Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
43186
View
341
Reply

-Ex- UUM Students

[Copy link]

Author: pejuang_abadi       Show all posts   Read mode

Post time 1-10-2006 11:39 AM | Show all posts
Originally posted by kasih2u at 4-9-2006 08:49 AM
elehh..x masuk u pun x pe..bukan rugi ape pong..tambah2 zaman skang ni..bukan senang keje..tu la..budak2 skang ni sebok sgt mengejar sekeping kertas yg belom menjanjikan apa2..tgk lee..org sekolah  ...



eh ada gak org berpikiran cm ni :hmm:

so kesian kalau kau pikir belajar utk keje semata2, bg aku belajar utk carik ilmu pastu carik keje... tinggi rendah keje tu bergantung pd rezeki
Reply

Use magic Report

anakbongsu This user has been deleted
Post time 1-10-2006 03:31 PM | Show all posts
UUM...Universiti Untuk Mengorat....he...he...he..,aku ex-uum.Dulu takde apa-apa pun...,kitorang enjoyyy...,result pun cun sampai study loan pun convert to biasiswa.Bagus gak dia dlm hutan...,kalau tak tak tau la apa jadi kat aku dulu...,kerja asyik menshopping je la gamaknya..UUM...,terlalu indah untuk diburuk-burukkan...,kalau aku tak study situ dulu...,tak jadi la chartered accountant sekarang...,kalau belajar sampai darjah 6 je...,memang boleh jadi senang...,tapi betul-betul NASIB la..
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2007 02:40 PM | Show all posts
saya nak komen sikit
saya ada dapat maklumat dari pelajar dan kakitangan uum
bahawa uum sekarang nie teruk
pelajarnya macam duduk dalam zoo
selalu jer kena spot check

ape relevannye zoo dgn spotcheck? dok dlm zoo mmg slalu kene spotcheck ke?

dan setiap hari ada jer perubahan dasar yang tidak munasabah dibuat oleh pihak universiti
kakitangan dia pulak komplen
banyakj dasar2 baru dibuat oleh pihak universiti
menyusahkan mereka
dan ini menyebabkan mereka ertekan...
so....ada dikalangan mereka telah hilang motivasi untuk bekerja...

perubahan dasar yg x munasabah yg macam mane ye tu?

dan ini menyusahkan pelajar juga
sebab mereka tidak bebas untuk belajar
dan ini berpunca dari pengurusan universiti yang lemah
dahulu universiti ini memang terkenal dengan cemerlang dari segi akademik dan pelajrnya
tapi sejak ini berlaku semua mereka dah rasa tertekan
saya takut jika nie berterusan
pihak universiti akan menangung akibat
bukan sahaja daripada pelajar
malah pekerja sendiri
dahlah universiti ini terpencil
isu nie pulak berlaku..
so...pihak kerajaan dan pengurusan universiti harus peka dengan isu nie

"tidak bebas utk belajar"? apa maksudnya?
adakah, pelajar tidak blh belajar di dlm biliknya sendiri?
ataupun, perpustakan tidak dibuka pd waktu yg sepatutnya?
apa kene mengenanye dgn "universiti terpencil"?. adakah tiada capaian world wide web di sana? adakah tiada rangkaian astro di sana? ataupun, susah utk akses ke sana?

saya juga pernah kerap datang ke universiti nie
kerana urusan kerja
dulu ok...tapi sejak kebelaknagn nie bila saya datang
suasananya amat mendukacitakan
dan kemungkinaan khabar yang saya dengar ini ada betulnya
saya harap pihak kerajaan negeri, pusat, kementerian pengajian tinggi dan juga pihak universiti,..
sila take note apa yang saya katakan nie
kalau nak universiti anda kekal sebagai universiti cemerlang, gemilang dan terbilang...
sama2lah eks...

"suasana yg mendukacitakan" yg mcm mane ye tu?

mmm dari mana ye khabar ini saudara pejuang_abadi dptkan?
kakitangan yg telah bekerja di sana selama brp thn? dan apa jawatannya?
pelajar jurusan apa? dan di tahun ke brp pengajiannya?

************************
neway, kombat dok sane frm 99-2003. spanjang kat sane, ok je. takde la rase tertekan bagai.
- tak tau la ape yg dimaksudkan dgn zoo tu. adakah sbb uum tu diselaputi hutan?
- dan nak kate tiada kebebasan blajar tu, tak de la pulak. pandai-pandai la kan nak blajar cara mane. tepi tasik ke, tangga library ke cafe ke.
- perubahan dasar tuk pentadbiran tu, tak penah tau la pulak. kalau dulu, sekadar perubahan dari "Sekolah" ke "Fakulti" dan itu namanya peningkatan la kan? kalau dulu STM berkongsi ngan Sek Perakaunan, skarang STM ada building itself. tak ke, upgrading namenye tu?
- universiti terpencil? mmm maybe sbb universiti jauh diceruk sana jadik susah bg sesetengah org nak pergi ke sane. ala.. nak seribu daya ;)

apa-apa pun, kombat tetap bersyukur terpilih tuk blajar di sana (wpun uum bkn uni pilihan pertama). kalau bkn berada di sana, tak tau la apa jadik pd kombat skang nie
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2007 04:10 PM | Show all posts
Originally posted by KakTimah at 19-8-2006 05:18 PM
Bersyukurlah dik anda telah diterima masuk ke Universiti.

