Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
24271
View
193
Reply

Emak aku GILA!

 Close [Copy link]

Author: misery       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 16-8-2006 10:05 PM | Show all posts
Originally posted by ReksakseHuduh23 at 16-8-2006 09:53 PM
hai lah..alang2 ko bukak topic ni misery..aku tompang je le.. sari dua ni aku terbengang ngan mak aku lg.. mcm biasa.. bile aku bengang..aku dok bilik..nanges.. td aku terhempas pintu bilik kuat..s ...



ahaha xpe. sila2. join la sini kalo ada prob nak luah. aku paham. aku pon tension dow. tp dah xtau cemane nak bikin lg. ni je la masalah ari2 sampai xtau dah nak buat ape... ko ni umur brape? mak2 ni mmg mcm ni ke perangai? tu la aku pon slalu fikir. patotnye mak aku besyukur dpt anak mcm aku yg x penah bg dia masalah apetah lg bg dia malu... tp dia treat kite mcm kite ni bermasalah besooo la plak.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-8-2006 11:54 PM | Show all posts
Originally posted by ct_og at 16-8-2006 08:42 PM
Apa khabar Misery?  Masih begang? Ke dah sejuk?  Dulupun saya selalu ada rasa macam ni... serba tak adil rasanya... tapi Alhamdulillah sorang insan memujuk... katanya, "Kalau awak rasa awak ba ...



ct, thanx bg support. yeah sy pon pegang pd kate2 ni. cume bile stress sgt, sy tension. kat sini jek tempat nak luah masalah. mustahil utk sy cite pd org keliling...
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2006 10:32 AM | Show all posts

misery... aku pun mcm ko dulu...

masa otto remaja pun otto kena mcm misery. aku dgn mak aku tak ngam langsung. abah aku pun pening tengok kitorang anak beranak. kat dapur aku hanya boleh tolong potong2 dan sediakan bahan. sampai skrg aku tak minat memasak. aku blajar masak masa study, duduk sendiri.

yg peliknya, masa tu mak aku bekalkan aku resipi macam2... semua yg tak pernah dia ajar aku masak. very the hairan.

sebenornya mak aku tak bagi aku gi study overseas. dia nak aku study local je. kalau boleh kat uni yg kat paling dekat dgn umah. tapi aku slowtalk dgn abah, so dpt gak aku pergi.

the best thing is - bila dah berjauhan baru timbul rasa rindu!

bila aku start kerja, aku dok sendiri. most weekends aku balik umah mak. bila camtu, hubungan kami baik. tapi kalau bila aku pindah balik umah dia, hancurrrrr! gaduh balik.

so aku concludekan... aku dgn mak aku sayang each other, tapi kami tak boleh stay together for long periods. kami lebih sesuai jumpa kadang-kadang dan berbual setiap hari dalam tepon. baru aman damai. i hope i'll have a better relationship with my doter...

tak taulah whether this formula will work for misery tapi 'distance does make the heart grow fonder'
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2006 04:27 PM | Show all posts
marah nye aku ngan mak aku nii.. psl nk gi convo aku yg skali idup ni pon berkira..padahal ni satu2 nye convo ank dia bleh pegi...arghh..nk je aku jerit takyah dtg pon takpeeeeeee
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2006 09:49 PM | Show all posts
huhuhu
kecian kat korang
sabo jelah
aku nak bagi nasihat pon x pandai
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2006 11:31 PM | Show all posts
Leona memang selalu la kecik hati dgn mak.  Bukan apa, mak ni susah sgt nak nampak kebaikan leona ni, asyik2 anak org lain juga la yang baik. Dah tu mulut laser lagik.

