Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
24287
View
193
Reply

Emak aku GILA!

 Close [Copy link]

Author: misery       Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-8-2006 02:39 PM | Show all posts |Read mode
aku tgh MARAH! aku tgh BENCI! aku tgh SAKIT HATI! aku tgh MKN HATI! tp ape pon, yang aku tau aku mmg tgh BENCI!!!!

mak aku ni GILA! mmg jahat untuk seorang anak ckp mak dia gila. tp kalo mmg betol nak buat cemane? salah gak ke? ada ke patot... arini ari sabtu. adik aku blk la sbb cuti. mcm biase dia kalo blk mesti nak ajak kitorang gi jln x pon kaur gi beli brg dia. ni 2 bende je la dia tau. dia dah ckp semlm, arini, ptg ni, nak kuar. aku kate ok. sbb mcm biase la. aku driver.

dah tau nak jln ptg, aku x phm kenape n ape mesti dia ajak mak aku kuar pepagi dlm kol 9. sampai kol 2 x blk2. bapak aku dah lapa. n dia ada janji nak jumpe org. bapak aku call, adik aku x jwb. lg la dia hangin. pastu tetibe dorang sampai umah. ayah aku tanye la apesal kuar lame sgt n dia ngadu dia lapa n nak kuar. mak aku kate kan ada anak dara dlm umah ni. tu pon xleh diharap!!!!

aku jwb tros sbb aku dah lame pendam bile org kondem aku. aku dah x daya nak simpan. aku ckp "kalo aku masak, kang nanti kate aku memandai, kan adik blk, for sure dia mintak mama masak lauk dia suke. aku mane tau. kang nanti x sudi plak korang nak mkn!!!" aku x berani nak memandai masak sotong n ayam yg mak aku dah kuarkn. sbb dah penah sekali. aku ringan tulang tolong masak time dia kuar. last2 blk dia kate dia xnak mkn lauk mcm tu. dia nak mkn lauk yg dia dah plan. sudahnye dia kate aku memandai2. start dr tu aku janji pd diri sendiri xkan sentuh kuali kecuali kalo aku sendiri yg nak mkn atau kalo ada org request...

pastu point yg tu aku dah jwb. dia dah xde point. dia ckp plak bende lain nak kondem aku. dia kate "ko ni, mmg xleh diharap. mcm mane aku kuar, mcm tu la umah ni bile aku blk!!!! dgn x vakum, x mop, x kemas ape pon, x cuci baju, x sidai baju..."

aku jwb jugak. pecah rekod aku ari ni. aku kate " kang kalo aku vakum, mama mesti vakum blk. kang aku mop, ko komplen ckp itu la ini la. kang aku cuci baju pastu sidai, ko mesti angkat blk baju tu n cuci blk. siap komplen n bebel. kang aku kemas umah, ko tgk nak sebijik2 pattern yg ko buat. padahal kalo dah aku kemas tu, aku juz buat je la mane yg cantek kat mate aku. tu pon jd kesalahan n ko komplen. so umah mama, saya xnak usik or sentuh. nanti dikate memandai." pastu aku point kat adik aku lak. aku kate " yg ko pandai sgt apasal? kan dah kate nak jln ptg ni, beli la skali brg ko. BERAPA BYK KALI NAK KENE BAWAK KO KUAR N PUASKAN HATI KO? dah tau pepagi mama tu bz byk keje kat umah kene buat. ko suruh mama anta ko apasal???. dan lgpon leh tunggu ptg. keluar sekali n beli sekali. apasal nak kene buat mcm ni? harini, aku x benarkn sape2 pakai kete aku dan kuar umah. asik aku je dgr ckp org. org lansung asik pijak kepale aku."

