang DMC. ni ambil masa 2 1/2 hari untuk buat.. back stitch buat kat 3-3 gambar rumah..

untuk gambar kedua, saya pakai 10 jenis benang, tapi sebab design simple, and tak detail, cepat jugak la siap, in 2 days time.. (selepas diperam dari tahun lepas).. backstitch hanya buat pada bentuk bunga sahaja..
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2006 07:31 AM | Show all posts
my work in progress

paten tali air / back stitch / just ikut lebih kurang corak bunga..





tang hujung tangan tak siap lagi.. tak cukup beads.. beads biasa je...sebab ni trial project
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2006 10:39 AM | Show all posts
Originally posted by maRgeRin at 24-9-2006 07:31 AM
my work in progress

paten tali air / back stitch / just ikut lebih kurang corak bunga..



http://i2.photobucket.com/albums/y45/fadzre ...

Marge...good idea....bila dah letak beads tu kat kelopak bunga nampak timbul....
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2006 10:22 AM | Show all posts
ni merah punya on going crochet project...merah buat pattern yg soda bg...

Reply

Use magic Report

evasirnasari This user has been deleted
Post time 26-9-2006 06:26 AM | Show all posts
Inilah gambar selendang yang masih belum siap. Sesiapa yang bertuah akan dapat selendang ni untuk  hari raya exchange gift.

Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2006 09:28 PM | Show all posts
Kawan2 jengok2 ler page 2. Latest update on my project.... harapan nak siapkan b4 Hari Raya x kesampaian ler nmpknyer... Masih bnyk lg.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-10-2006 09:54 PM | Show all posts
Originally posted by ummimon at 17-8-2006 02:15 PM
projek baju raya anak. almost done actually. tinggal nak kelimkan bahagian bawahnya saja.
?220.22 ...



hi ummi.. tak siap2 lagi ke baju ni?? bila nak masuk poll??
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2006 03:48 PM | Show all posts
amoi baru tahu pasal ni

so amoi tempek amoi punya WIP
ni baru separuh jalan

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.088566s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list