Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
48111
View
415
Reply

~SKAC CLUB ~ pls register here..

[Copy link]

Author: noor_hannah       Show all posts   Read mode

Post time 22-6-2006 12:22 PM | Show all posts
nick-name:                      Faraway
nama sebenar:               Chibi Maruko
tarikh lahir:                     June
asal kelahiran:                NS
lokasi sekarang:             Canada
keterangan
mengenai hobi ini:           Memang suka hobi ni
pengalaman menjahit:    Menjahit tak, art and design pun stuff, yes... ada diploma dalam art and design
lain2 kegemaran:            masak, membaca, melancong, etc.
status:                            isteri kepada suami tersayang
                                       
jawatan:                         suri rumah aje
kekurangan anda:          kuat merajuk
kelebihan anda:              adalah jugak...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Maz_baby This user has been deleted
Post time 22-6-2006 04:00 PM | Show all posts
Salam..kite tak le pandai sangat bab2 menjahit ni, tapi blei la sket2..
nak join blei ke??segan la pulak heheh
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2006 04:27 PM | Show all posts
Originally posted by Maz_baby at 22-6-2006 04:00 PM
Salam..kite tak le pandai sangat bab2 menjahit ni, tapi blei la sket2..
nak join blei ke??segan la pulak heheh



maz, jgn segan2, jom join.. jgn lupa lengkapkan biodata skali ya... welcome!!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-6-2006 04:28 PM | Show all posts
Originally posted by Maz_baby at 22-6-2006 04:00 PM
Salam..kite tak le pandai sangat bab2 menjahit ni, tapi blei la sket2..
nak join blei ke??segan la pulak heheh



hi maz...dah pun masuk ni, jgn lah segan2 pulak.. kami kat sini mengharapkan kunjungan lebih ramai forumers untuk memeriahkan bod kami yg baru ni.  semoga dgn adanya maz dan yg lain2 ni, kita boleh proceed kepada satu level yg membanggakan..
Reply

Use magic Report

Maz_baby This user has been deleted
Post time 23-6-2006 09:38 AM | Show all posts
heheh ni yang tak sabar nak jahit semula..dah ramai member..yeehhaaa

BIODATA :

nick-name:                    maz_baby
nama sebenar:             maz aje dah la yek
tarikh lahir:                   04/11/1980 (mude lagi hehhe)
asal  ...                         KL
sekarang                       KL jugak
keterangan hobi ni        minat menjahit, tapi cepat sangat la bosan..
pengalaman                  pernah amibik kelas menjahit,tapi tak la pandai sangat..banyak dah
                                     lupe..pernah jahit baju kurung,langsir..
lain2 hobi                      urm suka membaca dan tido (sementara si kecik ni tak lahir lagi,leh la tido je hhheee)
status                           Isteri kemanjaan suami and bakal ibu pada seorang putera.
                                     InsyaAllah..doakan ye..
jawatan                        A/c Exec
kekurangan anda        urm cepat boring..
kelebihan  anda           penyayang kut

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2006 11:21 AM | Show all posts
NEEDLE ARTS CLUB
Baru terperasan ada bod ni... hehe....
Congrats, K. Hannah....

BIODATA :

nick-name:                     pensel_picit
nama sebenar:              fountain pen
tarikh lahir:                    10 Mac kurun ke 20.... (sama date dgn Yatt nih :hmm
asal kelahiran:                utara
lokasi sekarang:             tengah
keterangan
mengenai hobi ini:          mmg suka buat kije guna tangan nih......
pengalaman menjahit:   jahit baju kurung johor, baju kaftan anak2 bawa tidur, crosstitch, japanese quilting (kocik yer..... maleh :kant, buat bunga straw masa zaman tgh hot dulu, embroidery untuk sapra ada la sikit... and buat curtain utk rumah... sekarang tgh jahit beads kat baju....
lain2 kegemaran:            masak, membaca, berporem (kalu diterima org lerrrr)
status:                            isteri yang potpetpotpet kepada suami yg sangat pendiam
                                       ibu yg garang pada 3 org puteri dan sorg putera yg x abih2 bgaduh   
                                       bakal mertua yang garang!! (ni sama dgn K. Hannah :lol)
jawatan:                         marah org kalau projek sangkut
kekurangan :                  duit x pernah cukup... :lol
kelebihan :                      makan, tido, potpet2 kt telipon, berporem
contact:                          PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2006 01:03 PM | Show all posts
Originally posted by maRgeRin at 15-6-2006 11:26 AM
hi

sy org baru di sini.. just call me Rin..


