Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
24121
View
193
Reply

Emak aku GILA!

 Close [Copy link]

Author: misery       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 20-8-2006 01:25 AM | Show all posts
Originally posted by Mia_Sara at 19-8-2006 01:24 PM



Paling malas nak layan bebudak macam ni. Mengada ngada. Mak tu satu jelah dalam dunia..leceh , cerewet , komplen atau apa saja..tetap mak.!

Besar sangat ke pengorbanan dan susah sangat ke ...



ko kate ape? malas layan bebudak mcm ni? wei, bebudak mcm kitorang ni xde perasaan ke? ko x penah jd bebudak mcm kitorang ke? kalo malas layan. ko nye posting x dialu2kan pon.

ko x kene mcm ni, bole la ko ckp. mengada2 ko kate? kalo mengade2 x pyh reply la. buat skt mata je. mmg btol mak tu 1. dahtu ko nak aku luah masalah aku kat mane lg? name pon thread ni persona lprob. so kalo ko x suke bace topik mcm ni dr bebudak mcm aku ni, x pyh la ko contribute ape2. time kasih. babai.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-8-2006 01:31 AM | Show all posts
Originally posted by artgeex at 20-8-2006 12:53 AM
mula2 aku ingatkan hal besar, rupanya... eheheh maaf cakapla, agak harsh jugak kau kata mak kau dah gile hanya sebab problem yang kau sebut tu.. biar aku rephrase balik poblem kau

1) mak kau tak ...




itula aku kate, org yg x lalui x tau cemane rasenye. sbb yg buat kite tu bkn org lain. mak sendiri! aku bkn anak angkat atau anak tiri. aku nye taraf same mc madik beradik yg lain. tp ak uxde kedudukan dlm umah ni. keadaan tu yg org x phm. cube kalo ko, dah dewasa, x diberi buat ape ko nak. so kalo ko x merase ko xperlu ckp la. mane ko tau org lain x ckp mak dia gile? ada je byk kes sampai bunuh mak. sbb mak dorang ada antaranye yg semcm ni. tp aku x segile tu. trok2 mak kau pon, aku syggg dia. dan aku tau dia pon syg aku.

ehe yg aku sebot mak aku gile sme org nampak aku jahat. yg aku sebot dia 1-1nye mak aku, aku syg dia, aku itu dan ini pd mak aku, xde pon ko nak puji. yg aku ckp ak usedar dia mak aku tu sume xde plak ko nak nampak...
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2006 01:33 AM | Show all posts
wra kesian bila baca kisah misery & cymax ni.... mmg kekadang ada keadaan yg buat kita tension sesgt. hope you berdua tabah...
wra dulu pun penah gak ada rasa marah kat mak tp bila dah besar & duk jauh, rasa rindu sgt kat mak & ayah sampai kekadang tu rasa berdosa sgt lak suka lawan & marah2 dulu
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2006 12:19 PM | Show all posts
Originally posted by misery at 20-8-2006 01:31 AM




itula aku kate, org yg x lalui x tau cemane rasenye. sbb yg buat kite tu bkn org lain. mak sendiri! aku bkn anak angkat atau anak tiri. aku nye taraf same mc madik beradik yg lain. tp ak ux ...


perkara ni kita kena ambil banyak faktor.. kau umurberapa? 21 tahun kan? so kita back into basic:

1) mak kau umur berapa?
2) selama ni sapa sapot kau? i mean sekolah, makan pakai, sapa? mak kau ke bapak kau?
3) cuba kau rewind balik dari saat kau kecik sampai kau besar. berapa kali kau kena marah? atau berapa kali kau marah mak kau sebab tak beli samting ke, or tak buat samting yang kau nak ke

banyak lagi kena trace kenapa aku cakap kau tak patut bagitau the whole world yang mak kau gila.. aku ada experience tengok orang yang mak dia tak der langsung macam mak kau, dia tak sayang kat anak dia, dia suh keja yang 'bukan2' (compare to mak kau yang mintak kau tak keja teman dia kat rumah) bila kawen lain mak orang tu tak peduli langsung kat anak dia, lantak pi kat anak dia nak jadi apa, sampai anak2 dia dah tak jadi orang, ada anak luar nikah semua, dia tak ambil peduli seolah2 orang tu bukan anak dia

