Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1234Next
Return to list New
10080
View
76
Reply

TAK PUASHATI NGAN LECTURER? share kt sini....

[Copy link]

Author: ako_chan       Show all posts   Read mode

Author
Post time 31-8-2006 03:49 PM | Show all posts |Read mode
nasib la ako dpt lec yg emo giler.....
tensen tul la.......yg klaka nye....lec ni laki....pon leh emo....
menggong tul la....:ketuk::ketuk:......


ako benggang tul la ngan lec ako ni....
ekcelly.....ako ngan dia misunderstanding je....
dia anggap lain.....bukan nk tanya dulu...ni main marah je,....
bukan nya nk tanya dulu napa muka ako cam muka x siap....

"ako....i don't want 2 see your face like this 4 next class....!"...
adoi....parah sungguh....nk buat cam mn...dah ako br je blk dr camping....
then dgn tutorial yg b'timbun mintak disiapkan.....
ngan kain baju yg mcm bukit....mintak dibasuh......
pas 2 nk setellkn journal lg...
plus....ngan mata yg mmg klu boleh nk lelap je......tensen2.....:gila::gila::gila:

nasib2 dpt lec laki yg muda....emo....plus x kawin lagi nih....
mmg malang la nasib ako.....nk g say sorry ke x ni???...:hmm::hmm:
dis saturday dah sem break.....mampus ako....
klu dia emo masa nk kasi mark utk paper ako yg ari sab2 ni....mampus la....
hancur la jwabnye.....:geram::geram:

[ Last edited by  lin_okinawa at 9-5-2007 09:22 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2006 03:57 PM | Show all posts
parah2..lec laki aku xleh trime sial kalu emo..hahaha..
Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2006 08:18 PM | Show all posts
hmmm mintak maaf n try explain ....
xkan lah lecturer awk nie emo yg amat .......
alahai benda cam nie nak emo2 ..... boring lah
sakit kepala lerrrr .....

kalau awk da mintak maaf n da xplain .....
n lecturer x trima
tu rasanyer ur lecturer ada masalah kot ......

dia emo maybe ada period kot .........
Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2006 09:45 PM | Show all posts

Reply #1 ako_chan's post

lec ko tue hensem tak....? :cak:
Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2006 10:21 PM | Show all posts
amboi ko ni keciq2 dah gatai..........
Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2006 10:28 PM | Show all posts
same here
lact sy pon emo
sll kene marah
tp kalo nangis sekali depan dia
berminggu dia buat baik dgn kiter
then dia buat balik perangai emosi dia tuh
Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2006 10:43 PM | Show all posts
Originally posted by fly_in_d_sky at 31-8-2006 08:18 PM
hmmm mintak maaf n try explain ....
xkan lah lecturer awk nie emo yg amat .......
alahai benda cam nie nak emo2 ..... boring lah
sakit kepala lerrrr .....

kalau awk da mintak maaf n da xplain ...


err...lelaki bleh datang period gak ker? :lol
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2006 04:10 PM | Show all posts
sabr jerla...
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2006 04:59 PM | Show all posts
ala
lec tu
gado ngn awek
pljr lak kene
siot tol
ahahahahhaha

g jer la mintak maap
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2006 06:10 PM | Show all posts
bosan dengan lec emo2 nih

satu kelas kena
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2006 06:36 PM | Show all posts
gangguan emosi sungguh lec hang nih..
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2006 12:58 AM | Show all posts
Originally posted by maxomeara at 31-8-06 10:43 PM


err...lelaki bleh datang period gak ker? :lol


mmg la lelaki x period
tp bile tetiba hangin x tentu pasal
mcm tgh period
paling ketara kalau lecturer lembut ......
mmm lecturer cina yg ajar bahasa mandarin
kalau marah, ngalahkan p'puan
da tuh siap hentak2 kaki lagi .....
ya allah seram nyer ......
cam ner pun dia ajar mmg besh
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2006 11:11 AM | Show all posts
Originally posted by fly_in_d_sky at 2-9-2006 12:58 AM


mmg la lelaki x period
tp bile tetiba hangin x tentu pasal
mcm tgh period
paling ketara kalau lecturer lembut ......
mmm lecturer cina yg ajar bahasa mandarin
kalau marah, ngalahkan p'pua ...


camtu pun seram ker?:hmm:
kalo aku konfem senak perut menahan gelak jek....:ting:
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2006 01:16 PM | Show all posts
Originally posted by maxomeara at 2-9-06 11:11 AM


camtu pun seram ker?:hmm:
kalo aku konfem senak perut menahan gelak jek....:ting:


lawak ker ......??
bg kitorg yg ngadap lecturer tu
xde pun rasa lawak
seram ada ler
dgn muka nyer, dgn sore dia .....
garang lao shi kitorg  ......

