Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
43216
View
341
Reply

-Ex- UUM Students

[Copy link]

Author: pejuang_abadi       Show all posts   Read mode

Post time 2-9-2006 10:32 AM | Show all posts
Originally posted by pejuang_abadi at 19-8-2006 05:12 PM
saya nak komen sikit
saya ada dapat maklumat dari pelajar dan kakitangan uum
bahawa uum sekarang nie teruk
pelajarnya macam duduk dalam zoo
selalu jer kena spot check
dan setiap hari ada jer p ...


penghuni uum diam jer...tp ko yg bau2 bacang dgn uum kecoh2..diupah ker?
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2006 11:00 AM | Show all posts
Kesian la kalau macam tu tak macam univ lain yer.
Reply

Use magic Report

pakcik_d7668 This user has been deleted
Post time 2-9-2006 06:52 PM | Show all posts
Originally posted by kasih2u at 1-9-2006 12:40 PM
x best langsung dok UUM dulu...3 tahun huuuiii lama..nak temuntah!!! benci benci benciiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


dalam dok benci pun tahan jugak sampai 3 tahun yek?

patut buat mcam member pakcik je dulu...tak suka, berenti, apply tempat lain.

satu tempat yang hang dapat tu, maknanya ada sorang lagi yang apply sekali ngan hang yang tak dapat...mungkin bukan sebab dia tak bagus, mungkin sebab dia dalam list bawah sikit je daripada hang.

bersyukurlah...ramai lagi yang nak masuk tapi tak dapat masuk.
Reply

Use magic Report

kasih2u This user has been deleted
Post time 4-9-2006 08:49 AM | Show all posts
elehh..x masuk u pun x pe..bukan rugi ape pong..tambah2 zaman skang ni..bukan senang keje..tu la..budak2 skang ni sebok sgt mengejar sekeping kertas yg belom menjanjikan apa2..tgk lee..org sekolah takat darjah 6 pun keje bagus lagi dr yg masuk u tu..:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-9-2006 09:41 AM | Show all posts
pejuang just nak sampaikan hasrat penghunui yang tak puas hati
so...kalau dah macam nie oklah..
so..pejuang bbz sikit sekarang nie
so...maaflah eks..
Reply

Use magic Report

pakcik_d7668 This user has been deleted
Post time 4-9-2006 11:31 AM | Show all posts

Reply #25 pejuang_abadi's post

mungkin lebih baik lagi kalau pejuang dapat lebih spesifik apa yang diorang tak puashati tu. barulah ada point apa yang nak diulas. bukan sekadar 'macam dalam zoo sebab selalui ada spot-check' (apa kaitannya?), 'perubahan dasar yang tidak munasabah' (apa perubahan yang tak munasabah tu?). harap maklum, dan jangan kecik hati ye dik.

dulu masa kat universiti pun pernah berlaku satu perkara yang tak munasabah sama sekali. tanpa berbincang dengan pelajar, pihak pentadbiran kenakan bayaran pengangkutan kepada semua pelajar sedangkan tak sampai 50% pun yang memang menggunakan pengangkutan tu. memang dapat tentangan hebat masa tu. lepas tu barulah diperkenalkan sistem kupon (macam pas bulanan tu) dan boleh dibeli di HEP. entah siapalah yang dok kat pentadbiran tu yang punya idea mengenakan bayaran kepada semua pelajar pada asalnya, dan yang lain tu pun sama, mungkin main angguk je.
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2006 01:17 PM | Show all posts
zoo negara ke zoo taiping?
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2006 01:23 PM | Show all posts
Originally posted by CharlieDale at 31-8-2006 02:38 PM


dah hilang kot, kena telan dengan rimau dan zoo....hehehe

ni nak reply sikit kenyataannya:-

saya nak komen sikit
saya ada dapat maklumat dari pelajar dan kakitangan uum
bahawa uum sekar ...

setuju dgn ko...........kalau dia tu ikhlas xde nyer camni...

pada yg xsuke uum tu apsal ko masuk gak...xsuke tu xyah trime..tol tak?bg aku tempat aku blaja tu byk beri manfaat...kerana kat situlah aku mendapat ilmu...
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2006 01:25 PM | Show all posts
Originally posted by are_loq2830 at 30-8-2006 01:39 PM
kelategirl...

kita same batch ler...

aha la..sama bach la plak....aku dulu dok 2 klj jer...sem 1-2 dok kolej mas..3-6 dok kolej telekom..
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2006 02:00 PM | Show all posts
hehehe join pembangkang kot tu
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2006 06:07 PM | Show all posts
bagi aku setiap u ada cara mereka sendiri. macam uum nie, aku salute betul dia buat macam2 peraturan disiplin pada pelajar.
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2006 11:43 AM | Show all posts
yang pentingnya kita dah diberi peluang untuk belajar..bersyukur dengan apa yanga ade..tunaikan tanggungjawab yang di amanahkan sebagai pelajar..