Tapi sekarang leona buat donno je sebab leona insaf dimana leona menyaksikan sendiri betapa kasih ibu dibawa kesyurga. Ceritanya mcm ni: dulu2 leona dan arwah kakak selalu ngumpat2 fasal mak. Kita org mcm tertekan sgt. Tapi Allah nak tunjuk, walau macam mana 'tak baik' nya perangai mak kita tapi kasih mereka adalah sebenar2 kasih.  Ini terbukti apabila arwah kakak sakit tenat selama 2 tahun, mak lah yang menjaganya siang malam, duit simpanan habis untuk mengubati arwah walaupun doktor dah cakap arwah tak ada harapan lagi untuk sembuh. Mak sanggup tinggalkan segala aktiviti2 sosialnya untuk bersama arwah. Semua ini cukup menginsafkan leona, walaupun kadang2 tu rasa hangin satu badan kerana mak.
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2006 11:34 PM | Show all posts
Memang susah hendak puaskan hati ibu bapa terutama ibu. Bab-bab pilih kasih selalu kedengaran. Ibu-ibu yang mementingkan atau melebihkan anak lelaki memang wujud sejak berzaman. Pergaduhan dan hubungan kurang mesra dengan ibu tetap wujud dalam mana-mana budaya. Hilang sabar, terkeluarlah kata-kata yang akhirnya melukakan hati sendiri walaupun ada perasaan lega. Wujud konflik ibu-anak. Lazimnya, anak-anak seringkali diingatkan bersabar banyak-banyak dan ibu bapa selalunya dipersalahkan sekiranya anak bertindak liar. Begitu lah...

Saya cuma ingin menyarankan kepada kita semua untuk mengukuhkan hubungan sesama insan ini: ibu-anak atau sesiapa saja. Setiap kali selepas solat, sedekahkan al-fatihah kepada ibu atau sesiapa sahaja sama ada yang masih hidup atau mati. Insya Allah...
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2006 11:05 AM | Show all posts
dulu mak dan kakak sexytery selalu gaduh. tak tau la apa puncanya. yang si kakak  ni malas kot so itu pasal mak selallu membebel. tapi alhamdulillah sexytery tak pulak gado2 ngan mak, mungkin sextery ni tak banyak cakap. ikut je kata mak.
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2006 11:59 AM | Show all posts
aku terasa sedih laks denga..uhuhu..
semoga sumer d rahmati Allah swt..
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2006 12:11 PM | Show all posts
Originally posted by Mimpi at 12-8-2006 04:46 PM
adik kenapa ckp dgn mak adik macamtu.. tu kira dah jadi anak kurang ajar berdosa besar
kalau nak melawan mak jgn sesekali meninggi suara.. kenapalah adik mcmni seharusnya
adik kenalah byk2 bersab ...


x jugak..kengkadang tu kn tgk parents tu balik..kalo asyik kn kondem memanjang sesaper pon leh jadik bengang cam cik misery tue..
btw..aku simpati ngan ko misery..:hatdown:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-8-2006 12:18 PM | Show all posts
Originally posted by otto at 17-8-2006 10:32 AM
masa otto remaja pun otto kena mcm misery. aku dgn mak aku tak ngam langsung. abah aku pun pening tengok kitorang anak beranak. kat dapur aku hanya boleh tolong potong2 dan sediakan bahan. sampai s ...



otto, keadaan ko yg mcm ni sebijik mcm aku. aku pon mmg conclude kan, aku xleh jumpe ari2 ngan mak aku. on the fon ari2 xpe. lg syg n makin rindu. bile dpn2, hancur.... same la keadaan kite ni. tu la cume skang aku dok same mak aku blk lps abes blaja. kalo x dpt keje pas ni, aku nak gi sambung blaja blk la. abes cite...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-8-2006 12:24 PM | Show all posts
Originally posted by ReksakseHuduh23 at 17-8-2006 04:27 PM
marah nye aku ngan mak aku nii.. psl nk gi convo aku yg skali idup ni pon berkira..padahal ni satu2 nye convo ank dia bleh pegi...arghh..nk je aku jerit takyah dtg pon takpeeeeeee