dia marah bile aku jwb mc tu pastu abes sume bende dia ungkit... semlm n kelmarin aku ada kuar. kelmarin dr kol 12-7 br blk. semlm kol 5 kuar tp kol 730 blk dah... dia ckp "time ko nak gi jln, aku x kacau pon, time aku jln, org dah sebok mencarik!!! korang ni mmg zalim kat mama. korang kuar mama xde pon dok call."
aku jwb!!! aku kate "aku kuar br 2kali berbanding aku dok umah n bawak korang jln 3333kali n jd driver 7777777kali, x penah aku bising pon, mmg la ko x call, masalahnye br sejak 2 menjak ni ko x call, utk semlm n kelmarin mmg pecah rekod mama x call. aku pon dok tertanya2. akhirnye aku dpt jawapan. sbb FON UMAH KENE POTONG N HP MAMA ILANG. tu sbb la ko x call. kalo x, sebok tanye kat mane, dgn sape, nak blk kol bape, dah sampai mane...." yg jd aku mara htu, aku x kesah dia nak call kalo nak kirim brg ke ape. aku ni dah la dpt kuar jarang sekali. time kuar yg sekali tu pon dia nak kaco ape jadah.
sampai aku xde kesempatan nak buat hal aku. asik layan hal org jek. kalo aku nak kuar beli brg sendiri pon aku malas. time kuar reramai tu br aku beli. n kadang2 aku ada je teringin nak kuar sorang. dia ttp nak ikot. mane kebebasan aku pd umur 21thn yg nak masuk 22thn ni?

sape x sakit hati wei. kalo aku buat sume ni, lg buat dia x puas ati ada la. so baik aku x pyh buat n biar dia je buat sumenye. so salah aku ke? mmg kadang2 aku rase aku ni mcm pompuan x gune sbb x tolong dia. dah mak aku mmg jenis x suke org kacau umahtangga n urus umahtangga dia. dr aku kecik, siap begadoh same aku bile ayah aku nak bg dia org gaji. dia kate x suke org lain buat. tp ape salah aku? pon x suke ke aku buat? kalo x suke jgn la ungkit n carik salah aku plak.

mak aku x sedar ke, aku korbankn idop aku utk dia? sepatotnye skang aku gi carik keje. tp ari2 dia ckp ko x pyh keje la... tmn mama kat umah. wth???? tiap kali aku dah plan nak gi kuar cr peluang keje, dia kate nak ikot. sudahnye x carik keje, gi jejln cuci mata n tambah hati aku yg lara ni. aku dok bawak dia ke hulu ke hilir selame ni x nampak ke? aku nye muke mmg ada je kat umah ni skang ni. kecuali time dia same adik aku nak gi jln br la muke aku kat luar. kalo stakat aku yg nak gi jln aku malas dah. sbb dorang nak ikot manjang. x pon aku fedap sbb nak kene soal siasat kat mahkamah dulu...

aku rase x lame lagi aku gile!!!! x pon aku dpt sakit jantung. sampaikn aku ni skang dah ade penyakit. kalo aku nak kuar, otak aku jahat. asik fikir pasal org jek. asik fikir mak aku nanti nak kuar xleh lak kalo aku kuar. adik2 aku nak ape2 kang x dpt nak gi beli kalo aku xde. nanti kol 7 nak amik abg aku kat putra lrt, dia blk keje. kang kat umah xde kete sape nak gi amik. so bile abg aku xkeje, x pyh amik dia, aku kuar la. tp bile kuar blk umah je ada yg muncung merajuk n perli2 aku. aku asik pk masalah org je. masalah aku sape yg pedulik? aku jd mcm lembu kene cucuk idung mcm ni. kang aku keje plak, bertambah penat la aku. blk umah kene lyn dorang plak. kang aku x layan dorang merajuk. x pon perli2. n lg 1 kalo aku keje, aku bawak kete. nanti abg aku susah nak blk umah. padahal kete aku yg byr. tp aku dok fikir masalah org apasallllllllllllllllllllllllllllllll????? ni la penyakit yg mak aku bg. sume salah mak aku. ayah aku ada. tp dia bz n kalo dia x bz dia mmg luangkn masa hantar sape2 yg nak kuar or bawak kitorang jejln. tp kalo dia bz tu mmg xde sape berani kaco dia...