bagi aku apa yang berlaku antara kau dan mak kau cuma ketakngaman saje.. maybe mak kau boring..maybe kau yang boring dok rumah.. maybe ada yang mak kau simpan.. maybe ada masalah lain.. sebab aku still tak nampak lagi, unless kau ada citer lain yang kuat untuk kau kata kat sini mak kau gila, aku still cakap tak patut..
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2006 12:19 PM | Show all posts
and plus aku tak cakap kau jahat, cuma aku tak rasa kau patut cakap mak kau gila..
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2006 12:24 PM | Show all posts
rindunyaaa kat mak aku:cry:
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2006 12:26 PM | Show all posts
misery, ko cari la keja cecepat nak.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-8-2006 03:59 PM | Show all posts
Originally posted by wra at 20-8-2006 01:33 AM
wra kesian bila baca kisah misery & cymax ni.... mmg kekadang ada keadaan yg buat kita tension sesgt. hope you berdua tabah...
wra dulu pun penah gak ada rasa marah kat mak tp bila dah besar & ...



wra, dr aku kecik, mmg xtau la ape silap salah nye, x ngam lansung same mak. mungkin sbb mak aku lg suke anak lelaki. aku ada abg. so abg la yg dpt attention lebey. tp bile aku kuar, dia lyn aku mcm lelaki. bile anak ke-3, pompuan, so dia mcm suke la plak so dia layan yg ke-3 ni mcm baby girl la. aku plak mmg dia lyn lebih kasar dr abg aku... ntah la. mungkin aku anak tgh, so everything aku kene share. aku x kesah tp jgn la treat aku mcm ni. aku dah dewasa n abes blaja. aku teringin gak nak keje mcm org lain. kumpol duit sendiri beli harte.

ada forumer yg kate biar la kalo mak aku x bg aku keje. cube kalo dorang kat tempat aku. dah abes blaja dok umah abeskn beras. mestila aku teringin nak ada duit kocek sendiri. nak kuar jln pon aku masih mintak ayah aku duit poket. akhirnye skang aku mmg xde duit poket sbb aku dah terlalu segan nak mintak...

aku dulu masa gi blaja, mmg rase mcm ko rase. bile jauh, makin rindu n syg. tp ni bile blk umah, dok umah blk, ni plak yg jd. btol ada forumer tu kate. dekat2 bau taik, jauh2 bau wangi....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-8-2006 04:03 PM | Show all posts
Originally posted by artgeex at 20-8-2006 12:19 PM


perkara ni kita kena ambil banyak faktor.. kau umurberapa? 21 tahun kan? so kita back into basic:

1) mak kau umur berapa?
2) selama ni sapa sapot kau? i mean sekolah, makan pakai, sapa? mak ...



biar aku ingatkan ko 1 perkara penting dlm idop ni. mmg fitrah kejadian manusia, bile dah abes blaja dia akan bekerja. aku ni dah tua bangka, blaja abes dah. dan layak bekerje. aku pon nak rase duit poket sendiri beli brg sendiri, harte sendiri. mungkin ko x rase keinginan ni sume kot tu sbb ko soh aku ikot je ckp mak aku. x pyh keje...

org gile je yg xnak keje. buat pengetahuan ko n org lain, aku ni dr skolah, seorang yg ambitious dan sentiasa bz dgn keje. so mcm mane aku nak idop mcm ni? bkn soal aku x suke dok umah la. ko x keje, dok umah je, tentu rase idop ko useless. tu la aku kate ko x kene ko xtau rasenye. agaknye ko suke kot kalo x pyh keje, dok umah mkn tido jek...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-8-2006 04:05 PM | Show all posts
Originally posted by salju_putih at 20-8-2006 12:26 PM
misery, ko cari la keja cecepat nak.



adei salju, mmg aku nak cari dan dah cari pon. tp x dibenarkan... ntah la aku pon sampai dah x tau nak explain. bile aku fikir mmg aku rase mak aku ni abnormal lak. aku nak pegang duit poket sendiriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. uwaaaaaaaaaaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2006 08:20 PM | Show all posts
misery, i am not arguing about u wanna work, or u wanna have ur own life.. i know at some part, u do have a point untuk rasa marah.. it is just that, aku agak kurang setuju bila kau cakap mak kau gila.. gila tu adalah tak siuman, tak siuman tu adalah orang yang takder otak nak fikir.. sampai ke tahap tu ker mak kau kau nak letakkan? pasal kau nak keja, pasal kau nak ada life, aku dah cakap awal2 yang aku memang setuju kau terus terang dengan mak kau.. yang cuma aku agak kesal, walau aku ni takder kaitan dengan life kau, adalah kau leh kata mak kau gila

maybe kau rasa, ni dunia internet, ko leh cakap apa kau suka.. tapi kau kena ingat gak, Allah pun wujud gak dalam dunia internet ni..

