Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
15632
View
147
Reply

Banyak banyak Bahasa - bahasa apa yg anda berminat utk mempelajari nya?

[Copy link]

Author: DARSITA       Show all posts   Read mode

Post time 30-10-2006 12:21 AM | Show all posts
ff blaja kat mana?

sherrina pun minat nak blaja mandarin, kantonis dan tamil....senang nak berkomunikasi dgn pelbagai manusia di Malaysia ni
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2006 11:34 AM | Show all posts
kat asrama dulu watashiwa nihon-go no seito des. 'aku pelajar bahasa jepun'. tapi sbb aku penah buat sensei merajuk,jadi ilmu tu x lekat dlm kepala...kekadang rase rugi jgk..huhu :cry:

kalo bole nak belaja bahasa cina...sbb zaman depan superpower bukan negara barat lagi dah...superpower nanti china ngan india.so bahasa ni akan jadi meluas...


err...nak blaja 'bhase kelate' jgk...hehe..mane tau geng2 klantan ngumpat aku susah gak nak phm kdg2 ;)
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2006 03:10 PM | Show all posts
my choices are:
1. Mandarin
2. Arab
3. Spanish

:pmuka::nerd:
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2006 12:54 PM | Show all posts
aku mmg teringin nak bljr bhs cina mandarin..mana la tau kot2 org cina kutuk2 aku lam bhs diorg, senang sket paham...
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2006 07:57 PM | Show all posts
minat nak belajar bahasa mandarin & france...
kat uia ni pun ada kursus bahasa mandarin, siap dengan buku teks lagi, yuran pun murah, tapi masa tak cukup...although kelas 2 kali seminggu seblah malam..
tapi maybe 5th year nanti bile tengah buat degree syariah aku nak selit2 belajar mandarin ni..
sebab tok guru aku prof d. h.m bukhari lubis kata dalam banyak2 bahasa, bahasa arab paling susah skali, kalo dapat master bahasa tu, semua bahasa lain jadik senang je..dia sendiri pandai 7 bahasa,melayu,english,arab,turki,jepun,france, ape lagi ntah...selain bm & english,arabic language is not too hard for me...tapi yg lain2 tu, ntahla...takde peluang lagi
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2006 10:09 PM | Show all posts
ak nk balajar arab. dlu balajar x abis masa kecik2.hahahaha
ak dulu penah blajar mandarin.
best gak la.
tp da lpe.
tu la akibat blajar sbb exam.
tp better bahasa arab lg ak rasa compare ngan mandarin.
byk faedah nyer.
bg yg byk wat amal ibadat tu, korg mungkin leh tau ape yg korg baca.
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2006 10:01 PM | Show all posts
aku nakbelajarbahase korea n japan..bukan ape..due-due negare nie sedang membangun..kot-kot boleh pi keje kat sane..hihi..
lagi satu,bahase arab rugi aku tak belajar.Mase sekolah dulu aku anggap susah sangat bahase arab nie..dah kene reject sekolah sebab fail arab,nyesal tak sudah aku..kalo tak,mesti senang je hidup kat mekah...
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2006 04:05 PM | Show all posts
belajar bahasa cina.. 2 kali class jer aku pergi... biler dah masuk tulisan, cabut arr... hehehehehehe
tapi aku memang teringin nak master bahasa cine nee...

kalau ada peluang, aku nak cairkan lagi English aku dan betulkan Grammar yang berterabur..
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2006 04:20 PM | Show all posts
:love: french..bhs yg agak fun utk dipelajari..bar jer dpt sijil bahasa Perancis..
ermm,knape xde bhs jepun dlm poll ni..japanese one of the most popular languages in the world!!
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2006 04:50 PM | Show all posts
nak blajar bahasa tamil. rasanya lebih mencabar dari bahasa2 lain.
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2006 06:56 PM | Show all posts
bhs mandarin...
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2006 12:44 AM | Show all posts
haah eh.. tak perasan plak dalam takde baha Jepon.. semua orang sibuk ngan Korea kutt.. hehehehhe
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2006 08:47 PM | Show all posts
sy tersgt sgt minat utk blaja dn tgh blaja..ialah bahse jepunnn!!!
tk penah bosan or muak or tension kalo blaja bahse jepun...hepi memanjang...susah pn jd sng :lol
tu kirenye dh tahap kemaruk sgt






keNtut dikHalayaK raMai taNpe meRase Segan siLu adaLah sgT berGaye ~
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2006 03:32 AM | Show all posts
Bonjour a tous!

silap la kat poll atas tu...
bukan bahse France....."French" la.....
French mendahului spanish...x sangka..Ingat kot ramai org Mesia minat lagi blaja Spanish
ye la...sbb influence cite2 kat tv Mesia....
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2006 06:29 AM | Show all posts
hope dapat blaja bahasa spanis...gracias!!
tu je la cecco tau..:nyorok:
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2006 06:36 PM | Show all posts
nak blaja bahasa cina
penah blaja bahasa german kat uitm dulu
agak mudah juga berbanding french
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2006 07:24 PM | Show all posts
tingin nak blaja bhs Jepun n mandrin..tp sbb jepun x der..amik ah mandrin..
bhs mandrin nie agak universal ah..sbb sedangkan pelakon2 korea ngan jepun pon belajar..eheheh
so..amik ah mandrin..
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2006 09:17 PM | Show all posts
NGAN BHS JEPON NK BLAJAR GAK...TP YG PENTING ENGLISH DL......
HUHUHUHU
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2006 09:56 PM | Show all posts
Originally posted by nanie at 26-7-2006 10:04 AM
japanese language x de ke utk di vote huhu


......................:setuju::setuju::setuju:
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2006 09:57 PM | Show all posts
DEUTSCH pun takde ke?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.079052s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list