Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1234Next
Return to list New
16809
View
66
Reply

[EDU] EXAM IELTS di British Council?

[Copy link]

Author: lica_mica       Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-8-2006 01:06 PM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by hunt_fear at 27-11-2011 15:19

sapa penah amik exam ni?
lica nak sambung blaja kat UK, so kena amik exam ni.
Anyone ada experience, jom share

[ Last edited by  lin_okinawa at 9-5-2007 09:13 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2006 08:56 PM | Show all posts
saya penah ambik kira-kira 10 tahun lalu....tak berapa nak igt camner.... ada listening, writing, speaking n satu lagi aper ekk... nanti kalau dah igt saya tulih balik...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-8-2006 08:40 AM | Show all posts
susah x?
risau gak ek
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-8-2006 08:41 AM | Show all posts
anna buat apa kat obesi?
dgr kata kalau degree x yah amik ielts, just amik Ucas.
just kalau nak sambung masters n phd je kan kena ielts?
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2006 05:12 PM | Show all posts
pernah amik 2 kali

first time 8 years ago

second time 5 years ago

i think its getting more difficult ..but if u already have a strong english foundation plus did the exercise n practise shouldnt be a problem at least getting 6.5 ( minimum uk requirement)
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2006 06:48 PM | Show all posts

aku amik ...

aku kene amik 2/9 ni....takut giler. nak prepare ape ha? mcm dah buat,reading dan listening dah lebih 1o test dah buat. tpi risau sgt psl writing dan speaking. dah la baru tukar format mulai bulan mac 2006.
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2006 03:28 AM | Show all posts
Umm... I think you can find info somewhere on the net about the exam... Then again, I have the feeling that you've done that! Haha~
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2006 09:27 AM | Show all posts
Teringat dulu masa saya ambil IELTS, utk speaking dia suruh cakap pasal "Historical Places in Malaysia" selama 1 minit (rasanyala...dah lama, tak ingat...) non-stop. Aiseeyy... mana ler expert sgt pasal tempat2 bersejarah. Yang teringat masa tu pun pasal A Famosa (dok ulang "the red historical building" sepanjang test tu :lol ).

Tergagap-gagap jugalah after some time sebab tak da idea. Now bila pikir balik rasanya tak perlu panik walaupun tak tau facts, sebab dia nak tengok kelancaran dan kepetahan kita berbahasa. So, my advice would be keep calm, just keep on speaking as if you're speaking to a friend.

BTW, my IELTS result okay laa

[ Last edited by  RedAlert at 27-8-2006 09:28 AM ]
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-8-2006 10:12 AM | Show all posts
errk, dah tuka format?
i plan to proceed my phd at u.k, sbb tu kena amik ni dl
takutnyaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2006 06:41 PM | Show all posts

especially for lica_mica

i took the test on september 2nd 2006. It was difficult for me as i am not a native english speaker.
for the limited time provided, it really test your ability to write, listen and speak...

i hate most...the writing test. instead of following the usual format, they change the type of data to diagram. actually, it wasnt so bad,just weird..and maybe can effect our confident. you should prepare to read really fast...coz the reading
test was so damn difficult... its was too long and complicated.

for the speaking, they'll just ask you  simple question. not really hard for those who has lots of idea about the topic
given.

the best to practice, just visit the ielts blog. they have  the past year questions and sample of good answers checked by
ielts teacher.

good luck to you. I'm waiting for my test result to come out...scary..hehe
Reply

Use magic Report

yun_hyun_soo This user has been deleted
Post time 3-9-2006 10:46 PM | Show all posts
that's scary... aku amik ilets awal november nie... thanx though 4 da info!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-9-2006 10:29 AM | Show all posts
mcmana nak amik ielts?
just pi british kaunsel je ek
pastu dia set tarikh exam ke
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2006 01:21 PM | Show all posts

as easy as ABC

its easy to register IELTS.

just bring along RM 510 for the test. the date of the test is choosen by you,
based on the date given.uopn the registration, they will give u receipt and official letter of registration. normally the test wil be held on every saturday.
it is recommended that you prepare for the test, one or two month earlier.
either by study on your own, or attending the seminar of course conducted by British Council.

so easy to register. i give full credit to the officer as they make the reg process
quick and clear.
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2006 06:02 PM | Show all posts

Reply #13 bezita60's post

Mak aii!! Mahalnya....
Hari tu saya buat IELTS bayar RM300 ++ jer....

But then, that was aeons ago.....
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2006 06:41 PM | Show all posts

IELTS and study US/UK/Europe

hi there.. saya malas nak selak belakang but i just need some advice on the topics.. me is busily try to secure a place at one of the university above and need to take IELTS exams.. so, sapa2 yang ada tips and all perhaps can do some postings
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2006 02:36 PM | Show all posts
laa tak de sapa pun reply ????? : semua kat sini belajar local u ke? haku dulu dah belajar kat skudai nun now am planning and looking for a place kat canada perhaps? or elsewhere tapi sorang pun tak de reply? silap bod kot.. tak pun me shouldnt be posting to here at all.... ?????
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2007 10:17 PM | Show all posts
ada sesapa tau pasal amik exam ielts...susah tak nak dapat skor 6.5 abover, anyone who had experience bf this?
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2007 11:08 PM | Show all posts
aku amik..dapat 7.5 :nerd:..susah ke tak???:hmm:...ntahla...susah kot..

tapi sekarang ni most uni kat Uk dah tak minat IELTS..ntahla..aku rase rugi amik IELTS tu ari..dah la mahal...nasib baik JPA tanggung balik..:kant:..
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2007 11:10 PM | Show all posts
so far yang dapat 9 tu aku tak pernah dengar lagi...kawan aku palin gtinggi pun 8.5 tu pun 2-3 orang je..yang 8 ade la nak dekat 10 orang..and melayu sorang je dapat 8 ...among kawan2 aku la..

lain 7.5, 7, 6.5 tu ramai gilos...

mostly uni kat UK..dorang mintak ikut kos..kalau medic for sure 7 and above..kalau law macam aku 7 ...

6.5 tu kire dah ok la tu....

tapi ape yang aku nak cakap ni..kebanyakan uni kat uk dorang dah tak tengok sangat la ielts...mase aku dulu dari 6-6 uni yang aku mintak..semua tak mintak ielst..rugi je amik..:kant:
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2007 09:08 AM | Show all posts
IELTS tu tak susah mana... aku amik test tu abt 5 yrs ago.
aku tak amik kelas preparation dan tak beli buku exerecise but still boleh lepas.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.092895s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list