Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
48125
View
415
Reply

~SKAC CLUB ~ pls register here..

[Copy link]

Author: noor_hannah       Show all posts   Read mode

Post time 5-7-2006 11:10 AM | Show all posts
Kak Hannah saya pun nak joint jadi ahli ye...

nick-name:                     rmtie
nama sebenar:               
tarikh lahir:                     24 sept
asal kelahiran:                Kuala Lumpur
lokasi sekarang:              Shah Alam
keterangan
mengenai hobi ini:           belajar tentang jahitan dan membaca novel
pengalaman menjahit:    jahit baju sendiri (pernah masuk kelas jahitan baju tapi tak habis - cabut lari) belajar patchwork (habis 6 kelas aje)
lain2 kegemaran:            membaca, menjahit (ikut mood) dll...
status:                            isteri (anak belum ada)

[ Last edited by  rmtie at 5-7-2006 11:13 AM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2006 11:14 AM | Show all posts
Originally posted by rmtie at 5-7-2006 11:10 AM
Kak Hannah saya pun nak joint jadi ahli ye...

nick-name:                     rmtie
nama sebenar:               
tarikh lahir:                     24 sept
asal kelahiran:                Kuala  ...



rmtie,

Kat mana awak belajar patchwork.. cite lah sikit... berapa bayaran n etc... berminat nak tahu.. tapi cite kat thread quilting ya... kat sini dah salah thread..
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2006 12:03 PM | Show all posts
he..he..he..my nak join gaks..tengok ramai gak member dr Semenyih ye. My pon duk sana...nanti leh le jumpa ye for gathering...:lol

BIODATA :

nick-name:                     myipo
nama sebenar:               Siti
tarikh lahir:                     14 Oktober 1976
asal kelahiran:                Taiping, Perak
lokasi sekarang:              Semenyih
keterangan
mengenai hobi ini:           baru nak berjinak2 ...mula berminat lepas dah jadi mak orang ni
pengalaman menjahit:    sebelum ni belom pernah buat tapi dah sertai kursus dan dah dpt sijil pon:malu:...baru nak mula
lain2 kegemaran:            masak, membaca, berinteraksi dgn org, dll...
status:                            isteri kepada my beloved hubby cikgu Husaini:love:
                                       mom to one handsome boy & one pretty naughty girl
                                       
jawatan:                         executive
kekurangan anda:          boros:cry:
kelebihan anda:             suka mencuba.....:pompom:
contact:                         email : sitimania@yahoo.com
                                      YM: ummiect

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2006 12:36 PM | Show all posts
nak join gak...

BIODATA :

nick-name:                      blossom
tarikh lahir:                     1975
asal kelahiran:                Kedah
lokasi sekarang:             Bdr Putra Permai
keterangan
mengenai hobi ini:          Nak sangat belajat jahit manik.. kekonon nak ambil upah, penat dah kerja makan gaji ni..                                       
pengalaman menjahit:   Jahit baju kurung pesak utk diri sendiri ngan anak je...
Lain2 kegemaran:          membaca, kumpul resipi kek ngan biskut
status:                           isteri dan ibu 2 anak
jawatan:                        Setiausaha

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2006 06:52 PM | Show all posts
nak join  jugaklah..

BIODATA:

Nick name : jellypuff
Nama: Maz
Tarikh Lahir: 22 june
Tempat lahir : Kuala lumpur
Tempat tinggal sekarang: putrajaya
Keterangan mengenai hobi ni : minat semua kerja tangan dan jahit menjahit ni.
Pengalaman menjahit : jahit langsir rumah sendiri dan langsir rumah adik beradik..
lain2 kegemaran : membaca novel dan suka mencuba resipi baru.
Status : isteri dan mummy .
jawatan : housewife dam driver anak.

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-7-2006 09:17 AM | Show all posts
Originally posted by Index at 3-7-2006 02:35 PM
Assalamualaikum Kak Noor( kena tukar panggil kak noor lah..takmo panggil kak hanah lagi..hehehe) dan semua warga jahit menjahit ni..
Ni.saya nak register jadi ahli kelab..

nick-name:            ...




waalaikumsalam index.. jauh merantau!! keh keh keh.. bagus lah index sudi join bod ni, meriahlah nanti suasana kat sini dgn golek2 miauw index tu.. lenkali dtg bawak lah rombongan cik kiah sekali...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-7-2006 09:20 AM | Show all posts
Originally posted by mias_2004 at 3-7-2006 04:44 PM
mias budak baru belajar

BIODATA :

nick-name:                      mias_2004
tarikh lahir:                     april 1975
asal kelahiran:                negeri hijau kuning
lokasi sekarang: ...