BIODATA :

nick-name:                     maRgeRin
nama sebenar:               Rin
tarikh lahir:                    18 Ogos 1973
asal kelahi ...


Reen... he he he.. rasa2nya kenal ni.. tengok pic kat sebelah tu.. memang pernah tengok pun.. welcome to the club..
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2006 03:24 PM | Show all posts

Reply #1 noor_hannah's post

assalammualaikum w.bt.

yeepi pun nak join gak

nama nick: yeepi_33
nama lain: clippit
d.o.b:  26 julai 1978
asal: klang
lokasi: klang
keterangan mengenai hobi ini: mmg minat jahit sejak kecik je, tapi takde didikan formal
pengalaman menjahit: adalah sikit, tampal yang mana koyak, jahit seluar tido anak.
status: berkahwin
kegemaran lain:  skrg ni suka plak tanam pokok, tgk tv, masak.
contact:  clip_pit@yahoo.com

nnti kak noor ajar yeepi jahit sampai pandai tau!!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2006 10:34 PM | Show all posts
nak join jugak lah....

BIODATA :

nick-name:                     Farinata
nama sebenar:              nik....
tarikh lahir:                     26/11/19...
asal kelahiran:                asal kelate,tapi menetap d setapak
lokasi sekarang:             italy
keterangan
mengenai hobi ini:          minat kraftangan n mcm2 lagi kerja tangan nie...
                                      
pengalaman :                pernah belajar menjahit baju dahulu kala n belajar buat bunga dan bakul
                                      dgn paper clay,boleh buat sikit2 crochet ..
                                      buat tu pun bila rajin jer selebihnyer malas memanjang.
lain2 kegemaran:            membaca,mencuba resipi baru,melancong.
status:                            isteri n ibu kpd 1 teruna n 2 dara yg masih cenonet lagi.
                                      
jawatan:                         chef kpd suami n maid utk anak 24 jam.
kekurangan anda:           :malu: nak bagitau.....byk kekurangan...
kelebihan anda:               nie kena tanya tuan besar saya
contact :                         farinata06@yahoo.com

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-6-2006 07:55 PM | Show all posts
Originally posted by pensel_picit at 23-6-2006 11:21 AM
NEEDLE ARTS CLUB
Baru terperasan ada bod ni... hehe....
Congrats, K. Hannah....

BIODATA :

nick-name:                     pensel_picit
nama sebenar:              fountain pen
tarikh lah ...



maceh pp... jadi lah warga SKACyg produktif ye.. hehehe..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-6-2006 07:56 PM | Show all posts
Originally posted by yeepi_33 at 25-6-2006 03:24 PM
assalammualaikum w.bt.

yeepi pun nak join gak

nama nick: yeepi_33
nama lain: clippit
d.o.b:  26 julai 1978
asal: klang
lokasi: klang
keterangan mengenai hobi ini: mmg minat jahit sejak k

nnti kak noor ajar yeepi jahit sampai pandai tau!!

...



alamak.. nak ajar ke?? ajar potong benang, boleh??
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-6-2006 07:58 PM | Show all posts
Originally posted by FARINATA at 25-6-2006 10:34 PM
nak join jugak lah....

BIODATA :

nick-name:                     Farinata
nama sebenar:              nik....
tarikh lahir:                     26/11/19...
asal kelahiran:                asa ...






welkam farinata.. baguslah join sini, nanti dah masak sedap2 boleh hidangkan lauk tu atas meja yg beralaskan saprah indah hasil tgn u..
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2006 08:44 PM | Show all posts
hmmm.. mesti seronok kalau join ni..mmg tak berapa pandai tapi interested kat perkara2 macam ni...

BIODATA :

nick-name:                      honeydew_78
tarikh lahir:                     21 Januari 1978
asal kelahiran:                Lahir kat melaka, mak org melaka, ayah org kedah, besar kat johor n sel
lokasi sekarang:             shah alam umah mak, n puchong
keterangan
mengenai hobi ini:           interested sangat cross stitch n crochet.suka juga kraf untuk bunga telur,door gift.
                                        Pas ni ingat nak belajar quilting n jahit langsir.
pengalaman menjahit:    tak banyak. masa sekolah dulu siapkan projek home science ( baju kurung kedah n beg
                                       serbaguna), 2 projek cross stitch dah siap, 2 lagi on going, 1 projek crochet  on going.
Lain2 kegemaran:           membaca, kumpul resipi (hehe tah bila nak buatnyer)
status:                            isteri kepada suami tersayang n umi to yusuf fahim since 230406                                    
jawatan:                         keje..keje..keje...
keburukan anda              cepat marah
kebaikan anda                hmmm... :hmm:

