Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
15065
View
170
Reply

Nigeria - bahaya?

[Copy link]

Author: xeo       Show all posts   Read mode

Post time 1-4-2008 07:24 PM | Show all posts
company hubby aku pun masih ada project kat nigeria, tapi tempat lupa kat bandar mana...famili dia orang semua duduk dalam camp, berkawal ketat. kalau nak keluar, setiap sorang ada driver.  seriau dengar, at least, masa kami kat Jamaica tak lah seteruk tu...

nasib baiklah hubby tolak offer nak ke sana... kalau tak, tak taulah...  
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2008 07:40 PM | Show all posts

Reply #161 anakbugis's post

mana tu? lagos ker? kalau lagos sama ngan aku ni.. ada driver mmg la wajib. tapi tak selamat juga. driver tu lah org pertama kena jadi tebusan...
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2008 07:32 PM | Show all posts
Lilo.hang dok rumah jek jgn kuar mane2. daku dulu bila dgr tembak2, sebulan berkurung.    wat groceries, hantar driver je...
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2008 09:55 PM | Show all posts

Reply #163 zentex's post

tu ler.. sib baik ku jenis duk rumah nye org. kalau jenis kuar2 hu ha tu mesti meroyan kena grounded...
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2008 12:54 AM | Show all posts
long ada few frens lagi  dok Lagos..takut juga dengar cerita lilo ni..apa2 pun doa pada Allah semuga selamat!
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2008 03:26 AM | Show all posts

Reply #162 lilo_kill's post

jaga diri baik2 lilo..kesian kak dengar citer lilo..

kak dulu pun penah merase macam tu..

bunyi tembak2 ni..

hb nak balik keje kena eskot dgn army...

risau tak tau nak cakap dgn pekataan..

bukan tu jer..anak2 nak sekolah pun tak bleh..

masa tu kami dah siap dgn evacuate plan ape nak buat kalu dah serious..

minggu lepas staf my hb 3 orang kena tanam n bantai.

nasib baik bukan orang kita..

dah kene bantai teruk nasib baik diorang lepaskan..

kalu nak beli barang2 tu..soh dreba jer beli ek..

tak yah kuar...

semuga di lindungi Allah..
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2008 03:50 AM | Show all posts
kalau company gue, kalut2 mcm tu, dia bawak balik dah staffs ... hehehhehe
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2008 05:34 AM | Show all posts

Reply #165 long's post

tq long...
sam2 kita doa adiklong ni selamat yer...
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2008 05:35 AM | Show all posts

Reply #166 ayamserati's post

kak, dulu kat ne? nigeria which part?
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2008 05:37 AM | Show all posts

Reply #167 azaleena's post

skrg terkawal.. lum kalut.. kalau kalut wa mmg blah.. silap2 suh laki mintak kerja lain.. wakakaka
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2008 08:04 PM | Show all posts
off topic jap::

ade sape2 tak penah pegi or keje kat morroco???
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2018 01:45 AM | Show all posts
wah dah 10 tahun terhenti..

aku nak ke Nigeria dlam masa terdekat

ada bussiness.. any nasihat?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.072088s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list