harap2 banyaklah nanti mias boleh timba di sini ...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-7-2006 09:21 AM | Show all posts
Originally posted by Iman_Baby at 5-7-2006 12:23 AM
Baru berkesempatan nak post kat sini.. sorry eeeh. kak noor n kak melur.. lambat benor hamba melaporkan diri...

nick-name:                      Iman_Baby
Name       :                      Nani ...



woiitt!!  ni kena denda ni..!!  1 elyza comforter king size.. hahaha...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-7-2006 09:22 AM | Show all posts
Originally posted by myipo at 5-7-2006 12:03 PM
he..he..he..my nak join gaks..tengok ramai gak member dr Semenyih ye. My pon duk sana...nanti leh le jumpa ye for gathering...:lol

BIODATA :

nick-name:                     myipo
nama sebenar ...



gath sabtu ni dtg ke??
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-7-2006 09:24 AM | Show all posts
welkam jellypuff and blossom.. ada pengalaman sikit2 tu boleh lah exchange dgn kak noor ni.. hehehe..
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2006 09:58 AM | Show all posts
ala kak hannah,

hubby keje la kak. susah sket la. kete takde pastu anak2 pon takde org jaga. xpe la...maybe next time boley my join. anyway, my akan sentiasa online ka kampung sini:ah:
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2006 10:02 AM | Show all posts
Cats pun nak joint gak......


nick-name:                     cats75
nama sebenar:               NoG
tarikh lahir:                     19-12-75
asal kelahiran:                Kelate
lokasi sekarang:              Semenyih
keterangan
   
pengalaman menjahit:    kehehei  nak tergelak lak.. sbb tak habis belajar (malu ker kak zana - tok guru yg mengajar)
lain2 kegemaran:            melancong, memasak, berkebun..
status:                            ibu kpd 2 org anak  dan suami
jawatan:                         chitchat
kekurangan anda:          banyak sangat perlu belajar
kelebihan anda:             tak tau laa .. yg mengenali saja yg tau
contact:                         email :  znogy_75@yahoo.com
                                      YM : znogy_75
                                      Skype :znogy75

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-7-2006 10:03 AM | Show all posts
Originally posted by myipo at 6-7-2006 09:58 AM
ala kak hannah,

hubby keje la kak. susah sket la. kete takde pastu anak2 pon takde org jaga. xpe la...maybe next time boley my join. anyway, my akan sentiasa online ka kampung sini:ah:



alahai.. tak dptlah nak jumpa my nanti ye..takpelah, harap2 next time boleh kita jumpa pula... kena informhb awal2 lah lenkali..
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2006 12:53 AM | Show all posts
Originally posted by noor_hannah at 6-7-2006 09:21 AM



woiitt!!  ni kena denda ni..!!  1 elyza comforter king size.. hahaha...



Kak noor dah naik hangin satu badan.. ni yg wa takut.. baik wa :nyorok:.. dok diam2...

:love:
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2006 02:33 PM | Show all posts
ya ampun puan mod....baru arini nak join da club...aritu dah submit tp server cari mengong...


BIODATA

nick-name:                     lindt
nama sebenar:              huruf lain selain l,i,n,d,t
tarikh lahir:                    28/3
asal kelahiran:               muor
lokasi sekarang:            atas kusi dpn pc... @ampang
keterangan
mengenai hobi ini:         ada buat crochet, cross stitch, bead stitch.  Yg lain2 tu rasa mcm nak buat tp tak buat2...rasa je...
pengalaman menjahit:   tak reti menjahit...blh jahit langsir simple sbb jahit strettt aje...
lain2 kegemaran:           kumpul lilin, beli bk resepi (tp malas masak), shopping, jln2...
status:                           isteri kpd suami tersayang yg amat10x penyabar
                                      ibu kpd 2 org puteri yg kuat bergaduh
                                      satu2nya menantu pompuan kpd ibu mertuaku...hehehehhh
jawatan:                        surirumah
kekurangan anda:         banyakkkk....kurang rajin pun iye...
kelebihan anda:             adakah lemak2 di badanku ini dianggap sbg satu kelebihan? Kalau gitu...banyakkkk kelebihannya...
contact:                         pm aje

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2006 05:38 PM | Show all posts
tak submit ni kang tak diiktiraf jadi ahli  SKAC Club......


