Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123
Return to list New
5250
View
57
Reply

[PENDAPAT] Klu org dtg umah tergempau...!

[Copy link]

Author: gnelmack       Show all posts   Read mode

Post time 21-8-2006 06:49 PM | Show all posts
klu org tergempaq dtg umah, aku bwk gi mkn kat subaidah je . . malas nak masak.
tapi kalau org dtg umah, pukol 12tgh malam cam ne lak ek.
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2006 07:25 PM | Show all posts

Reply #40 gnelmack's post

akan kuusahakan kak ipa ipa ku
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-8-2006 03:25 PM | Show all posts
Originally posted by ummy43 at 21-8-2006 06:49 PM
klu org tergempaq dtg umah, aku bwk gi mkn kat subaidah je . . malas nak masak.
tapi kalau org dtg umah, pukol 12tgh malam cam ne lak ek.


subaidah?? sekali je gnel pernah g situ... tekak tak bape mau lah..adehhhh...... :cry:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-8-2006 03:27 PM | Show all posts
aku agak...umah aku tu..mmg org suka nk dtg tergempau jelah..

smlm...org tua aku nk dtg..sibaik dah singgah p.mlm siap2..jadi..adelah makanan dibawak nye...

selamaattt.... klu idak..mane ku nk kais kan mlm2 ari tu... :lol
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2006 03:38 PM | Show all posts

Reply #44 gnelmack's post

hehehe..tergempauu jek orang datang umah ko ekk..:pmuka:
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2006 03:43 PM | Show all posts

Reply #45 stats's post

ehehehheheh...stats
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2006 11:00 PM | Show all posts
Originally posted by gnelmack at 23-8-2006 03:27 PM
aku agak...umah aku tu..mmg org suka nk dtg tergempau jelah..

smlm...org tua aku nk dtg..sibaik dah singgah p.mlm siap2..jadi..adelah makanan dibawak nye...

selamaattt.... klu idak..mane ku n ...



nape gmel, ko ade nmpk ape2 ke? alamak, tak mau la aku gi situ lagi . .
statement ko menakotkan aku . . citer la nape.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-8-2006 09:04 AM | Show all posts
Originally posted by ummy43 at 24-8-2006 11:00 PM


nape gmel, ko ade nmpk ape2 ke? alamak, tak mau la aku gi situ lagi . .
statement ko menakotkan aku . . citer la nape.


taklah....tak pernah nampak pe2 pelik pung... :jeling:

tapi...tekak ni...mmg tak lalu...sebab nye...........

dulu..klu ko tau..kat Senyum Batu Berendam tu de satu kedai 24hrs mamak nye...siap pakai songkok...ayat2 kat dinding sane sini..

tapi..kan mamak muslim pun..!!! start dr ku tau tu lah..aku tak lalu lagi kedai mamak ni...

org lain..takde hal kot..korg jgn ikutkan sgt aku ni....
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2006 09:12 AM | Show all posts
Originally posted by gnelmack at 25-8-2006 09:04 AM


taklah....tak pernah nampak pe2 pelik pung... :jeling:

tapi...tekak ni...mmg tak lalu...sebab nye...........

dulu..klu ko tau..kat Senyum Batu Berendam tu de satu kedai 24hrs mamak nye... ...


ow.. setuju tue...
kat KL nie pun berlambak kedai mamak..
ade sticker halah JAKIM lagi..
tapi letak patung lembu depan kedai...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-8-2006 09:24 AM | Show all posts
haaa..tulah pasal.....tu semua buat aku tak lalu tu.... :lol
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2006 05:11 PM | Show all posts
dtg rumah tergempau ..adeih paling tak minatt ...masa tuh , kita tgh relax2 ke..rumah tgh kelam kabut lg..adeih bengang aa !~tp tetamu harus dirai..so terpaksa gak layan..dlm dlm kepenatan la..
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2006 08:07 PM | Show all posts
Kat Australia ni memang tak de tetamu datang tanpa diundang. Culture kat sini memang cam tu. Hari raya pun kita tak bertandang ke rumah kenalan kalau orang tu tak invite.
Tak macam kat Malaysia dulu, tetamu datang rumah sesukahati dia je. Hari raya lagi la kan.....
Anyway, kalau tetamu tak diundang datang I jemput minum cuppocino, latte etc....hidangkan jugak cake atau cookies...sebab I sekarang ni rajin masak dan bake....
ada sapa2 nak datang rumah plat..???
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-8-2006 08:33 AM | Show all posts
Originally posted by platinum8 at 28-8-2006 08:07 PM
Kat Australia ni memang tak de tetamu datang tanpa diundang. Culture kat sini memang cam tu. Hari raya pun kita tak bertandang ke rumah kenalan kalau orang tu tak invite.
Tak macam kat Malaysia d ...


klu dekat...tak payah ajak plat ooiii..mmg gnel terjah je....sebab cookies dah memanggil2 tu.... bestt........... :geram:

antu cookiesss.... :pmuka:
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2006 08:36 AM | Show all posts

Reply #53 gnelmack's post

haii gnell:hatdown:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-8-2006 08:36 AM | Show all posts
Originally posted by lovewife at 28-8-2006 05:11 PM
dtg rumah tergempau ..adeih paling tak minatt ...masa tuh , kita tgh relax2 ke..rumah tgh kelam kabut lg..adeih bengang aa !~tp tetamu harus dirai..so terpaksa gak layan..dlm dlm kepenatan la..


betul tu...dlm penat pun..mesti mau layan...

kan klu org dtg tu..bawa rezeki...dan mereka pulang tu..membawa segala yg tak elok dlm umah kita tu.... :lebai:

gnel selalu pikir gitu aaa...pasal klu tak kang..mulut nk mengomel org dtg itu ini..... )(*^*&&*((*)(*

(tak baik aku..tapi....tu dulu.....skrg......tidak lagi...)  
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2006 09:56 PM | Show all posts
Originally posted by gnelmack at 29-8-2006 08:33 AM


klu dekat...tak payah ajak plat ooiii..mmg gnel terjah je....sebab cookies dah memanggil2 tu.... bestt........... :geram:

antu cookiesss.... :pmuka:


ahhh...takkuuuuuuutttt...antu cookies nak datang umahhhh.....he he...gurau je k...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-8-2006 08:47 AM | Show all posts
Originally posted by stats at 29-8-2006 08:36 AM
haii gnell:hatdown:


semekummmmmm.... :hatdown:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-8-2006 08:50 AM | Show all posts
Originally posted by platinum8 at 29-8-2006 09:56 PM


ahhh...takkuuuuuuutttt...antu cookies nak datang umahhhh.....he he...gurau je k...



eeeee..... :geram: tak bleh tahan cookies......

tapi kan...cokelat gnel tak makan.....cookies bleh..dia pun de cokelat gak kan??

*psssttt...sok i nk g langkawi...de sesape nk itot???? :lol
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.085918s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list