Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234Next
Return to list New
8153
View
77
Reply

[PERBINCANGAN] Wajah dan cerita sebenar di sebalik skrin monitor - Edisi Melaka!

[Copy link]

Author: mamantaro       Show all posts   Read mode

Author
Post time 4-8-2006 12:57 PM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by juju_amin84 at 23-3-2012 12:36

Assalamualaikum dan selamat berporem semua......
thread ini khas untuk semua sebagai satu bahan bacaan yang umum.....
sekadar menceritakan pengalaman kita semua bila berporem atau sebagainya dengan internet
MAMANTARO SAN selama hampir 10 tahun duduk di hadapan monitor..... dan bermacam benda yag telah maman perolehi

kita share sama2 apa pengalaman yg terjadik......
maman ade banyakkkkkkkkk sangat cerita......

errrr...... hold dulu la....
semyang jumaat la............

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2006 02:10 PM | Show all posts
pengalaman macam mana???

pengalaman jumpe maman???
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2006 02:12 PM | Show all posts
erk...baper lama aku dok depan komputer ni..
lama gak...mula2 dulu zaman DOS...erk...masa sekolah lagi....nak type command...uhuhu....payah..

pastu bila besar skit...dah sek men baru jumpa windows....asik main game ngan chat kat irc...

pastu masuk u....amik computer sc...lagila..
pastu keja plak dalam bidang ni....ermmm...

nanti2 sambung lagi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2006 02:15 PM | Show all posts

Reply #3 lissa's post

oopengalaman camni..huhu/..
deepon dr sekolah..saj2 men2 jer....chat irc..men kuiz kat sana..pastu br jumpeporum..gilerr porum...erk..sampai skng...porum+frenster..
tp skng blog la...ekeke
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-8-2006 02:16 PM | Show all posts
bukan ler......

mcm korang porem nih...
pernah jumpe?
pernah kena tipu??
pernah beli barang kat internt??
pernah kena shit** dgn mamat yg jumpe masa blind date?? hehehehhe
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2006 02:17 PM | Show all posts
ape pengalaman tue ..? nak dgr citer la.. eheheh!
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2006 02:18 PM | Show all posts

Reply #5 mamantaro's post

shit** apa maman???


wahaha..penah jumpe...td br jumepr'...:lol
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-8-2006 02:18 PM | Show all posts
kowang mesti ade gk.....
share la,,,,,


errrr..... maman nak g opis... nanti sambung............. bubbyeeeeeeeeeeeee
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2006 02:41 PM | Show all posts
Originally posted by mamantaro at 4-8-2006 02:16 PM
bukan ler......

mcm korang porem nih...
pernah jumpe?
pernah kena tipu??
pernah beli barang kat internt??
pernah kena shit** dgn mamat yg jumpe masa blind date?? hehehehhe



oooo..pengalaman camni ker....heheheh...sorry...sorry
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2006 02:43 PM | Show all posts
aku pernah jumpa...

pest time jumpa reramai  ngan bebudak porum mdc...
hehehe...best...

pastu join xtbt diorg macam2..

jumpa sorang ngan budak pompuan pernahla...2 kali...

lain2 x berani...takut....heheheheh

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2006 03:40 PM | Show all posts
oo...dee lak...

dee pemalu..betul....takl tipu..tu segan nak jumpe org tak kenal..sapa2 terasa sori ek...:jeling:


dlu masa kanak2 ada jumepr..

pompuan dee slalo jumpe...kenalpon...eke

anna, jelita, pooh...zacko pon penah jumpe....hahaha...tongkat ali 1...masa gath 1st melaka dlu...maman pon penah jumpe..ekeke..tp segan la...:lol

anna jumpe skali g umah dier wat epr ek???lupa la...

skali lagi tak snegaja akt shakeys...ekeke...segan makan manyak..ekeke

[ Last edited by  dee_dee at 4-8-2006 03:42 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2006 05:50 PM | Show all posts
pengalamn??
pengalamn menarik ape ye?
tah lupe ar..
kalo dh ingt panda gtau k
Reply

Use magic Report

babykelly This user has been deleted
Post time 4-8-2006 05:57 PM | Show all posts
pengalam cm tu erk........
dulu time skool penah la......
blind date.....mule2 nervous gak....ye la takut x ensem ken....
tup tup ble mamat 2 smpi....nasib la ensem klu x kelly dah lame blah....
hehehehehe.........

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2006 07:10 PM | Show all posts
Originally posted by babykelly at 4-8-2006 05:57 PM
pengalam cm tu erk........
dulu time skool penah la......
blind date.....mule2 nervous gak....ye la takut x ensem ken....
tup tup ble mamat 2 smpi....nasib la ensem klu x kelly dah lame blah.... ...


wahhahahha
aku dah ler x ensem
mesti ramai blah bile jumpe aku
:nyorok::nyorok::nyorok:
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2006 07:27 PM | Show all posts
pengalaman ?? hahaha terus terang aku ckp Mirc lah yg menyebabkan aku kenal dengan komputer...masa kecik2 dulu aku slalu tgk pakcik aku buat keje...dia ckp bagus ada komputer nih senang nak buat keje...tp akak aku tak pakai komputer lak...dier pakai typewriter yg berat giler tuh jer...biler aku tanya akak aku naper tak pakai pc dier ckp kita mana mampu nak beli pc...ooooo

time aku form 4 arwah ayah aku belikan aku pc...sebabnya ?? aku pun tak tau apsal...balik2 cuti jer (aku boarding school dulu) tgk dah ada pc sebijik...perghh aper lg menggodek jer la keje aku....time tuh laa br aku kenal dgn dunia internet, mirc, phornography dan sebagainya...