BIODATA

nick-name:                  cikdak
nama sebenar:             da
tarikh lahir:                  28 mei
asal kelahiran:              orang pahang
lokasi sekarang:            kl
keterangan
mengenai hobi ini:         boleh la buat kurung sendiri & my little girl..ada gak try buat skirt, dress ikut buku jepun..
pengalaman menjahit:   masa kecik dulu suka tengok tok menjahit, tatting... masuk srt belajar buat apron...
                                      pernah kena pukui tangan ngan ruler sbb 'kerastangan'...tak patut..:geram:
lain2 kegemaran:           try new resepi bila ada mood...main ngan kucing....belek buku, mags,...cari info dlm internet..
status:                           mummy yang sporting morting pada 2 putera dan 1 puteri
                                      isteri kemanjaan somiku....;)sabar je la u all ok?....kasi can kat akak..
jawatan:                        my own boss...after i fired my boss 4 yrs ago...YESSS!!!
kekurangan anda:         kurang reti mengemas rumah...:nyorok: asyik beli kain..jahitnye entah bila....
kelebihan anda:             ada kot??...tapi tak tau tang mana...nak kena perati betul2....
contact:                        pm me

[ Last edited by  cikdak at 21-7-2006 05:43 PM ]

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

itafidi This user has been deleted
Post time 25-7-2006 04:43 PM | Show all posts

Reply #1 noor_hannah's post

hai..nak join gak..
nak carik member yg mempunyai minat yg sama.. boleh tukar2 idea..


nick-name:                     itafidi

nama sebenar:               ita

tarikh lahir:                     14hb Feb 1976

asal kelahiran:                Segamat

lokasi sekarang:             Pasir Gudang

keterangan
mengenai hobi ini:           saya suka menjahit, mengait dan membaca buku2 berkaitan bidang
                                        jahitan.Suka juga membeli peralatan jahitan...
                                        walaupun yg jarang digunakan.

pengalaman menjahit:    darjah 5 dah pandai buat baju kurung sekolah sendiri..
                                       siap boleh buatkan baju member lagi..pernah mengikuti kelas
                                       jahitan  langsir, dan sekarang tengah belajar smocking.

lain2 kegemaran:            Gemar membeli dan mengumpul bahan bacaan mengenai bidang
                                        jahitan. Selain tu...suka kumpul resepi.

status:                            berkahwin dan 7 tahun, ibu kepada 2 org puteri..
                                       tengah nak merancang nak seorg putera plak.

jawatan:                         sendiri bos..sendiri kuli

kekurangan anda:          biarlah rahsia

kelebihan anda:              rahsia gak..ahaks

contact:                          YM: itafidi

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2006 06:30 PM | Show all posts
I pun nak join club ni la jugak...

BIODATA

nick-name:                     Roxana
nama sebenar:              Razana Adliah
tarikh lahir:                    10/11/78
asal kelahiran:               Raub, Pahang
lokasi sekarang:            Melbourne, Australia
keterangan
mengenai hobi ini:         pernah buat quilting,patchwork,ribbon embroidery.curtain, garrments.bag
lain2 kegemaran:          memasak, shopping, jln2...
status:                          dah kawen anak 2
                                    
jawatan:                        home manager..kitchen engineer, driver, chef.
kekurangan anda:         banyakkkk....paling teruk, kalau buat apa2 nak cepat2 je siap...tak sabo nak nengok camne kalau dah siap...
kelebihan anda:             ntah ler..cam takde jer
contact:                         pm aje

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2006 12:39 PM | Show all posts
nickname : tad2200 / nod/ tad
nama sebenar : norma
tarikh lahir : 29/03/78
asal kelahiran : kola ganu
lokasi sekarang : kola ganu gak
hobi : memacam hobi yg tak berkaitan ngan handwork cam korang nih
lain2 kegemaran : macam2 tapi tah ler
status : dah kawin kepada anak lelaki mak sorang, rezeki blom milik nod
jawatan : kuli di kolej universiti kat tganu nih
kekurangan : banyak sangat
kelebihan : takde kot
kontek : ym tad2200 (t a d 2 2 kosong kosong), email boleh, pm boleh, tepon pun boleh

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

evasirnasari This user has been deleted
Post time 2-8-2006 01:43 PM | Show all posts

May I join the Club

nickname : Eva
nama sebenar : Eva Sirnasari
tarikh lahir : 02 March
asal kelahiran : Kelate
lokasi sekarang : Baru pindah Ke Petaling Jaya
hobi : Macam-macam, paling suka knitting & crocheting
lain2 kegemaran : panjat pokok, tebas lalang, tanam bunga ros
status : Dah berpunya, ada seorang putera
jawatan : Personal Assistant kepada suami
kekurangan : ada sedikit sebanyak
kelebihan : gila mengait...knitting paling suka sekali, dah tu kumpul buku/majalah knitting dah beratus buah
kontek : pm aje, nanti saya bagi skype, ym, dan h/p, yang ada skype tu boleh le kita borak-borak selalu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.087939s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list