sorila korang. aku luahkn kat sini sbb nak lps tension jek. aku mmg rase x lame lg aku gile. tu la aku cpt2 cite kat sini... kadang2 aku nye marah sgt, tros nangis. kadanng2 dr nangis aku tros emo mc mnak terjun bangunan. kadang2 aku pukol2 badan aku sendiri or tarik2 rambot. sbb aku tension yg terlampauuuuu sgt dah.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2006 03:34 PM | Show all posts
WOOOO::... lepas perasaan yg melampau, hebat la ko nih... aku pun sama nasib ngan ko gak, aku rase semua mak camgitu kot? asyik nak kondem jee kalau dia kalah dia carik alasan lain plak..!!:geram: walau camne pun relex.. bertenang .. tak baik woo cakap mak gila walau pun terpaksa,(walau pun aku dah lama tak berperang ngan mak aku) baca tajuk ko pun dah rase gerun aku... walau camne pun aku mengaku skit jee yg mak2 kat luar nih KEJAM!!..heh:tq::tq::tq::bgrin::ah:
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2006 03:51 PM | Show all posts
relex
bertenang
jgn wat camtu kat mak kite
mak kite yg melahirkan kite
klu nak marah pon ckp pelan2
kang tak pasal2 masok neraka
aku pon paham.. kdg2 mak aku pon tak paham aku
tapi aku nak wat camne
melawan kang tak pasal2 idop tak berkat
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2006 03:58 PM | Show all posts
Originally posted by audioslavefan at 12-8-2006 03:51 PM
relex
bertenang
jgn wat camtu kat mak kite
mak kite yg melahirkan kite
klu nak marah pon ckp pelan2
kang tak pasal2 masok neraka
aku pon paham.. kdg2 mak aku pon tak paham aku
tapi aku nak w ...


Hmmm.. thats right i aggree 100%:tq::tq::love:
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2006 04:46 PM | Show all posts
adik kenapa ckp dgn mak adik macamtu.. tu kira dah jadi anak kurang ajar berdosa besar
kalau nak melawan mak jgn sesekali meninggi suara.. kenapalah adik mcmni seharusnya
adik kenalah byk2 bersabar.. mak memang macamtu kebykkan mak memang mcamtu
dia marah2 kalau anak dara dia tak buat kerja.. kalau mak adik bising masak tak sedap ke
buat kerja rumah tak elok ke mesti ada sbbnya.. cubalah adik fikir..
kalau mak kata tak sedap cuba belajar lagi kalau adik berkemas tak elok mesti ada
bersepah lagikan.. mungkin mak adik jenis cermat.. ada hikmahnya ni dik

kalau masak tak sedap tapi adik cuba lagi mungkin hikmahnya mungkin lama2
adik memasak jadi sedap kalau berkemas mungkin lama2 adik pandai menghias rumah.
jgn sesekali ckp mak gila.. kalau akak ckp adik jgn marah kalau adik tau abah tak
makan lagi kenapa tak masak utk abah adik tanya abah nak makan apa mungkin
abah faham..masak yg simple2 utk abah sorang je.. jgn nak ikut hangin satu badan..

sekarang adik boleh hangin tapi satu hari adik pun ada anak.. barulah adik
tahu camne peritnya membesarkan anak2 dan barulah adik nyesal kelakuan
adik selama ni pada mak..kalau tak faham tak pe tapi ingat selalu  apa akak cakap ni
nanti bila adik ada anak baru adik cakap betul jugak akak tu ckp.

ingat dik pembalasan allah pada anak2 yg derhaka
pada ibu bapa tak tunggu lepas mati tapi masa kita hidup lagi..
so akak nasihatkan adik berbaik2lah pada mak adik kerna satu hari
anak adik pun akan berbaik dgn adik..

darah muda memang selalu panas tapi takpe lupakanlah apa yg berlaku
yg penting adik minta maaf pada mak.. yea. jgn buat camtu lagi.
kalau mak tak bagi berkerja cuba ckp baik2 dgn mak mungkin mak
faham jgn bila berckp nak meninggi suara jer ckp slow2 baik2.
insyallah mak faham.
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2006 05:35 PM | Show all posts
jangan salah kan adik di atas sana tuh...

kadang2 salah parent nye...ape sal terlalu kondem anak anak???

anak anak akan rase tertekan, tambah kalo yg mengutuk anak anak tu mak bapak sendiri..

itu la kadang kadang punca anak anak jadi liar..

lepas jadi liar, parents nak salahkan anak lagi...bile jadi tu jadi ni...salah anak jugak.

yg parents ni ape cerita.

P/S: KALO NAK DIHORMATI, MESTI LA MENGHORMATI..

