Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1234
Return to list New
21783
View
64
Reply

kenapa ramai berminat buat MBA?

[Copy link]

Author: JFK       Show all posts   Read mode

Post time 6-2-2012 12:10 AM | Show all posts
finance and acc student jump to mba coz easier...
that what my senior told me..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-2-2019 09:23 AM | Show all posts
hi all...

phew...its been like almost 13 years since i started  this thread discussion (2006) on MBA...

guess u want to know whether i got my MBA or not..right? no? hehe...

yup...i got my MBA...say almost 9 years ago...

and currently pursuing my Phd...part time...same as MBA..i did it part time too...

so...how about u mardiah? guess that u now finished your doctorate already....

pheww...feel like back to the future lak bila menulis semula kat sini...down the memory lane...he he...

feel free to share and ask me about my experience as part timer student....always a student though dah tua bangka...ha ha


so...
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 11:35 AM | Show all posts
Thread lama.. tapi sbb topic ni aku tgh riki2 skrg..

BTW.. aku pun tertanya soalan yang sama. Kenapa ramai ambil MBA and kenapa x ambil specializing dalam field lain? Sebab aku dalam dilema nak ambil MBA or ambil master dalam Process Safety. Bidang kerja sekarang lebih kepada technical. Aku teringin nak sambung master pun sbb career growth (walaupun company aku keja xde demand kena ada master tp in future who knows) dengan self satisfaction..  

Aku pon tak pasti demand industry dengan MBA skrg (in Malaysia). Bila tanya kawan, ade cakap MBA dah terlalu common.
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 09:03 PM | Show all posts
rumplestiltskin replied at 12-9-2019 11:35 AM
Thread lama.. tapi sbb topic ni aku tgh riki2 skrg..

BTW.. aku pun tertanya soalan yang sama. Ke ...

where are you intend to further study?
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2019 12:32 PM | Show all posts
my bro tgh buat eng master skrg, i dah pesan kat dia, kalu dia dah kerja nanti amik lah course MBA nie secara part time....IMHO,  bila kita dah gained technical knowledge, elok lah kalu kita ada management knowledge plak, sbb nanti bila dah mendaki tangga kerjaya, kita akan pergi ke arah mgmt jugak, jd elok kalu ada mba.



Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list