Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1234
Return to list New
10079
View
76
Reply

TAK PUASHATI NGAN LECTURER? share kt sini....

[Copy link]

Author: ako_chan       Show all posts   Read mode

Post time 23-11-2006 06:20 PM | Show all posts
Originally posted by iscol_klang at 21-11-2006 11:08 AM
ada sorang lecturer aku camni...dia ajar evidence, hehe...
expert tu memang expert, master tak silap aku ada dua, seblom degree ada diploma lagi, phd lagi kat oversea...artikel dia kuar law journa ...


lecturer evidence aku tu pun bz memanjang n very expert in evidence bnyk tpublish article sana sin i tapi aku tak rasa dia yg kau maksudkan coz dia tak condict tutorial sendiri n aku tak rasa dia pernah ajar criminal... must be the other one!!! kalau yg tu memang hampeh la... ni lecturer yg kerap ponteng kelas evidence ke ni? n if mengajar pun serupa cam baca course outline?

heh konpius la kau ni iscol, kau ni year brape, baru amik equity dah amik evidence plak...
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2006 08:49 PM | Show all posts

Reply #36 bizzybeez6440's post

yg lecturer evid ko tu tutor dia yg nama sultan melaka tu kan? ekeke...sem depan aku amik evid dengan dia, bukan dgn lecturer yg aku maksudkan mula2 tu...
lecturer yg aku maksudkan mula2 tu dulu aku amik criminal dengan dia, tapi dia ajar macam membaca nota jek, boring nak mampus! tutorial buat skali je, tu pun mass tuto, gile ape! aku terus tukar dgn dr. baha, seksa sket takpela, asal paham...
si aliza mooter tu pun menyampah dgn lecturer tuh, tak layak jadik lecturer...ni dia mengumpat sesama junior mooters la...
so far lecturer evid yg bagus berdasarkan komen senior2 lecturer yg ada tutor tu jela...nak harap shahrizad? huh, lagi takleh harap! lecturer yg aku cakap tu pun sama...sir akram yg kurus keding tu ok tapi boring gile bile mengajar, dulu amik criminal 2 dgn dia..
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2006 09:01 PM | Show all posts
sian ko... aku pun bengang dng lecturer aku... satu kelas bengang...

we all pelajar E-pjj, kelas laks sebulan sekalik... lebih byk bincang thru forum & telefon

biler telefon dia jeee... masuk voice mail... forum tu tak balas2... lambat pulak tu...

masa nak final tanya tips/bentuk soalan tu mcm mana... kemut gilerrrr... sakitnye ati...
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2006 12:18 AM | Show all posts

Reply #37 iscol_klang's post

yup yup... aku dua2 evidence amek ngan dia, tapi ko kena thn la sket ngan 'sultan melaka' tu, kitaorg panggil dia mr. bean, nak tau nape kau tunggu la next sem... so far memang dia n the other akram je la yg okay...

member aku amik ngan 'lecturer tu' kelas cam hampeh, bukan takat tak wat tuto, lecture pun memnjang ponteng, ajar pun lagi ringkas dari course outline!!! memula ingatkan slalu ponteng coz dia jadi office bearer, ghupanya lepas dah quit jd deputy pun sama gak... memang takder ethic!!!!
ader skali tu kitaorg ader event ngan lawyers dari Lee Hishamudin, mase tu dia deputy so dia jd wakil dr. nik la bagi welcoming remarks, berterabur siot english... dlm ati aku la... malunyer deputy aku cenggini...camne leh lepas jadi lecturer nih...