kalo mak aku lak, tang bende keramaian ni dia suke. mesti dia contribute n sebok nak gi. mak ko cenggini laks... dah la wei. ko gi je amik sorang. abes cite. x pyh gado2. lps amik ko cabot blk umah. x pyh dok sane nanti sume org tanye mane mak ko... susah2 ak uje la pegi bg pihak mak ko...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-8-2006 12:52 PM | Show all posts
Originally posted by Leona at 17-8-2006 11:31 PM
Leona memang selalu la kecik hati dgn mak.  Bukan apa, mak ni susah sgt nak nampak kebaikan leona ni, asyik2 anak org lain juga la yang baik. Dah tu mulut laser lagik.

Tapi sekarang leona buat  ...



mmg btol... mak walau buruk cemane, skt pening kite dia jaga. buruk dia, pasti aad kebaikan yg cume tuhan je mampu balas...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-8-2006 01:01 PM | Show all posts
Originally posted by carrie_connie at 18-8-2006 12:11 PM


x jugak..kengkadang tu kn tgk parents tu balik..kalo asyik kn kondem memanjang sesaper pon leh jadik bengang cam cik misery tue..
btw..aku simpati ngan ko misery..:hatdown:



hmmmm idop ni mmg mcm2 kan. ditelan mati mak. diluah mati bapak
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2006 01:52 PM | Show all posts
Originally posted by misery at 18-8-2006 12:24 PM



kalo mak aku lak, tang bende keramaian ni dia suke. mesti dia contribute n sebok nak gi. mak ko cenggini laks... dah la wei. ko gi je amik sorang. abes cite. x pyh gado2. lps amik ko cabot bl ...

adik bradik aku yg lain smangat je nk pegi awal.. aku pon suh seme dtg hari jumaat walopon convo hari ahad.. alang2 dpt berkumpol ramai2..pe slh nye spend masa lebih sket..alih2 mak aku tknk dtg awl.. kang kene bayo hotel byk.. terpakse le seme dtg hari sabtu.. grrrr.. geram nyeee..

pastu td aku kecik ati lg ngan mak ayah aku.. apasal la lately nii aku salu sgt sensitip.. aku dpt tahu mak ayah aku plan wat family vacation kat langkawi plak.. buat kali kedua nye derang bincang tanpa mskkan aku skali sebijik mcm kes family vacation kat cameron dulu.. elok je aku da beli tiket flight gi labuan 12/11.. dan2 derang plan gi langkawi 18/11.. layak tak aku kecik ati.. nk buat family vacation bia la seme org available.. pastu aku tk thn sgt td..aku nanges.. mak aku leh ckp tkyah nanges.. dia tk plan pon nk gi langkawi tu.. ye la tu tk plan... kalo tk plan..mcm mane adik bradik aku yg lain bleh nk join.. kalo btol la niat derang nk gi vacation tk mo aku join..jgn la sampai aku tahuu.. :geram::geram::geram: da la kes cameron hari tu pon aku tk abis kecik ati lg.. timbul plak plan gi langkawi.. kang aku simpan dendam kang aku gak yg dosa..
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2006 05:42 PM | Show all posts

Reply #13 mr_mrs_smith's post

Tengok kartun xde gak hilang marah tu.. saya dah byk alami tekanan jiwa camtu misery tu..

Rasa nak lari dari rumah pun ada.. time tu masih bwh tanggungan. Saya berazam keluar dari rumah lepas SPM dgn belajar bersungguh2.. akhirnya dpt keluar dari rumah tu, then belajar sambil bekerja dan akhirnya berjaya..

Hilang semua problem @ krisis dgn mak..
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2006 01:24 PM | Show all posts
Originally posted by misery at 12-8-2006 02:39 PM
aku tgh MARAH! aku tgh BENCI! aku tgh SAKIT HATI! aku tgh MKN HATI! tp ape pon, yang aku tau aku mmg tgh BENCI!!!!

mak aku ni GILA! mmg jahat untuk seorang anak ckp mak dia gila. tp kalo mmg bet ...



