Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
2705
View
14
Reply

PSYCHOLOGY / COUNSELING

[Copy link]

Author: caricari       Show all posts   Read mode

Author
Post time 20-8-2006 01:03 PM | Show all posts |Read mode
kawan2 or adik2 kat sini...nak tanya laaa...ada tak sape2 kat sini yang ambik bidang psikologi or kaunseling kat sini..??

best tak bidang ni? akak bidang lain lama dah...tetiba terminat lak kat bidang yg akak tanya ni...cuba bagi pendapat sket kat akak ni...:love:

[ Last edited by  lin_okinawa at 9-5-2007 09:08 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2006 02:29 AM | Show all posts
mungkin thread ni boleh membantu
http://forum.cari.com.my/viewthread.php?tid=211221

sy pun mcm terminat jugak dgn bidang ni hehe
tp rasanye mmg tak sesuai langsung dgn saya :lol
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-8-2006 07:39 AM | Show all posts
Originally posted by emiko at 22-8-2006 02:29 AM
mungkin thread ni boleh membantu
http://forum.cari.com.my/viewthread.php?tid=211221

sy pun mcm terminat jugak dgn bidang ni hehe
tp rasanye mmg tak sesuai langsung dgn saya :lol



tq emiko...
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2006 09:50 AM | Show all posts
Originally posted by caricari at 20-8-2006 01:03 PM
kawan2 or adik2 kat sini...nak tanya laaa...ada tak sape2 kat sini yang ambik bidang psikologi or kaunseling kat sini..??

best tak bidang ni? akak bidang lain lama dah...tetiba terminat lak kat  ...


my bestfriend ambik course nie....
demand mmg tinggi....
coz she said nowadays there's only around 30+ pro psychologists in malaysia....
then kalau ader masters @ phd senang jek nak dpt 5 figures pay.....:ting:

tapi x boring ker try nak paham org lain sedangkan diri sendiri pon x terfaham lagi.....:nerd:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-8-2006 02:10 PM | Show all posts
Originally posted by maxomeara at 22-8-2006 09:50 AM


my bestfriend ambik course nie....
demand mmg tinggi....
coz she said nowadays there's only around 30+ pro psychologists in malaysia....
then kalau ader masters @ phd senang jek nak dpt 5 fi ...


aik cik adik..minat masing2 kan...
kalu nak kira boring tak boring memahamkan orang lain hanya kerana faham tak faham diri sendiri, nampaknya satu apa pun tak jadik uuuu...:nerd:...harus tak de orang2 mcm dr fadhilah kamsah ke, dr tuah ke, ntah sape2 lagi la..
life is simple...life akan jadi complecated kalau kita dah mula pk negatif dulu..
so i kena think positive :love:
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2006 09:39 AM | Show all posts
akak caricari minat psiko orang, binatang ato mesin?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-8-2006 04:33 PM | Show all posts
Originally posted by saifulz at 23-8-2006 09:39 AM
akak caricari minat psiko orang, binatang ato mesin?



saiko orang la saifulz...nape ya?
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2006 09:11 PM | Show all posts
sajer jer tanya
kan bidang psiko ni byk cabangnyer.
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2006 03:13 PM | Show all posts
amik psikologi as a minor...memang minat psiko sejak sekolah menengah lagi...best sangat belajar psiko ni...:love: :love: :love:
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2006 09:29 PM | Show all posts
Pas dah bukak practice, pastikan org yg buat signboard tu eja "Psychiatrist" bukan "Psycoartist". Tak pepasal takde org masuk plak...
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2006 06:06 PM | Show all posts
bosan subjek nih...
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2006 05:23 PM | Show all posts

Reply #9 tasha86's post

@tasha-chan
kalo nak wat major apa syarat2nye psikologi ni :hmm:

@tantei-san
emm??

@rajapoker
tgk atas minat memasing la kot.
cam subjek sejarah ramai kate bosan tp kalau yg berminat tu rasa subjek tu menarik sesgt.
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2006 01:58 PM | Show all posts
Originally posted by emiko at 13-9-2006 05:23 PM

@tasha-chan
kalo nak wat major apa syarat2nye psikologi ni :hmm:


emiko...aku buat minor...kalau major tu tak tau lak apa syarat2nya...sori le ek tak dapat nak nolong...
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2008 07:32 PM | Show all posts
tengah dlam dilema nak major psych ke x.....
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2008 01:22 PM | Show all posts
psychology more to theory, counselling more to practical/teknik....
kalau takat belajar asas psychology je, normally yg x brapa minat tu mesti rasa bosan....
sbb byk membaca....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.096994s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list