shahrizad tu.. heheh...ko pepaham je la... the drunken-not-so-master...
aliza bgtau aku mse dia amik criminal I ngan 'lecturer tu' bukannyer dia belajar, instead dia yg kena betulkan ape yg orang tu ajar every kelas!!! what the ****, kalau legal principle pun dah salah baik tak yah jadi lecturer!!!
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2006 06:12 PM | Show all posts
assalamualaikum..
alamak sorila iscol aku lambat bace posting ko..tp at least aku dah tau la ape yg ko tak puas ati tu...btul aku sangat simpati ngan nasib kitorg sume..amik subjek tu pun for the sake of ...exam je kut.kalau nama nak recall bebende tu pasni mmg haram la..aku x suke subjek tuh! seriousssssllllyyy.....
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2006 06:30 PM | Show all posts
aku tengok thread ni, banyak berkaitan dengan problem lecturer law. aku pun budak law. so, aku nak tanya, lecturer bermasalah memang banyak dalam fakulti law ke?
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2006 07:48 PM | Show all posts

Reply #41 LLM's post

since pembukak topik ni budak law & ada 2-3 forumer lain pun budak law, so skop 'hentaman' ialah lecturer law la...lecturer course lain tak tau pulak...tapi bagi aku, once lecturer kalo dah syok sendiri, semua course bole jadik boring...
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2006 07:49 PM | Show all posts

Reply #40 san_chai's post

hehe...seb baik ko dah amik trusts kan...
sem depan aku nak mempelopori gerakan menggulingkan lecturer 'kesayangan' kite tu...
haha...i'm sick of all these craps! dia perlu disedarkan seblom menyesatkan lebih ramai batch
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2006 08:10 PM | Show all posts
paper trust memang menyakitkan otak aku. Eee..Kalau tak dapat lecturer yang baik, memang masa exam akan ditimpa kecelakaan yang begitu besar.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2006 04:08 PM | Show all posts
Originally posted by iscol_klang at 25-11-2006 07:49 PM
hehe...seb baik ko dah amik trusts kan...
sem depan aku nak mempelopori gerakan menggulingkan lecturer 'kesayangan' kite tu...
haha...i'm sick of all these craps! dia perlu disedarkan seblom meny ...


taper2 iscol aku berada dibelakang ko..usaha2 ni perlu dilakukan beramai2..
aku tetibe takot la..trust aku ni ape le citernye...cuak kejap
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2006 09:18 PM | Show all posts
aduh beruntung nyer dak Law UIA dapat lecturer yang baik dan penyayang. siap suruh buat re-do lagi sebab nak tolong student. patutlah bebudak law yang aku nampak mcm seronok jer. kalaulah kat my course macam tu gak, kan senang. ini tak ada lecturer janis yang mmg suka dan bahagia sangat kalau bebudak dia fail paper. boleh citer kat group lain lagi tu sambil membanggakan diri. pastu sap yang kuat bodek tu dan in certain cases, if u r good looking either you r boy or girl, mesti lecturer nak tolong. pastu ada gak lecturer orang kita yang suka sangat nak failkan bebudak dia atas sbb peribadi. beruntunglah kamu bebudak law. patut nyer kamu bukan merungut but bersyukur kerana lecturer tak susahkan hidup kamu.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2006 11:32 PM | Show all posts

Reply #46 papa@mama's post

don't simply jump to conclusion...yg aku cakap tu cuma sorang je lecturer, tu pun bukan baik mane pun..
ada 120 lecturer law kat uia, meaning ada 120 jenis manusia dgn macam2 perangai...dari yg 1st class, 2nd class, 3rd class sampai yg takde class pun ada...contoh2 lecturer yg ko cakap tu semua ada kat sini

ape guna bersyukur kalo tak paham, rather tak merungut sebab dapat markah tinggi?
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2006 09:33 AM | Show all posts
huh lec ak pn sama...as if v care..siap term ktorg gd one and bad one..n spt biasa ak jd bdak jht la..siot jek lec ni..pastu kt ktorg sumer dpt c utk paper dia... ak xkira klu dpt c mg ak wat report...n nk dia prove nape ak bleh dpt c...even dean ak pn xska dia n remind ktorg suh wat report bt him tp dh ktorg sumer tkt....
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2006 10:33 AM | Show all posts

lecturer's Work load

Originally posted by mardhiah12 at 17-11-2006 03:29 PM
dik, hmph...byk dengar ceria macam ni. lecturer mengajar tapi students tak faham. tapi kekadang kesian juga kat lecturer sbbnya sgt enthusiastic nak mengajar tapi tak reti disseminate knowledge dia ...