(just for certain case k)


[ Last edited by  mr_mrs_smith at 12-8-2006 05:37 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2006 07:22 PM | Show all posts
misery, x sangka aku..slalu aku bace post ko nmpk macm ko x de problem je...happy je..
rerupanya ko pon tekanan jiwa yek...

mmg la klo ikut hukum agama, xbaik ape yg ko bt tu...tp aku paham la kan sebgi remaja pulak tu yg asyik kne kondem ngn mak je..sure la stress kan...x le salahkan ko 100%...ntah apa aku nk ckp nie..tp cuba ko larikan diri ko dr family, maksud aku bukan la ri dr rumah or lari dari masalah...tp cubala ko try gak carik keje...n lupakan la perli2 or cakap blakang family ko...klo ikutkan smpai bile la ko x de life,kan...

mana la tau...dile ko dh keje ke..dh dok asing ngn mak ko ke...baru la depa sedar betapa ko ni berguna n wanted dalam rumah tu...nampak cara mak ko kasar...tp ko jgn la lawan dengan cara kasar gak...ko buat halus2...pelan2...
insya allah...

BTW, misery...aku simpati ngn ko..
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2006 07:42 PM | Show all posts
Originally posted by mizz_red at 12-8-2006 07:22 PM
...tp ko jgn la lawan dengan cara kasar gak...ko buat halus2...pelan2......


tak baik tau care halus....takkan nak mandrem kot..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2006 01:18 AM | Show all posts
sabar........

mungkin ade yg pernah lalu perkara ni.... ingat satu perkara... syurga di bawah kaki ibu....
doalah moga semua perkara ini selesai....
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2006 01:28 AM | Show all posts
ayo yo...........misery........aku baru terbaca cerita penglipur lara kau ni......terkezuttt gaks.  Mungkin sbb tu kot gosip ari ni kureng skit la......any way by the way in any way..........dia ttp mak ko.  Tak leh la ko hangin lebih-lebih dosa tau.

Ni aku cite dari pengalaman........malas la story cite aku.....tapi moralnyer sbg anak ko kena la SABAR banyak2.  Aku dah lalui 1000000X lebih teruk dari ko.....pengalaman aku ngan mak aku.......:cry::cry::cry:

Aku pom cam ko jugak dulu.......slalu melawan.....dalam hati ni tuhan je yg tau.  Tapi selagi hati kite dok memberontak, selagi tu la jiwa tak tenteram.  Aku cuba lalui & harungi gaks........dia kasar ngan aku.....aku berlembut ngan dia....akhirnya dia akan lembut ati....cuma kalau takat umo ko nak sampai ke tahap aku ni......bertong2 la air mata kuar.

Dulu mak aku bila hangin ngan aku...dia kata aku GILA.....
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2006 01:40 AM | Show all posts
aku pun kekadang teremo ngan mak aku..ala prents aku la senang cite..start aku duk asrama since i was 13 sampai sekrang 21 years old..aku dah malas nak cari gaduh atau bermasam muke ngan parents aku..aku selalu terbayang..aku ni dah lah dok jauh kat tempat orang..setahun sekali jumpe..bile lagi kite nakjumpe ka..so kalau ade mase ni la sebaik2 ite gunakan buat baik ngan dorang..aklau marah kite jgn buat muke..jgn memendam..nanti kate la kalau dorang tak de time kite tak de kat sebelah dorang..memang naya..aku selalu terbayang..

sabar je la misery..ade hikmah tu..die sayang kat u
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2006 01:54 AM | Show all posts
aku baca posting tu pun mmg mcm org yg tengah marah mcm org gila....takutnye
dgn mak sendiri pun jgnlah berkira.....dier tu dah tua nyanyok..nak buat mcm maner...
pomp ni mmg ader perangai masing2.....tapi kalau dah tua,mmg susah nak berubah....small matter jer nih....takdelah mcm kes bdk bunuh mak sendiri tu...
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2006 02:09 AM | Show all posts
sabo je la...byk kan tengok kartun...nanti tegolek golek awak gelak...hilang la marah tu..
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2006 03:17 AM | Show all posts

Reply #1 misery's post

uuuu...xsetel2 lg ek prob ko...
aku igt dh setel dh yg dlu,rupenye lg tambah prob baru...

errr...xreti ler nk advice...
bapak aku dlu ade gak prangai camni,tp logik la sbb aku sorg je anak laki...plak tu anak laki sulung...

xpe,nnt ade idea aku komen...:ah:
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2006 04:05 AM | Show all posts
parents aku lakss.. kalau aku buat salah skit - merajuks sampai tak ada penhujungnya...

kadang2 aku pun ndak merajuks macam tu.. tapi selalu dorang blackmail aku, cakap - dorang kan dah tua.. tinggal tunggu mati jer.... aku kalah bab tu..
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2006 05:34 AM | Show all posts
tp ari2 dia ckp ko x pyh keje la... tmn mama kat umah. wth???? tiap kali aku dah plan nak gi kuar cr peluang keje, dia kate nak ikot
sebok tanye kat mane, dgn sape, nak blk kol bape, dah sampai mane...

