Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
15035
View
170
Reply

Nigeria - bahaya?

[Copy link]

Author: xeo       Show all posts   Read mode

Post time 10-9-2006 02:19 AM | Show all posts
humang aii...dengar citer ekau tweedy....berapi-api...

ko tempek lah gambar eden nak gak tengok situasi sebenar....takkan takder pemandangan yg indah kat nigeria kot? kalau ko tempek gambar nanti eden bagi kacang cap tangan....:love:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-9-2006 02:34 PM | Show all posts
Originally posted by Tweedy at 9-9-2006 01:47 PM



Yang kau tahu melalui kawan, offer yg paling tinggi sekarang adalah dari Warri.  


Tweedy, ni package yg co. bayarkan taxes ke? Tax laws kat sana macam mana?

[ Last edited by  xeo at 10-9-2006 02:37 PM ]
Reply

Use magic Report

Tweedy This user has been deleted
Post time 10-9-2006 03:04 PM | Show all posts
Originally posted by xeo at 10-9-2006 02:34 PM


Tweedy, ni package yg co. bayarkan taxes ke? Tax laws kat sana macam mana?



Kena bayar la Xeo tax kat Nigeria. Kat Malaysia tu pandai2 la yea. kami orang letak dlm akaun oversea. Bawak balik Malaysia,  mungkin banyak kena bayar. Tapi so far kami tunjuk kan bukti dah bayar di Nigeria. Tak kena di Malaysia la. Tapi depends ngan company la. Ade company bagi dua gaji satu dlm naira, satu dlm euro ke, dlm USD di wire ke mana2 akaun kita luar dari Nigeria la. Ni kalau wire ke Malaysia, memang banyak. So aku tak tahu la kalau Tax Malaysia dapat detect. Setakat ni selamat.
Reply

Use magic Report

Tweedy This user has been deleted
Post time 10-9-2006 03:06 PM | Show all posts
Originally posted by shinky_pinky at 10-9-2006 02:19 AM
humang aii...dengar citer ekau tweedy....berapi-api...

ko tempek lah gambar eden nak gak tengok situasi sebenar....takkan takder pemandangan yg indah kat nigeria kot? kalau ko tempek gambar na ...




Shinky den tengah cuba dapat kan gambar2 di Nigeria. Kawan janji nak email kan. Tungguuuuuuuuuu
Reply

Use magic Report

Tweedy This user has been deleted
Post time 10-9-2006 03:12 PM | Show all posts
Originally posted by Flower007 at 8-9-2006 10:22 AM


Tweedy ...respek habis aku kat kau .... ALHAMDULLILAH ... dapat kau survive and ceritakan experience kau kat sana ... Thanks a lot .. :ting:




Thank u. Yg pasti aku tak nak kesana lagi da.....cukup la sekali
Reply

Use magic Report

Tweedy This user has been deleted
Post time 10-9-2006 03:18 PM | Show all posts
Originally posted by Yasmine at 10-9-2006 12:54 AM


Tweedy, uncle tu kalau umur dia dah dekat nak pencen atau dah 50 thn, kira standardlah gaji  tu USD20-30 ribu sebulan :lol.  Anyway memang best benefitnya tapi high risk:hmm:



Aku silap. Uncle tu dah lebih dari umur pencen. Tak silap aku dah umur 70 tahun. Ha...caya tak? Aku ingat balik masa celebrate birthday dia. Uncle ni n wife dia yg banyak cerita berapa income dia etc....yg muda2 sikit tu, contract staffs, dia rang tak bercerita pun. Umur dia rang ada la dlm 40 ++.    Ade kawan tu, husband kerja company shell. Wife dia dapat gak kerja ngan shell. Dapat dlm USD500 satu hari. Hmmm kira la... dua2 kerja tu.
Reply

Use magic Report

Tweedy This user has been deleted
Post time 10-9-2006 03:23 PM | Show all posts
Originally posted by eyzlyn at 9-9-2006 11:00 AM
boleh la disimpulkan duk kat nigeria ni berisiko tinggi, tapi duit lebat...mcm best jer dengar cerita tweedy.. mcm teringin nak pi kerja sana.. hehehehehehehehe



Anak masih kecil2 elok pergi ke Nigeria ni. Masa ni la nak kumpul duit. Lepas gi Nigeria tak kisah dah nak posting mana2 walaupun dapat kurang sikit dari Nigeria. tapi kalau kamu dah survive dia Nigeria, lepas ni sesiapa pergi tempat lain tak de masalah. If u can survie in Nigeria, u can survive anywhere in the world.
Reply

Use magic Report

Tweedy This user has been deleted
Post time 10-9-2006 03:28 PM | Show all posts
Originally posted by alahai at 7-9-2006 10:53 PM


awat teruk sangat, (aku baru baca ni), hang jante ka pompuan??
depa orang kulit itam kan? awat orang kulit putih kena tindas ka dgn. depa ni?
dan , hang buat apa kat sana masa tu?, sekian d ...