itu jer.. malas aku nak bertekak.. point aku cuma satu, aku kesal kau kata mak kau gila sebab benda2 yang berlaku dalam hidup kau

sekian, harap maklumat
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2006 08:44 AM | Show all posts
Originally posted by misery at 20-8-2006 04:05 PM



adei salju, mmg aku nak cari dan dah cari pon. tp x dibenarkan... ntah la aku pon sampai dah x tau nak explain. bile aku fikir mmg aku rase mak aku ni abnormal lak. aku nak pegang duit poket  ...



adik adik...cuba jangan cepat marah.... memanglah ayat ayat provoke, tapi cuba adik adik lihat ia dari sudut yang positif.

macam nilah ... akak ni ... mmg selalu ada selesih faham dgn mak dan ayah... tapi akak banyak mengalah. Sebab pada akak..no point ..apa sekalipun ..mak bapak tetap akan melihat setiap tindak tanduk mereka ni betul. Betul atau salah... jauh lebih bijak jika kita ikut rentak mereka. Banyak manfaatnya. Dapat pahala dan InsyaAllah Allah akan lembutkan hati mak tu.

okay ...saya nak ke spital.
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2006 06:42 PM | Show all posts
Originally posted by Mia_Sara at 21-8-2006 08:44 AM



adik adik...cuba jangan cepat marah.... memanglah ayat ayat provoke, tapi cuba adik adik lihat ia dari sudut yang positif.

macam nilah ... akak ni ... mmg selalu ada selesih faham dgn mak ...

nape nak gi spital?
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2006 09:21 PM | Show all posts
aku rasa tak salah nak luahkan perasaan tapi jaga la perka taan yang digunakan.. dulu aku pun mcm tu jugak.. benci ni toksah nak kata la tahap tertinggi dalam carta.. tapi as umur aku meningkat aku dah reti tgk dari sudut yang berbeza.. bukan dari sudut amarah tapi cuba memahami kenapa mak jadik mcm dia tu.. so sekarang aku ngan mak dah ok.. kalo dulu aku rasa nak jadik pembunuh jer tapi sekarang aku takut kalo mak aku mati n aku tak sempat berbakti.. ini lah yang dikatakan masa n umur akan menjadi ubat segala-gala nyer...
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2006 12:19 AM | Show all posts
tapi kekadang btul laa.. macam aku, aku rasa elok duk jauh dari mak..jumpa jarang2 elok jer... kalo dah besar duk ngan mak bleh jadi semak pala..dia buat kita ni mcm kita kecik lagi..kita dah besar2 nih bukan suka di arah itu ini..konon2 dah boleh berdikari, tau pikir sniri..kekadang tension boleh buat kita menderhaka.. jawab kasar skit dah senget bahu sbelah..isk isk
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-8-2006 12:08 PM | Show all posts
ape la korang ni. well utk forumer yg kate jaga bahasa n so on... n artgeex kate 'gila tu adalah tak siuman, tak siuman tu adalah orang yang takder otak nak fikir'...

well ko silap. org yg ada otak nak fikir dan siuman tp berfikir mcm org yg xde fikiran aka org gila... lg gila dr org gila sendiri. dan pd yg kate soal mengalah tu sume, well, mengalah tu mmg kamus idop aku sejak kecik. kalo aku x mengalah, aku dah lari dr umah. sbb mengalah la aku terime je. so jgn la bg nasihat mcm ni seolah2 aku ni kaki lawan n so on. padahal aku senyap jek.

pada yg x memahami situasi semcm ni, x perlu balas sbb kata2 korang cume menambah benci di hati. bkn memberi dorongan. setakat nasihat mcm forumer lain kat page blakang, aku terima. tp kalo kate2 korang mcm soh itu n ini sedangkn mmg aku buat korang bg contoh diri korang yg mengalah pd mak ayah n so on, x membantu sbbnye telah aku nyatakan dlm posting, ape yg penah dan telah aku lakukan utk atasi sume masalah. korang yg semcm ini bukan pembaca yg baik sbb x bace dgn lengkap ape aku luahkn. cume tau nak tunjuk bagus, pandai dan kondem org. kat sini tempat kite kongsi pengalaman dan luah perasaan.