:hmm:

sabar la ye misery sbb aku rasa ko anak kesayangan mama ko tanpa ko sedari

kalu dari pemahaman positively aku..

aku rasa mama ko syg sgtt kat ko sbb ko dah besar pjg pun dier still nak ko temankan dier kat umah xbagi ko keje plus+ even smpai mane2 ko nak pegi pun dier nak ikut

sudahnye dia kate aku memandai2

psl nie pulak aku rasa..

ada sesetengah parents~para ibu especially dier amat berkira terutama kalu melibatkan suami kesayangan dier.derang lebey suker kalu mengemas umah,gardening,basuh baju & sewaktu dengannya dgn menggunakan tulang 2 kerat derang tuk kepuasan suami tercinta. sbb emak aku masa aku kecik2 dulu mane dier nak ajar2 aku masak2 nie sbb dier suker bapak aku mkn masakan dari air tgn dier.so end up..smpai la nie aku xpandai & xsuka masak.kalu skrg aku dah besa nie kalu dier nak ajak2 masak jgn harap ler mmg slalu aku bagi alasan.kemas umah xpe aku rajin  :bgrin:

tu pon xleh diharap!!!!

yg nie mungkin mama ko terlepas cakap waktu tu sbb nak cover line blk lambat.yelah!suami kesayangan dier tgh panass..kebetulan ko kat umah so ko ler mangsa dier



jadi..

tuk prevent ko dr terus tertekan..

aku rasa better ko cari your own life

maksud aku cari keje ke,further study ke at least masa kau dipenuhi & dpt mengurangkan tekanan tu but engkau still dok kat umah 2 at least ur mama not lonely.

slow talk ngan mama ko cakap ko nak cari pengalaman bekerja or whatsoever

insyaallah..dier akan memahami

:lebai:


ps: aku rasa ko nie pun sayang bangat dgn mama ko sbb apa yg dier kata sume ko ikut.mcm tu ler anak yg baik

ingat 'syurga itu dibawah tapak kaki ibu' & 'sayangilah ibumu selagi dier masih ada'

