Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
7767
View
55
Reply

Suami pukul isteri...tak sayang ke???

[Copy link]

Author: adekcomel       Show all posts   Read mode

Author
Post time 29-8-2006 02:38 PM | Show all posts |Read mode
Saya just la nk tanye pendapat sumer..
Kalo suami tu dh berani letak tangan kat muka isteri ke..pukul2 isteri tu..dah takde rase sayang lagi ke kat isteri dia??
Ke..dh ade yg lain...or nk tunjuk kuasa??
Kalo tgk drama pun..asal salah sikit je..mula la nk melempang...
:hmm:

Ade sesape nk share pengalaman??
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2006 04:01 PM | Show all posts
comel, comel sungguh, comelnya avatar...

mel, aku tader pengalaman. tapi setau aku, kalu kaki pukul tu..mmg dia sentiasa nak memukul je..pantang salah sket. soal sayang ke tak, itu belakang kira. sebab masa baran dia ada, akal dorang dah tak leh nak pakai dah..

tapi yg mana terjadi sekali tu, maybe wife ler yg suka menjawab provoke lebih2. dah abis sabar dah...org lelaki nie pantang dicabar. sayang tu tetap ada. even rasa menyesal pon
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2006 04:08 PM | Show all posts
sebagai seorang isteri, jangan lah dok menggatal nak melawan suami, kadang2 tu si isteri yg mengundang
tangan melekat di pipi nya sendiri, bukan soal panas baran atau perangai yg suka memukul...orang gila jer
memukul seseorang tanpa sebab, kalau manusia yg waras tu, ada lah sebab nya dier naik hangin atau
hangin ada naik dier...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-8-2006 04:11 PM | Show all posts
ohh...macam tu ke??
Abis kalau tak menjawab kang..takde lak respons nye..
Itu la masanye nk meluahkan semuanye... :pmuka:
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2006 04:12 PM | Show all posts

Reply #3 ifanonline's post

wa rasa kalo isteri yg jenis suka menjawab mmg saja mengundang tangan naik ke muka

kikiki
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2006 04:14 PM | Show all posts

Reply #4 adekcomel's post

meluahkan tak salah... tapi kena tau bila time nak diam.. tutup mulut.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-8-2006 04:14 PM | Show all posts
Aku rasa pun  camtu gak..
Tapi takkan suami je blh bercakap?
Mesti bini pun nk tegakkan kebenaran kan??
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2006 05:01 PM | Show all posts
of coz bini leh cakap..tapi kena ler tau masa n tempat.. mmmmm, payah betui nak jaga hati somi2 nie...
silap2 aribulan, kalu asik nak betulkan keadaan masa somi2 tgh hot. payah ler. mmg dia leh naik tgn..biar je dia tgh marah. lantak dia lah, samada dia betul ker, kita betul ker...

biar marah dia reda dulu..patuh, bila nampak dia dah ok, baru ler cakap. tune pon nak kena betul, muka nak kena ok.. jgn pi cakap ngan dia ngan muka samseng..huhuuhuh, sure dia marah balik...

ntah lah....
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2006 05:41 PM | Show all posts
bagi aku laki pukul bini sbb jenis dia kot..bukan bermakna dia x sayang
tp kalo laki aku pukul aku..aku akan rasa cam dia x sayang
sbb dia bukan jenis cepat tangan
x penah lagi berlaku..dan if it happen..must be dia dah kurang sayang aku
Reply

Use magic Report

lmokhtar This user has been deleted
Post time 29-8-2006 07:16 PM | Show all posts
lelaki ni kengkadang bila tgh marah, they lose all sense of control. Kita yg pompuan kenalah pandai back off & berikan dia space utk redha kembali. Kita perlu pandai pick our battles & jgn sekali2 provoke. kNow when we're going too far b4 we go too far. Usually lelaki ni kalo dah tertgnkan ita, depa akan rasa menyesal dan malu atas perbuatan depa. Kita pun jgnlah rub it in depa punya mistake tu, forgive them & inspire them to never repeat the same mistake again.

Tapi kalo laki tu selalu sgt belasah bini sampai lebam2, ceme sana-sini...although he may love you, there is something wrong with the guy. My advice...baik blah jek sblm mati kita dikerjakannya. ;)

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2006 07:20 PM | Show all posts
belum sampai ke tahap tu..alhamdulillah
Reply

Use magic Report

sapi This user has been deleted
Post time 29-8-2006 10:52 PM | Show all posts
Originally posted by adekcomel at 29-8-2006 02:38 PM
Saya just la nk tanye pendapat sumer..
Kalo suami tu dh berani letak tangan kat muka isteri ke..pukul2 isteri tu..dah takde rase sayang lagi ke kat isteri dia??
Ke..dh ade yg lain...or nk tunjuk  ...


Suami memang tak sepatutnya memukul isteri.Walaumacamana jahat atau degil isteri tu..suami kene banyak bersabar dan memberi nasihat yg baik..maklumlah suami kan ketua keluarga.Bayangkan jikalau seorang ketua menggunakan kekerasan pd org bawahannya..tentulah org bawahannya akan benci pd dia dan meletakkan sifat dendam pd nya.Jikalau kita berkeras pd org sekeliling kita...pasti mereka akan lari..maka berlemah lembutlah terhadap mereka.