[ Last edited by  honeydew_78 at 25-7-2006 12:31 PM ]

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2006 10:04 AM | Show all posts
Hi...Izzana pun nak joinlah...tapi takde orang S'pore ke? Semua orang M'sia. Kalau gathering susah sikit. Jadi Izzana kena sentiasa online ajelah

nick-name:                     Izzana
nama sebenar:              Irah
tarikh lahir:                    07/05/71
asal kelahiran:               Singapura
lokasi sekarang:              Singapura
keterangan
mengenai hobi ini:          suka tengok & belajar membuat apa2 aje kraftangan.
pengalaman menjahit:   Menjahit Langsir, Kusyen, alas Sofa, cadar, Mengait jarum satu & dua, cross-sticth dan yang lain tu baru nak cuba
                                       belajar.
lain2 kegemaran:           membaca buku, buat Soduko
status:                            isteri
                                       ibu kepada seorang teruna dan 2 dara
                                       
jawatan:                         24hr Homemaker
kelebihan anda:              Berani memcuba membuat bermacam2 kraf yang ada........
kekurangan anda:          ........tapi tak satu pun yang master the skill. Ada aje yang kurang. (Jack of all trade....Master of none)
            
contact:                        irah71@yahoo.com.sg

[ Last edited by  Izzana at 28-6-2006 10:12 AM ]

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2006 10:17 AM | Show all posts
patutlah tercari2 tang manalah bab kretip2 nie. dah buka board baru rupanya.
baru dpt bukak com. letih balik dr kg.
nanti kita boh info diri skit kat sini. bess nyer... dpt kenalan yg minat yg sama
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-7-2006 11:18 PM | Show all posts
Originally posted by Izzana at 28-6-2006 10:04 AM
Hi...Izzana pun nak joinlah...tapi takde orang S'pore ke? Semua orang M'sia. Kalau gathering susah sikit. Jadi Izzana kena sentiasa online ajelah

nick-name:                     Izzana
nama s ...



izzana.. org spore ada... tapi tak ramai.. jgn risau lah.. best apa sekali sekala naik kl..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-7-2006 11:18 PM | Show all posts
Originally posted by honeydew_78 at 27-6-2006 08:44 PM
hmmm.. mesti seronok kalau join ni..mmg tak berapa pandai tapi interested kat perkara2 macam ni...

BIODATA :

nick-name:                      honeydew_78
tarikh lahir:                     21  ...



u're at the right place honey..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-7-2006 11:19 PM | Show all posts
Originally posted by naiz at 1-7-2006 10:17 AM
patutlah tercari2 tang manalah bab kretip2 nie. dah buka board baru rupanya.
baru dpt bukak com. letih balik dr kg.
nanti kita boh info diri skit kat sini. bess nyer... dpt kenalan yg minat yg sama



copek lah daftar.. ni keledek dah hangus skit ha..
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2006 02:35 PM | Show all posts
Assalamualaikum Kak Noor( kena tukar panggil kak noor lah..takmo panggil kak hanah lagi..hehehe) dan semua warga jahit menjahit ni..
Ni.saya nak register jadi ahli kelab..

nick-name:                     Index
tarikh lahir:                    28/7
Location:                        Penang
Hobi:                              Hanya tau buat cross stitch jer sbb minat sangat...Yg lain 2 tu kena pelan2 kayuh.
                                      I am an establish member of kelab keras tangan...wakakaka
                                      hopefully lepas ni boleh tukar kelab..

[ Last edited by  Index at 3-7-2006 02:38 PM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2006 04:44 PM | Show all posts
mias budak baru belajar

BIODATA :

nick-name:                      mias_2004
tarikh lahir:                     april 1975
asal kelahiran:                negeri hijau kuning
lokasi sekarang:             shah alam
keterangan
mengenai hobi ini:           minat segala cuma penyakit M byk..hehehhe.
pengalaman menjahit:    tak penah menjahit sebab mias masa sek men dulu amik pertanian... dah tua2 ni baru teringin nak menjahit.
Lain2 kegemaran:           membaca and baca forum cari (addicted actually)
status:                            one boy - almost two

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.514712s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list