disiplin kat uum tu saya rasa biasa je.. mungkin yang jadi masalah sebab kebanyak siswa/siswi ni berpendapat ''waaa aku dah bebas sekarang.masuk u boleh buat sesuka hati.takde orang nak tegur/kawal.jauh dari mak bapak".

hidup kita ni kan ade peraturan.tapi kalau ade peraturan yang betul-betul meyusahkan pelajar yang boleh mendatangkan masalah besar kepada pelajar, mungkin boleh disuarakan melalui MPP..cuma satu yang saya rasa kurang suka tentang peraturan uum. sekarang mungkin dah tukar kot. dah ok rasanya. SISTEM PENDAFTRAN KURSUS. sebab ade nombor rawak.lepastu jumlah pelajar dalam sesuatu kelas ade limit nya.terutama kursus teras universiti..sape yang dapat no rawak awal tu takde masalah. yang jadi masalah yang no rawak dia banyak tu. daftar punya daftar tengok tengok kelas dah penuh.mmm..amik semester depan la jawabnya...itula yang paling saya tak suka..sekarang nak senang rasanya.hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2006 03:52 PM | Show all posts
lil td pagi baru tiba dari uum...amik jubah untuk convo this 11sept..
ermmm tak sempat nk korek citer terbaru uum...tp masa nk amik
jubah smlm no prob...sistem teratur..nuthin prob..:love:

nk tanya junior pasal uum pun tak sempat...cume dia ade citer
pasal lecturer -toot- student..tuh jek..tatau betui ke tak..pasal
dari sem ke sem dgr citer ni...kalo betui...itu lec patut di

ermmm lil cuma tak puas hati pasal fee utk convo..ya Allah...byk
gila guna wit...jubah jek RM140, gambar without frame 11r,8r
dgn 5r sume rm50, alumni rm5, paper bag rm5..ish lil dh la dok johor,
amik jubah naik bas, kos tiket jek rm120..total sume rm320..abes
dlm masa 1 hari....kaya uum kalo 5+++ student yg convo kali ni :agr:
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2006 05:00 PM | Show all posts
aku pon ex-student uum gak....mmg laaa memula masuk sana rasa mcm tak best gakk...
terpaksa laa masuk kandang rimau mengaum...main ngan ikan pari kena libat ngan ekor (hehehehe mcm pengacara crocodile hunter).....
tp aku ok jerkk...keluar sebagai org yg berguna....takde lak jadi binatang kat zoo negara....
yg penting skrang ni hati....kawan2 sekeliling....
kalau ko rasa UUM tu mcm zoo....sewa kete gi penang...
bukan jauh pon....2 jam jerk perjlnan....
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2006 05:09 PM | Show all posts
.......elok2lah kebebasan utk keluar dr kawasan U diketatkan...lagipun UUM tu byk kes2 maksiat........tempat belajar ok,kemudahan lengkap,pensyarah cukop kira sesuailah duk situ...walaupun U tu duk cerok hutan takkan kuliah dibuat di bawah pokok ketum.......





Originally posted by pejuang_abadi at 19-8-2006 05:12 PM
saya nak komen sikit
saya ada dapat maklumat dari pelajar dan kakitangan uum
bahawa uum sekarang nie teruk
pelajarnya macam duduk dalam zoo
selalu jer kena spot check
dan setiap hari ada jer p ...
Reply

Use magic Report

Ibnu_Sabil This user has been deleted
Post time 10-9-2006 11:47 PM | Show all posts

Jangan buat lecehhhh

Aku ni bekas student UUM. Aku tak pula rasa macam yang ngko cakap tu. Ok jerr..sebab aku pergi UUM tu sebab nak belajar. Tapi kalau ada yang pergi dgn niat lain..aku tak tau lah pulaaa...Apa pun aku syukor dapat belajar kat UUM.
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2006 04:23 PM | Show all posts
.
.
tak puas hati komlen je kat news papaer

atau guna MPP
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2006 12:34 AM | Show all posts
Originally posted by terubok at 13-9-2006 04:23 PM
.
.
tak puas hati komlen je kat news papaer

atau guna MPP


:setuju:
ape lagi..pi la komplen..kot2 sok kuar paper kot
Reply

Use magic Report

nanba This user has been deleted
Post time 14-9-2006 06:58 AM | Show all posts
Smua tgh marah ni...hehehe...  
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2006 10:42 AM | Show all posts
hmmm...apa yang i tenguk, penjuang nih cam anti UUM.  Kalaus macam2 tentang uum dia kritik sampaikan restoran berhantu dekat2 UUM.  Kawalan perlu terhadap pelajar2 ini di mana pun anda belajar.  Jadi apa2 pada pelajar, UUM juga yg nak kena tanggung.  Ibu bapa dah beri kepercayaan kepada universiti.  Jadi tak salah kalau nak sport check ke, apa ke semua tu memang peraturan.  Kalau keja pun selalu gak kena audit.  Kita nih sebagai manusia kalau tak di sport check cam tu, memang akan leka.  Jangan la terlalu fikir yg tak baik saja, banyak yang baiknya.  Fikir2 kan la....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.074168s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list