Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
14998
View
170
Reply

Nigeria - bahaya?

[Copy link]

Author: xeo       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 6-9-2006 08:10 PM | Show all posts
Originally posted by Tweedy at 6-9-2006 05:22 PM



aku tambah. Depa suka yg badan besau2, montot besau2...  Kalau nak kahwin carik isteri yg besau2. Kalau kurus, dia rang akan suh isteri tu bekurung dlm rumah makan banyak2 sampai besau...baru ...



Haa, yang ni memang confirm. Family Nigeria yang aku kenal semua camtu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-9-2006 08:11 PM | Show all posts
Originally posted by CoKeLat-RaWkZ at 6-9-2006 09:48 AM
mamat NIgeria suka awek2 Asian berwajah cina... dan pmpuan2 tu musti gebu2 sikit..hahahahahh

aku dulu salu kena usha dgn mamat Nigeria.. tp bila ditanya tempat asal depa mesti tipu kata dari Bah ...


Tu belum tunjuk avatar hang lagi tu, Cok. Hehe.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-9-2006 08:14 PM | Show all posts
Originally posted by Banana at 6-9-2006 07:57 PM

Tweedy citerlah pengalaman manis lak....  manalah tahu terbuka hati aku nak pi Nigeria lak pasni :nyorok:  Mesti laki aku suka kalau aku nak gi tp buat masa ni mmg tak mo arrrr takuttttttttttt :n ...


Kalau berani, bole. Dalam setahun je bole jadi millionairre. Betul aku cakap ni. Tapi jangan hang jadi biol sebab asyik terkurung dalam rumah dah la.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-9-2006 08:21 PM | Show all posts
Originally posted by mias_2004 at 6-9-2006 08:49 AM
menumpang thread si XEO sikit ye...

ada sapa2 dok botswana dak?... Hubby ada kemungkinan kena gi sana.. lama sekejap tak sure lagi... cumanak tahu keadaan kat sana... hubby dok berangan kot2 bol ...


Elo mias. Sorry, tatau la pasal Botswana. Harap ada orang lain bole tolong jawabkan.
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2006 10:30 PM | Show all posts
Originally posted by mias_2004 at 6-9-2006 08:49 AM
menumpang thread si XEO sikit ye...

ada sapa2 dok botswana dak?... Hubby ada kemungkinan kena gi sana.. lama sekejap tak sure lagi... cumanak tahu keadaan kat sana... hubby dok berangan kot2 bol ...

bukan lindt ke dok botswana dulu?
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2006 10:53 PM | Show all posts
Originally posted by mrs_livingstone at 6-9-2006 06:30 PM

wei aku bukan dok nigeria kak alahai:jeling:
tempat yg mrs duduk ni afrika paling selamat alhamdulillah

kat nigeria mmg err....paham2 sendirilah



aku tau la hang dok senegal sana...aku kata pasai mamat nigeria...bukan hang pernah date sekali ka ngan mamat nigeria ni?:bgrin:
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2006 10:33 AM | Show all posts
Originally posted by xeo at 6-9-2006 08:14 PM


Kalau berani, bole. Dalam setahun je bole jadi millionairre. Betul aku cakap ni. Tapi jangan hang jadi biol sebab asyik terkurung dalam rumah dah la.

Aiyak aku mmg tak berani lorrrrrrrr lagipun aku mana leh berkurung dlm rumah je nanti aku meroyan susah laki ngan anak aku
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2006 10:36 AM | Show all posts
Originally posted by alahai at 6-9-2006 10:53 PM



aku tau la hang dok senegal sana...aku kata pasai mamat nigeria...bukan hang pernah date sekali ka ngan mamat nigeria ni?:bgrin:

:cak::cak::cak:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-9-2006 01:09 PM | Show all posts
Originally posted by Banana at 7-9-2006 10:33 AM

Aiyak aku mmg tak berani lorrrrrrrr lagipun aku mana leh berkurung dlm rumah je nanti aku meroyan susah laki ngan anak aku


Takpe la Nana. Dok Oman pun OK gak. InsyaAllah selamat dan gaji masyuk gak.