[ Last edited by  cadillac05 at 13-8-2006 05:40 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2006 07:21 AM | Show all posts
misery ,
ko ni mcm aku dulu2..tp aku anak last..yg lain abg2..
dari kecik mak aku selalu kondem aku..(sedih la pulak nak cite ni)aku pompuan sorg..mak aku selalu bangga2 anak2 lelaki dia..utk pengetahuan ko aku ni anak angkat dlm family ni..abah aku yg nak dangat anak pompuan..mmg abah aku paling sayang kat aku.abah aku c pernah pukul aku.tp dari kecik bila abah aku x de gi keje..sure aku dikerja kan oleh mak aku..ada je sbb utk pukul aku..kenkadang akupun x faham..punca nye kecik je...bila dia tido(siang/tghari)aku terbunyi terdetik sikit pun boleh jadi sbb.
mak aku selalu bagitau aku anak angkat..pukul aku..tapi aku sabar aje..dia kata aku bodoh..mak bapak betul aku miskin,rumah buruk..tp setiap kali dia pukul aku dia akan ugut aku jgn bagitau abah aku..so aku pendam je takut kena pukul lg teruk..
tp abah aku x pernah sekali pun kata aku ni anak angkat..x ppernah kata aku bodoh..sbb dia tau aku x bodoh..aku sayang sgt kat abah aku..sbb dia saje yg paham siapa aku..aku x perlu nak cakap aku ada masalah..abah aku tahu semua.
tipa kali aku nak ambik periksa penting sure mak aku buat perangai..bodoh..bodoh..bodoh..masa periksa sek rendah(penilaian) aku dapat 4A..kira bodoh ke tu?mak aku kata tu nasib je aku dapat 4A 1B..(ko pikirkan la kalu nasib)pas tu srp..aku dapat 25A.nasib jugak kata mak aku..aku sedih sgt..tp abah aku faham,dia bagi reward utk 2-2 peksa tu..penilaian aku dapat kamera n srp aku dapat moto brand new..makin la mak aku bengang kat aku..
pernah dulu mak aku kata dia cuma ada anak2 leleki je..n anak2 leleki dia lah akan jaga dia bila dia tua nanti..aku diam aje..cuma dlm hati aku aku nak tgk juga la..
masa spm aku ambik keputusan utk x nak score..aku bagitau abah aku sbb2nya..aku kata mak aku x pernah support mcm sesetengah mak org lain..aku sedih..so abah aku diam aje...
aku pernah lawan cakap mak aku pasal result peksa aku.aku bagitau i pelik kenapa dia x pernah nak support aku..asyik kondem aku je..time sekolah aku x blh keluar rumah lepas time sekolah..aku kena dok rumah je..x mcm sesetgh org..boleh kuar ngan kawan..time aku ngan org luar cuma waktu sekolah aje.
masa yg aku tunggu2 bila abis spm..aku kerja part time..n time tu aku n mak aku makin teruk..selalu gaduh..mlm aku tido rumah akak angkat aku..aku balik waktu pagi utk tgk abah aku..(kerja part time start kul 6pm)
result spm kuar mmg aku dah agak  aku dpt 3.tu kira aku x belajar langsung..aku cuma dgr je bila cikgu ajar.mmg puas la hati mak aku bila aku dpt result mcm tu..lagi seronok la dia bangga kat anak2 leleaki dia.
keadaan aku ngan mak aku makin tegang sbb aku x suka dia selalu cari pasal ngan abah aku utk gaduh..kesian abah aku time tu..
pernah aku bergaduh sbb menangkan abah aku..pas tu mak aku marah n sebut 'biar terbalik ko kat jalan'..2 minggu lepas tu aku kemalangan..habis kete n muka aku teruk sangat luka..tp aku masih x baik dgn mak aku..
tahun 2000 adalah tahun yg paling sedih utk aku..abah aku yg paling aku sayang dan hanya dia sahaja yg memahami aku dah tidak ada lagi di dunia...tiap hari aku menangis.tapi sebelum abah pergi abah ada pesan supaya 'jaga mak nanti..sbb anak2 lelaki dia x akan boleh jaga dia bila dia tua nanti..mmg la perangai dia mcm tu,tak boleh nak ubah'masa abah aku cakap mcm tu air mata aku berlinang..sbb cara dia samapikan pada aku dgn nada yg sayu..
dah mmg betul kata abah aku..anak2 lelakinya x sanggup nak jaga/tgk2 mak nya sendiri..kalau ada pun kerana bersebab..nak kan duit dari mak aku..
pernah dulu aku benci sgt mak aku sbb selalu pukul aku dan x pernah nampak pengorbanan aku..
tapi berkat sabar aku..dan mengenangkan pesan abah..mak aku rapat dgn aku..walaupun dia tetap menangkan anak2 lelaki dia.
mak dah x nak berengang dgn aku skang.kalau dulu mak selalu sebut aku anak angkat tapi sekarang dia akan betulkan kalau org kata aku anak angkat..dia akan kata ni la anak bungsu dia..tuhan maha kaya..

adik...
saya nasihatkan supaya adik pergi cari kerja..sekurang2nya dapat hilang tension..akak pun pernah dalam situasi mcm adik.korban masa utk pikir n tlg org.walaupun adik beradik.kadang2 kita perlu fikir ttg diri kite..belum tentu org lain akan fikir ttg kite..
harap adik sabar bila dapat mak mcm tu..
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2006 10:02 AM | Show all posts

Reply #17 cymax's post

Sedihnya baca cerita cymax ni... Allah Maha Kaya....
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2006 11:03 AM | Show all posts
cymax...ko bt aku cedy plak pepagi nie...mcm hukum karma lak...sume dah back to normal blik...syukur alhamdullilah
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2006 11:13 AM | Show all posts

Reply #17 cymax's post

berkat kesabaran..insyaallah akan diberi pembalasan yg baik dr Yg Maha Esa

to cymax: alhamdulillah..ko amat sabar menghadapi dugaan hidup ko wlpun amat pedih tuk dikenang. terasa betapa bersyukurnya aku mempunyai keluarga yg amat penyayang.kalo aku belum tentu setabah ko.

to misery: selagi bole bersabar cubalah bersabar.melalui pengalaman & nasihat dr forumer2 cubalah cari solution yg terbaik tuk menangani nye.

[ Last edited by  cadillac05 at 13-8-2006 11:15 AM ]
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.094729s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list