pd yg tidak senasib mcm aku dan forumer lain, ucapkan alhamdulillah dgn segala kurniaan tuhan. pd yg senasib mcm aku, alhamdulillah dan semoga hidop kite bertambah baik hari ke hari...

ape sekalipon, aku pasti Allah maha mengetahui yg tersirat or tersurat dlm hati aku. dan perkataan gile tu, aku tau Allah paham. bkn niat aku nak ckp mak aku gila yg bunyi umpama aku kate mak aku bodoh atau sial. ni contoh. aku x bermaksud mcm tu. ape pon x perlu aku terangkn. kalo korang kat tempat aku br korang tau betape gilanya sume ini...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-8-2006 12:18 PM | Show all posts
Originally posted by artgeex at 20-8-2006 12:19 PM


perkara ni kita kena ambil banyak faktor.. kau umurberapa? 21 tahun kan? so kita back into basic:

1) mak kau umur berapa?
2) selama ni sapa sapot kau? i mean sekolah, makan pakai, sapa? mak ...



cube ko bace blk posting ko ni. mak aku bkn perempuan jalang, mak aku seorang ibu. so expectation aku pd dia sgt tinggi sbg ibu. kenape aku nak compare mak aku mcm pompuan jalang yg soh anak dia keje yg 'bukan2' tu? ko ni kalo nak bg contoh pon, biar kene pd tajuk. pd aku tu bukan mak kalo soh anak buat mcm tu. tu binatang. yg ko ckp psl anak luar nikah apasal? adatlah kalo pompuan ada anak luar nikah, x perlu anak2 luar nikah dia expect lebih2!!! ko nak berposting pon biar tau pucuk pangkal. jgn nak tunjuk pandai tp ckp kosong sbenanye...
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2006 02:50 PM | Show all posts
aku pernah dalam situasi ni dulu... tp bila umo meningkat n duk jauh dari mak ni... alhamdulillah sume dah ok... n alhamdulillah mak aku xde nak pilih kasih antara anak2...

cuma cadangan aku je la kan...

drp apa yg aku baca... nko ni dah kawin... cuma x dok sekali ngan asben jek...

apa kata ko bg alasan kat mak ko pasal nak keje tu... ckp kat dia ko nak kumpul duit utk masa depan ko... sok2 kalo ade anak camne? dengan asben nko yg dia sendiri pon x stabil... nak kena pk gak tu... n tanya pendapat laki nko... camne nak buat...

sebab ko dah kawin... pepe pun ko kena dapatkan izin laki ko dari mak ko... bukanlah nak membelakangkan mak pulak, tp dah dalam hukum pun bila sorang pompuan tu dah kawin, mmg dia mesti denga ckp asben dari mak dia selagi x melanggar syariat...
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2006 03:38 PM | Show all posts
im jugak penah melalui pengalaman camni. mak selalu menangkan oang lain. tapi cara im berbeza plak. im tunjukkan yang im lebih pandai dari yang lain. hasilnya im soang yang masuk universiti berbanding adik badik yang lain.
masa im kecik2 dulu im tension ngan mak sebab mak im kuat membebel. dalam hati im selalu doa naper mak tak cepat mati. masa dulu im pecaya kalau kita nyabong kaki (meniarap sambil angkat kaki ke belakang), mak cepat mati. so, bila im baca buku, im suka baca sambil meniarap, pastu im doa, mak cepat mati, mak cepat mati....hehehehe...jahat betul im....
bila im dah dewasa dan jadik sorang ibu, baru im dapat rasakan betapa susahnya menjaga anak....ntahlerrr....now im ngan mak dah ok. mak plak selalu mintak tolong dari im....
misery, cubalah buat yang terbaik. im rasa misery kena kuar dari rumah dan carik kerja. bila misery takder kat umah, barulah mak misery akan rasa kehilangan...lelama nanti baru dia akan appreciate kewujudan misery....insyaallah....
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2006 02:56 AM | Show all posts
pergh marahnyer.. buat rapping mesti besh.....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.085191s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list