hmm...i pun penah dengar luahan hati sorang kwn baik. dia citer...sepanjang semester berjalan (14 minggu) dia cuma sempat fikirkan bahan pengajaran, penilaian pelajar (ujian,kuiz,project paper,presentation) dan consult budak2.  satu semester (utk kes dia) ada 3 jam kredit x 2 subjek x 100org. meanings..dia perlu mengajar 6 jam seminggu kepada 200 org, utk dua subjek berbeza)

secara normalnya, untuk kelas 1 jam, lecturer memerlukan 3jam persediaan. walaupun mengajar subjek yg sama untuk bertahun-tahun (persediaan mestilah relevan dengan keadaan semasa)...masuk kelas, terus berdiri, pot pet pot pet...bila tanya, "faham tak?', jawabnya " fahammmm". tapi...bila di tilik-tilik...mata je tgk lecturer...hati jauh kemana.ala-ala buat pelayaran solo. ahakss..sian kawan i tu.

bab nak marking x payah cakap la...kadang2 dia nak termuntah-muntah (psstt..maklumlah dia mengajar subjek math). tahu kenapa? sebab ramai student yg buat formula baru. hhahahahha..kadang-kadang nak tergelak....tapi kesian kawan i tu. bayangkan 200 org pelajar. itu belum universiti lain...spt UITM...yg lecturer kena mengajar lebih 10jam.

dekat-dekat nak ujian, dekat-dekat nak final...muncul pula surat-surat 'cinta' pelajar. tak cukup dengan itu, adalagi nota kaki kat hujung kertas jawapan. "Puan, saya pelajar semester akhir, tolonglaa dapatkan saya B". hehehhe padahal dia punya carry mark pun tak cukup makan. sepanjang semester itu saja yg sempat difikirkan.

untuk penilaian prestasi, sebagai pensyarah, kawan i kena penuhi 5 item 1)pengajaran 2)penyelidikan 3)penerbitan 4)perundingan (company luar) dan 5)khidmat masyarakat.

bayangkanlah..setahun...lecturer cuma 'bebas' 4bulan drpd students..masa itulah nak penuhi 4 item lain..padahal peratusan utk pengajaran hanyalah 40%.

cuma, saya lihat...dia tu macam best saja...ye la...bilik sorang satu, komputer sorang satu, aircond lagi (universiti tertentu je). berat mata memandang, berat lagi, bahu memikul.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2006 03:21 AM | Show all posts
aku dulu pon berborak dgn lecturer aku,tapi dia ade master je,style dia memang rileks,so,time aku berborak dgn dia tu,dia mcm tengah tension sbb dah busy dgn presentation week,nak habiskan silibus lagi,so,presentation buat waktu mlm,kebetulan anak dia sakit teruk..sian gile kat dia..pastu dia ckp kat aku 'ppl always told me,keje lecturer ni rilek la,senang la..kepala hotak diorg laa', terkejut aku dgr dia ckp gitu,tapi aku gelak je..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2010 02:06 AM | Show all posts
subjek ape nih TT?
engineering ka,art ka?
sbb yg aku slalu dgr lecturer sciences jarang emo..
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2011 12:30 AM | Show all posts
Tak puas hati dengan seorang pensyarah perempuan, masa dia mengajar, dia selalu tenung mata saya masa sedang mengajar. Lepas tu ajak keluar makan malam-malam, orang nak baca buku, masa itu ajak keluar.

Lepas itu, nak jadikan saya adik angkat. Terima la sebagai kakak angkat. Rupanya cinta mula berputik, ada keserasian.

Akhirnya, kami selamat bernikah tahun lepas.


Moral, jika pensyarah anda nak jadikan anda adik angkat, jangan terima, nanti jadi sangat rumit.

Maaf tuan tanah, meluahkan kekesalan.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.098736s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list