[ Last edited by  xeo at 7-9-2006 01:11 PM ]
Reply

Use magic Report

Tweedy This user has been deleted
Post time 7-9-2006 04:52 PM | Show all posts
Banan, Xeo n sapa2 yg berminat nak tahu pasal Nigeria ni, nanti aku cerita lagi yea. Tengah sibuk ni.
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2006 10:53 PM | Show all posts
Originally posted by Tweedy at 5-9-2006 06:52 PM
Kesian ko tak de orang jawab. Meh sini aku jawab. Aku pernah dok Nigeria. Uhuk... Masa time aku, Nigeria tak teruk sangat. Paling teruk aku experience, nampak orng mati tgh jalan sampai mayat tu bu ...


awat teruk sangat, (aku baru baca ni), hang jante ka pompuan??
depa orang kulit itam kan? awat orang kulit putih kena tindas ka dgn. depa ni?
dan , hang buat apa kat sana masa tu?, sekian dulu soklan buat masa ni?:bgrin:
sat , lagi satu yang kes "black money" tu pun dari sana gak kan?
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2006 11:39 PM | Show all posts
Originally posted by mrs_livingstone at 6-9-2006 10:30 PM

bukan lindt ke dok botswana dulu?


hai mrs...long time no see
mcm terdengar2 je ada org sebut namaku....
patut la tergerak hati nak masuk sini mlm ni
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2006 11:50 PM | Show all posts
Originally posted by mias_2004 at 6-9-2006 08:49 AM
menumpang thread si XEO sikit ye...

ada sapa2 dok botswana dak?... Hubby ada kemungkinan kena gi sana.. lama sekejap tak sure lagi... cumanak tahu keadaan kat sana... hubby dok berangan kot2 bol ...



mias,
jap, jap...nak interview mias sket...hubby keje dgn company apa kat botswana tu?  Kalau jd, bila nak pergi tu?  Kalau hubby pergi, ikut ajelah...sbb kesian nanti yr hubby sure boring sorang2 kat sana :bgrin:

lindt pernah dok sana 2001-2002 dan Jun05-Apr06.........dua2 tu >< 10 bulan la kat sana.  Skrg dah balik Msia.  Nak tau pasal apa?  Oops tuan tanah...tak pe ke menyelit kat sini?
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2006 11:52 PM | Show all posts
Originally posted by mias_2004 at 6-9-2006 08:49 AM
menumpang thread si XEO sikit ye...

ada sapa2 dok botswana dak?... Hubby ada kemungkinan kena gi sana.. lama sekejap tak sure lagi... cumanak tahu keadaan kat sana... hubby dok berangan kot2 bol ...


soklan dariku yang tak tau geografi
bostwana ni dalam nigeria ka??
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2006 11:52 PM | Show all posts
Originally posted by Lindt at 7-9-2006 11:50 PM



mias,
jap, jap...nak interview mias sket...hubby keje dgn company apa kat botswana tu?  Kalau jd, bila nak pergi tu?  Kalau hubby pergi, ikut ajelah...sbb kesian nanti yr hubby sure b ...



hai lindt...citer saja lah:bgrin:
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2006 11:59 PM | Show all posts
Originally posted by alahai at 7-9-2006 11:52 PM


soklan dariku yang tak tau geografi
bostwana ni dalam nigeria ka??


tak tau geog aje ke tak tau semua? :lol  jgn marah haa....

botswana negara lain laa...bukan dlm nigeria.
Botswana is bordered by Zambia and Zimbabwe to the northeast, Namibia to the north and west, and South Africa to the south and southeast. At Kazungula, four countries - Botswana, Zimbabwe, Zambia and Namibia - meet at a single point mid-stream in the Zambezi River.

botswana ni kat tengah2...so tak de laut le...tak payah la nak berangan pi picnic tepi pantai...
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2006 12:01 AM | Show all posts
Originally posted by alahai at 7-9-2006 11:52 PM



hai lindt...citer saja lah:bgrin:


nak citer boleh...tp tak tau tang mana nak start dulu...
(ceh, mcm la byk sgt aku tau :lol )
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2006 12:05 AM | Show all posts
Originally posted by Lindt at 7-9-2006 11:59 PM


tak tau geog aje ke tak tau semua? :lol  jgn marah haa....

botswana negara lain laa...bukan dlm nigeria.
Botswana is bordered by Zambia and Zimbabwe to the northeast, Namibia to the north  ...



oklah aku ngaku, hapa pun tak ambik tau lalol
tenkiu for the info..

nigeria ni bukan negara islam ka? (yang aku tau la)
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2006 12:06 AM | Show all posts
Originally posted by Lindt at 8-9-2006 12:01 AM


nak citer boleh...tp tak tau tang mana nak start dulu...
(ceh, mcm la byk sgt aku tau :lol )



citer la kat bostwana dulu camna..then pernah sampaii nigeria tak?
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2006 12:08 AM | Show all posts
satt...nick ANAK FELDA bukan dok kat nigeria ka?..mana pi orang tua tu pun tak dah..hehehe
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
4.994706s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list