Paling malas nak layan bebudak macam ni. Mengada ngada. Mak tu satu jelah dalam dunia..leceh , cerewet , komplen atau apa saja..tetap mak.!

Besar sangat ke pengorbanan dan susah sangat ke ...beralah. Besar pahala dik. Kita ni dah la banyak dosa..so mak bapak je lah can untuk kita ada peluang masuk syurga.

THINK!!!! GROW UP!
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2006 11:49 PM | Show all posts
Originally posted by Mia_Sara at 19-8-2006 01:24 PM



Paling malas nak layan bebudak macam ni. Mengada ngada. Mak tu satu jelah dalam dunia..leceh , cerewet , komplen atau apa saja..tetap mak.!

Besar sangat ke pengorbanan dan susah sangat ke ...



aku tak setuju dgn ko.. org tgh marah, tgh emo, tgh hangin mana drang pk.. nak nak org panas baran mcm misery muehehe....

ko mmg la boleh ckp mcm tuh.. sbbnya ko tak duduk dkt tmpt dia atau tmpt2 forumer2 yg mengalami masalah yg sama..
mungkin takdir ko baik dgn mak kau.. tapi org lain tidak.. situasinya berbeza..

mmg lah syurga dibawah tapak kaki ibu.. tapi ko tak baca ke sme posting2 yg dah dibuat??? kalau blom check balik.

and aku plak PALING BENCIi bila jumpa posting mcm ko nih.. KO TAHU TAK NI BOARD PERSONAL PROBLEM???!!!
org boleh luahkan sme apa yg drang nak. AT least bila dia luah ke, post masalah drang.. drang lagi relieve ke apa ke. Itu sedikit sebanyak dapat membantu diaorg mengatasi masalah yg drang lalui. So at least give some support and sympathy. Kita semua dkt sini, masing..lalui mcm2 liku2 hidup, ada yg senang ada yg susah.

So dkt sini aku rasa ko yg kena THINK!!! GROW UP!!!
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2006 12:53 AM | Show all posts
mula2 aku ingatkan hal besar, rupanya... eheheh maaf cakapla, agak harsh jugak kau kata mak kau dah gile hanya sebab problem yang kau sebut tu.. biar aku rephrase balik poblem kau

1) mak kau tak pernah puas hati dengan apa kau buat
2) mak kau tak kasik kau keja
3) mak kau itu ini

tapi pada pandangan mata aku, none of the above boleh melayakkan kau cakap mak kau gila.. ada banyak lagi mak mak yang kejam kat luar sana, yang buat lebih giler nye dasyat dari apa mak kau buat, tapi anak2nya masih tak cakap maknya gila

tapi (tapi lagi) perbuatan kau berterus terang tu adalah sangat baik.. aku nasihatkan, kau berterus terang lagi dan lagi dan lagi dan lagi, CUMA janganlahsampai menengking semua, cakap jer dengan nada biasa.. biasanya orang yangcool down ni kata2 dia lagi lekat kat hati orang lain

sekian harap maklumat
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-8-2006 01:20 AM | Show all posts
Originally posted by ReksakseHuduh23 at 18-8-2006 01:52 PM

adik bradik aku yg lain smangat je nk pegi awal.. aku pon suh seme dtg hari jumaat walopon convo hari ahad.. alang2 dpt berkumpol ramai2..pe slh nye spend masa lebih sket..alih2 mak aku tknk dtg  ...



kesian siot ko ni... ape kate. ko blk je labuan. pasni ada pape trip ko buat bodo sampai ada yg ajak. ko bawak la hati. asik ikot ckp dorang je. ko pon ada hati n perasaan. mmg dendam x baik. kite pon xnak. tp cara dorang tu memakse kite berdendam dan berendam air mate!!!!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.107603s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list