Jikalau tidak ada jalan keluar langsung dan tidak dapat hidup bersama...berpisah lah dengan cara baik..bukan dengan maki hamun dan memukul isteri.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2006 11:43 PM | Show all posts
bila suami tengah naik hangin...yang isteri better diamkan diri...kasik dia hangin sorang2...setakat mana dia nak hangin ye tak? lepas tu baru isteri pulak reason out / pujuk...

kadang2 kerana mulut badan binasa, memang ada suami yang naik tangan sebab memang suka naik tangan, tapi ada jugak yang sebab bini dah melampau-lampau ke'laser'annyer tu yang suami pun ter'naik' tangan sebab nak suruh senyap sikit....

ada jugak suami yang jenis memang hangin semacam, dia rasa dialah raja dan dia rasa di 'berhak 100%" atas isteri dia sebab dah kawen konon tu milik dia dan dia boleh buat suka hati pada isteri dia - this type memang parah sikit lah.....memang tak dapek nak menolong...

emo personally syukur, hubby macam mana naik angin pun, sampai nak bergegar rumah pun kalau dia marah tak naik tangan.....and emo memang elak dari nak provoke orang yang tengah marah, sebab bila orang tengah marah dia tengah dikuasai satu tenaga luar sedar & hembusan manja si iblis laknat tu....

....dan hubby pun memang tak suka orang lelaki yang senang sangat nak naik tangan kat bini - bak kata dia " dah pukul2 bini tu, lepas tu malam yang tu jugak yang dia cari nak peluk2, nak 'date, kan ke tak bagus...." - nih statement dia masa dia upset dengan one of his friend naik tangan kat bini.....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-8-2006 12:32 AM | Show all posts
Originally posted by sapi at 29-8-2006 10:52 PM


Suami memang tak sepatutnya memukul isteri.Walaumacamana jahat atau degil isteri tu..suami kene banyak bersabar dan memberi nasihat yg baik..maklumlah suami kan ketua keluarga.Bayangkan jikalau ...


Setuju sgt2 :setuju::setuju:
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2006 12:42 AM | Show all posts
Originally posted by sapi at 29-8-2006 10:52 PM


Suami memang tak sepatutnya memukul isteri.Walaumacamana jahat atau degil isteri tu..suami kene banyak bersabar dan memberi nasihat yg baik..maklumlah suami kan ketua keluarga.Bayangkan jikalau ...



hi sapi......walau jahat camner pun x boleh ka pukul isteri?  dalam Islam ada ajar, kalu isteri yg tak nak dengar/ikut nasihat suami, dah tak dengar, kena pisahkan dulu diri dia ngan suami cam asingkan tempat tido, pastu kalu degil gak dibenarkan pukul tapi pada bahagian tertentu aje......iaitu bukan di kepala or perut...kalu masih degil gak baru la amik langkah bercerai.....

well, seumur idup aku, marah manapun aku....tak penah plak aku tampar apalagi nak pukul pompuan.... ;)
Reply

Use magic Report

sapi This user has been deleted
Post time 30-8-2006 12:46 AM | Show all posts
Originally posted by BingkaUbi at 30-8-2006 12:42 AM



hi sapi......walau jahat camner pun x boleh ka pukul isteri?  dalam Islam ada ajar, kalu isteri yg tak nak dengar/ikut nasihat suami, dah tak dengar, kena pisahkan dulu diri dia ngan suami ca ...



ah ahh..pukul boleh tapi ade bahagian tertentu..tapi alangkah baiknya jikalau tak pukul langsung kan...wanita kan kaum yg lemah...hehehe

baguslah kalau bingka tak pernah pukul pompan..syabas..!!!Sapi rasa,tak gentle lah kalau lelaki yg pukul pompan ni..!!!
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2006 01:01 AM | Show all posts
Originally posted by sapi at 30-8-2006 12:46 AM



ah ahh..pukul boleh tapi ade bahagian tertentu..tapi alangkah baiknya jikalau tak pukul langsung kan...wanita kan kaum yg lemah...hehehe

baguslah kalau bingka tak pernah pukul pompan..syab ...




ya la....kalu bab ni sumer nak ngaku kaum yang lemah.... tapi kalu bab buat skandal kat luar, blh plak kata lelaki blh buat naper pompuan tak blh.........eh, bukan ko la, aku tak refer sesapa...just general statement jek..
Reply

Use magic Report

sapi This user has been deleted
Post time 30-8-2006 01:24 AM | Show all posts
Originally posted by BingkaUbi at 30-8-2006 01:01 AM




ya la....kalu bab ni sumer nak ngaku kaum yang lemah.... tapi kalu bab buat skandal kat luar, blh plak kata lelaki blh buat naper pompuan tak blh.........eh, bukan ko la, aku tak refer se ...



ler ape kene mengena scandal dlm ini topik...hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2006 01:28 AM | Show all posts
Originally posted by sapi at 30-8-2006 01:24 AM



ler ape kene mengena scandal dlm ini topik...hehehe




biler sorang isteri buat skandal kat luar n dah nasihat supaya jgn buat lagik tapi dia degil gak....bukankah suami tuh dibolehkan pukul isteri......strong reason tuh... heehehhe
Reply

Use magic Report

sapi This user has been deleted
Post time 30-8-2006 01:31 AM | Show all posts
Originally posted by BingkaUbi at 30-8-2006 01:28 AM




biler sorang isteri buat skandal kat luar n dah nasihat supaya jgn buat lagik tapi dia degil gak....bukankah suami tuh dibolehkan pukul isteri......strong reason tuh... heehehhe


Setahu aku kalau tak nak solat..baru leh pukul...tentang scandal kan selalunya isteri mcm tu dikira curang dan isteri curang seharusnya diceraikan bukan dipukul...hehehe

takpelah..kalau nak argue pasal ni..sampai besok pun tak abis...kite serahkan pd yg arif ....aku pun dah ngantuk.gd night bingka!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
2.312918s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list