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-9-2006 02:03 PM | Show all posts
Originally posted by aina_shaira at 31-8-2006 09:45 PM
lec ko tue hensem tak....? :cak:

enko ni minah....tau hensem je ek???....
entah la...ako x tahu la nk kata yg dia 2 hensem ke x......
classmate ako ckp....hensem.....x tahulah tang mana yg hensem....
tp apa yg ako tahu......dia ni E.M.O......EMO!!!!!!!!!!!!...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-9-2006 02:06 PM | Show all posts
Originally posted by fly_in_d_sky at 31-8-2006 08:18 PM
hmmm mintak maaf n try explain ....
xkan lah lecturer awk nie emo yg amat .......
alahai benda cam nie nak emo2 ..... boring lah
sakit kepala lerrrr .....

kalau awk da mintak maaf n da xplain ...

HAHHAA..........
dah lm dia x call my name.....at least.....kluar gak nama ako...last wednesday......
dia dah calm down.....
agaknya....nunggu ako gi mintak maaf lmbt sgt....ngeh3......
so....dia pun panggei gak nama ako....hahhahaa....
:pmuka::pmuka::pmuka:
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2006 12:45 AM | Show all posts

sedih dengan perangai lecturer...

aku ni baru je abis final exam..syukurla sesangat...
ada 1 paper yg aku amik tu lecturer2nya buat team teaching...
maksudnya semua kelas (ada 4 kelas) diajar oleh lecturer yg sama utk minggu2 tertentu
ada 5 orang lecturer pompuan...sorang akan ajar dari minggu 1st sampai 3rd, pastu sorang akan sambung 4th sampai 7th, sampaila seterusnya...
tapi tutorial diconduct oleh lecturer masing2la, cuma lecture je nanti akan jumpe semua 5 lecturer tu...

aku yg bengang+sedih+sakit hati bukan ape...kononnye team teaching, sampai 5 orang, tapi yg sebenarnya pandai mengajar cuma 2 orang jek...lagi 3 orang tu, pandai bercakap jek tapi dia ajar langsung budak2 tak faham...aku ingat aku sorang je tak faham, rupa2nya semua budak2 tak faham bile diorang bertiga ni ajar utk minggu masing2...yg aku meluatnya diorang ni dengan penuh konfiden rasa diorang dah berjaya memahamkan student2nye walaupun hakikatnya kitorang tak faham 1 ape pun!

kebetulan lecturer yg pandai mengajar tu ialah lecturer aku utk tutorial jugak...memang dah biasa sangatla, time lecturer lain ajar dlm kelas, time tutorial kitorang akan komplen kat lecturer yg pandai ni yg kitorang tak faham langsung ape yg lecturer bertiga tu ajar, memang sampai ke tahap diorang syok sendiri bile mengajar,dahtu berlagak lak...padahal bile 2 lecturer lain tu ajar, kitorang faham sangat, diorang ajar step by step, siap dengan contoh...tapi 3 lecturer ni, bercaaaaaaakap je, tapi takde fokus & tak tau ape yg dia cakapkan...tau2 dah abis kelas..bile kite tanya, jawapan asik vague je, berbelit2...bayangkan silibes yg dia ajar dalam masa sejam tu langsung orang tak faham, tapi bile lecturer aku ajar, within 30 seconds kita dah faham the whole idea about the topic...

masalah ni tak jadi kat batch aku jek, batch2 seblom ni pun cakap masalah yg sama...lecturer2 syok sendiri...aku sedih sebab tengok diorang hanyut dengan syok sendiri diorang tapi yg sebenarnya student tak faham langsung...ironinya diorang ni la yg beriya2 bagi motivasi segala mak nenek kat student, tapi ape yg dia ajar pun orang tak faham..