time lepas spm aku terus addict dengan mirc...pernah sebulan tuh bil tmnet 300 beb...bising giler mak aku...tp nak wat camner aku pun tak budget leh sampai byk camtuh skali...denagn mirc gak laa aku kenal ramai org...ader yg stil aku kontek sampai skang...ada plak biler aku masuk mmu dier pun masuk mmu...memula mmg memalu tp lelama ok dah hahahaha...

apa lagi ek psal pc nih...haa masuk mmu pun aku amuk computer engine...sebab ?? pasal sejak dulu lg aku pelik naper org ckp computer nih bagus...so skang nih baru aku tau naper...mmg pc nih amat2 penting...

aper yg aku buat dgn pc/internet ?? aper lg buat assignment lah...pastuh aku pun ada jual barang kat lelong...dan juga utk berforum hehehe

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-8-2006 12:31 AM | Show all posts
hmm........

dgn pc maman kenal bnyak benda......
banyak kawan
musuh
jujur
penipu
hipokrit
b.a.n.g.a.n.g
banayk perangai.....
best
sakit ati
menyampah
bosan
menyesal
dan mcm2 lagik....

denagn internet maman banyak tau apa yg ada dlm dunia....
banyak sgt.....
even involved dgn projek yg maman dpt award 500k...
dengan internt gak maman jumpa "cinta palsu" maman......
yg memula bagi maman hepi.... bahagia.....
tapi dia gak hancurkan apa yg maman buat selama ni.........

I HATE U!!!!!!! Money s u c k e r go to WAILLL!!!

dear all.....
malam ni entah napa maman rasa mcm tak best.....
penat, tired, letih, sakit palA dan mcm2 lagi la.....

satu benda yg maman pernah rasa dulu.............................................................
sebelum maman kenal dia..........................................
sebelum maman tau siapa dia.............................................
sebelum maman jatuh cinta dengan dia.....................
sebelum maman percaya kan dia........................
sebelum maman tau dia tipu maman..................

tapi
selepas maman rasa dikhianati
selepas habis semua maman bagi kat dia dengan berjuta harapan.....................
selepas dia ckp mcm2  kat maman......................


japs..... berenti bersih badan jap......
semayang isyak la....




Clue 5 Leg 1 ~ pitstop ~ Spirit of Melaka

Kumpulkan nombor-nombor positng setiap clue.. (clue 1, clue 2, clue 3, assignment, clue 5)
Gabungkan susun dari kecil ke besar.
PM dee secepat mungkin. Kesilapan untuk password tersebut meyebabkan kelewatan anda tiba ke pitstop.


[ Last edited by  dee_dee at 14-5-2007 07:49 AM ]
Reply

Use magic Report

babykelly This user has been deleted
Post time 5-8-2006 01:07 AM | Show all posts

Reply #16 mamantaro's post

eh! nie dah kenape....?maman ok ke....?
bunyi semacam je.....?ape yg dah blaku nie....?
cm ner plak tetibe dtg rase cm 2....?   :stp:  :stp:
Reply

Use magic Report

babykelly This user has been deleted
Post time 5-8-2006 01:10 AM | Show all posts
Originally posted by Ax at 4-8-2006 07:10 PM


wahhahahha
aku dah ler x ensem
mesti ramai blah bile jumpe aku
:nyorok::nyorok::nyorok:


hehehehehe........nie mesti slalu buat keje blind date....
jgn marah erk Ax gurau je....

[ Last edited by  babykelly at 5-8-2006 01:14 AM ]
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-8-2006 01:20 AM | Show all posts
nath ler.....

mungkin pasal pagi td jumpe that bloody scuker kat bank....  
she just smiling to me wif her new boy.... wat ever blackie la that she have..... lantak la... x amik port pun
then se saw me angkat casing PC in front of my fren shop and maman nampak dia gelak jek kat maman dlam keta BMW mat blac tuh.....

go to HE LL la ko....

tensen terinagt kena tipu buta ngan dia..... pasal tuh td carik ketenanagn jap melepak sblm sambung duty kat KU fiesta.....

perghhh... lagi best mlm nih......

masa tgh terbongkok2 shooting suddnly found that of the VIP is her!!!!
her black fucly boy is even manager..... dia senyum sindir kat maman......

oit.... aku cari rezeki halal...... bukan saker dan liar mcm ko tuh!!!!

tunggu je la... masa nya....
nak shoot gambr Ilyana dgn "cover boy" pun dah xde mood......



shit apa yg ditulis di atas tiada kena mengena dgn sesiapa yekkkk

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

babykelly This user has been deleted
Post time 5-8-2006 01:41 AM | Show all posts
da watever.....ahhh....biar kan ler pompuan cm tu....x gune nak d layan....
ape yg dier buat kat maman nnt allah byr cash kat dier....
time 2 br la dier tau.....dah dok relax jgn tension lg ok.........
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.339533s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list