Ramai lagi diluar nun tak dapat masuk U... dah dapat masuk pun nak bising
Tak reti nak bersyukur betul budak2 zaman sekarang ni

Ta ...

:setuju:
kalu nak dok sedap...balik umah je..(umah pun blm tentu sedap)
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2007 09:36 AM | Show all posts
u aku jugak tue....best apa uum....kalau bebas sgt pun nanti tak jd la student....sama gak...kalau dah keja nanti lagi la kena disiplin
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2007 09:41 AM | Show all posts
eh korang de bace tak paper kosmo smlm....

student UUM...gantung dirik lam bili air kolej kediaman....:jeling:
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2007 11:26 AM | Show all posts
aku pun dari sana...batch 1999 2003.ok jek..best aper kemudahan kat dalam 2 banyak.. tak payah g keluar..bagi aku tempat nyer paling sesuai untuk studi:nerd:
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2007 02:49 PM | Show all posts
Originally posted by layan at 10-1-2007 09:41 AM
eh korang de bace tak paper kosmo smlm....

student UUM...gantung dirik lam bili air kolej kediaman....:jeling:


ader baca...blok mana eik dlm bukit kachi 2 tu..sape2 tau?
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2007 10:53 PM | Show all posts
hohh,,,kat bukit kachi ker?

udah ler kolej tuh nunnn jauh dr kampus...
ehh aku pon ex uum...lupa nk habaq,,,
wpon byk mende aku n kengkwan x puas ati..tp ok laa...selamat jugak aku menggengam segulung ijazah...
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2007 11:31 PM | Show all posts
Bagi aku, dalam byk2 U... UUM ialah salah satu universiti yg persekitarannya kondusif utk pembelajaran. U lain kebanyakannya terletak kat kawasan bandar macam USM, UM, UKM, UPM etc... jadi student mudah kena culture shock dan tak mudah nak fokus dgn pelajaran.

Jadi, untung siapa yg masuk UUM nie. Tak perlulah merungut macam zoo semua. Setiap U ada cara tersendiri utk mewujudkan persekitaran yg kondusif utk pembelajaran, dan UUM berjaya melakukannya. :solute:
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2007 12:20 PM | Show all posts

Ex - Universiti Utara Malaysia ----> kumpul sini

Salam and Hi semua....

sepanjang pengawasan saya...ramai jgk ex-UUM kat bod ni..
apa kata kita pakat2 kumpul di sini leh share pengalaman masa undergrad dan juga kemajuan diri masing2 setelah beberapa tahun bergelar graduan dari UUM


ok...saya ex UUM 2001 - 2004 from BHRM course









"together build our network here"

[ Last edited by  adrienero at 13-12-2007 12:47 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2007 12:29 PM | Show all posts
1st person reply on this thread...yeahhhh...
batch 03-06..
ade ke yg sama ngan ako...?
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2007 12:31 PM | Show all posts
aku lg senior dr kome..hihihi
batch 1997-2000
ex guthrianz
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2007 12:33 PM | Show all posts
assalamualaikum..............ramai ker ex-uum...
aku batch 2000-2004, Bacct....

@adrienero, ko belajar setahun jer kerrr.................

@dewi...same la kite ex-guthrie gak...huhuhuhuhu

[ Last edited by  encha at 13-12-2007 12:34 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2007 12:39 PM | Show all posts
x-uum batch 98-2001 accounting pernas college
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2007 12:39 PM | Show all posts
Originally posted by encha at 13-12-2007 12:33 PM
assalamualaikum..............ramai ker ex-uum...
aku batch 2000-2004, Bacct....

@adrienero, ko belajar setahun jer kerrr.................

@dewi...same la kite ex-guthrie gak...huhuhuhuhu



sakinna exguthrie gak..haha..dh 3 org gut3..
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2007 12:40 PM | Show all posts
Ade lagi ni..
aku la jo...

batch 2001....
ex: perwaja....
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2007 12:40 PM | Show all posts


encha..
ko blok mane dulu?

** teringat tasik guthrie.. slalu lepak
ngan geng2 bile petang..cuci mate
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2007 12:42 PM | Show all posts

Reply #7 aleem's post

uiks..korg ni satu univ...1 kolej..satu opis.. ntah2 1 kos gak eh aleem..?
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2007 12:44 PM | Show all posts
xmaunye satu opis..
krn opis aku berada d ulu..
huhuhu..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.092551s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list