Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2869
View
12
Reply

[PERTANDINGAN] sila pasangkan banner anda (pasang?) ah sebarang..

[Copy link]

Author: Arianna_Muchtar       Show all posts   Read mode

Author
Post time 20-7-2006 05:32 PM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by juju_amin84 at 23-3-2012 12:29

mula mula skali ana apologize sebab lama gila tak masuk bod melaka
bizi ngan hal kereta ana and busy kat bod gosip (siti-dato K la ape lagi)
rupanya banner melaka pun dah siap
ana ajar care care meletakkan banner ini ye

utk letakkan banner as a signature, agak payah, where, tiap kali u tulis msg, kena copy signature tu
maksudnya bukan la dia auto signature cam signature kita skang
memang leceh, but the effort you put there...memang dikagumi :bgrin:

ana ajar dari 0 = zero yer

first skali, u kena save gambar banner tu ke dalam hardisk u all
1. bukak thread sembang , right click > save image as
2.bukak account photobucket
3.upload gambar tu ke photobucket korang
4. each time lepas tulis posting, paste ni
type ni ---> put [ i m g] kat mula--> http:// (rapatkan tau)forum.cari.com.my/images/common/sigline.gif<..and put [/ i m g] kat ujung...rapatkan img tu
buh url banner korang yg dalam photo bucket tu.....rapatkan ---> [i m g ]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10301;126/st/20070505/e/%27hari+itu%27/dt/12/k/0907/event.png [/ i  m g] <--url ni bukan banner melaka punye url tau


testising....ana buat, bolehhhhh

ada masalah, pm ana




[ Last edited by  Arianna_Muchtar at 20-7-2006 05:35 PM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2006 11:16 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2006 11:17 PM | Show all posts

Reply #2 dee_dee's post

ok nanti dee tukar siggy dee:bgrin:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-7-2006 09:51 AM | Show all posts
selamat menggunakan banner semua..jadi bila anda berporem di bod lain, boleh la memasang banner anda

oh ye, dekat Member's CP > Edit Profile, buleh put signature juga
tapi anna punye dia tulis img code unactive
jadi takleh la siap siap letak signature kat situ

siapa siapa boleh tolong...

kalau letak signature siap siap kat situ, takyah la copy paste tiap kali nak posting entry

[ Last edited by  Arianna_Muchtar at 21-7-2006 09:54 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2006 11:32 AM | Show all posts
wekz nak try larrr....

Reply

Use magic Report

network59 This user has been deleted
Post time 25-7-2006 01:38 AM | Show all posts
cmne buat?? aku x phm...... cmne bleh gune code tuh kat signature?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-7-2006 09:44 AM | Show all posts
ciannye network, pening eh
camni, ana tak boleh copy paste coding tu ke signature yg setting dalam member's cp tu
sebab at there, imgcode unactive
sebab tu tiap kali lepas posting (di thread lain) , ana bubuh coding di atas ...rapatkan [i m g] url cari [/ i m g]
kemudian [i m g] url banner yang di aplod ke photobucket awak [/ i m g]
selalunye ana copy paste and save coding di notepad
jadi tiap kali tulis apa apa, boleh paste coding tu di bahagian paling bawah entry ana as a signature
tak silap ana, moderator ada advantage, boleh put gambar as signature suatu ketika dulu *sekarang tak pasti
tapi member biasa, tak boleh
jadi, ini macam coding yg memboleh kan member biasa meletak signature bergambar

*credit to smilesenyum yg ajar ana - i miss him a lot!
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2006 10:01 AM | Show all posts
Testing Testing



[ Last edited by  dee_dee at 25-7-2006 10:03 AM ]
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-7-2006 10:04 AM | Show all posts
testing, try click on the banner, will it direct you to board malacca?



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-7-2006 10:06 AM | Show all posts
berjaya.....so guys, ni coding banner baru...


[i m g]http://forum.cari.com.my/images/common/sigline.gif[/i m g]

[u rl =http://forum.cari.com.my/forumdisplay.php?fid=143][i m g]put url image dalam photobucket korang [/ i m g ][ / u r l ]

*jangan lupa rapatkan semua yg dalam bracket tu....selamat mencubaa
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2006 10:07 AM | Show all posts

Reply #9 Arianna_Muchtar's post

ok
buat cam ana buat






Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2006 10:11 AM | Show all posts
nak demo gak laaaa




Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2006 10:48 AM | Show all posts


  1. [img]http://forum.cari.com.my/images/common/sigline.gif[/img]
  2. [url=http://forum.cari.com.my/forumdisplay.php?fid=143][img]http://img.photobucket.com/albums/v224/pekjah_07/lalala.gif[/img][/url]
Copy the Code





  1. [img]http://forum.cari.com.my/images/common/sigline.gif[/img]
  2. [url=http://forum.cari.com.my/forumdisplay.php?fid=143][img]http://i3.photobucket.com/albums/y73/snsuraya/bannermlk_1-2.jpg[/img][/url]
Copy the Code
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.195284s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list