Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
15631
View
147
Reply

Banyak banyak Bahasa - bahasa apa yg anda berminat utk mempelajari nya?

[Copy link]

Author: DARSITA       Show all posts   Read mode

Post time 23-4-2014 06:27 PM | Show all posts
spanish and tagalog
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2014 12:39 AM | Show all posts
jepon..           
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2014 12:30 PM | Show all posts
kalau ikut situasi kat malaysia ni, bahasa mandarin dan arab adalah bahasa asing yg agak byk digunakan selain inggeris

belajar spanish ok jugak, byk negara guna bahasa ni dan boleh faham bahasa portugis sikit2 sebab hampir sama, macam bhs malaysia dan indon je perbezaannya

Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2014 12:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku minat nak belajar bahasa urdu.... Minat giler dgn bahasa nih... Indah sgt
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2014 03:39 AM | Show all posts
teringin nak belajar bahasa perancis sebab saya suka tengok filem2 perancis...saya nak promosikan cerita a very long engagement lakonan audrey tautou dan gaspard ulliel...gerenti keluar airmata... Last edited by nanacinta on 23-5-2014 03:41 AM

Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2014 03:40 AM | Show all posts
Syumaimah posted on 4-5-2014 12:04 PM
Aku minat nak belajar bahasa urdu.... Minat giler dgn bahasa nih... Indah sgt

betul syu...bahasa urdu memang indah terutamanya syair mereka...memang tangkap leleh...huhuhu...
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2014 01:01 AM From the mobile phone | Show all posts
nanacinta posted on 23-5-2014 03:39 AM
teringin nak belajar bahasa perancis sebab saya suka tengok filem2 perancis...saya nak promosikan ce ...

Wah nk cr lah citer ni.mcm best. Heheh aah bahasa french bestt tp rumit sbb 'things' pun ade lelaki ade perempuan. Ade ler amek french level 1 kt uni .masuk untuk level 2 susah...

Wkakakakaka
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2014 01:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Mase blaja amek japan level 1 french level 1 iban level 1. Muahaahha masuk kelas level 2 tros drop sbb susah n malas hafal2. Blaja bahasa kene rajin hafal n kne ade minat. Nak2 kalau bahasa jepun. Dorang pakai sukukata.hiragana katagana ok lgi masuk kanji.. ampunnnn. Hahhaa same yg terrer bahasa jepun mmg respekkk.sama mcm french
.ekekekek Last edited by kembongpink on 27-5-2014 01:05 AM

Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2014 10:41 PM | Show all posts
kembongpink posted on 27-5-2014 01:01 AM
Wah nk cr lah citer ni.mcm best. Heheh aah bahasa french bestt tp rumit sbb 'things' pun ade lelak ...

best movie ni kembongpink...kisah perang dunia pertama...dia cari tunang dia yang hilang kat medan perang...susah tak nak sebut R bahasa perancis???

Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2014 10:45 PM From the mobile phone | Show all posts
nanacinta posted on 27-5-2014 10:41 PM
best movie ni kembongpink...kisah perang dunia pertama...dia cari tunang dia yang hilang kat medan ...

Oooo nnt nak cr ler. U bli cd die ker???. Hihi. R dlm bahasa lain .die tgk pada ayat .tp r french agak pekat la..mcm y dorang panggil yiggrid gitu tp tulis y jugak sebut jer lain.hheheh
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2014 10:47 PM | Show all posts
kembongpink posted on 27-5-2014 10:45 PM
Oooo nnt nak cr ler. U bli cd die ker???. Hihi. R dlm bahasa lain .die tgk pada ayat .tp r french  ...

saya suruh kawan saya kirim dvd...dia beli kat singapore...huhuhu...memang teringin sangat nak belajar french tapi susah kan nak cari kelas dia kat malaysia??? kembongpink belajar kat mane??? dekat u ke???

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2014 12:57 AM From the mobile phone | Show all posts
nanacinta posted on 27-5-2014 10:47 PM
saya suruh kawan saya kirim dvd...dia beli kat singapore...huhuhu...memang teringin sangat nak bel ...

Dkt utube blh blaja . Blaja sebutan abc dlm french lain dr english.. wahh d spore .jauh tuu.. blaja frech ni kne dengar btl2 sbb kadang sebut lain tulis lain.. blaja dkt u dulu dgn lecturer frech. Die nk kita pronounce mcm french btl2. Hahah. Rase blh blaja kt uitm yuran dlm rm600++. Sbb tgk kt web pusat bahasa uitm
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2014 08:41 PM | Show all posts
France. yg  korea2 gtu.. aduyai.. mcm childish lah.. bljar smta2 sbb minat artis korea.
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2014 12:11 AM | Show all posts
bahasa korea, japan ngan arab.
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2014 08:51 PM | Show all posts


arab boleh la..(college) now minat korea..opcoz sbb drama,dan sebutan yang unik..nya nyi nyo..huhuhu

dan lg satu mandarin.. plg koman bahasa kantonis le.. sng xkena kencing dgn cina..klu diorg kutuk pn boleh paham...stkt ni buku mandarin dah ade,sllu practice writing kecuali sebut je payah skt.. tp buku korean je xjumpa2 lg
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.079490s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list