dahla syok sendiri, pastu asik gaduh dengan lecturer aku yg pandai mengajar tu, dalam kelas, depan student, memang muka tak malu tul...emosional, tapi dalam masa yg sama mcm nak tunjuk penyayang kat student2...bukan tak tau perangai buruk diorang, especially ada sorang tu, kalo aku datang consult lecturer aku, diorang sibuk je menempel datang bilik lecturer aku tu pastu menyampuk bile aku tanya...aku bukan tanya ko! dahtu suka buruk sangka kat lecturer lagi sorang yg pandai mengajar tu, depan aku ni dia dok mengata bukan2 pasal lecturer lagi sorang...yg lecturer aku ni pulak, memang dah tau perangai lecturer yg tak reti mengajar ni, selalunya dia mengalah je, sebab lecturer yg tak reti mengajar tu lagi tua dari dia...yg aku kesian lagi although ada 5 lecturer, tapi lecturer aku cover almost 40% dari silibes, yg 3 tak reti mengajar tu ada la 10%-15% sorang, sikit je ajar, tapi dalam kelas cakap ape ntah, budak2 langsung tak faham...

baru2 ni time exam, lecturer aku tu eksiden, dapatla cuti sakit...paper aku ni ada 5 part, jawab 4 jek, maknanya tiap2 lecturer akan tanda bahagian diorang...lecturer aku ni since dia dapat mc, cadangnya nak bahagikan paper dia tu kepada lecturer2 lain...tapi last2 aku terjumpe dia kat bilik, dia kata dia akan tanda part dia, punyela lega kitorang sebab dia takkan bahagikan part dia kat lecturer lain yg tak reti mengajar tuh...bile tanya nape insist nak tanda gak, kan dapat mc, dia kata takpela, saya malas nak berhutang budi...

yg aku concern sangat ni sebab sem depan tengok muka diorang lagi, kali ni 3 orang je yg ajar, lecturer aku tu & 2 orang lagi yg tak pandai mengajar..maknanya aku akan tak faham lagi skali ape yg diorang berdua ajar & macam tu jugakla kengkawan aku yg lain...

camnela korang agak2 ek nak menyedarkan lecturer2 yg syok sendiri ni...aku rasa budak2 law uia memang tau la sape yg aku maksudkan nih...aku rasa masalah ni dah semakin terukla, makin teruk sebab lecturer2 ni tak sedar diri sebab takde sape nak tegur diorang...tapi kalo tegur pun, bukan nak ngaku nanti, dah nama pun berlagak, perasan yg dia bole fahamkan orang dengan ape yg dia ajar tuh...
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2006 02:17 AM | Show all posts
amboii...pjg nyer citer ko..

erm..kalo aku laa...biasenyer kalo x paham nie kitorang akan terus jumpe lecturer tuh scr personal & then bgtau kite x dpt follow ape yg dia ajar..
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2006 02:35 AM | Show all posts

tahniah sbb dah abes final exm..!

cmner nak sdarkn org syok sndiri...yerk?

TOKSAHLA MASOK KELAS DIA..SAMA JER..MASOK TAK FHM..TAK MASOK..TAK FHM GHAK..KENA GI JUMPA LECTURER YG iscol KATA PNDAI TUH KAN..KAN KAN KAN..

kalo tak masok..lecturer ss ni nak bercaaaaaaaaaakap ngan sapelakan..takderk org nak dgr..
lainla kalo rindu nak dgr suara dia yg merdu time bercaaaaaakap..

buat masa ni..tuh jer yg ina fikir..
nak protes cara lain...ina bkn pakar sgt..
tuggu karatszx yg dah biasa ngan hal ni komen..gud luck!
suara ct ghak yg best..
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2006 02:51 AM | Show all posts

Reply #2 cinta_ungu's post

memang panjang, sebab dah lama simpan...
bukan tanak consult dia, dah penah consult ramai2, tapi cara dia explain tu sangat menjelikkan sebab dia bersungguh2 nak eksplen tapi kitorang tak paham2...maknanya dia takleh nak convey kefahaman dia tu kat orang lain, dah tu asik melencong ke tempat lain..kebetulan pulak time aku jumpe dia, kawan dia yg tak pandai mengajar tu pun ada sama, dah berlaga2 lak opinion antara diorang berdua, last2 kitorang still tak paham, serik btol jumpe...yg pelik, lecturer aku yg pandai ajar tu bile dia ajar sebenarnya senang jek...

dan benda ni bukan jadik kat sorang dua je, semua kengkawan aku alami benda yg sama...semua orang acknowledge yg 2 lecturer tu memang ajar faham & semua tau yg 3 lagi tu either ajar tak paham ataupun benda tu senang tapi cara dia sampaikan boring nak mampus...yg tutorial dgn lecturer yg tak reti ajar tu lagila kesian, tiap2 minggu mcm2 esaimen dia bagi tapi minggu depan dia dah lupe pasal esaimen tu & start bagi esaimen lain...minggu depan lupe balik...aduuuii...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.095365s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list