Aku ade la ibu kepada anak2 yg makin membesar hehehe. Orang kulit putih tak kena tindas tapi selagi kaler kulit kita ni sememangnye cerah dari dia rang, kita ni dikategori white people. Atau nama lain yg dia rang selalu teriak kat aku bila aku ke open market "OYIBO" . So tak kira la sesipa yea yg dtg ke Nigeria tu...hati2 la yea...kita ni orang luar memang "orang putih" . Don't take things for granted.
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2006 04:37 PM | Show all posts
Originally posted by Tweedy at 10-9-2006 03:28 PM



Aku ade la ibu kepada anak2 yg makin membesar hehehe. Orang kulit putih tak kena tindas tapi selagi kaler kulit kita ni sememangnye cerah dari dia rang, kita ni dikategori white people. Atau  ...

Depa kat sana gelap2 erk so kalau gi sana kita2 ni kira cerahlah nooooooooooo heheheheh aku sukaaaaaaaaa :nyorok:
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2006 04:40 PM | Show all posts
Originally posted by Tweedy at 10-9-2006 03:04 PM



Kena bayar la Xeo tax kat Nigeria. Kat Malaysia tu pandai2 la yea. kami orang letak dlm akaun oversea. Bawak balik Malaysia,  mungkin banyak kena bayar. Tapi so far kami tunjuk kan bukti dah  ...

Aiyakkkkkk kena bayor tax ke pulak aku ni dah 4 thn ++ dok negara yg tak payah bayor tax kalau tetiba nak kena bayor tak bestlah pulak   Adeh kedukutnya daku :nyorok:
Reply

Use magic Report

Tweedy This user has been deleted
Post time 10-9-2006 05:10 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Tweedy This user has been deleted
Post time 10-9-2006 05:14 PM | Show all posts





Ni gambar baru sampai.  Kawan kirim. Suruh dia join sekali forum ni, dia kata busy. Gambar dia dapat ni pun from forwarding email dari kawan. So tak tahu pengirim asal.
Reply

Use magic Report

Tweedy This user has been deleted
Post time 10-9-2006 05:17 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Tweedy This user has been deleted
Post time 10-9-2006 05:21 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2006 05:30 PM | Show all posts
Originally posted by Tweedy at 10-9-2006 05:14 PM





Ni gambar baru sampai.  Kawan kirim. Suruh dia join sekali forum ni, dia kata busy. Gambar dia dapat ni pun from for ...

Keciknya gambo tak nampak sgtlah apa bendanya Tweedy :nyorok:  Skrg Tweedy katner erk :jeling:
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2006 02:47 AM | Show all posts
Originally posted by Banana at 10-9-2006 04:40 PM

Aiyakkkkkk kena bayor tax ke pulak aku ni dah 4 thn ++ dok negara yg tak payah bayor tax kalau tetiba nak kena bayor tak bestlah pulak   Adeh kedukutnya daku :nyorok:



hang mai US ni,tax berkenjah depa potong...
cam aku takpa, student, sengkek...:bgrin:
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2006 02:48 AM | Show all posts
Originally posted by Tweedy at 10-9-2006 05:14 PM





Ni gambar baru sampai.  Kawan kirim. Suruh dia join sekali forum ni, dia kata busy. Gambar dia dapat ni pun from for ...


awat cinonit2 belaka gambar ni..
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2006 02:50 AM | Show all posts
Originally posted by Tweedy at 10-9-2006 03:28 PM



Aku ade la ibu kepada anak2 yg makin membesar hehehe. Orang kulit putih tak kena tindas tapi selagi kaler kulit kita ni sememangnye cerah dari dia rang, kita ni dikategori white people. Atau  ...


OYIBO tu erti dia foreigner ka?
eh bangunan depa camna? supermarket tu semua...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-9-2006 06:35 AM | Show all posts
Originally posted by Tweedy at 10-9-2006 03:04 PM



Kena bayar la Xeo tax kat Nigeria. Kat Malaysia tu pandai2 la yea. kami orang letak dlm akaun oversea. Bawak balik Malaysia,  mungkin banyak kena bayar. Tapi so far kami tunjuk kan bukti dah  ...


Tweedy, sekarang ni ada package yg pekerja tu tak perlu bayar tax sebab company bayarkan. Added incentive to go to Nigeria.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-9-2006 06:40 AM | Show all posts
Originally posted by Tweedy at 10-9-2006 03:18 PM



Aku silap. Uncle tu dah lebih dari umur pencen. Tak silap aku dah umur 70 tahun. Ha...caya tak? Aku ingat balik masa celebrate birthday dia. Uncle ni n wife dia yg banyak cerita berapa income ...



Tapi, umur tak menentukan pendapatan, walaupun dalam oil & gas. Ada yg dekat nak pencen tak sampai tahap tu. Ada yang baru early 30s dah hit six digits. Rezeki la. So takleh generalize yg within one age bracket automaticaly dapat gaji berapa.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.076711s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list